Doğum Yardımı

Doğum Yardımı

Son dakika doğum yardımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğum yardımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğum yardımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğum Yardımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğum yardımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 doğum yardımı haberi bulunmuştur. Tüm doğum yardımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor Evi olmayanlara müjde gibi haber! 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme yapılıyor. Detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını açıkladı. Ev alacaklara bazı şartlar dahilinde 500 bin liraya kadar kadar destek verilirken bunun dışında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da veriliyor.
21.02.2024 Ekonomi
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek?
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek, eğitim materyali yardımı teslim edilebilir ne anlama geliyor? Sorusunun yanıtı için aramalar arttı. Eğitim Materyali Yardımı, muhtaç ailelerin çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla devlet tarafından sağlanan bir yardımdır. Okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri gibi temel eğitim ihtiyaçları bu yardımı kapsıyor. Birçok kişi Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan eğitim materyali yardımının teslim edilebileceğini belirten yazının, 'teslim edildi' şekline dönmesinin ardından e devlette teslim edilebilir ne demek, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
8.02.2024 Ekonomi
Başvurun 600 TL nakit yardımı hemen alın! İsteyen herkes faydalanabiliyor, ödemeler PTT'den veriliyor!
Başvurun 600 TL nakit yardımı hemen alın! İsteyen herkes faydalanabiliyor, ödemeler PTT'den veriliyor! sürüyor. Çocuklu ailelerin yükünü hafifletmek için bakanlık doğum yardımı da sağlıyor. Ödeme tutarı çocuk sayısına göre değişiyor. Ancak doğum yardımına başvuranlara 600 TL'ye kadar nakit yardım yapılıyor. e-devlet üzerinden alınan başvurular olumlu olduğu halde ödemeler PTT'den yapılıyor. İşte doğum yardım parası başvuru ekranı ve şartları hakkında dtaylar...
31.07.2023 Ekonomi
Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili Bakan Yanık'tan açıklama
Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili Bakan Yanık'tan açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 Mart ayında Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı ve Çoklu Doğum Yardımı kalemlerinde 466,1 milyon TL sosyal destek ödemesi yapıldığını açıkladı.
29.03.2023 Ekonomi
Paralar 28 Mayıs'a kadar banka hesaplarına geçecek! İki ayda bir ödeniyor, açıklama geldi
Paralar 28 Mayıs'a kadar banka hesaplarına geçecek! İki ayda bir ödeniyor, açıklama geldi Paralar hesaplara yatırılıyor. İki ayda bir ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından duyurdu. Mayıs ayında Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı olmak üzere toplamda 295 milyon TL ödeme yapılacak. Destekler 28 Mayıs'a kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.
26.05.2022 Ekonomi
Paralar hesaplara yatırılıyor! Üç destek ödemesi birden...
Paralar hesaplara yatırılıyor! Üç destek ödemesi birden... Yüz binler bekliyordu. Nakdi destek ödemeleri tek tek yapılmaya başladı. Paralar vatandaşların banka hesaplarına aktarılıyor. Üç destek ödemesi birden yapılıyor. Para desteğinde ödemeleri 28 Mayıs'ta tamamlanacak. Bakan Yanık detaylar hakkında bilgi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 295 milyon TL ödeme yapıyoruz” dedi.
25.05.2022 Ekonomi
Doğum parası hesaplama nasıl yapılır? 2022 doğum parası ne kadar? Doğum parası başvurusu nasıl yapılır?
Doğum parası hesaplama nasıl yapılır? 2022 doğum parası ne kadar? Doğum parası başvurusu nasıl yapılır? Devlet tarafından yeni doğum yapan annelere ödenen iki farklı doğum parası bulunuyor. İlki, her doğum yapan TC vatandaşına verilen yardım parası ikincisi ise, çalışan kişinin hamilelik nedeniyle çalışamadığı zaman dilimi için ödenen SGK tarafından verilen rapor parasıdır. Biribirinden farklı olan doğum parası alma şartları da farklı. Pek çok kişi 2022 doğum parası miktarı ve nasıl alınacağı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Doğum parası hesaplama nasıl yapılır? 2022 doğum parası ne kadar? Doğum parası başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve...
