Doğurganlık

Doğurganlık

Son dakika doğurganlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğurganlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğurganlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğurganlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğurganlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 401 doğurganlık haberi bulunmuştur. Tüm doğurganlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Dumanlı kuvars taşı, diğer adı ile smoky quartz olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda zafer taşı ya da rüya taşı olarak da adlandırılır.
2.02.2024 Yaşam
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı Sağlık sorunları, kariyer gibi nedenlerle çocuk doğurmayı erteleyen ve yumurtalarını donduran kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Yumurta çözüldüğünde verimli olması için 40 yaşından önce dondurulması gerekir” dedi.
24.01.2024 Sağlık
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları...
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları... Ay taşı dünyanın her yerinde bulunan bir taştır. Ay taşı ay ışığına benzer bir parlaklık olan maviden beyaza renkleri nedeniyle oldukça değerlidir. Ay taşı yaygın olarak takı yapımında kullanılmaktadır.
17.01.2024 Yaşam
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Hastalanmayı engelliyor, vücut direncini artırıyor! B12 vitamin değerini zirveye çıkarıyor
Hastalanmayı engelliyor, vücut direncini artırıyor! B12 vitamin değerini zirveye çıkarıyor Metabolizmanın dengeli çalışmasını sağlıyor, doğurganlık oranını artırıyor. Tüm hücrelerin kısa sürede yenilenmesini sağlıyor, sık sık hastalanmayı engelliyor ve vücut direncini artırıyor Sinir hücrelerinin alışverişini destekliyor. Vücut tarafından karşılanmadığı için besinler yoluyla alınması zorunlu olan bu vitaminin, eksikliği durumunda direkt olarak bilişsel sorunları beraberinde getiriyor. Sık hastalanma, halsizlik ve hafıza problemleri özellikle bu vitaminin eksikliğine işaret eden en önemli belirtiler arasında yer alıyor. Uzmanlar, eksikliği yaşamamak için bazı besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, eksikliğinin belirtileri nelerdir, nasıl geçer? Bu vitamini içeren besinler nelerdir? İşte ayrıntılar...
22.07.2023 Sağlık
Tavuk Kaç Kalori? Tavuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tavuk Kaç Kalori? Tavuk Besin Değerleri Ve Kalorisi... Protein başta olmak üzere birçok farklı vitamin ve mineral konusunda tavuk büyük öneme sahiptir. Vücudun ihtiyacı olan en önemli temel besinler içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Aynı zamanda beyaz et olarak ifade edilecek olan tavuk, belli bir kaloriye sahiptir. Bu bağlamda tavuk eti 100 gram üzerinden bakıldığında 239 kalori gelir. Tavuk tüketimi her ne kadar yararlı olsa bile yine de yüksek kalori almamak için günlük olarak öğüne dikkat etmek gerekmektedir.
20.06.2023 Sağlık
Ev kadınlarının korkulu rüyasıyken gelir kapısı oldu! Fiyatları türüne göre değişiyor
Ev kadınlarının korkulu rüyasıyken gelir kapısı oldu! Fiyatları türüne göre değişiyor Antalya’da girişimci Selami Gökgöl, ev kadınlarının adeta korkulu rüyası haline gelen hamam böceklerini gelir kapısı haline getirdi. 10 metrekare alanda 10 bin adet üretilen böcekler, birçok ilden alıcı buluyor. İş başvurularını değerlendiren Gökgöl, “Telefonda iş arayan kişiye durumu anlatıyorum ‘Sorun değil’ diyor, sonra gelip eline hamam böceğini alan ‘Ben bu işi yapamam’ deyip gidiyor” dedi.
30.03.2023 Ekonomi
Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili açıklama: Mağdurun hukuki haklarını koruyacağız
Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili açıklama: Mağdurun hukuki haklarını koruyacağız 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili canlı yayında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Dava açıldı. Biz hemen davaya müdahil olduk. Duruşma tarihinin öne alınmasını istemiştik. Ayrıca sanıkların tutuklanmalarını talep etmiştik. Her ikisi de mahkeme tarafından kabul gördü. Duruşma tarihi 30 Ocak'a çekildi. Şimdi yapacağımız ise 30 Ocak'ı beklemek. Maddi gerçeği artık mahkemelerimiz ortaya çıkaracak. Mağdurun hukuki haklarını koruyacağız” dedi.
24.12.2022 Gündem
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisi teknolojinin gelişmesiyle birlikte başarı oranı artan uygulamaların başında geliyor. Tüp bebek uygulaması yapılıp yapılmayacağına ve ilk deneme başarısız olursa nasıl bir yol izleneceği de çiftlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Tüp bebek kimlere uygulanır? Tüp bebek aşamaları nelerdir? Tüp bebek kaç defa yapılır? Uygulamanın sınırı var mı? Tüp bebek ilaçlarında kanser riski var mı? Tüp bebek ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Deniz Ulaş anlattı.
2.10.2022 Sağlık
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MKYK'da bir sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan etindeki yüzde 25’lik indirimin süresinin uzayacağını bildirdi. Öte yandan Bakan Kirişci, hayvancılıkla uğraşan insanların teşvik kalemlerinin artacağını da belirtti.
