Doğu Türkistan

Doğu Türkistan

Son dakika doğu türkistan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğu türkistan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğu türkistan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğu Türkistan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğu türkistan gelişmeleri de dahil olmak üzere 248 doğu türkistan haberi bulunmuştur. Tüm doğu türkistan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya Gazze tepkisi: Bunu niye konuşmuyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya Gazze tepkisi: Bunu niye konuşmuyorsunuz? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 62. Genel Kurulunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bütün Batı dünyası ve haçlı emperyalist yapı bir arada. İsrail 13 bin kişiyi öldürdü, bunu niye konuşmuyorsunuz?" dedi.
18.11.2023 Gündem
Tarabya'da Uygur Türkleri'nden Çin protestosu! Kalabalık olaysız dağıldı
Tarabya'da Uygur Türkleri'nden Çin protestosu! Kalabalık olaysız dağıldı Çin Konsolosluğu yakınında toplanan Uygur Türkleri, Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgal edilmesinin 74. yıldönümünde protesto gösterisi düzenledi. "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan" sloganları atan kalabalık basın açıklamasının ardında dağıldı.
1.10.2023 Yaşam
Bahçeli: MHP, Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır
Bahçeli: MHP, Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Rabia Kadir’in Türkiye’ye ziyaretinin önündeki engellerin kaldırılarak milletiyle özlem gidermesi en samimi dilek ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır" dedi.
24.06.2023 Gündem
Doğu Türkistan'da 30 kişinin hayatını kaybettiği yangın İstanbul'da protesto edildi
Doğu Türkistan'da 30 kişinin hayatını kaybettiği yangın İstanbul'da protesto edildi  Doğu Türkistan'da 30 katlı bir binada çıkan yangında 30 kişi hayatını kaybetti. Sarıyer'de eylem yapan 500 kişilik Uygur Türkü, yangında Çin yetkililerinin ihmali olduğunu söyleyerek protesto etti. 
26.11.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
26.09.2022 Siyaset
MHP lideri Bahçeli, Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi
MHP lideri Bahçeli, Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Kayseri mitingi sonrası verilen akşam yemeğinde Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. 
19.09.2022 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Pek çok sorun, Müslümanların bugününü ve geleceğini tehdit etmekte
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Pek çok sorun, Müslümanların bugününü ve geleceğini tehdit etmekte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, savaşların, işgallerin, şiddet ve yoksulluk gibi devasa sorunların sarmalına itilen İslam coğrafyasının, fitne, terör ve cehalet üçgeninde karamsarlığa ve umutsuzluğa sürüklendiğini belirterek, “Gelinen noktada radikalizmden kimlik erozyonuna, tefrikadan din istismarına kadar pek çok sorun, Müslümanların bugününü ve geleceğini tehdit etmektedir” dedi.
12.08.2022 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu: Bu ülkede 700 binin üzerinde Suriyeli dünyaya geldi
İçişleri Bakanı Soylu: Bu ülkede 700 binin üzerinde Suriyeli dünyaya geldi İstanbul'da Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz nasıl bir sınavda olduğumuzu biliyoruz. Kimse bizi bu davranışlara sessiz kalmamızı bekleyemez. 700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir" diye konuştu.
10.07.2022 Siyaset
BBP lideri Destici: Bizim duruşumuz, tavrımız net
BBP lideri Destici: Bizim duruşumuz, tavrımız net Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Cumhur İttifakı karşısındaki ittifakın veya siyasi partilerin ya da onları destekleyen medya organlarının algı operasyonlarına yenilmeyeceğiz. Günlük politikalar bize yön veremez. Biz Türkiye’nin, Türk milletinin, Türk Devleti’nin, Doğu Türkistan’ın, Kırım’ın, Türkmeneli’nin, Filistin’in, mavi vatanın ve Cumhur İttifakı’nın tarafındayız. Bizim duruşumuz, tavrımız net. Bu netliği kimsenin bulandırmasına, kafa karıştırmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz” dedi.
17.06.2022 Siyaset
Aile destek ve konut finansmanı paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu
Aile destek ve konut finansmanı paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünden, enflasyona kadar birçok iç ve dış gelişme ele alındı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı.
9.05.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan çarpıcı açıklama: Ukrayna'dan daha zor durumda kalırdık
Bakan Soylu'dan çarpıcı açıklama: Ukrayna'dan daha zor durumda kalırdık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya Diplomasi Forumu’nda konuştu. Bakan Soylu, "Eğer biz küresel aktörlere, küresel şirketlere, Türkiye olarak küresel şampiyonlar ligine tabi olsaydık, Ukrayna’dan daha zor bir durumda kalırdık, bu kadar açık ve net" açıklamasını yaptı.
