Deniz Salyası

Deniz Salyası

Son dakika deniz salyası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deniz salyası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deniz salyası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deniz Salyası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deniz salyası gelişmeleri de dahil olmak üzere 89 deniz salyası haberi bulunmuştur. Tüm deniz salyası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Müsilaj tehlikesi geri mi geliyor? Kadıköy'de endişelendiren görüntü
Müsilaj tehlikesi geri mi geliyor? Kadıköy'de endişelendiren görüntü Kadıköy sahilinde bu sabah denizde görülen kütleler müsilaj şüphesi yarattı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, "Bu mevsimde biz müsilajın olmasını bekliyoruz. Geçen seneler kadar masif bit kütle oluşturmayabilir" dedi.  
15.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Okyar'dan Marmara Denizi'nde müsilaj açıklaması!
Prof. Dr. Okyar'dan Marmara Denizi'nde müsilaj açıklaması! Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin son durumu değerlendiren İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Marmara Denizi'nde evet şu an bir müsilaj var. Geçen seneki gibi etkili olmasını beklemiyoruz, istemiyoruz ve umuyoruz olmaz" dedi.
3.03.2022 Gündem
Müsilaj nedir, deniz salyası neden olur? Müsilaj nerelerde var, müsilaj geri mi geldi?
Müsilaj nedir, deniz salyası neden olur? Müsilaj nerelerde var, müsilaj geri mi geldi? Marmara Denizi’nin kâbusu haline gelen müsilaj, Çanakkale’den sonra İstanbul’da da yeniden kendini gösterdi. Maltepe sahili açıklarında ortaya çıkan müsilaj tabakası görenleri korkuturken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Eylem Planı İl Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Marmara Denizi'nin yüzeyinde de değil derinde de şu an için müsilaj yoktur. Ancak bu müsilaj olmayacak anlamına gelmemektedir" dedi. Peki, Müsilaj nedir, neden olur?
23.02.2022 Yaşam
İstanbul'da kabus yeniden başladı! Geri döndü
İstanbul'da kabus yeniden başladı! Geri döndü Marmara Denizi’nin kabusu haline gelen musilaj İstanbul’da yeniden kendini gösterdi. Maltepe sahili açıklarında müsilaj tabakası havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.
22.02.2022 Yaşam
Hayalet tekne operasyonu! Kaçak avcılık yapıyorlardı, hepsine el konuldu
Hayalet tekne operasyonu! Kaçak avcılık yapıyorlardı, hepsine el konuldu İstanbul Boğazı ve Haliç’te kaçak midye avcılığında kullanılan teknelere yönelik operasyon düzenlendi. Deniz Liman Şubesi ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri çok sayıda tekneye el koydu...
28.10.2021 Gündem
Musilaj deniz dibinde yatıyor! Korkutan uyarı geldi: Kasım ayında tekrarlayabilir...
Musilaj deniz dibinde yatıyor! Korkutan uyarı geldi: Kasım ayında tekrarlayabilir... Son dakika haberine göre; BANDIRMA Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kasım ayında müsilajın tekrarlayabileceği uyarısında bulunarak, "Sorunu oluşturan koşullar devam ediyor. Müsilaj, temmuz ayı sonu itibarıyla, araba büyüklüğündeki parçalarla, denizin dibinde toplandı. Dalga hareketleri ve akıntıyla daha da derinlere sürükleniyor. Müsilajın parçalanması sonucu ortaya çıkan inorganik besin elementleri, yeni bir oluşum için suda zemin hazırlıyor. Bunun için kasım ayına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aynı sorunu bu aylarda tekrar yaşayabiliriz" dedi.
20.09.2021 Yaşam
Müsilajdaki faydalı organizmalar kozmetikte kullanılacak!
Müsilajdaki faydalı organizmalar kozmetikte kullanılacak! Son dönemlerde, Marmara Denizi’nde görülen ve deniz salyası olarak da bilinen müsilajdan kozmetik jel ve krem yapılması konusu gündeme geldi. Müsilajın yapısının incelenmesi için yapılan araştırmalar, içerisinde yüzde 60 oranında fayda sağlayan mikroalglerin florası ile kozmetik ürün elde edilebileceğini ortaya koyuyor. Elde edilen bulgular ise, deniz salyasından üretilen merhemin eldeki yara izi ve nasırda 3 gün içerisinde olumlu sonuç verdiğini gösteriyor. Bu kapsamda, Kimyager Levent Kahrıman, müsilajın farklı prosedürlerden geçtikten sonra kozmetik sektöründe hammadde olarak kullanılabileceğine dikkat çekti.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Av yasağı 1 Eylül itibarıyle kalkıyor!
Av yasağı 1 Eylül itibarıyle kalkıyor! Tekirdağlı balıkçılar, denizlerde av yasağının sona ermesine kısa süre kala "Vira bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor.
