Doğal Gaz Keşfi

Doğal Gaz Keşfi

Son dakika doğal gaz keşfi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğal gaz keşfi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğal gaz keşfi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğal Gaz Keşfi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğal gaz keşfi gelişmeleri de dahil olmak üzere 129 doğal gaz keşfi haberi bulunmuştur. Tüm doğal gaz keşfi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak Zonguldak açıklarında Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz keşfinin üzerinden 3 yıl geçti. Karadeniz doğal gazı, '2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif, milli imkanlarla yapılan ilk derin deniz keşfi' olarak tarihe geçti.
21.08.2023 Gündem
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner AK Partili Lütfi Elvan, CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'ya ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Elvan "Petrol ve doğal gazda düşüş oldu, enflasyona yönelik tedbirler alınıyor, alınmaya devam edecek. Orta vadede 2 yılda enflasyonun tek haneye inmesi hedefimiz. AK Parti hükümetleri enflasyonla mücadelede oldukça deneyime sahip. Büyümeyi sağlarken enflasyonu düşürebilme becerisini ortaya koyduk" dedi.
25.04.2023 Gündem
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı Zonguldak'ta karadan 170 kilometrelik deniz açıklığından getirilecek olan yerli ve milli doğal gazın Filyos Limanı'ndaki hazırlıkları tamamlandı. Türkiye'nin 100. yılını kutlaması sebebiyle 2023 yılına atıfta bulunarak tören saat 20.23'te yapıldı. Türkiye için tarihi öneme sahip projede Berat Albayrak'ın payı var. Türkiye'nin enerjideki tarihi yolculuğu Albayrak'ın "Arama sondaj gemisi ile yılda en az Karadeniz'de 2 tane, Akdeniz'de 2 tane kuyu kazacağız" sözleriyle başlamıştı.
20.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan, 50 bin kişilik istihdam oluşturacak İstanbul Finans Merkezi projesinin bankalar etabı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. 20 Nisan'da ise 35 yıl süreyle tüm konutların doğalgazını sağlayacak ve Mayıs ayında kullanılabilecek Karadeniz gazı devreye alınacak. Türkiye için tarihi öneme sahip iki projenin arkasında ise Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın imzası var.
16.04.2023 Ekonomi
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
Petrol keşfi! Tarihi anlar böyle görüntülendi
Petrol keşfi! Tarihi anlar böyle görüntülendi Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılıyor. 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise petrol rezervinin bulunduğu Gabar'da petrol kuyusunda son durumu paylaştı.
1.01.2023 Gündem
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti." diyerek yeni müjdeyi duyurdu. CNN TÜRK canlı yayınında Fulya Öztürk'ün konuğu olan Enerji Uzmanı İshak Turan "710 milyar metre küplük doğal gaz bize toplam tüketimimizi 12 yıl boyunca karşılayabilecek bir rakam. Türkiye önümüzdeki 50 yıl boyunca doğal gaz tüketimini buradaki tesisten sağlayabilecek" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Türkiye'nin yeni doğal gaz keşfi Yunanistan'da böyle yankılandı!
Türkiye'nin yeni doğal gaz keşfi Yunanistan'da böyle yankılandı! Müjdesini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği, Karadeniz'de keşfedilen 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi Yunanistan'da yankı uyandırdı. Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine geniş yer verdi.
27.12.2022 Dünya
Bakan Dönmez tarih verdi! Türkiye kendi gazını ne zaman kullanacak?
