Doğal Gaz Kesinti

Doğal Gaz Kesinti

Son dakika Doğal gaz kesinti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Doğal gaz kesinti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Doğal gaz kesinti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğal Gaz Kesinti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğal gaz kesinti gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 doğal gaz kesinti haberi bulunmuştur. Tüm doğal gaz kesinti haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran gazı ile ilgili son dakika gelişmesi! BOTAŞ resmen duyurdu
İran gazı ile ilgili son dakika gelişmesi! BOTAŞ resmen duyurdu İran gazı ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen duyurdular. Gaz arzı sınırlı miktarda başladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "İran'dan Türkiye'ye gaz arzı test amaçlı olarak sınırlı miktarda başladı." ifadeleri yer aldı.
28.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrikle ilgili son dakika gelişmesi! Resmen açıklandı ve başlıyor, yüzde 40...
Doğal gaz ve elektrikle ilgili son dakika gelişmesi! Resmen açıklandı ve başlıyor, yüzde 40... Doğal gaz ve elektrikle ilgili son dakika gelişmesi. Resmen açıklandı. Tarih belli oldu. Ve değişiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan kısıtlamayla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Dönmez: "Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibarıyla kaldırılarak son bulacak. Doğal gazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürülecek" açıklamasında bulundu.
28.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen açıklandı, fatura ödemesi artık...
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen açıklandı, fatura ödemesi artık... Doğalgaz desteği başvurularını binlerce vatandaş merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz yardımı desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulunmuştu. Doğalgaz desteği ödeme tarihleri ve kimlere verileceğini açıklayan Bakan Yanık, " İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz." demişti. Peki, doğalgaz yardımı başvuruları ne zaman? Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet’ten doğalgaz yardımı başvurusu açıldı mı? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman verilecek? İşte detaylar...Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'la yaşanan doğalgaz sıkıntısına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Kamuoyunda İran'a borç olduğu yolundaki iddiaları net şekilde yalanlayan Erdoğan, "Biz İBB değiliz. Bizim İran'a borcumuz kesinlikle söz konusu değil. Bu iddialar yalandır" dedi. Öte yandan Erdoğan Doğal gaz akışının 10 - 15 gün içinde çözüleceğini ifade etti.
27.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Erdoğan resmen duyurdu! Gaz kesintisi ve akışı...
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Erdoğan resmen duyurdu! Gaz kesintisi ve akışı... Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran'la yaşanan doğalgaz sıkıntısına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Kamuoyunda İran'a borç olduğu yolundaki iddiaları net şekilde yalanlayan Erdoğan, "Biz İBB değiliz. Bizim İran'a borcumuz kesinlikle söz konusu değil. Bu iddialar yalandır" dedi. Öte yandan Erdoğan Doğal gaz akışının 10 - 15 gün içinde çözüleceğini ifade etti.
26.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Konutlara yansımayacak
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Konutlara yansımayacak Doğal gaz kesintisi olacak mı? 10 gün süre ile doğal gaz akışında kesinti olacağı yönündeki açıklamaların ardından yeni detaylar ortaya çıktı. İran'da doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle 10 gün kısıtlama yapılacağı duyurulmuştu. Ancak doğal gazdaki kısıtlamanın konutlara yansıtılmayacağı bildirildi.
23.01.2022 Ekonomi
Binalarda yeni dönem başlıyor! 3 ile öncelik verildi
Binalarda yeni dönem başlıyor! 3 ile öncelik verildi İstanbul, Bursa ve Eskişehir’de 1.5 milyon bina için harekete geçildi. Doğal gaz şebekesi 2002 öncesi illerde binalara ‘gaz stop’ sistemi kurulacak. Depremde gaz, genel değil bina bazlı kesilecek.
1.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 yıl içinde 319 bin konut teslim edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 yıl içinde 319 bin konut teslim edilecek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. "6'lı koalisyonda demokrasi tarihinde görülmemiş kavga çıktı. masanın altı üstüne geldi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortada fol yok yumurta yokken, bunların gösterdikleri kibri insanlık adına oradaki mağdurlar adına biz utandık. Bakalım ilerleyen günlerde ne tür kepazeliklere şahit olacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Finlandiya'nın NATO üyeliği üzerine sorulan bir soruya cevap olarak; "Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız." dedi.