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve... Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Devlet destekleri artarak devam ediyor. Birçok kişi talepte bulunması durumunda destek ödemelerinden yararlanıyor. Pandemi döneminde başlayan nakdi destekler sürüyor. Ayrıca Ramazan dolayısı ile de ihtiyaç sahipleri için ek kaynak ayrıldı. Dezavantajlı olan kişilere de para yardımı sağlanıyor. Doğal gaz tüketim desteği ve elektrik yardımı da faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların imdadına yetişiyor. İlk kez bu sene uygulanmaya başlayan doğal gaz desteğinde ödemeler başladı. Bakan Yakın yaptığı açıklamada destek ödemeleri ile ilgili, “Mart ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6,6 milyar TL’yi aşan nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Ekonomi
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira...
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira... Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için devlet destekleri artarak devam ediyor. Elektrik yardımından barınma yardımına, evde bakım yardımından sosyal ekonomik desteklere Genel Sağlık Sigortası yardımından eğitim yardımına kadar birçok başlıkta destek yardım yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı. Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere ocak ayı içerisinde 143 milyon TL Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini ifade etti. 2022 yılında hanelere elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı 206 liraya yükseltilmişti.
12.02.2022 Ekonomi
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL...
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Zam geldi. Başvuranlar gerekli şartları taşıması durumunda her ay alıyor. Yeni yılla birlikte ödeme miktarı 2.354 TL'ye yükseldi. Yaşlı, engelli, hasta, çalışan pek çok kişi yararlanıyor. Devlet destekleri 2022'de artarak devam ediyor. Yüzde 33 zam yapıldı. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın çalışanlar talepte bulunmaları durumunda devlet tarafından destekleyici ödemeler alıyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlardan hiçbir güvencesi olmayanlara yaşlılık aylığı bağlanıyor. Bu aylık yüzde 33 artarak 1084 liraya yükseldi.
9.02.2022 Ekonomi
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL Milyonlarca çalışanı ilgilendiren değişiklik! Resmen duyuruldu. Ödeme miktarı arttı. 2022 itibarı ile 10 bin 848 lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, memurlara yapılan 'Ek zam'larla ilgili yeni genelge yayımladı. Memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 30.95 olarak netleşirken, işçilerin kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.
26.01.2022 Çalışan Hakları
Son dakika nakdi destek kararı! Üç ödeme birden, ocak ayında...
Son dakika nakdi destek kararı! Üç ödeme birden, ocak ayında... Nakdi destek ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Yanık duyurdu. 3 ödeme birden yapılacak. Devlet destekleri hız kesmenden devam ediyor. Başvuru yapan ve gerekli şartları taşıyanlara ödeme yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ocak ayından 259 milyon TL ayrıldı. Bakan Yanık yaptığı açıklamada, “Ocak ayına ilişkin üç nakdi sosyal destek programımız ile 259 milyon TL ödeme yapacağız.” dedi.
26.01.2022 Ekonomi
İLKSAN üyelerine yapılan sosyal yardım ödemeleri yüzde 37 artırıldı
İLKSAN üyelerine yapılan sosyal yardım ödemeleri yüzde 37 artırıldı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığınca (İLKSAN), eğitim çalışanlarına düzenli olarak yapılan sosyal yardım ödemelerinin 2022 yılında ortalama yüzde 37 oranında artırıldığı belirtildi.
22.01.2022 Eğitim
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Paralar hesaplara yatıyor! Bakan duyurdu! Eylül ayında...
Paralar hesaplara yatıyor! Bakan duyurdu! Eylül ayında... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Eylül ayına ilişkin Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları, Çoklu Doğum Yardımı ve Kronik Hastalık Yardım Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 179 milyon TL ödeme yapıyoruz” dedi.
