Gazete Vatan Logo

Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanları ilgilendiriyor!

Memur emeklilerini ilgilendiriyor! Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz zammı ile enflasyondan oluşan maaş farkları ödeniyor. 2 milyon 385 bin 799 kişinin alacağı emekli memur maaş farkları hesaplarına gönderilecek. Peki, Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emeklisi maaş farkı ne kadar, kaç aylık yatacak? İşte detaylar…

Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanları ilgilendiriyor!

Emekli memur maaş farkı ödemeleri için gözler yapılacak açıklamalara çevrilmişti. Belli oldu. Memur emeklilerinin temmuz zammı sonrası ortaya çıkan maaş farkı ödemeleri başlıyor. Enflasyondan oluşan farktan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlar alacak. Peki, Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emeklisi maaş farkı ne kadar, kaç aylık yatacak? İşte memur emeklisinin enflasyon farkı ödemelerinin yapılacağı tarih…

MEMUR EMEKLİLERİNİN MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur emeklilerine 2022 temmuz zammı ile enflasyondan oluşan farklar bugün (28 Temmuz 2022) ödenecek.

EMEKLİ MEMUR MAAŞ FARKI NEREYE YATACAK?

Emekli Sandığı kapsamındaki toplam 2 milyon 385 bin 799 kişinin 1 Temmuz 2022'den geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilecek.

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ FARKI NE KADAR, KAÇ AYLIK YATACAK?

2022 Temmuz ayı zam farklarının toplam tutarı 6 milyar 447 milyon 227 bin 858 lira olacak.

Haberin Devamı

Buna göre, aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında; aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan "mayıs-haziran-temmuz" döneminde aylık alanlara, temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, "haziran-temmuz-ağustos" döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık tutarında, "temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi.