Diş Fırçalamak

Diş Fırçalamak

Son dakika diş fırçalamak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş fırçalamak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş fırçalamak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Fırçalamak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş fırçalamak gelişmeleri de dahil olmak üzere 153 diş fırçalamak haberi bulunmuştur. Tüm diş fırçalamak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak ( Dişçiye gitmek, implant yaptırmak) orucu bozar mı?
Oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak ( Dişçiye gitmek, implant yaptırmak) orucu bozar mı? Ramazan ayında diş tedavisine devam edecek olan vatandaşlar diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağı hakkında araştırmalar başladı. İmplant tedavisi, diş iğnesi gibi işlemlerin oruç ibadetine zarar verip vermeyeceği de Diyanet tarafından cevaplandı. Peki oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte detaylar...
6.03.2024 Dini Bilgiler
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti şişen kişilerin diş sağlıklarına dikkat etmeleri önerilir. Düzenli diş fırçalamak ve gargara yapmak diş eti şişmesini önler.
1.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
Para biriktirmek isteyen herkesi kapsıyor! 'Birikim motivasyonu hesapları' ortaya çıktı
Para biriktirmek isteyen herkesi kapsıyor! 'Birikim motivasyonu hesapları' ortaya çıktı Birikim yapmak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Para biriktirme alışkanlığı kazanmak isteyen pek çok kişi ilk adımı atma konusunda başarılı olamıyor. Son yıllarda sosyal medyada tasarruf ile ilgili ‘motivasyon hesapları’ ortaya çıktı. Blog sahipleri hem kendileri para biriktiriyor, hem de diğer kullanıcıları birikime teşvik ediyor. Peki para biriktirmek isteyenler ilk olarak nereden başlayabilir? Gelirin düşük olması para biriktirmeye engel teşkil eder mi? Çocuklara da tasarruf bilincini aşılamak için aileler ne yapabilir? İşte birikim yapmak için rehber…
31.10.2022 Ekonomi
Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı köyde yeni vakalar çıktı! Ekipler sudan yeniden numune aldı
Bolu'da zehirlenmelerin yaşandığı köyde yeni vakalar çıktı! Ekipler sudan yeniden numune aldı Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, Kurban Bayramı'nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılanlarla aynı belirtileri gösteren kişi sayısının artması endişeye neden oldu. Zehirlenme şüphesiyle daha önce 2 genç entübe edilirken, Cansu A.(17) da kanlı ishal görüldü. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köydeki içme sularından yeniden numune aldı.
8.08.2022 Yaşam
Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş fırçalamak orucu bozuyor mu, oruçluyken diş fırçalanır mı?
Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş fırçalamak orucu bozuyor mu, oruçluyken diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenler diş fırçalamanın orucu bozup bozmadığını merak ediliyor. 2 Nisan’da tutulmaya başlayan Ramazan ayının bugün orucun 6. günü. Bir ay boyunca tutulacak olan orucu bozan durumlar da sorgulanmaya devam ediyor. Peki, oruçluyken diş fırçalanır mı, oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı?
7.04.2022 Ramazan Haberleri
Dilaltı hapı, astım ilacı, burun spreyi, diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı tek tek açıkladı...
Dilaltı hapı, astım ilacı, burun spreyi, diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı tek tek açıkladı... Orucu bozan şeyler neler? Ramazan ayının en fazla merak edilen sorularına Diyanet İşleri Başkanlığı tek tek cevap verdi. Peki, diş tedavisi orucu bozar mı? Astım spreyleri, aşı, dilaltı hapı ve burun damlası orucu bozar mı? Diş tedavisi ve burun damlasının orucu etkilemeyeceğini belirten Diyanet, kazayla 2-3 dakika orucu erken açmanın da takvimde ihtiyat payı bırakıldığından orucu bozmadığını vurguladı. Tedavi sırasında yapılan başka işlemler sebebi ile -mesela ağız su ile çalkalanırken- boğaza su, kan veya tedavide kullanılan maddelerden biri kaçarsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. İşte Diyanet'in merak edilen sorulara verdiği yanıtlar...
2.04.2022 Dini Bilgiler
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir?
