Deprem Uyarı

Deprem Uyarı

Son dakika deprem uyarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem uyarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem uyarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Uyarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem uyarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 612 deprem uyarı haberi bulunmuştur. Tüm deprem uyarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıldönümünde depremin en çok etkilediği Adıyaman’ı uyardı. Adıyaman'ın 6 Şubat'ta kendi depremini yaşamadığını vurgulayan Görür, "O deprem, bu kuşakta deprem olma periyodunu öne çekti. Yani 300-500 sene sonra deprem üretecekken, ekstra bir enerji yüklendiği için belki de 50 seneye çekti” dedi.
6.02.2024 Gündem
Yalova depremi sonrası Naci Görür fay haritasını paylaşarak uyardı: Sistem gerilim biriktiriyor
Yalova depremi sonrası Naci Görür fay haritasını paylaşarak uyardı: Sistem gerilim biriktiriyor Yalova'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'dan hissedildi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yorum yaptı. Fay haritasını paylaşan Görür, Marmara'daki sistemin gerilim biriktirdiğini ifade etti.
18.12.2023 Gündem
Deprem önceden tahmin edilebilir mi? Google depremi nasıl biliyor, Google deprem uyarısı gerçekten işe yarıyor mu?
Deprem önceden tahmin edilebilir mi? Google depremi nasıl biliyor, Google deprem uyarısı gerçekten işe yarıyor mu? Bursa’nın Gemlik ilçesinde 5.1 büyüklüğünde yaşanan deprem başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedildi. Depremden saniyeler önce Google’dan yapılan uyarı, Android telefonları olan kullanıcıları meraklandırdı. Google deprem uyarısı depremden yaklaşık 20 saniye önce gönderildi. Peki, Google depremi saniyeler önce nasıl bildi, deprem önceden tahmin edilebilir mi? Google depremi nasıl biliyor?
4.12.2023 Gündem
Deprem uyarı sistemi nasıl çalışır, Google depremi saniyeler önce nasıl bildi? Depremler önceden tahmin edilebilir mi?
Deprem uyarı sistemi nasıl çalışır, Google depremi saniyeler önce nasıl bildi? Depremler önceden tahmin edilebilir mi? Türkiye’de yaşanan depremlerde Android telefonlar için uyarlanan deprem uyarı sistemi, İstanbul’da hisseden Gemlik Körfezi depremi sonrası merak konusu oldu. Depremi saniyeler önce kullanıcılara bildiren deprem uyarısı sisteminin nasıl açıldığı ve kullanıldığı için sorgulamalar başladı. Google'ın Deprem Uyarı Sistemi, Android işletim sistemine sahip cihazlarda çalışan bir deprem algılama ve uyarı servisidir. Deprem uygulaması 4 Aralık'ta Bursa Mudanya'daki 5.1 büyüklüğündeki depremini saniyeler öncesinde bildirmesinin ardından bir kez daha gündeme geldi. Peki, Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır? Deprem uyarı sistemi nasıl açılır, Android deprem uyarı sistemi nasıl çalışır?
5.12.2023 Gündem
Malatya'daki 5.6'lık deprem sonrası uyardı: 28 güne dikkat
Malatya'daki 5.6'lık deprem sonrası uyardı: 28 güne dikkat Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ ve çevre illerde hissedildi. Depremin ardından uzmanlardan dikkat çekici yorumlar geldi. CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da '28 gün' detayı vererek ayrıntılarını açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ise "Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem. Böyle depremler olacaktır. Bu depremleri maalesef yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
27.02.2023 Gündem
Japon deprem uzmanı Moriwaki: Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor
Japon deprem uzmanı Moriwaki: Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘Depremle yaşamak’ konulu seminerde konuşan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı" dedi.
28.12.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan Kanal D Haber'e önemli açıklamalar: Biz depremi unutabiliriz ama deprem bizi unutmaz
Bakan Soylu'dan Kanal D Haber'e önemli açıklamalar: Biz depremi unutabiliriz ama deprem bizi unutmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D Ana Haber'de 17 Ağustos depreminin yıl dönümü öncesi 'İstanbul depreme hazır mı?' sorusunu yanıtladı. Bakan Soylu depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Ne unutabilmek ne de hazırlıksız yakalanmak mümkün" ifadelerini kullandı.
16.08.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika uyarısı! İstanbul, İzmir, Ankara dahil 45 ili, 110 ilçeyi vuracak! Liste duyuruldu, 7 ve üzeri sarsıntılar...
Deprem ile ilgili son dakika uyarısı! İstanbul, İzmir, Ankara dahil 45 ili, 110 ilçeyi vuracak! Liste duyuruldu, 7 ve üzeri sarsıntılar... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Deprem ile ilgili çok sayıda kritik uyarılarda bulunuldu. Türkiye deprem kuşağında yer aldığı için en küçük bir sallantıda akıllara ‘Bu deprem büyük bir depremin habercisi mi?’ sorusu gelmeye başladı. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden oluyor. Uzmanlar büyük şiddette depremlerin yaklaştığını belirtip endişelendiren açıklamalarda bulunurken, İstanbul, Ankara dahil 45 ilde büyük sarsıntılar olması bekleniyor. Öte yandan telefonlar için vatandaşları deprem olmadan birkaç saniye önceden uyaran deprem uyarı sisteminin geliştirilmesi, sarsıntıların önceden bilinip bilinemeyeceği konusunu da gündeme taşıdı. Depremleri önceden tahmin etmek mümkün mü? İstanbul depremi ne zaman olacak? Deprem olacak mı? Deprem kaç büyüklüğünde olacak? Depremler hangi illerde, ne zaman olur? soruları cevabını buldu. İşte depremler ile ilgili son dakika açıklaması…
24.05.2022 Gündem
Deprem uyarısı! İller tek tek açıklandı, risk üç kat arttı, işte o iller...
