Dul Maaşı

Dul Maaşı

Son dakika dul maaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dul maaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dul maaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dul Maaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dul maaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 522 dul maaşı haberi bulunmuştur. Tüm dul maaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dul maaşı ne kadar oldu 2024? Dul ve yetim aylığı 2024: Dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Yetim maaşı zammı 2024
Dul maaşı ne kadar oldu 2024? Dul ve yetim aylığı 2024: Dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Yetim maaşı zammı 2024 Asgari ücretin açıklanmasının ardından 2024 dul ve yetim aylığı tutarları merak ediliyor. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlandı. En düşük dul ve yetim maaşı 2 bin lira olurken yüzde 75 hisseye göre en yüksek dul ve yetim maaşının ne kadar olacağı ile ilgili aramalar arttı. Peki, dul ve yetim maaşı 2024 ne kadar olacak? Dul ve yetim maaşına zam geldi mi?
28.12.2023 Ekonomi
5.000 TL emekli ikramiyesi hesaplara yatıyor! SGK ödeme tarihleri belli oldu
5.000 TL emekli ikramiyesi hesaplara yatıyor! SGK ödeme tarihleri belli oldu Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri belli oldu. İlk ödeme bugün yapılıyor. '5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi yatmaya başladı mı, ne zaman yatacak' sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın duyurusuyla yanıt buldu. 3. emekli ikramiyeleri gün gün hesaplara yatacak. Düzenlemeden dul maaşı ve yetim maaşı alanlar da faydalanabilecek. İşte detaylar...
11.11.2023 Emekli
Dul ve yetim maaşlarına zam var mı, dul ve yetim maaşı ne kadar 2023? Dul ve yetim aylığı 7500 TL olacak mı, dul ve yetim aylığı artacak mı?
Dul ve yetim maaşlarına zam var mı, dul ve yetim maaşı ne kadar 2023? Dul ve yetim aylığı 7500 TL olacak mı, dul ve yetim aylığı artacak mı? Emeklilere yapılan zam ve açıklanan ikramiye müjdesi sonrasında dul ve yetim aylığı için yapılan aramalar da arttı. Emekli maaşı 5 bin 500 liraya yükseldiğinde dul maaşı 4 bin 125 liraya, yetim maaşı da 2 bin 750 liraya yükselmişti. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükselmesi gözleri bir kez daha dul ve yetim aylıklarına çevirdi. Peki, Dul ve yetim maaşı ne kadar oldu 2023? Dul ve yetim maaşına zam var mı 2023, dul ve yetim aylığı 7500 TL olacak mı?
31.03.2023 Ekonomi
Emekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belli oldu
Emekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belli oldu 2022'de emekli olan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge düzenlemesinden gelen yaklaşık 93 bin lira ikramiye farkı ödenecek.
10.01.2023 Ekonomi
Dul Maaşları 2023: En yüksek, en düşük dul maaşı ne kadar? Dullar ne kadar maaş alıyor?
Dul Maaşları 2023: En yüksek, en düşük dul maaşı ne kadar? Dullar ne kadar maaş alıyor? Dul ve yetim aylıklarına temmuz ve ocak aylarında olmak üzere yılda iki kere zam yapılıyor. Emekli maaşına gelen zam doğrudan dul ve yetim maşlarını etkiliyor. Peki, En yüksek, en düşük dul maaşı ne kadar? Dullar ne kadar maaş alıyor? Dul maaşları 2023 yılında ne kadar olacak?
13.12.2022 Ekonomi
Çift maaş imkanı! Hem çalışanlar hem de emekliler alıyor, başvurular SGK'ya yapılıyor, ödemeler...
Çift maaş imkanı! Hem çalışanlar hem de emekliler alıyor, başvurular SGK'ya yapılıyor, ödemeler... SGK'dan çift maaş! Başvuran alıyor. Emekli ya da çalışan farkı bulunmuyor. Gerekli koşulların sağlanması durumunda iki maaş birden ödeniyor. Pek çok kişi çift maaş alma hakkı olduğu halde, haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Müracaat etmeyen kişilere otomatik olarak maaş bağlanması söz konusu değil. Sigortalı olarak çalışanlar ile emeklilerin ölümü halinde geride kalan yakınlarına maaş bağlanıyor. Çalışanlar ve kendi emekli maaşı olanlar da ölüm aylığı alabiliyor. Böylece SGK'dan çift maaş almak mümün oluyor. Peki ölen eşinden maaş alan bir kişi ikinci eşinden dolayı da ölüm aylığı alabilir mi? Ölüm aylığı sadece kadınlara mı ödeniyor? Ölüm maaşı başvuru şartları neler? İşte meak edilen soruların yanıtları...
8.08.2022 Çalışma Hayatı
Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanları ilgilendiriyor!
Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanları ilgilendiriyor! Memur emeklilerini ilgilendiriyor! Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz zammı ile enflasyondan oluşan maaş farkları ödeniyor. 2 milyon 385 bin 799 kişinin alacağı emekli memur maaş farkları hesaplarına gönderilecek. Peki, Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emeklisi maaş farkı ne kadar, kaç aylık yatacak? İşte detaylar…
28.07.2022 Emekli
Yüzde 42.35 zam geldi! Ödeme miktarı 10.000 TL'yi aştı, temmuzda hesaplarda
Yüzde 42.35 zam geldi! Ödeme miktarı 10.000 TL'yi aştı, temmuzda hesaplarda Memur ve emekli zammının ardından bir ücrete de daha zam geldi. Yeni rakamlar belli oldu. Temmuz ayı maaşlarına yansıyacak. SSK, Bağ-Kur dul ve yetim aylığı alanlar 2022’nin temmuz ayında maaşlarını yüzde 42.35 zamlı alacak. Zamlı maaşın üzerine ek ödeme de eklenecek.
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor Üç maaş birden almak mümkün. Çalışanlar da emekliler de bu haktan yararlanabiliyor. Ancak pek çok kişi haberdar olmadığı için iki hatta üç maaş hakkı olduğu halde talepte bulunmuyor. Peki kimler birden fazla maaş alabilir? Çalışan ya da emekli olan kişiler kendi maaşlarının yanında dul ve yetim maaşı hakkı da kazanıyor. Çalıştığı için maaş ödemesi yapılmayacağını düşünenler ise başvuruda bulunmuyor. Birden fazla maaş ödemesi alınmasında bağlı bulunulanan Sosyal Güvenlik Kurumu önemli. Örneğin SSK'dan emekli bir kişi Bağ-Kur'dan emekli olan eşinin maaşı dolayısıyla dul aylığığ alabiliyorken, aynı kişinin babasının Emekli Sandığı mensubu olması durumunda babası üzerinden de yetim aylığı alabiliyor.
29.06.2022 Uzmana Sor
Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu, yüz binleri ilgilendiriyor! Çift maaş fırsatı! Ölene kadar her ay ödeniyor
Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu, yüz binleri ilgilendiriyor! Çift maaş fırsatı! Ölene kadar her ay ödeniyor Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ölene kadar her ay ödeniyor. Dul maaşının, ya da ölen eşin maaşının sadece kadınlara ödendiği gibi genel bir algı var. Oysa sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerde bir cinsiyet farkı belirtilmiyor. Aylığın kesilmesine sebep olan tek değişiklik ise ikinci bir evlilik. Koca evlenmediği sürece eşinin maaşını alabiliyor. Ölüm aylığı alabilmek için ölen eşin en az 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartı var. SSK’lı (4A) olanların en az 5 yıl sigortası, 900 gün primi varsa yine maaş bağlanıyor. Eşin çalışıyor olması ya da emekli olması durumunda aylıkta belli kesintiler yapılıyor. Erkek, SSK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alır. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkur’lu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alır. Erkek sigortalı çalışmıyorsa, emekli değilse ve eşinden aylık bağlanan çocuğu yoksa ölen eşinden yüzde 75 dul aylığı bağlanır. İşte dul maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
21.05.2022 Emekli
Veraset ilamı nedir, ne işe yarar? Veraset ilamı nasıl alınır?
Veraset ilamı nedir, ne işe yarar? Veraset ilamı nasıl alınır? Veraset ilamı, bir diğer aldı ile mirasçılık belgesi içinde isimleri yazılı olan kişilerin mirasçılığına karine oluşturan, terekede olan hak ve mallar üzerinde bir tasarrufta bulunabilmeleri için mirasçılıklarını ispat etmeye yarayan belgeye denir. Mirasçıların miras ile ilgili işlemleri için ihtiyaç duydukları mirasçılık belgesi ile ilgili olan hükümler, Türk Medeni Kanunu’nun 598. maddesinde yer alır.