15.03.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız
Bakan Dönmez: Her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Şu anda çalışan 102 bin megavatlık santralin yüzde 80’i özel sektör, önemli bir kısmı da yerli yabancı yatırımcı ile yapılmış. Biz gelen yatırıma 'senin memleketin neresi' demiyoruz ki. Pasaportuna da bakmıyoruz. Türkiye’de yapılan her yatırımı biz yerli yatırım olarak telaffuz ediyoruz” dedi. Doğal gaz fiyatlarında hacmi en büyük olan piyasanın Title Transfer Facility (TTF) olduğunu hatırlatan Dönmez, "TTF’de fiyatlar 120 dolarlardan ağustos ayında 3 bin 300’ü aşan dolarlara yükseldi. Ama bir miktar gevşeme var. Biz buna rağmen gerek geçtiğimiz yıl ve bu yıl aldığımız tedbirlerle vatandaşımıza en az oranda aktaran ülkelerden birisiyiz. Birçok Avrupa ülkesi sübvansiyon yapmaya çalışıyor. Ama ciddi faturalar karşısına çıkıyor. Ekim ayı itibariyle Avrupa’da başkentlerdeki kullanılan doğal gazın hane halkı fiyatlarını sizlerle paylaşmak isterim. Hollanda'da bin metreküp gaza 81 lira 25 kuruş ödeniyor. İtalya 58 lira 24 kuruş. Almanya 41 lira 42 kuruş. Komşumuz Bulgaristan 31 lira 53 kuruş. Biz Avrupa’da AB üyesi olmayanları da dikkate aldığımızda 5 lira 72 kuruş ile her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız" dedi.
16.11.2022 Ekonomi
Rusya en büyük silahını devreye sokuyor! Avrupa'da büyük panik: AB bloğu çatladı...
Rusya en büyük silahını devreye sokuyor! Avrupa'da büyük panik: AB bloğu çatladı... Rusya Avrupa'ya karşı en büyük silahını devreye sokuyor. Rus enerji devi Gazprom, Avrupa Birliği’ne gaz akışını ‘önemli ölçüde’ kısacağını açıkladı. Yapılan açıklamalarda oldukça ‘sert’ bir kesintiden bahsediliyor. Rus Gazprom, kesinti ile ilgili açıklama yaptı ancak gerekçeler inandırıcı olmadı. Peki dünyayı önümüzdeki günlerde neler bekliyor?
26.07.2022 Dünya
Akaryakıt ile ilgili son dakika açıklaması! Avrupa'da benzin ve mazot alarmı: 'Kıtlık olabilir'
Akaryakıt ile ilgili son dakika açıklaması! Avrupa'da benzin ve mazot alarmı: 'Kıtlık olabilir' Akaryakıt ile ilgili son dakika açıklaması! Avrupa’dan benzin ve mazot için çarpıcı itiraf geldi. Rusya'ya yönelik yaptırımların devreye alınması halinde sıkıntılar olacağını belirten Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin doğu bölgelerinde benzin ve mazot sorununun baş gösterebileceğini söyledi.
7.05.2022 Ekonomi
Petrol fiyatlarında kritik gelişme! Bugün belli oluyor
Petrol fiyatlarında kritik gelişme! Bugün belli oluyor Petrol fiyatlarında bu hafta itibarıyla görülen yukarı yönlü seyir dikkat çekiyor. Hazar Boru hattında fırtına kaynaklı kesinler ve Putin’in dost olmaya ülkelere yönelik yeni kararları petroldeki artışı desteklerken, bugün Brüksel’de gerçekleştirilecek olan kritik toplantı petrol fiyatlarında yönü belirleyecek. İşte detaylar...