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir? Oruç; niyet edilerek imsak vaktinden başlayarak, güneşin battığı vakte kadar süre içmekten, yemekten, cinsel münasebetlerden uzak durmaya verilen isimdir. Oruç tutmak Bakara Suresinde bildirildiği üzere tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Fakat farz olmasının da şartları bulunmaktadır. Mükellef olabilmenin şartlarına sahip olan tüm Müslümanlar için vardır. Orucun farz olması için gereken şartlardan biri mükellef olmaktır. İkinci şart ise oruç tutabilecek kadar sağlıklı olmaktır. İki şartın sağlandığı durumlarda Müslüman olan kişilere oruç farzdır. Orucun farz olduğu zaman ise Ramazan ayıdır. Farz olan oruç dışında vacip, müstehap, mekruh, haram, sünnet olan oruç çeşitleri de bulunuyor. Orucun farzları vardır ve orucu bozan bazı haller vardır.
1.04.2022 Ramazan
Diş beyazlatma akımı ölüme kadar götürüyor!
Diş beyazlatma akımı ölüme kadar götürüyor! Sosyal medyada beğeni peşinde koşanlar, bu sefer de diş beyazlatma videoları yayınlamaya başladı. Bu videoların bazılarında kişi karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise dişlerinin beyazlığının sırrının muz kabuğu, karbonat, limon veya tuz ile diş fırçalamak olduğunu öne sürüyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız, "Alüminyum folyonun içerisinde ağır metaller var, bu zehirlenmeye götürür. İçine konulan limon, karbonat, sirke tarzı şeyler onun daha çok aşınmasına sebep olur ve tükürük yoluyla bunlar yutulur. Bu sağlık açısından çok tehlikeli, diş açısından da dişin minesini yumuşatan dişe zarar verip gerçek sağlıklı dokuyu aşındıran eylemlerdir bunlar. Bu metallere karşı alerjik bir reaksiyonu varsa ölüme kadar götürebilir" dedi.
7.02.2022 Yaşam
Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor
Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor Dünya genelinde yaklaşık 537 milyon kişi diyabetle mücadele ediyor. Diyabet hastalarının sık sık ağız ve diş problemlerinden şikayet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Alper Çelik, Ağız ve dişlerdeki bazı belirtiler şeker hastalığına işaret edebileceği gibi, kontrolsüz diyabet de ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir dedi.
24.12.2021 Sağlık
Diş fırçası ve macunu kişiye özel seçilmeli
Diş fırçası ve macunu kişiye özel seçilmeli Periodontoloji Bölümü Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Arslan, kişiye en uygun diş fırçası ve diş macununun diş hekimiyle birlikte seçilmesi gerektiğini ifade etti. Arslan, “Doğru diş fırçasını seçerken kıl tipi, fırçanın genel şekli, kalitesi ve rahatlığı gibi farklı detayları göz önünde bulundurmak gerekiyor. İlk olarak florürlü olmasına dikkat etmeniz gereken diş macunu seçiminizde gereksiniminize yönelik tercih yapmalısınız. Doğru diş fırçası ve macun seçimi ağız ve diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olur” dedi.
20.10.2021 Sağlık
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar'
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar' Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlıksız beslenme alışkanlıkları diş çürüklerini de yaygınlaştırıyor. Özellikle de şeker, karbonhidrat ve asitli gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesinin ve diş temizliğine önem verilmemesinin dişlerin hızla çürümesine yol açtığını belirten Diş Hekimi Arzu Tekkeli, “Düzenli diş fırçalama ve ağız bakımı yapmayan kişiler, beslenmesinde karbonhidrat ve şekere ağırlık verenler, gece dişlerini fırçalamadan yatanlar, bebeklik çağında biberonla şeker, bal katılmış gıdalar ile beslenenler, çok fazla asitli gıdalar tüketenler diş çürükleri açısından risk altındalar” dedi.
12.08.2021 Sağlık
Soğuk yerken dişler hassasiyet gösteriyorsa dikkat!
Soğuk yerken dişler hassasiyet gösteriyorsa dikkat! Soğuk içecekler ya da dondurma, karpuz gibi soğuk yiyecekler tüketirken dişlerde oluşan hassasiyet pek çok kişi için oldukça acı verici bir duruma dönüşebiliyor. Dişlerde oluşan hassasiyetin pek çok nedeni olabileceğini belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız diş hassasiyetini ortadan kaldırmak için çözüm önerilerini sıraladı.
10.08.2021 Sağlık
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yolu
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yolu Yetişkinlik döneminde sağlıklı dişlere sahip olmak için çocuklukta ilk dişlerin çıkışından itibaren ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması büyük önem taşır. Dr. Dt. Beril Karagenç Batal daha sağlıklı ve güzel dişler için öneriler verdi.
