Donör

Donör

Son dakika donör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan donör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını donör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Donör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan donör gelişmeleri de dahil olmak üzere 497 donör haberi bulunmuştur. Tüm donör haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar (44), beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu. Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu...
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu... Yaşadığı rahatsızlığı nedeniyle kendisine 2 ay ömür biçilen kaynanaya gelini hayat oldu. Denizli'de yıllardır mücadele ettiği hastalık yüzünden iki aylık ömrü kalan kaynanası için hiç tereddüt etmeden fedakarlık yapan gelin, kaynanasının yeniden yaşama tutunmasını sağladı.
23.11.2023 Gündem
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar SGK resmen açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nca, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
İstanbul merkezli 4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltı İstanbul merkezli 4 ilde sahte belge düzenleyerek organ ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
18.05.2023 Gündem
6 yıllık karısı kız kardeşi çıktı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı
6 yıllık karısı kız kardeşi çıktı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı Ülke gündemi bu olayı konuşuyor. Karısının hayatını kurtarmak için böbreğini bağışlamak isteyen bir adamın hayatı öğrendiği gerçekle alt üst oldu. DNA testiyle gerçek ortaya çıktı. İşte şaşkınlık yaratan haberin detayları...
16.03.2023 Dünya
Çiğdem Tunç'tan şaşırtan Mehmet Ali Erbil itirafı!
Çiğdem Tunç'tan şaşırtan Mehmet Ali Erbil itirafı! 1980 yılında 'Renkli Dünya' filmi ile sinema kariyeri başlayan Çiğdem Tunç, Mehmet Ali Erbil’le ikili olduğu dönemlerde eğlence dünyasının yıldızı haline gelmişti. 2018'de ölümden dönen şovmenin hastalık sürecine dair çarpıcı bir itirafta bulunan oyuncu, uzun süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan 12 yıllık partneri ve kendi hayatıyla ilgili bilinmeyenlerini anlattı.
30.01.2023 Magazin
Somer ve Türkan'ın aşkı alevlendi!
Somer ve Türkan'ın aşkı alevlendi! Kanal D'nin salı akşamlarına damga vuran dizisi Üç Kız Kardeş,dün akşam yeni bölümüyle izleyici ile buluştu. İclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş'in son bölümünde Somer evi terk edince, Türkan peşine düşmüştü. Somer ile barışmayı başaran Türkan'ın daha zorlu bir sınav bekliyor. Üç Kız Kardeş yeni bölümünde neler oldu? İşte detaylar...
4.01.2023 Magazin
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi Kadına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi eklenirken, İzmir’de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil olmaması halinde sayılı günleri kalan eski eşi Can Şay’a karaciğer donörü olup, insanlık dersi verdi. Karaciğer nakliyle oğlunun babasına yeni bir hayatın kapılarını açan Azak, “Ayrılmış olsak da o benim hayatımın bir parçası. Ameliyata umutsuzlukla girip, mutlulukla çıktık” dedi.
6.11.2022 Yaşam
1 yıl önce evlendiği eşine böbreğini verdi
1 yıl önce evlendiği eşine böbreğini verdi Bolu'da, 23 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve COVİD-19 geçirdikten sonra böbrekleri işlevini tamamen kaybeden Burakhan Erbay (30), eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Burakhan Erbay, "O benim kahramanım. 18 Eylül'de evliliğimizin 1'inci yılı dolacak. Süreç başladığında 9 aylık evliydik. Bundan sonra da inşallah sağlıklı günlerde ömür boyu devam edeceğiz" dedi.
16.09.2022 Yaşam
Emmy ödülleri 2022 kazananlar! Emmy ödülleri sahiplerini buldu: 74. Emmy kazananlar 2022
Emmy ödülleri 2022 kazananlar! Emmy ödülleri sahiplerini buldu: 74. Emmy kazananlar 2022 74.sü düzenlenen Emmy Ödülleri kazananları belli oldu. Farklı yapım ve oyuncuların yarıştığı gecenin sonunda en iyiler, Emmy Ödülünü kazandı. İşte, 74.Emmy Ödülleri ve kazananları...
13.09.2022 Kültür Sanat
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Seyrek saça ekim yapılır mı?
Seyrek saça ekim yapılır mı? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, seyrek saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Evlenip böbreğini alıyor! Oyun İstanbul'da bozuldu
Evlenip böbreğini alıyor! Oyun İstanbul'da bozuldu İstanbul'da yapılan operasyonla uluslararası organ kaçaklığı yapan 3'ü yabancı uyruklu 4 şüpheli tutuklandı. Böbrek nakli için 37 bin dolara anlaştığı belirlenen şüphelilerin alıcı ile vericiyi sahte evrakla evliymiş gibi gösterip organ nakline yasal izlenim vermeye çalıştıkları tespit edildi.
25.03.2022 Yaşam
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı Saç kaybının pek çok kadının hayatını olumsuz etkilediğini ve çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Gökay Bilgin,” Kadınlarda saç dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir. Hormon düzensizliği tiroid hastalığı, demir eksikliği, düzensiz beslenme, aşırı stres ve duygusal travma kadınlarda saç dökülmesini tetikleyen faktörlerden bazılarıdır” dedi.
15.03.2022 Sağlık
Karaciğer nakli sonrası koronavirüse yakalandı, hayatını kaybetti
Karaciğer nakli sonrası koronavirüse yakalandı, hayatını kaybetti Sakarya'da, Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan Jale Erkovan (41) karaciğer nakli olduğu hastanede koronavirüsten yaşamını yitirdi.
1.03.2022 Yaşam
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi ABD’de bilim insanları dünya üzerinde 3’üncü kişinin de HIV virüsünü yendiğini açıkladı. Etnik kökenli kadın olduğu belirtilen HIV hastasının, içinde göbek kordonu kan hücresi olan özel bir kök hücre nakli kombinasyonu aldıktan sonra hastada 14 ay boyunca virüse rastlanmadığı belirtildi.
16.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Karaciğeri iflas eden başkana acil donör aranıyor
Karaciğeri iflas eden başkana acil donör aranıyor Geçtiğimiz günlerde safra kesesi rahatsızlığı dolayısıyla Denizli'ye sevk edilen ve burada karaciğerinin iflas ettiği öğrenilen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer için acil donör arandığı bildirildi. Başkan Dinçer'in yakınlarının hiçbirinin dokusunun kendisi ile uyuşmadığı belirtildi.
11.02.2022 Gündem
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir?
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir? Günümüzde sıklıkla merak edilen tedavi yöntemleri kök hücre ve PRP’dir. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu bu iki tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
9.02.2022 Sağlık
Hastanede skandal olay! Doktor 21 çocuğun babası çıktı
Hastanede skandal olay! Doktor 21 çocuğun babası çıktı Hollanda'nın Leiden kentinde 1973-1986 yılları arasında, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Jos Beek'in, doğurganlık tedavileri sırasında kendi spermlerini kullandığı belirlendi. Dr. Beek, en az 21 çocuğun babası.
1.02.2022 Dünya
Kaş ekimi nedir? Kimler tercih edebilir?
Kaş ekimi nedir? Kimler tercih edebilir? Saç Ekimi ve Saç Tedavileri Hekimi Dr. Servet Terziler, kaş ekimi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için cevapladı.
11.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Donör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki donör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.