12.03.2022 Siyaset
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için onur kaynağı'
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için onur kaynağı' Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, adını taşıyan eğitim kampüsünün açılışına katılmak üzere şubat ayında Ankara'ya gelecek. Bu girişimlerin Türkiye'nin, Türk dünyasının eğitim ve bilime verdiği önemin bir göstergesi olarak kendisini sevindirdiğini belirten Sancar, Ankara'da açılacak kampüsün şimdiye kadar adı verilen kurumlar arasında en yeni ve en büyük girişim olduğunu belirterek, "Bu benim için bir bilim insanı olarak ve Türk dünyasının Batı ülkelerinde bir temsilcisi olarak büyük bir onur ve gurur kaynağıdır" dedi.
24.01.2022 Gündem
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Her gün her yerde Doğu Türkistan'daki insanlık dramını anlatacağız. Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum
Akşener: Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Her gün her yerde Doğu Türkistan'daki insanlık dramını anlatacağız. Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya ve Uygur Türkleri için gereken adımları atmaya çağırıyorum" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kabil açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kabil açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anadolu'nun savunması, Anadolu'da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil'e kadar uzanır. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz. Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır. Ancak ihtiyaç hasıl olursa, Türkiye'nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan'da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir" dedi.
29.08.2021 Siyaset
Akşener: Uygur meselesinde hassasiyetimiz oy kaygısı taşımamakta
Akşener: Uygur meselesinde hassasiyetimiz oy kaygısı taşımamakta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Uygur meselesinde, Türklük konusunda, yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz adına heyecanımız, hassasiyetimiz, takibimiz herhangi bir oy kaygısı taşımamakta" dedi.
23.06.2021 Siyaset
Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk bayram namazı
Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk bayram namazı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 87 yıl sonra ilk Ramazan Bayramı namazı kılındı. İlk Ramazan Bayramı namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.
13.05.2021 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ramazan Bayramı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ramazan Bayramı mesajı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in, mukaddes belde Kudüs'ü ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı işgal girişimi tüm müminleri büyük bir hüzne ve acıya gark ettiğini belirtti.
13.05.2021 Gündem
İYİ Parti lideri Akşener: Vesayete her zaman karşı durduk
İYİ Parti lideri Akşener: Vesayete her zaman karşı durduk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin bildiri yayımlamasıyla ilgili, "Ülkesine yıllarca hizmet etmiş olanların çok daha sorumlu davranmaları gerekir. Herkesin bilinç ve sorumlulukla hareket etmesi gerekir. Bu işler böyle yapılmaz. Bunu gizemli gece yarısı bildirileriyle yapamazlar. Yapanlar da önce karşılarında bizi bulurlar. Vesayete her zaman karşı durduk, durmaya devam edeceğiz" dedi.
7.04.2021 Siyaset
İYİ Parti lideri Akşener: Kadınların yaşadığı sorunlar siyasetin tam merkezindedir
İYİ Parti lideri Akşener: Kadınların yaşadığı sorunlar siyasetin tam merkezindedir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kadınların sorunlarına çözüm üretmeyi tercih ettiklerini belirterek, "Bizim için, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, kadınların yaşadığı tüm sorunlar, siyasetin altında, üstünde, kenarında değil, siyasetin tam merkezindedir" dedi.
10.03.2021 Siyaset
Arsenal'den açıklama! 'Mesut Özil'i Uygur Türkleri için...'
Arsenal'den açıklama! 'Mesut Özil'i Uygur Türkleri için...' Arsenal CEO'su Vinai Venkatesham, Mesut Özil ve yıldız futbolcunun 'Uygur Türkleri' paylaşımı konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.
19.02.2021 Fenerbahçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı! Kritik açıklama geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı! Kritik açıklama geldi Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Batı'da yükselişe geçen İslam düşmanlığı konusu ele alındı." denildi.
27.01.2021 Gündem
İYİ Parti lideri Akşener: Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok
İYİ Parti lideri Akşener: Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye'nin, aslında 83 milyon vatandaşını doyuracak, bu vatanın her bir evladını, refah içinde yaşatacak gücü de var, imkanları da var. Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok" dedi.
27.01.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Türkistan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğu türkistan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.