Diş Çürümesi

Diş Çürümesi

Son dakika DİŞ ÇÜRÜMESİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DİŞ ÇÜRÜMESİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DİŞ ÇÜRÜMESİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Çürümesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş çürümesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 diş çürümesi haberi bulunmuştur. Tüm diş çürümesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor
Diş çürüğünü bitiren 8 yöntem var: En hızlı etki eden Hindistan cevizinin süresi 20 dakikayı geçmiyor Diş çürüğü oldukça yaygın bir sorun. Ancak onu önlemek de bir o kadar basit. İşte diş çürüğünü önleyebileceğiniz 8 yöntem.
18.03.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Rüyada Çürük Diş Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Dişlerin Çürümesi Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Çürük Diş Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Dişlerin Çürümesi Nasıl Yorumlanır? Rüyada diş çürümesi görmek, anlamı en çok merak edilen rüya tabirleri arasında yer alır. Eğer sizde rüyanızda dişlerinizin çürüdüğünü gördüyseniz, rüyanızın tabirini öğrenerek ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz. 
10.01.2024 Eğitim
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Reflünün geçmesi için hastalara genellikle yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilir. Az ve sık sık yemek yedikten sonra uzanmamak ve gazlı içecekler tüketmemek reflünün hafiflemesini sağlayabilir.
8.01.2024 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık
Sağlıklı gıdalar dişleri olumsuz etkiler mi?
Sağlıklı gıdalar dişleri olumsuz etkiler mi? Hangi yaşta olursanız olun diş çürüklerinin nedenleri aynıdır. Diş çürüğü, günlük hayatta sıklıkla tüketilen şekerle beslenen ve çürüklere neden olan bakteri içeren plaklar oluştuğunda meydana gelir. Çürükler, şekeri metabolize eden ve diş yapınızı eriten aside dönüştüren bakterilerden kaynaklanır. Özellikle şekerli yiyecekler tüketmenin plak ve diş çürümesine neden olduğunu belirten Diş hekimi Şahin Durmuş, gıdaların diş üzerindeki etkilerini sizler için anlattı.
20.09.2021 Sağlık
Hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir
Hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
26.11.2020 Sağlık
'Diş implantı, hayat kalitesini artırıyor'
'Diş implantı, hayat kalitesini artırıyor' Diş Hekimi Mehmet Güçlü, ''İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı; komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz’’ dedi.
29.08.2020 Sağlık
Güzel gülümsemenin sırları
Güzel gülümsemenin sırları Kişinin kendine olan güvenini arttıran güzel bir gülümseme bakımlı ağız ve diş sağlığından başladığını belirten Dr. Sonay Öztan Gökhan güzel gülümsemenin sırlarını anlattı.
1.01.2020 Sağlık
Diş çürümelerine karşın ıspanak tüketin
Diş çürümelerine karşın ıspanak tüketin Dr. Fevzi Özgönül, diş çürümelerine karşı ıspanak tüketilmesi gerektiğini söyledi.
16.10.2018 Sağlık
Dikkat bayramda  tadınız kaçmasın!
Dikkat bayramda tadınız kaçmasın! Prof. Dr. Ahmet Akçay, bayramda en çok karşılaşılan hastalıkları, “Aşırı şeker ve tatlı tüketimi ile ramazandan çıkmanın etkisiyle fazla yemekten dolayı mide spazmları” diye sıraladı, ‘Sessiz katil’ dediği şekerin sonuçlarını anlattı: Diş çürümesi, obezite, kalp ve dolaşım hastalıkları, reflü, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma...
14.06.2018 Ramazan
'Kefir diş çürümelerini önlüyor'
'Kefir diş çürümelerini önlüyor' Ege Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma kefirin diş çürümelerini engellediğini ortaya koydu. Araştırmayı yürüten öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Kefirin içerisindeki bakteriler ağız içerisindeki mikroorganizmaları baskılıyor ve çürümeyi engelliyor" dedi.
19.12.2017 Sağlık
Şeker konsantrasyonu da bozuyor
Şeker konsantrasyonu da bozuyor Sık acıkma, sebepsiz yorgunluk, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız ve cilt kuruluğu, kilo alımı, konsantrasyon güçlüğü… Tüm bunlar fazla şeker tüketiminin belirtileri olabilir.
