Şeker

Şeker

Son dakika şeker haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şeker ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şeker haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şeker

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şeker gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.984 şeker haberi bulunmuştur. Tüm şeker haberleri aşağıda listelenmiştir.
Naneli şeyler tükettikten sonra su içince ağzımız neden buz gibi olur? Bilim “TRPM8” diyor; işte nane ve soğukluk ilişkisi!
Naneli şeyler tükettikten sonra su içince ağzımız neden buz gibi olur? Bilim “TRPM8” diyor; işte nane ve soğukluk ilişkisi! Naneli şeker yedikten sonra su içtiğinizde ağzınızda bir yanma hissi mi yaşıyorsunuz? Ya da naneli sakız çiğnerken su size neden buz gibi geliyor? İşte bunun bilimsel bir açıklaması var ve oldukça ilginç!
25.04.2024 Yaşam
Rami Kütüphanesi’nde 23 Nisan coşkusu
Rami Kütüphanesi’nde 23 Nisan coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Rami Kütüphanesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
24.04.2024 Yaşam
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen “Geleceği Gülümsetecek Hayaller” projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hataylı çocukların hayalinden çıkan geleceğin icatlarının ilk prototipleri, İTÜ’deki Dijital Fabrikasyon dersi öğrencilerinin elinde 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu.
24.04.2024 Yaşam
Kuyumcuyu soymaya çalıştılar! Vatandaş etkisiz hale getirdi
Kuyumcuyu soymaya çalıştılar! Vatandaş etkisiz hale getirdi İstanbul'un Küçükçekmece İlçesinde bulunan bir kuyumcu dükkanını soyan 3 kişiden biri çevredekiler tarafından yakalanarak dövüldü. Bu sırada kuyumcu silahını çekerek defalarca ateş etti. Kuyumcu dükkanı önünde yaşananların güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.
24.04.2024 Gündem
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar Adana’nın Kozan ilçesinde Atatürk Parkında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan çocukları Kozan Ülkü Ocakları Türk Bayrakları ve pamuk şekerler ile karşıladı.
23.04.2024 Adana
Starbucks kahve önerileri ve çeşitleri - Sıcak, soğuk, filtre, sütlü, şekerli ve şekersiz kahve
Starbucks kahve önerileri ve çeşitleri - Sıcak, soğuk, filtre, sütlü, şekerli ve şekersiz kahve Kahve denilince ilk akla gelen mekanlardan biri de Starbucks'tır. Leziz, meşhur kahveleri ile ünlü Starbucks’ta hangi kahveleri içmeli? İşte Starbucks kahve önerileri ve çeşitleri...
22.04.2024 Yaşam
Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri belli oldu!
Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri belli oldu! Trendyol Süper Lig'de 33. haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.
18.04.2024 Süper Lig
Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker 390 işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkşeker 390 sürekli işçi alımı ne zaman sonuçlanır 2024?
Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker 390 işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkşeker 390 sürekli işçi alımı ne zaman sonuçlanır 2024? Türkşeker 390 sürekli işçi alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere 390 sürekli işçi alımı yapacaklarını bildirdi. Açıklama ardından Türkşeker "4857 SAYILI KANUNUNA TÂBİ SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI HAKKINDA DUYURU" başlıklı duyuru ile detaylar paylaşıldı. Peki, Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker sürekli işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanır?
17.04.2024 Çalışma Hayatı
Kolejon deposunu evde hazırlayın! Çocuklara sağlıklı atıştırmalık, yetişkinlere gençlik hapı
Kolejon deposunu evde hazırlayın! Çocuklara sağlıklı atıştırmalık, yetişkinlere gençlik hapı Artık çocuklarımız için sağlıklı atıştırmalıklar bulmak o kadar da zor değil! Evde gerçek meyvelerden yapılan jelibonlar, işlenmiş ve sağlıksız şeker yüklü atıştırmalıkların yerine harika bir alternatif sunuyor. Hem de yapması da çok kolay!
16.04.2024 Yaşam
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı!
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı! Ramazan Bayramı namıdiğer Şeker Bayramı en çok çocukları sevindiriyor. Bayram harçlıkları alındı, çeşit çeşit şeker ve çikolatalar toplantı. Ağızlar tatlanırken, uzmanı yüksek miktarda şeker tüketimine dikkat çekti. Kardiyoloji Uzman Dr. Muharrem Arslandağ, “Çocuklarda kalp çarpıntısı, yetişkinlerde olduğu gibi birçok farklı nedenle ortaya çıkar” dedi ve şeker ve kafein tüketimine karşı aileleri uyardı.
12.04.2024 Yaşam
Tümgeneral, uygulamayı denetleyip çocuklara şeker ve hediye verdi! Bayram boyunca devam edecek
Tümgeneral, uygulamayı denetleyip çocuklara şeker ve hediye verdi! Bayram boyunca devam edecek Adana İl Jandarma Komutanı Tümgeneral, Coşkun Sel, uygulama noktalarını denetleyerek, durdurulan araçlardaki çocuklara şeker ve hediye verdi.
9.04.2024 Adana
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira Bayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
9.04.2024 Ekonomi
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi!
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi! Ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 1022 ürün için 45 milyon lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Süper Kupa'da Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 11'leri belli oldu
Süper Kupa'da Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 11'leri belli oldu 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, bu akşam 2023 Süper Kupa müsabakasında karşı karşıya gelecek. Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak. Müsabakada Koray Gençerler VAR, Zorbay Küçük, Esat Sancaktar ve Serkan Tokat da AVAR olarak görev yapacak.
7.04.2024 Futbol
Adana’da vatandaşlar bayram öncesi alışverişe akın etti! Her yer doldu taştı
Adana’da vatandaşlar bayram öncesi alışverişe akın etti! Her yer doldu taştı Adana’da Ramazan Bayramına sayılı günler vatandaşlar alışverişe akın etti. Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlar bayramlık ve diğer ihtiyaçlarını gidermek için alışverişe akın etti.
8.04.2024 Adana
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır?
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır? Ramazan Bayramı’na neden Şeker Bayramı deniliyor, Şeker Bayramı ismi nereden geldi? Türkiye'de yıllardır süregelen Ramazan Bayramı mı, yoksa Şeker Bayramı mı adının tercih edilmesi gerektiği tartışması bayrama az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı'na neden Şeker bayramı deniliyor? Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, ramazan bayramında neden şeker dağıtılır?
5.04.2024 Yaşam
Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçının hakemi belli oldu
Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçının hakemi belli oldu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçını hakem Volkan Bayarslan yönetecek.
4.04.2024 Fenerbahçe
Kuşum Aydın  sosyal medyadan isyan etti: param bitti
Kuşum Aydın sosyal medyadan isyan etti: param bitti Bir dönem ekranların aranan yüzlerinden olan Kuşum Aydın, aldığı 'mucize krem' yüzünden hayal kırıklığı yaşadı ve sosyal medya hesabından isyan etti.
28.03.2024 Magazin
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel Resim Sergisi'ni eğitim gördüğü okulunda açtı.
25.03.2024 Adana
2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor? 2031 Ramazan başlangıcı
2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor? 2031 Ramazan başlangıcı Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder. Peki, 2031 Ramazan Bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor, 2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan başlangıcı…
20.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şeker ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şeker haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.