Deprem uyarısı! İller tek tek açıklandı, risk üç kat arttı, işte o iller... Deprem risk giderek artıyor. Vatandaşlar uyarıldı. İller tek tek risk durumuna göre sıralandı. Deprem denildiğinde ilk akla gelen Marmara depremi oluyor. İstanbul gibi bir metropol üzerinde büyük yıkıma neden olması beklenen deprem gündemdeki yerini korurken Türkiye'nin farklı bölgeleri de deprem riski taşıyor. Çok fazla gündeme gelmese de Doğu Karadeniz'in yıkıcı bir depremle karşılaşabileceği öngörülüyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde afetle ilgili hep sel ve heyelanların hatırlandığını belirterek oysa bölgenin deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bektaş deprem riski artan şehirleri de açıkladı.
30.03.2022 Gündem
Depremle ilgili flaş uyarı: Marmara depremi üzerinde etkili değil
Depremle ilgili flaş uyarı: Marmara depremi üzerinde etkili değil Depremle ilgili son dakika açıklaması! Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serkan Irmak, 2022 yılının ocak ayında Türkiye'de 1'den büyük 1497 deprem olduğunu söyledi. Doç. Dr. Irmak, "Bunlar zaten Kuzey Anadolu Fayı'nın üretmesi gereken depremler. Şu an görünen itibarıyla meydana gelen depremlerin Marmara Bölgesi'nde meydana gelebilecek olan depremlerin üzerinde herhangi bir etkisi yok. Bölgede sistem kendi depremlerini üretiyor" dedi.
5.02.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem olmadan önce haber gelecek! Cep telefonu...
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem olmadan önce haber gelecek! Cep telefonu... Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Cep telefonlarına deprem olmadan bildirim gelecek. Dünyaca ünlü şirket önemli haberi duyurdu. Google, dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı gönderdiği Android Deprem Uyarı Sistemi'ni tanıttı. Sistem, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.
3.02.2022 Yaşam
YÖK duyurdu! Burs verilecek
YÖK duyurdu! Burs verilecek Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), YÖK 100/2000 Doktora Projesi'ndeki burslar kapsamına, deprem çalışmaları, tsunami erken uyarı sistemleri, afet ve acil durum yönetimi, yeraltı enerji kaynakları yönetimi alanlarının dahil edildiği bildirildi.
7.01.2021 Ekonomi
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Son uyarı, eli kulağında'
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Son uyarı, eli kulağında' İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti.
17.08.2020 Gündem
Bakan Arslan Gebze-Halkalı hattı için tarih verdi
Bakan Arslan Gebze-Halkalı hattı için tarih verdi Ulaştırma Bakanı Arslan, Gebze-Halkalı Arası Banliyö Hattı'nın 2018 Aralık ayı sonu itibariyle İstanbulluların hizmetine sunulacağını açıkladı.
11.11.2017 Ekonomi
Deprem uyarı sistemi yenileniyor
Deprem uyarı sistemi yenileniyor İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından temin edilen donanımla İstanbul Deprem Acil Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi kısmen yenilenecek...
29.09.2021 Gündem
Maximoon Residence 89 Bin Lira'dan Satışta
Maximoon Residence 89 Bin Lira'dan Satışta İstanbul Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirdiği nitelikli konut projesi Maximoon ile dikkatleri çeken Yalçıntepe Group, şimdi de projedeki residence bloğunu çok özel fiyatlarla satışa çıkardı.
11.06.2012 Arşiv
Maximoon'da Bahar Kampanyası!
Maximoon'da Bahar Kampanyası! Bahçeşehir'in iddialı projelerinden Maximoon'da 89 bin TL'den başlayan fiyatlarla kişiye özel ödeme planı.
17.04.2012 Arşiv
600 atom bombasına eşit!
600 atom bombasına eşit! Jeofozik profesörü Ahmet Ercan 8.9 büyüklüğündeki depremin Marmara Depremi’nden 50-60 kat daha büyük olduğunu belirterek, “500-600 tane atom bombası patlatılmasına eşdeğer” dedi. Ercan 'Eğer ülkelerin diri kırıkları boyunca gerginliği taşma noktası boyunca kırıklar varsa Türkiye’de bunun payı yüzde 3 olur' dedi. Kandilli ise Japonya’da meydana gelen depremin Türkiye’yi etkilemeyceğini bildirdi.
11.03.2011 Dünya
Deprem uyarı sistemi kurduk ama...
Deprem uyarı sistemi kurduk ama... Prof. Dr. Mustafa Erdik isyan etti
29.09.2021 Gündem
Korkutan deprem senaryosu
Korkutan deprem senaryosu Konferanstan 70 bin ölü çıktı!
29.09.2021 Gündem
Müthiş buluş
Müthiş buluş Yeni sistemle deprem tahmini yapılabilecek
29.09.2021 Gündem
Deprem önceden tahmin edilecek!
Deprem önceden tahmin edilecek! Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'dan tarihi bir çalışma...
8.06.2008 Yaşam
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir İstanbul depreminin kısa süre içerisinde meydana gelmesini beklediklerini vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlama zamanı geldiğini söyledi. Görür,"Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Uyarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem uyarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.