Son dakika Dijital Dönüşüm Ofisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dijital Dönüşüm Ofisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dijital Dönüşüm Ofisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital dönüşüm ofisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 300 dijital dönüşüm ofisi haberi bulunmuştur. Tüm dijital dönüşüm ofisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
e - Devlet 'ten yeni uygulamaSEDDK, sigortacılık alanında hızlı, kolay, etkin bir erişim sağlama ve işlem yapma imkanları sunmak üzere geliştirilen "Özel Sigortalarım" uygulamasının e-Devlet mobil ve web uygulama kanalları üzerinden kullanıma açıldığını bildirdi.
Siber yeteneklerin büyük mücadelesi TEKNOFEST HackMasters’daDünya çapında olağanüstü bir yarışma olan HackMasters TEKNOFEST’te siber yetenekleri yine bir araya getiriyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada hackerlar, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek yaşam siber saldırı senaryolarıyla sınırları zorlayacak. Son başvuruların 31 Mayıs 2025 tarihine kadar yapılacağı HackMasters zorlu mücadelelere sahne olacak.
İTO Başkanı Avdagiç, Barcelona'da 5G ve 6G'yi değerlendirdiİstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 5G iletişim altyapısının şirketler ve özellikle imalat sanayi için dönüm noktası olacağını belirterek, "Şirketlerimiz 5G ile robotik teknolojiler için altyapı ve nitelikli personel yatırımını şimdiden yapmalı. İş dünyamız 5G ve hatta 6G gibi yenilikleri şimdiden takip etmeli. 5G’nin 2030 yılında küresel ekonomiye de 930 milyar dolardan fazla fayda sağlaması bekleniyor." dedi.
Teknoloji ve girişimciliğin liderleri Take Off İstanbul’da buluşuyorGirişimcilik zirvesi Take Off İstanbul, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen zirve, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı girişimleri İstanbul’da buluşturarak geleceğin vizyonunu şekillendiriyor.
Cevdet Yılmaz Türkiye 2003'te bu yana 270 milyar dolar yatırım aldıCumhurbaşkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "1973-2002 yılları arasında 15 milyar dolar yatırım çekebilen Türkiye, 2003 ila 2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım almıştır. Yıllık ortalama yatırım miktarı 1 milyar dolardan 13 milyar dolara yükselmiş ve küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız pay yüzde 1'e çıkmıştır" dedi.
Türkiye siber güvenlikte dünyada öncü
Türkiye, siber güvenlik alanındaki çalışmalarıyla Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Küresel Siber Güvenlik Endeksi'nde değerlendirilen 194 ülke arasında bütün alanlardan tam puan alarak "rol model" ülke listesine girdi.
Bakan Bak TEKNOFEST Adana'da konuştu: Güçlü bir Türkiye istiyoruzGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yapay zekayı, sporcuların performans analizinde, planlamalarda, gençlik politikalarında ve gençlerin istediği alanlarda aktif şekilde kullanmak istediklerini belirtti.
Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: Yapay zeka ile ilgili kanun çalışması gündeme gelecekTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yeni yasama döneminde kurulması planlanan, 'Yapay Zeka Komisyonu'nun Dijital Mecralar Komisyonu ile birlikte çalışacağını ve konunun uzmanları dinlendikten sonra bir rapor hazırlanacağını belirterek, "Bu noktada, bir yasa çalışması ve yapay zeka ile ilgili kanun hazırlıklarının yapılması gündeme gelecek, değerlendireceğiz ve muhalefetle beraber bu konuyu ele alacağız" dedi.
Otoyol ödemeleri arttık e-Devlet üzerinden yapılabilecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Vatandaşlarımız artık tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin ödemelerini tek tıkla e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek" dedi.
'Siber korumayı ulusal güvenliğin bir parçası olarak görüyoruz'Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 28 Ocak Veri Koruma Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Artık dünyanın en kıymetli ham maddesinin veri olduğunun altını çizen Dr. Koç, “Verinin korunması için farkındalık sağlayan bugünün kutlanmasını çok kıymetli buluyorum. Şirket olarak siber güvenlik ve kişisel mahremiyetin korunmasını ulusal güvenliğin, toplum güvenliğinin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunlulukGoogle'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunarak, "Hukuk devleti hepimizin ortak hedefi ve kırmızı çizgisidir. Toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz" dedi.
E-Devlet’ten üniversite kaydına dev ilgiCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, üniversite kayıtlarının yüzde 53,7'sinin e-Devlet kapısı üzerinden yapıldığını açıkladı.
Dijital Dönüşüm Ofisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital dönüşüm ofisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.