Diyarbakır Valiliği

Diyarbakır Valiliği

Son dakika diyarbakır valiliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diyarbakır valiliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diyarbakır valiliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyarbakır Valiliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyarbakır valiliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.190 diyarbakır valiliği haberi bulunmuştur. Tüm diyarbakır valiliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 603 kilo esrar, 640 bin esrar bitkisi ele geçirildi
Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 603 kilo esrar, 640 bin esrar bitkisi ele geçirildi Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen Eren Huzur İlkbahar-Yaz Şehit Jandarma Er Sabit Türkeş operasyonunda, 603 kilogram esrar ve 640 bin 600 kök esrar bitkisi ele geçirildi.
12.10.2023 Yaşam
AK Parti'de yeni görevlendirmeler
AK Parti'de yeni görevlendirmeler AK Parti'de Efkan Ala Genel Başkanvekili, Zafer Sırakaya Dış İlişkiler Başkanı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Hakları Başkanı oldu.
19.06.2023 Gündem
HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma
HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması amacıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan Akdaş ailesi, jandarma ve emniyetin ikna çabası sonucu teslim olan oğulları Mehmet Akdaş (28) ile buluşturuldu. Böylece evlat nöbetindeyken çocuklarına kavuşan aile sayısı, 42'ye ulaştı.
1.06.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı! Bakan Soylu detayları açıkladı
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı! Bakan Soylu detayları açıkladı Diyarbakır Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Patlama nedeniyle 1 sivil 8 polis memuru yaralandı. 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi. Olayla ilgili 5 kişinin gözaltında olduğunu açıklayan Bakan Soylu, "Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen birisi. 5 kişi şu anda gözaltında, hem araçta beraber olduğu hem de diğer yardım/yataklık eden kişiler. Operasyonumuz genişleyerek devam edecektir" ifadelerini kullandı.
16.12.2022 Gündem
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı: 2 kişi gözaltında
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı: 2 kişi gözaltında Diyarbakır Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Patlama nedeniyle 8 polis memuru yaralandı. 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi. Bakan Soylu yaralanan polis memurlarının tedbiren hastaneye götürüldüğünü ve olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
16.12.2022 Gündem
Amed Sportif Faaliyetler - Bursaspor maçı sonrası olaylar çıktı
Amed Sportif Faaliyetler - Bursaspor maçı sonrası olaylar çıktı TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 6'ncı haftasında Amed Sportif Faaliyetler'in, evinde Bursaspor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından olaylar çıktı. Diyarbakır Valiliği bazı taraftarların üzerlerindeki tişört ve açılan flamalarla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.
25.09.2022 Şampiy10
Bakanlardan gökyüzü gözlemi!
Bakanlardan gökyüzü gözlemi! Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin ilk gece gözlemine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı. Gece saatlerinde başlayan gözlem sırasında Zerzevan Kalesi ve çevresine kurulmuş teleskoplardan yıldızları, gezegenleri ve gök cisimlerini inceleyen bakanlar, gençlerle birlikte uzay gözlemi yaptı. Ayın kaybolmasıyla birlikte başlayan gözlem sabah saatlerine kadar devam etti.
10.06.2022 Siyaset
AK Partili Kurtulmuş: Büyüyeceğiz, büyüteceğiz
AK Partili Kurtulmuş: Büyüyeceğiz, büyüteceğiz Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu için Diyarbakır'a gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Sezai Karakoç'un ve bu büyük düşünce fikrinin önünü açan öncülerin istikametinin kaybolmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu alanı çoğaltacağız. Büyüyeceğiz, büyüteceğiz. Diriliş neslinin öncülüğünde, Türkiye ve Türklerin öncülüğünde hem İslam dünyası hem yakın coğrafyamız çok daha huzurlu, güçlü ve büyük bir medeniyet havzası haline gelecektir" dedi.
26.05.2022 Siyaset
'Gizemli monolit' bu kez orada ortaya çıktı! 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör'
'Gizemli monolit' bu kez orada ortaya çıktı! 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör' Milli Uzay Programı'nın lansmanı öncesinde Göbeklitepe'ye yakın noktada dikili halde bulunan ve üzerinde Göktürkçe 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör' ifadesinin yer aldığı metal monolit, Diyarbakır'ın Zerzevan Kalesi'nde de ortaya çıktı. 2-4 Eylül tarihlerinde tarihi kalede gerçekleştirilecek Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin tanıtımı için dikilen monolit, şaşkınlığa neden oldu.
30.08.2021 Yaşam
Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği 2-4 Eylül'de Diyarbakır'da yapılacak
Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği 2-4 Eylül'de Diyarbakır'da yapılacak TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından 22 yıldır Antalya'da düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği"nin ikinci adresi Diyarbakır olacak.
18.08.2021 Bilim ve Teknoloji
'2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği' bu yıl Zerzevan Kalesi'nde yapılacak
'2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği' bu yıl Zerzevan Kalesi'nde yapılacak Türkiye Ulusal Gözlemevince (TUG) 22 yıldır Antalya Saklıkent'te düzenlenen Türkiye'nin en kapsamlı gökbilim açık etkinliği olan Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, bu yıl Diyarbakır'daki 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek.