12.07.2017 Sağlık
Bayramda tadınız kaçmasın!
Bayramda tadınız kaçmasın! Prof. Dr. Ahmet Akçay, “Bir ay oruçtan sonra bayramda aşırı şeker ve tatlı tüketmenin çok sakıncalı” dedi, uyardı: Çikolata reflüyü artırır. İnek sütü ve yumurta sütü alerjisi olanlar da çikolata ve tatlılardan uzak durmalı. Fazla şeker kalbe, karaciğere, böbreğe zarar verir. Kısacası şeker, sessiz katildir...
24.06.2017 Yaşam
Rüyalarınızın anlamlarını online uygulama ile öğrenebilirsiniz!
Rüyalarınızın anlamlarını online uygulama ile öğrenebilirsiniz! Rüya tabirleri kişilerin uyurken gördükleri olay örgülerinin gerçek hayatla bağdaştırılması sonucunda oluşur. Herkes rüya tabirlerine merak salar. Rüya tabirleri adına yapılan çeşitli açıklamalardan sonra bizler de sizler için bu başlık altında bir yazı oluşturduk. Sizler de bu yazımızı okuyarak daha geniş çaplı olarak rüya tabirleri konusunda bilgi alabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
Gece başlayan diş ağrılarına dikkat
Gece başlayan diş ağrılarına dikkat Diş Hekimi Zafer Kazak, diş çürüğünün ilerlediği durumlarda dişin içerisindeki sinir-damar paketinin etkilenip zamanla ağrı oluşabileceğini belirterek, “Bazı durumlarda ise diş eti hastalıkları nedeniyle ya da travma nedeniyle dişler canlılıklarını kaybedebilir...
2.09.2016 Sağlık
Rüya tabirleri sözlüğü ile ayrıntılı rüya yorumları!
Rüya tabirleri sözlüğü ile ayrıntılı rüya yorumları! Rüya tabirleri uygulaması ile tüm rüyalarınızı yorumlayabilirsiniz. Rüya tabirleri sözlüğü internet üzerinden kullanılabiliyor. Rüya tabirleri sözlüğüne haberimizden yardım alarak erişim sağlayabilirsiniz.
16.08.2016 Astroloji
Diş çürümesini yavaşlatan bakteri bulundu
Diş çürümesini yavaşlatan bakteri bulundu Bilim adamları, diş çürümelerine neden olan bakterilerin etkisini hafifleten yeni bir bakteri türü buldu.
11.03.2016 Sağlık
Çocuğunuz şeker bağımlısı mı?
Çocuğunuz şeker bağımlısı mı? BURAK KARA / bkara@gazetevatan.com
1.11.2014 Arşiv
Hamileler mutlaka tüketmeli!
Hamileler mutlaka tüketmeli! Hamileyken yoğurt tüketiminin anne ve bebek sağlığı için faydaları!
25.10.2013 Sağlık
Çocuklar ve şeker ve çikolata...
Çocuklar ve şeker ve çikolata... Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Çocuklar için psikolojik anlamda çok büyük bir önemi olan bayramların, tatlı ve özellikle de şeker tüketimi anlamına gelmesi, mide ve bağırsak hastalıklarının yanı sıra, ağız ve diş sorunlarına da neden oluyor.
5.10.2013 Arşiv
Her doğum bir diş götürmez ama…
Her doğum bir diş götürmez ama… Diş bakımı her zaman çok önemli. Ama hamilelikteki değişiklikler nedeniyle diş sağlığında fazladan sorunlar çıkabilir. Diş ve diş etlerimiz daha hassaslaşır.
14.05.2013 Arşiv
Diş çürüğünüzü bulaştırmayın!
Diş çürüğünüzü bulaştırmayın! İşte dikkat edilmesi gerekenler...
21.11.2012 Sağlık
Diş çürümesi tarih oluyor!
Diş çürümesi tarih oluyor! Bilim insanlarından müthiş keşif
24.09.2012 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Çürümesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş çürümesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.