3.08.2021 Sağlık
Bayramda diş sağlığına dikkat
Bayramda diş sağlığına dikkat Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimin artması ağız sağlığı konusunda problemlerin yaşanmasına yol açabiliyor. Bu nedenle bayramda beslenme düzenine ve diş bakımına daha çok dikkat etmek gerekiyor.
19.07.2021 Sağlık
Tükürük yutmak orucu bozar mı? Balgam ve istemeden biriken tükürüğü yutunca oruç bozulur mu?
Tükürük yutmak orucu bozar mı? Balgam ve istemeden biriken tükürüğü yutunca oruç bozulur mu? İstemeden balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Ağızda biriken tükürük ve balgam istenmeden yutulabiliyor. Ramazan ayı gelince, merak edilen sorulardan birisi de balgam ve tükürük ile ilgili oluyor. Diyanet resmi sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaştığı orucu bozan ve bozmayan durumlarla ilgili açıklamasında “Balgam ve tükürük yutmak orucu bozar mı?” sorularına ait cevaplar da var. Peki, tükürük yutmak orucu bozar mı?
13.04.2021 Ramazan
Hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir
Hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
26.11.2020 Sağlık
Diş fırçalamak koronavirüsten korur mu?
Diş fırçalamak koronavirüsten korur mu? Genel sağlığın başlangıcı olarak bilinen ağız hijyeni koronavirüs salgınıyla birlikte daha da önem kazandı. Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Dişleri düzenli fırçalamak, ağız gargaraları kullanmak ağızdaki bakteriyel yükü azaltacaktır. Bu yüzden de bulaş riski ihtimalini azaltabilir” dedi.
24.10.2020 Sağlık
Diyabet hastalarında diş eti problemi 3 kat fazla görülüyor
Diyabet hastalarında diş eti problemi 3 kat fazla görülüyor Güney Kore'de yapılan bir araştırmaya göre günde 3 kez diş fırçalamanın diyabetten yüzde 8 oranında koruduğunu belirten İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, "Diş eti problemleri toplumun yüzde 15'inde görülüyor. Diyabet hastalarında ise bu oran 3 kat daha fazla" dedi.
14.06.2020 Sağlık
Diyabet hastalarında diş eti problemi 3 kat fazla görülüyor
Diyabet hastalarında diş eti problemi 3 kat fazla görülüyor Güney Kore'de yapılan bir araştırmaya göre günde 3 kez diş fırçalamanın diyabetten yüzde 8 oranında koruduğunu belirten İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, "Diş eti problemleri toplumun yüzde 15'inde görülüyor. Diyabet hastalarında ise bu oran 3 kat daha fazla" dedi.
13.06.2020 Sağlık
Ağız kokusunu nasıl engellersiniz?
Ağız kokusunu nasıl engellersiniz? Sağlıklı dişler için diş macunun tek başına yeterli olmadığına dikkat çeken Dt. Kevser Yarımbaş, “Diş macunlarının içindeki anti bakteriyel maddeler, plaktaki bakteri oluşumunu kontrol ederek periodontal hastalıkları ve diş çürüklerini engellemeyi hedefler. Ancak, bu amaç için anti bakteriyel etki tek başına yeterli değildir. Günlük ağız gargaraları diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerde dezenfeksiyon sağlar ve kötü koku oluşmasını da engeller” dedi.
24.05.2020 Sağlık
Çocuklar ne zaman diş fırçalamaya başlamalı?
Çocuklar ne zaman diş fırçalamaya başlamalı? Diş çürükleri, çocuklarda en sık görülen ağız ve diş problemleri arasında yer alıyor. Ailelerin endişe konusu olan diş çürükleri için çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak büyük önem taşıyor. Fakat oldukça meraklı ve bir o kadar da inatçı olabilen çocuklara diş fırçalamak zor gelebiliyor. Diş Hekimi Aylin Hoşzeban Erdur, bebeklikten itibaren başlanması gereken diş fırçalama alışkanlığına dair ipuçları paylaşıyor.
11.03.2020 Sağlık
Güzel gülümsemenin sırları
Güzel gülümsemenin sırları Kişinin kendine olan güvenini arttıran güzel bir gülümseme bakımlı ağız ve diş sağlığından başladığını belirten Dr. Sonay Öztan Gökhan güzel gülümsemenin sırlarını anlattı.
1.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Fırçalamak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş fırçalamak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.