10.08.2022 Ekonomi
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk...
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk... Ugandalı Mariem Nabatanzi isimli kadın dünya rekoruna imza attı. Nadir görülen genetik bir durumu olan Mariem, 40 yaşında tam 44 çocuk doğurdu. İşe eşi benzeri görülmemiş hikayenin detayları...
25.06.2022 Dünya
Kurbanlık dana, koç, koyun, keçi, sığır fiyatları 2022! Bu yıl büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?
Kurbanlık dana, koç, koyun, keçi, sığır fiyatları 2022! Bu yıl büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurban fiyatları ne kadar? Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlık fiyatları aramaları arttı. Et fiyatlarında görülen artış, kurbanlık fiyatlarını da etkiledi. Bu kurban fiyatlarının ikiye katlanacağı düşünülüyor. Peki, Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları kilosu ne kadar? Kurbanlık fiyatları 2022…
31.05.2022 Ekonomi
Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu
Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun’da küçükbaş kurbanlığın fiyatının 2,5-4 bin TL, büyükbaş kurbanlık fiyatının ise 20-25 bin TL arasında olduğunu söyledi.
24.05.2022 Ekonomi
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Türkiye'de en çok bebek o ilimizde dünyaya geldi! İstanbul'u geçen kent...
Türkiye'de en çok bebek o ilimizde dünyaya geldi! İstanbul'u geçen kent... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri açıkladı. Sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. 2021 yılında canlı doğan bebek sayısı 1 milyon 79 bin 842 oldu. Toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 çocuk iken 2021 yılında 1,70 çocuk olarak gerçekleşti. Doğurganlık hızının en yüksek en düşük olduğu iller de belli oldu.Türkiye'de en çok bebek hangi ilimizde dünyaya geldi? Erkek bebeklerin kız bebeklere oranı ne oldu? İşte dikkat çeken detaylar.
13.05.2022 Yaşam
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Türkiye'nin doğum şampiyonu ili belli oldu! TÜİK açıkladı
Türkiye'nin doğum şampiyonu ili belli oldu! TÜİK açıkladı TÜİK verilerine göre; 2021 yılında canlı doğan bebek sayısı 1 milyon 79 bin 842 oldu. Toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 çocuk iken 2021 yılında 1,70 çocuk olarak gerçekleşti. Doğurganlık hızının en yüksek olduğu il Şanlıurfa, en düşük olduğu il ise Kütahya oldu.
12.05.2022 Yaşam
Anneler günü ne zaman? Anneler Günü hangi gün? 2022 Anneler Günü tarihi
Anneler günü ne zaman? Anneler Günü hangi gün? 2022 Anneler Günü tarihi Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanıyor. Türkiye’de mayıs ayında kutlanan Anneler Günü, yeni aya kısa bir süre kala pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Annelerimize minnettarlığımızı ifade etmek için kutlayacağımız bu özle gün için hazırlıklar şimdiden başladı. Anneler Günü için özel hediyeler ve o güne özel etkinlikler pek çok kişinin gündeminde. Peki, Anneler günü ne zaman? Anneler Günü hangi gün? 2022 Anneler Günü tarihi…
24.04.2022 Gündem
En önemli boşanma nedeni sorumsuz ve ilgisiz eş!
En önemli boşanma nedeni sorumsuz ve ilgisiz eş! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Resmi İstatistik Programı kapsamında beş yılda bir gerçekleştirilen ve dördüncüsü tamamlanan Türkiye Aile Yapısı Araştırması’nın (TAYA) ön bulguları yayımlandı. Bu kapsamda, katılımcıların yüzde 82,6’sı kadının çalışma hayatına ve sosyal hayata katkı sağlamasını değerli buldu.
20.04.2022 Gündem
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Yaşlılara Saygı Haftası açıklaması!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Yaşlılara Saygı Haftası açıklaması! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir hukuk devletidir. Bu bağlamda kültürümüzde çok değerli bir konumu haiz bulunan, hayat kıdemi fazla büyüklerimiz olan yaşlılarımıza, ihtiyaç duydukları kamu hizmetlerinin yaşlı nüfus oranındaki artıştan etkilenmeden, sürekli ve sürdürülebilir şekilde ve her durumda üstün kalitede sunulması gerektiği tartışmasızdır. Bu çerçevede demografik dönüşüm süreci içerisindeki ülkemiz nüfusunun yaş gruplarına göre dağılımında yaşanan değişimin incelenmesi, yaşlı nüfusumuzun artışıyla oluşacak yeni ihtiyaç ve fırsat alanlarının ele alınması, yaşlılarımızın hayatın çeşitli alanlarında yaşadıkları veya yaşamaları muhtemel sorunların tespiti, söz konusu olası sorun alanları için gereken önlemlerin alınması ve yaşlılarımıza yönelik kamu hizmetlerinin bölgesel ve bireysel niteliklere göre çeşitlendirilerek, aksatılmadan ve daha nitelikli şekilde sunulması için kamu kurumlarımız tarafından alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasında büyük fayda görmekteyim” dedi.
22.03.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Doğurganlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğurganlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.