18.05.2022 Yaşam
SGK, SSK, Bağkur’lu, memur, emekli, engelli; EYT’li, dul, yetim milyonları ilgilendiriyor! Çift maaş ve…
SGK, SSK, Bağkur’lu, memur, emekli, engelli; EYT’li, dul, yetim milyonları ilgilendiriyor! Çift maaş ve… Milyonlarca kişi merak ediyordu. Emekli, EYT’li, engelli, dul yetim herkes merak ediyordu. Çift maaş almak mümkün. Peki şartları ne? Emekli sandığı emeklisi anne ve SSK emeklisi babanın maaşını varisleri alabilir. Memur olmanız durumunda annenizin, 4/a sigortalısı ya da emeklisi olmanız durumunda ise babanızdan alacağınız aylık kesilir. Emekli aylığı bağlanma oranları nedir? Merhaba size çok güzel bir soru soracağım neden bir işçi vefat etmiş anne veya babasından yetim aylığı alıyor da bir memur alamıyor? Dul ve yetimler çift maaş alabilir mi? EYT çıkar mı? İşsizlik maaşı şartları gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
9.05.2022 Uzmana Sor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ile ilgili flaş açıklama...
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ile ilgili flaş açıklama... Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması! Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat, tek tek açıklandı, bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Kim, ne kadar emekli ikramiyesi alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 3600 ek göstergede son durum ne? İşte detaylar...
27.04.2022 Emekli
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
2.03.2022 Ekonomi
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! SSK, SGK Bağkur'lu, dul, yetim hepsini kapsıyor, 10 yıl prim şartı ve...
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! SSK, SGK Bağkur'lu, dul, yetim hepsini kapsıyor, 10 yıl prim şartı ve... SSK, Bağkur'lu, emekli sandığı, dul, yetim herkesi yakından ilgilendiriyor. Yüz binlerce kişi merak ediyordu. Ölüm, dul yetim aylığı ile ilgili son dakika gelişmesi. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır. Ölüm aylığı bağlanması için sigortalının belirli süre prim ödemiş olması gerekir. Ölen eşten dolayı maaş alan dul eş yeniden evleninceye kadar aylık almaya devam eder. Sigortalı bir kişinin vefatı halinde geride kalanlara ölüm aylığı bağlanabilmesi için en temel şart prim ödeme süresi. Vefat eden kişi adına ölüm tarihi itibarıyla en az 5 yıl prim ödenmiş ise geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır. Ölüm aylığı geride kalan eş, çocuk, anne – babaya bağlanabilir. Ancak bu kişilerin bazı şartları taşıması gerekir. Vefat eden kişi ile ölüm tarihinde yasal evlilik bağı bulunan eşe aylık bağlanır. Sigortalının eşinin çalışması veya kendi sigortalılığı nedeniyle aylık veya gelir alıyor olması bu durumu değiştirmez. Dolayısıyla vefat eden kişinin eşi çalışsa da, emekli olsa da ölüm aylığı alabilir. İşte dul ve yetim aylığı ile ilgili merak edilen o sorular ve cevapları...
19.02.2022 Emekli
Memur ve emeklilerin 14 günlük zam farkları ile ilgili son dakika gelişmesi!
Memur ve emeklilerin 14 günlük zam farkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam farkları ödenmeye başlıyor. Milyonlarca kişi alacak. Memur ve emeklilerin 14 günlük zam farkları ile ilgili flaş gelişme! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2.3 milyonu aşkın memur emeklisi ile dul ve yetimlerinin 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan zam farklarının 27 Ocak’ta yatırılacağını duyurdu. Kim ne kadar zam farkı alacak? Emekli, dul ve yetim aylığı alanların hesabına net ne kadar ücret yatırılacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Öte yandan Muhasebat Genel Müdürlüğü 14 günlük maaş farkı için mutemetlere yetki açtı. İşte memur emekli, engelli, dul ve yetim milyonların beklediği zam farkları ile ilgili merak edilen tüm detaylar....
25.01.2022 Çalışma Hayatı
Ek zamda flaş gelişme! Milyonlarca emekli alacak, 17 Ocak...
Ek zamda flaş gelişme! Milyonlarca emekli alacak, 17 Ocak... Ek zam ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca emekli ve memur 2022'de maaşlarına enflasyon zammı dışında ek zam da alacak. Ek zam kararı Meclis'te kabul edildi . TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, memura ek zam, emekli maaşlarını en az 2500 olarak düzenleyen yasa teklifi kabul edildi. Tarihler belli oldu. Memur ve emekliler ilave zammın maaşlara ne zaman yansıyacağını merak ediyordu. Ek zammın memurların 15 Ocak, emeklilerin ise 17 Ocak ve sonrasındaki maaşlarına yetişmesi bekleniyor.
9.01.2022 Emekli
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor Milyonlarca vatandaşın maaşı ocak 2022 itibarı ile değişti. Emekli, memur, işçi, engelli, işsiz, dul ve yetim... Vatandaşların büyük kısmı maaş ve devlet desteklerindeki artıştan yararlanıyor. Emekliler 'Emekli maaşım ne kadar oldu?' diye araştırma yaparken çalışan kesim 'zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?' diye merak ediyor. Pek çok kişi net gelirini hesaplamakta zorlanıyor. Kimin maaşın ne kadar artacak? 2.250 lira emekli maaşı alanlar 250 lira mı zam alacak? Yüzde 66'lık zamdan kimler faydalanacak. İşte yeni maaşlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı
Zam geliyor! Emekli, memur, işçi, stajyer, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul yetim.... Milyonlarca kişi alacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı, 3.972,81 TL...
Zam geliyor! Emekli, memur, işçi, stajyer, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul yetim.... Milyonlarca kişi alacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı, 3.972,81 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Emekli, memur, işçi, stajyer, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul yetim... Hepsi alacak. Hesaplar netleşti. Rakamlar ortaya çıktı. Ocak ayı itibarı ile başlıyor. Asgari ücrete gelen yüzde 50'lik zam sadece asgari ücretliyi değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet tarafından ödeme alan çok sayıda vatandaşı etkiledi. 2022'de bir çok ödemede önemli artışlar olacak. Bu artışlardan tüm kesimler yararlanacak. Memur, işçi, emekli, engelli, işsiz, esnaf, yaşlı herkesin geliri artacak.
31.12.2021 Çalışma Hayatı
Nakdi destek veriliyor! Bakan duyurdu: Dul, yetim, öksüz, asker ailesi...
Nakdi destek veriliyor! Bakan duyurdu: Dul, yetim, öksüz, asker ailesi... Son dakika haberi... Nakdi destek kararı! Öksüz, yetim, dul, asker ailelerine müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aralık ayında 4 nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapacaklarını duyurdu.
24.12.2021 Ekonomi
SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul, yetim, engelli, ev kadını milyonları ilgilendiriyor! Sınır 42 bin 930 lira, aşarsa aylığınız kesilir…
SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul, yetim, engelli, ev kadını milyonları ilgilendiriyor! Sınır 42 bin 930 lira, aşarsa aylığınız kesilir… Emekli, işçi, ev kadını, dul, yetim, engelli, SGK, SSK, Bağkur'lu milyonlarca kişi merak ediyordu. Sorular yanıtını buldu. Yıllık kazancınız yetim aylığınızla birlikte toplam 42.930 TL’yi aşarsa aylığınız kesilir… Merhaba ben polis memuruydum. Malulen emekli oldum. 5434 sayılı kanuna tabiiyim. KPSS ile öğretmenliğe atanabilir miyim? Kayınvalidem eş eşinin hem babasının emekli maaşını alabilir mi? 2017 ayına ait yaklaşık 4 aylık girişim var. Biriken primin iadesini almam mümkün mü?1988 sigorta girişim. 51 yaşındayım. 2285 günüm var. Borçlanarak emekli olabilir miyim? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
23.10.2021 Çalışan Hakları
Eşler arasındaki yaş farkı dul maaşı almaya engel mi?
Eşler arasındaki yaş farkı dul maaşı almaya engel mi? Dul maaşı olarak bilinen ölüm aylığının hangi durumlarda kesileceği sıklıkla merak edilen konular arasında geliyor. Dul aylığı genel olarak kadınlara ödenen bir para gibi algılansa da uygulamada cinsiyet ayrımı yapılmıyor. Hem eşi vefat eden erkekler hem de eşi vefat eden kadınlar dul maaşından yarralanabiliyor. Hatta ölen eşin çalışıyor ya da emekli olmasına da bakılmıyor. Ölüm aylığının kesilmesine neden olan tek değişiklik ise ikinci bir evlilik. Pek çok kişi de eşler arasındaki yaş farkının dul maaşını etkileyip etkilemeceğini merak ediyor. Peki, Eşler arasındaki yaş farkı dul maaşı almaya engel mi? İşte dul maaşı ile ilgili merak edilenler…
2.10.2021 Memur
650 TL hesaplara yatırılıyor! İki ayda bir...
650 TL hesaplara yatırılıyor! İki ayda bir... 650 TL ödeme yapılıyor. İki ayda bir vatandaşların hesabına paraları yatırılıyor. Başvuru yapılması halinde bu haktan yararlanılabiliyor. Paralar PTT'den ya da ATM'lerden çekilebiliyor. Eşi ölen kadınların mağduriyet yaşamaması için devlet tarafından destek sağlanıyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlar için de devlet yardım yapılıyor. İlgili vakıflar aracılığı ile kadınlara para ve sosyal destek yardımı sağlanıyor.
24.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dul Maaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dul maaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.