27.09.2021 Ekonomi
Zam geldi! Flaş kat sayı detayı, yüzde 100 artış, milyonlar alacak
Zam geldi! Flaş kat sayı detayı, yüzde 100 artış, milyonlar alacak Milyonlarca kişinin maaşına zam yapıldı. Yeni maaşlar netleşti. Maaşlara yapılan zam diğer ücretlerinde artmasını sağladı.
26.08.2021 Ekonomi
600 TL ödeniyor! Çalışan, çalışmayan, işveren, memur... Hepsi alıyor
600 TL ödeniyor! Çalışan, çalışmayan, işveren, memur... Hepsi alıyor Yazılı olarak başvuruda bulunanlar yararlanıyor. 300, 400 ya da 600 TL ödeme yapılıyor. Çalışma şartı bulunmuyor. İşçi, memur ayrımı yapılmıyor. Bu destek tek sefere mahsus olarak veriliyor. Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlükleri'ne ya da Sosyal Hizmet Merkezleri'ne yapılıyor. Doğum yapan her kadın doğum yardımından yararlanıyor. Ödemeler çocuk sayısına göre değişiyor. İşte doğum parası ve devlet tarafından sağlanan diğer destekler ile ilgili detaylar...
19.08.2021 Ekonomi
3 bin 577 TL ödeniyor, kesinti yapılmıyor! Flaş detay, tüm çalışanlar...
3 bin 577 TL ödeniyor, kesinti yapılmıyor! Flaş detay, tüm çalışanlar... Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kesinti yok! Ölüm, doğum ve evlenme yardımları, tazminat, toplu ödemeler... Hepsi için geçerli. işçilere aylık ödenen paranın asgari ücretin 7.5 katına kadar olan kısmından sosyal güvenlik primi kesintisi yapılıyor, aşan tutardan kesinti yapılmıyor. Peki, işten ayrılırken topluca ödenen kullanılmayan yıllık izin ücretleri, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi ödemelerden prim kesilir mi? Ücret dışındaki hangi ödemelerden prim kesintisi yapılır?
19.08.2021 Ekonomi
Kıdem tazminatında fazla mesai detayı! Sınır 8.284,51 lira...
Kıdem tazminatında fazla mesai detayı! Sınır 8.284,51 lira... Milyonlarca çalışan merak ediyordu, nihayet cevap buldu. Fazla mesailer kıdeme esas ücrete dahil mi? Bunu kimse bilmiyordu, Yargıtay karar verdi. Kıdem tazminatı için kritik uyarı geldi. O ödemelerin de kıdeme dahil olduğu ortaya çıktı. Tavanın üst sınırını aşmaması gerekiyor. Sınır ise şu an için 8.284,51 TL olarak belirlendi. Sendika ile işverenin anlaşıp yukarı çekmesi de mümkün değil. Fazla çalıştıysanız ve kıdem tazminatı hakkınız doğduysa bu konuda çok dikkatli olun.
18.08.2021 Ekonomi
600 TL ödeniyor! Tek sefere mahsus, çalışan da çalışmayan da alıyor
600 TL ödeniyor! Tek sefere mahsus, çalışan da çalışmayan da alıyor Tek seferde 600 TL ödeniyor. Çalışma şartı bulunmuyor. Başvuru yapanlar alıyor. Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılıyor. Devlet tarafından doğum parası yardımı yapılıyor. Bakanlık tarafından sağlanan destek ilk çocuk, ikinci çocuk ve üçüncü çocuk için değişiklik gösteriyor. İşte çocuk yardımı ile ilgili detaylar...
30.07.2021 Ekonomi
Hesaba 1797 lira yatırılıyor! Zam geldi karşılıksız ödeme...
Hesaba 1797 lira yatırılıyor! Zam geldi karşılıksız ödeme... Milyonlarca kişiye ödeniyor. Tek tek açıklandı. Sadece kimlikle başvurmak yeterli oluyor. İşte ihtiyaç sahipleri için çok önemli olan 15 destek...
27.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Yardımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğum yardımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.