24.03.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar artabilir, tarih belli oldu! İran ve Rus gazı...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar artabilir, tarih belli oldu! İran ve Rus gazı... Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Doğal gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye'nin doğal gaz stoğu ne durumda. Yerli doğal gaz ne zaman kullanılmaya başlanacak? Doğal gaz ile ilgili kritik sorular cevabını buldu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ekonomik ve ticari sonuçları tartışılırken, doğalgaz ithalatının bundan nasıl etkileneceğine ilişkin yanıtları, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan verdi. Özcan, “Rusya-Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin doğalgaz planlamasını etkilemez. Bizi etkileyecek şey fiyatlardır. Dünya doğalgaz borsasında fiyatlar arttıkça biz de etkileniyoruz. Planlarımız işliyor. Herhangi bir kesinti olmaz ama elimizde olmayan sebeplerle fiyatlar artar" açıklamasında bulundu. İşte doğal gaz ile ilgili son dakika açıklamaları...
5.03.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna krizi tırmanırken Avrupa’yı doğal gaz korkusu sardı!
Rusya-Ukrayna krizi tırmanırken Avrupa’yı doğal gaz korkusu sardı! Dünyayı savaş korkusu sarsarken Avrupa'da enerji paniği başladı. Büyük oranda Rus doğal gazına bağımlı Avrupa ülkeleri, Kremlin’in gazı kesme tehlikesi veya fiyatları tırmandırması ihtimaliyle karşı karşıya. Uzmanlar Rusya’nın tam bir kesintiye gitmeyeceğini düşünse de Avrupa, ABD’nin de desteğiyle gaz arayışına girdi
23.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama! Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Ukrayna ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şu an Avrupa’nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4’te 3’ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." dedi.
4.02.2022 Siyaset
Bakan Varank: Muhalefet projelerimizi engellemeseydi İran’daki gaz sorunu yaşanmayacaktık
Bakan Varank: Muhalefet projelerimizi engellemeseydi İran’daki gaz sorunu yaşanmayacaktık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enerji verimliliğini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yeni bir yatırımı dile getirdikleri her an karşılarına muhalefetin çıktığını belirterek, “İnternete girin, Saros Körfezi LNG Terminali yazın. CHP milletvekilleri o santrali durdurmak için nasıl şantiyeyi basmışlar, hangi davaları açmışlar. Eğer biz o LNG Terminali‘ni bir sene gecikmeden açsaydık, İran’dan yapılan bu ani kısıntıyı hiç yaşamamış olacaktık” dedi.
25.01.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz kesintileri ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, temel gıda, ilaç...
Elektrik ve doğal gaz kesintileri ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, temel gıda, ilaç... Elektrik ve doğal gaz kesintileri ile ilgili flaş gelişme! Tüm vatandaşlar kesintiler ile ilgili yeni açıklamaları yakından takip ediyor. Evlerde kullanılan doğal gaz ve elektrik ile ilgili kesinti söz konusu olmayacak. Ancak sanayi kullanımında enerji kısıtlaması yaşanabileceği duyurulmuştu. Peki bu kısıtlama hangi sektörleri kapsıyor? Sanayiciye uygulanacak enerji kesintilerinden süt ve et ile ilaç sektörleri muaf oldu. Genel olarak çeşitli sektörlerde ise yapısal sorun oluşturmayacak düzenlemeler yapılıyor. İşe doğal gaz ve elektrik kesintileri ile ilgili son dakika gelişmeleri...
25.01.2022 Ekonomi
Sanayilerde elektrik kesintisi ne zaman başlıyor? OSB’lerde elektrik kesintisi kaç gün sürecek?
Sanayilerde elektrik kesintisi ne zaman başlıyor? OSB’lerde elektrik kesintisi kaç gün sürecek? Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) duyurdu! 72 saate varan elektrik kesintisi uygulanacak! TEİAŞ elektrik kısıntısı uygulamasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. TEİAŞ’tan yapılan açıklamanın OSB'lerde elektrik kesintisi başladı. Peki, elektrik kesintileri ne kadar sürecek? Sanayilerde elektrik kesintisi ne zaman başlıyor? OSB’lerde uygulanacak elektrik kesintileri ile ilgili detaylar…
24.01.2022 Ekonomi
Bakanlıktan son dakika İran gazı açıklaması! 10 gün durdurdu
Bakanlıktan son dakika İran gazı açıklaması! 10 gün durdurdu İran’da meydana gelen teknik arıza nedeniyle Türkiye'ye 10 gün boyunca gaz akışı durduruldu. Bunun üzerine sanayi tesislerinde doğal gaz tüketiminde kısıtlamaya gidildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise olumsuz hava koşullarına rağmen, diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığını açıkladı.