8.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üssü'ne maket uçakla saldırı girişimi
Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üssü'ne maket uçakla saldırı girişimi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu ve maket uçakların etkisiz hale getirildiğini belirtti.
18.05.2021 Gündem
Bakan Pekcan Diyarbakır annelerini ziyaret etti
Bakan Pekcan Diyarbakır annelerini ziyaret etti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır Valiliği ziyaretinin ardından terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için 521 gündür HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetinde olan ailelerle bir araya geldi.
4.02.2021 Gündem
O ilimiz için yeni koronavirüs kararı! Yasaklandı
O ilimiz için yeni koronavirüs kararı! Yasaklandı Diyarbakır'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklandı.
12.11.2020 Gündem
Türkiye İzmir için tek yürek! Herkes seferber oldu!
Türkiye İzmir için tek yürek! Herkes seferber oldu! İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye'nin dört bir yanından yardım haberleri geliyor.
30.10.2020 Gündem
Diyarbakır surlarında Orta Çağ'a ait insan iskeletleri bulundu
Diyarbakır surlarında Orta Çağ'a ait insan iskeletleri bulundu Diyarbakır'da UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınan, tarihi surlarda yapılan restorasyon çalışmaları sırasında Yedi Kardeşler Burcu'nda 3 insan iskeleti bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, iskeletlerin Orta Çağ İslami döneme ait olduğunun tahmin edildiği belirtildi.
18.09.2020 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca vaka saysı artan illeri tek tek açıkladı
Sağlık Bakanı Koca vaka saysı artan illeri tek tek açıkladı Sağlık Bakanı Koca Diyarbakır'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, hasta artışının olduğu illeri açıkladı ve 6 şehre hastane yapılacağı haberini verdi. Öte yandan Türkiye'de son 24 saatte 117 bin 113 Covid-19 testi yapıldı, 1612 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 53 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1076 oldu.
4.09.2020 Gündem
Diyarbakır'da silahlı saldırıya uğrayan polis memuru  şehit oldu
Diyarbakır'da silahlı saldırıya uğrayan polis memuru şehit oldu Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
30.05.2020 Gündem
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Diyarbakır Surları’nda skandal! Taşları çaldılar!
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Diyarbakır Surları’nda skandal! Taşları çaldılar! Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır surlarında yaşanan son dakika gelişmelerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan açıklamalar geldi. Bakan Ersoy, Diyarbakır’ın tarihi surlarının taşlarının sökülerek satılmaya çalışıldığı iddiası üzerine operasyonlar yapıldığını açıkladı. Ersoy, 'Yaklaşık 10 kamyon civarında taş tespit edilerek kontrol altına alınmıştır. Şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır' dedi.
8.05.2020 Gündem
Diyarbakır Valiliği: "Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil  vatandaşımız şehit oldu"
Diyarbakır Valiliği: "Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu" Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu bildirdi.İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada 'Hainlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı.' ifadelerine yer verildi.
8.04.2020 Gündem
Sokak hayvanları için yapılan 'corona' anonsuna tepki!
Sokak hayvanları için yapılan 'corona' anonsuna tepki! Kozan Köyü Camisi imamının 'sokak hayvanlarından corona virüs geçebileceği'şeklindeki anonsuna hayvanseverlerden tepki yağdı. Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı ve Sur Müftülüğü ile irtibata geçilmesinin ardından, imamın sözlerinin yanlış ifade edildiğini belirterek İslam’da hayvanlara merhamet üzerine bir vaaz verdi.
25.03.2020 Yaşam
Lice'de öldürülen teröristin gri kategoride aranan Ramazan Toprak olduğu belirlendi
Lice'de öldürülen teröristin gri kategoride aranan Ramazan Toprak olduğu belirlendi Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçen yıl etkisiz hale getirilen teröristin, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde gri kategoride bulunan "Halil Adil" kod isimli Ramazan Toprak olduğu tespit edildi.
5.02.2020 Gündem
Diyarbakır Sur Belediyesi'ne görevlendirme!
Diyarbakır Sur Belediyesi'ne görevlendirme! Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sur Belediye Başkanı HDP’li Filiz Buluttekin’in yerine ilçe kaymakamı Abdullah Çiftçi görevlendirildi.
21.12.2019 Siyaset
Çocuklarını 24 yıldır yaptığı meslekle okuttu
Çocuklarını 24 yıldır yaptığı meslekle okuttu Diyarbakır'da yaşayan Remzi Filizay (74), arzuhalcilik yaparak 8 çocuğunu okutup, evlendirmenin gururunu yaşıyor. Valilik binası önünde mesleğini yapan Filizay'ın okuttuğu çocuklarından ikisi öğretmen, biri mühendis, biri de doktor oldu.
16.11.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Diyarbakır Valiliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyarbakır valiliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.