Bakan Dönmez tarih verdi! Türkiye kendi gazını ne zaman kullanacak? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni doğal gaz keşfinin detaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Dönmez "Ekiplerimiz son sürat iş planına uygun olarak çalışmalarını yapıyor. 2023 Mart ayında bu gazı insanımızla buluşturmak istiyoruz" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Petrol ve doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Bölgeden açıklama geldi
Petrol ve doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Bölgeden açıklama geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal gaz rezervlerindeki artış açıklamasını değerlendiren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İshak Turan, "Umarım buradaki çalışmalar önceki yıllar gibi netice verir, 2023 yılında da benzer ek keşif ve müjdeleri bekliyoruz" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor! Karadeniz'de yeni gaz mı keşfedildi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor! Karadeniz'de yeni gaz mı keşfedildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk mesajı Erzurum'dan vermişti. Karadeniz'de keşfedilen doğalgazla ilgili yeni bir müjdeyi açıklayacağını söylemiş ve bugünü işaret etmişti. Büyük gün geldi. Pek o müjde ne? Yoksa Karadeniz'de yeni bir gaz mı bulundu? CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, 2023'te evlerimizde olacak o gazın işlenip dağıtılacağı Zonguldak'taki Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne gitti. Detayları Sakarya Gaz Sahası Saha Müdürü Murat Uçar'la konuştu.
26.12.2022 Vatan TV
Karadeniz gazı ile ilgili dikkat çeken gelişme! Detaylar ortaya çıktı
Karadeniz gazı ile ilgili dikkat çeken gelişme! Detaylar ortaya çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk mesajı Erzurum'dan vermişti. Karadeniz'de keşfedilen doğalgazla ilgili yeni bir müjdeyi açıklayacağını söylemiş ve bugünü işaret etmişti. Büyük gün geldi. Pek o müjde ne? Yoksa Karadeniz'de yeni bir gaz mı bulundu? Sakarya Gaz Sahası Saha Müdürü Murat Uçar'la konuyla ilgili detayları aktardı.
26.12.2022 Ekonomi
Yeni petrol açıklaması geldi! "İlave müjdeler gelebilir"
Yeni petrol açıklaması geldi! "İlave müjdeler gelebilir" Türkiye, enerji arz güvenliği alanında dev bir yatırımı daha bugün faaliyete geçiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açılış öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez Gabar Dağında bulunan petrolle ilgili de yeni detaylar paylaştı.
16.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin'le görüştük' dedi ve açıkladı: Enerjide merkez olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin'le görüştük' dedi ve açıkladı: Enerjide merkez olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Amacımız ülkemizi en kısa sürede doğal gaz referans fiyatının oluştuğu küresel merkez haline dönüştürmektir. Putin'le önemli görüşmelerimiz oldu, adımlarımızı attık atıyoruz. Böylece özellik Trakya doğal gazda enerjide bir hub haline gelecektir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Doğal desteğiyle ilgili konuşan Bakan Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak " dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Evlere giriyor
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Evlere giriyor Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı gelecek yılın ilk çeyreğinde evlere ulaştırmak için hazırlanan Türkiye, diğer yandan karadaki sahalarında da doğal gaz üretimine devam ediyor.
25.09.2022 Yaşam
Karadeniz gazında sona yaklaşılıyor! Bakan Dönmez tarihi açıkladı
Karadeniz gazında sona yaklaşılıyor! Bakan Dönmez tarihi açıkladı Karadeniz gazıyla ilgili yeni gelişme. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı dedi.
20.09.2022 Ekonomi
Yeri doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yıl sonu bitecek
Yeri doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yıl sonu bitecek Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Yerli doğal gaz ile ilgili tarih verildi. 540 milyar metreküplük doğalgaz karaya çıkıyor. Karadeniz gazını denizin altından taşıyacak 170 kilometrelik hatta, ilk boruların serim işleminde 40 kilometrelik kısım tamamlandı. İlk evredeki üretim miktarı günlük 10 milyon metreküp olarak planlanırken, bu üretimin 4 yıl içerisinde günlük 40 milyon metreküpe çıkarılması öngörülüyor. 40 milyon metreküp üzerinden hesap yapıldığında, Karadeniz'deki kuyuların yaklaşık 25 yıl boyunca evlerin ihtiyaç duyacağı bütün gazı üretebilecek kapasitede olduğu hesaplanıyor. Evleri ilgilendiren bu gaz miktarı, toplam tüketimin de yüzde 30'una denk geliyor. İşte yerli doğal gaz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.07.2022 Ekonomi
Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı! Eskişehir'de kuruluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!
Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı! Eskişehir'de kuruluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası enerjide atılacak yeni adımlarla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Zafer Şahin, Eskişehir'deki kurulacak üretim tesisini CNN TÜRK'te değerlendirdi.
27.06.2022 Gündem
Doğal gaz müjdesi! 400 milyar dolarlık doğal gaz rezervi! Doğal gaz evlere geliyor
Doğal gaz müjdesi! 400 milyar dolarlık doğal gaz rezervi! Doğal gaz evlere geliyor Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye ihya edecek doğal gaz rezervi. Yerli doğal gaz evlere giriyor. Keşfedilen doğal gazın değere 400 milyar dolar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde de 10 kuyuyu 40 kuyuya tamamlayacağız. Böylece 40 milyon metreküpe ulaşmış olacağız. Maksimum üretime ulaştığında Türkiye'deki hanelerin doğalgaz ihtiyacının hemen hemen tamamını kendi gazımızla karşılar hale geleceğiz” dedi. Karadeniz’deki mevcut rezervin ekonomik değerine ilişkin de Bakan Dönmez, “Karadeniz’deki mevcut rezervin ekonomik değerine gelince, bugün çıkarsak hepsini satsak, bu rakam 400 milyar dolar eder. Bu 25 yıllık bir üretim. Dolayısıyla 25 yıllık bir projeksiyon elimizde yok. Fiyatların ne olacağına gelirsek çok değişkenlik var. Sorulduğunda bugünkü fiyatlarla potansiyel olarak böyle bir rezerv miktarı var. Geçen yıl sorulsaydı belki 300 milyar dolar diyecektik. Seneye belki daha fazla olabilir. Ama her halükarda büyük bir rezerv ve bedel” diye konuştu.
23.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Dünya hayrete düştü! Türkiye için çifte kazanç
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Dünya hayrete düştü! Türkiye için çifte kazanç Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'nin doğal gaz keşfi dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Karadeniz'de bulunan doğal gazın 2023 yılında evlere dağıtılması bekleniyor. 2026 yılında ise Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 35'i Karadeniz'de keşfedilen doğal gazdan sağlanacak. Öte yandan Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervine imza atan Fatih ile birlikte Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri, Türkiye'ye çifte kazanç sağladı. İkinci el olarak satın alınan ve günümüz şartlarına göre en son teknolojilerle donatılan üç sondaj gemisinin imalat bedeli 670 milyon dolar iken, TPAO'nun satın alım bedeli 156 milyon dolar oldu.
18.06.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve başladı
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve başladı Doğal gaz ile ilgili kritik gelişme. Doğal gaz keşfi sonrası önemi haber. Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgazın karaya nakli için 170 kilometrelik hatta doğalgaz boruları döşenecek. Boruların denize indirilmesi için 13 Haziran günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tören düzenlenmesi bekleniyor. Öte yandan doğalgazın ana dağıtım hattına bağlanması için karada da boru döşeme çalışmaları başladı.
10.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den peş peşe hamleler! Yeni rezerv ve depolama...
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den peş peşe hamleler! Yeni rezerv ve depolama... Doğal gaz keşfi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Servet değerinde rezerv. Dünyanın 45 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak. Karadeniz'in, dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip olduğu belirten AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bunun daha başlangıç olduğunu söyledi. Öte yandan doğal gaz depolama kapasitesini her geçen yıl hızla artıran Türkiye, son olarak Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi kapasite artırma çalışmaları kapsamında bölgede açılan kuyuların ikisinde gaz yakma testilerini başarıyla tamamladı.
9.05.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye'den flaş hamle! Servet değerinden rezerv! Dünyanın 45 yılını karşılayacak
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye'den flaş hamle! Servet değerinden rezerv! Dünyanın 45 yılını karşılayacak Doğal gaz keşfi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Servet değerinde rezerv. Dünyanın 45 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak. Karadeniz'in, dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip olduğu belirten AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bunun daha başlangıç olduğunu söyledi.
7.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Doğal Gaz Keşfi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğal gaz keşfi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.