20.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! BOTAŞ duyurdu, 10 gün...
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! BOTAŞ duyurdu, 10 gün... Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! BOTAŞ duyurdu, tam 10 gün sürecek. Kısıtlama geliyor. BORU Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle, yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak suretiyle, doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağını ve diğer tüketicilerin etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığını açıkladı.
20.01.2022 Ekonomi
Doğal gazla ilgili son dakika açıklaması! Tarih belli oldu, destek...
Doğal gazla ilgili son dakika açıklaması! Tarih belli oldu, destek... Doğal gazla ve elektrik faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Bakan resmen duyurdu, artık daha az fatura ödenecek. Destek verilecek. 367 yerleşim yerine daha doğal gaz ulaştırılacağı müjdesini veren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız” dedi.
7.12.2021 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda...
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda... Elektrik kullanımı ve tüketimi ile ilgili flaş gelişme. EPDK duyurdu. Resmen belli oldu. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 2 arttı. Türkiye'de faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yaklaşık yüzde 1,8 artarak 22 milyon 422 bin 292 megavatsaat oldu. Tüketimin yüzde 42,6'sı sanayi, yüzde 25,6'sı ticarethane ve yüzde 23,1'i mesken aboneleri tarafından gerçekleştirildi. Tarımsal sulamanın payı yüzde 6,7, aydınlatmanın payı ise yüzde 2 olarak kayıtlara geçti. Kaynak: Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü Eylül’de yüzde 5,6 arttı.
2.12.2021 Ekonomi
Doğal gaz müjdesi! Bakan Dönmez resmen duyurdu, artık...
Doğal gaz müjdesi! Bakan Dönmez resmen duyurdu, artık... Doğal gaz müjdesi! Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her bir vatandaşımızın doğal gaz konforunu yaşaması adına mümkün olan bütün yerleşim yerlerine doğal gaz ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, yaptığımız planlama ile 2021-2026 döneminde ilave 367 yerleşim yerine daha doğal gaz arzı sağlanacağının müjdesini de buradan vermek isterim." dedi.
1.11.2021 Ekonomi
Faturalar ertelendi mi? Doğalgaz elektrik su faturaları ertelendi mi, fatura ödemeleri nasıl olacak?
Faturalar ertelendi mi? Doğalgaz elektrik su faturaları ertelendi mi, fatura ödemeleri nasıl olacak? Tam kapanma süreci başlıyor. Milyonlarca vatandaş faturaların ertelenip ertelenmeyeceğini sorgularken yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada tam kapanma boyunca borçtan dolayı kesinti yapılamayacağı belirtildi. Peki, Doğalgaz elektrik su faturaları ertelendi mi?
29.04.2021 Gündem
Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili flaş karar!
Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili flaş karar! Yüz binlerce aboneyi ilgilendiriyor. Önemli bir karar verildi. Yeni karar tüm abonelere duyuruldu. Elektrik ve doğal gaz fatura borcu olanlar için iyi haber. Faturasını ödeyemeyenlerin elektrik ve doğal gazı kesilemeyecek. Tam kapanma sürecinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için böyle bir karar alındı. Enerji yönetimi, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında bu akşam başlayacak, 17 Mayıs'a dek sürecek "tam kapanma" döneminde milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesini çok yakından ilgilendiren bazı kararlar aldı. Buna göre borcu olan ve ödeme olanağı bulamayan konutların ve aylık fatura tutarı 2 bin TL ve altında olan (ve kapanan) ticarethanelerin elektrik ve doğal gazı kesilmeyecek. Elektrik ve doğalgazda, faturaların son ödeme tarihi, Ramazan Bayramı sonrasında başlayacak biçimde düzenlenecek.
29.04.2021 Ekonomi
Enerji alanında düzenlemeler içeren teklif kabul edildi
Enerji alanında düzenlemeler içeren teklif kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
25.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğal Gaz Kesinti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğal gaz kesinti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.