21.08.2021 Yaşam
Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?
Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi? Müsilaj yüzünden Marmara Denizi'ndeki balık türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı değerlendirmelerinin ardından "Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?" tartışması başladı. Müsilaj nedeniyle denizdeki canlıların stres altında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak, "Marmara Denizi'nde balıkçılık faaliyeti ve avcılık baskısı oluşturulması doğru bir yaklaşım değil. En azından 1 Eylül ve 15 Nisan arası balıkçılık kısmen durdurulması lazım" dedi. Olaya dönemlik bakmamamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Sarı da, "1 Eylül'de balıkçılık serbest olsun mu? Yoksa olmasın mı? Konumuz bu değil. Müsilaj balıkçılar yüzünden ortaya çıkmadı. O yüzden müsilajın tek sorumlusu balıkçılar değil. Dolayısıyla avcılığı kapatalım. Müsilaj çözülsün diye bir şey yok" diye konuştu. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜRKOOP) Başkanı Erdoğan Kartal ise "Marmara Denizi'nde balıkçılığın bir sezon durdurulması bizler için doğru bir karar olmaz" dedi.
9.08.2021 Yaşam
Müsilajla mücadelede flaş adım! Kamuda zorunlu olacak
Müsilajla mücadelede flaş adım! Kamuda zorunlu olacak Son dakika haberi... Müsilajla mücadele güçlü bir şekilde devam ediyor! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, fosfor yükünü azaltmak için çalışma başlattı. Karar verildi, kamuda zorunlu olacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, "Fosfor ve yüzey aktif madde içeren temizlik malzemelerinin kullanımı aşamalı olarak azaltılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda fosfat içermeyen temizlik ürünlerinin kullanımını da zorunlu hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.
29.07.2021 Gündem
Tatil cennetinde tedirgin eden görüntü: Yağ ve deterjan karışımı...
Tatil cennetinde tedirgin eden görüntü: Yağ ve deterjan karışımı... Muğla'nın Datça ilçesinin mavi bayraklı Kumluk Plajında deniz yüzeyinin görüntüsü endişelendirdi. Kirliliğin yağmur sulama kanalına atılan yağ ve deterjan karışımı atık olduğu; kaynağının ise araştırıldığı bildirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilisi Gıda Mühendisi İlke Curacı ise benzer şikayetlerin 1 aydır kendilerine ulaştığını söyledi.
10.07.2021 Yaşam
Marmara Denizi'nden çıkan balık yenir mi? Bakan Pakdemirli açıkladı
Marmara Denizi'nden çıkan balık yenir mi? Bakan Pakdemirli açıkladı Marmara Denizi'nde müsilaj (deniz salyası) istilasına yönelik çalışmalar hızla devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Pakdemirli, "Şu an itibarıyla Marmara Denizi'nden çıkan balıkların yenilmesi ve tüketilmesiyle alakalı herhangi bir problem yok." dedi.
8.07.2021 Gündem
Uzmanlardan müsilaj uyarısı: Dip balığı ve midye...
Uzmanlardan müsilaj uyarısı: Dip balığı ve midye... Marmara Denizi’ni saran müsilajla mücadele devam ederken, dikkat çeken bir uyarı geldi. Uzmanlar; midye, istiridye gibi su ürünlerinden de uzak durulması gerektiğini ifade etti.
6.07.2021 Gündem
Sevindiren haber! Balıkesir kıyılarında müsilaj etkisini kaybetti
Sevindiren haber! Balıkesir kıyılarında müsilaj etkisini kaybetti Balıkesir'de havadan çekilen görüntülerde yaklaşık 22 gün önce yoğun gözlemlenen müsilajın (deniz salyası), etkisini yitirdiği görüldü.
3.07.2021 Gündem
Müsilaj 55 metre derinlikte insansız su altı aracıyla görüntülendi
Müsilaj 55 metre derinlikte insansız su altı aracıyla görüntülendi Yıldız Teknik Üniversitesinin müsilajla ilgili yürüttüğü projede, öğrencilerce geliştirilen insansız su altı aracı, Darıca açıklarında 55 metre derinliğe indirildi.
1.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Sevindiren gelişme! Müsilaj büyük oranda temizlendi
Sevindiren gelişme! Müsilaj büyük oranda temizlendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında başlattığı müsilaj (deniz salyası) temizleme çalışmalarının sonucunda, Yalova'nın sahil kesimleri büyük oranda temizlendi.
30.06.2021 Gündem
Avcılar Sahili'ni müsilaj kapladı
Avcılar Sahili'ni müsilaj kapladı Marmara Denizi’nde çözüm aranan müsilaj, Avcılar Sahili'nde tedirgin eden görüntüye neden oldu.
22.06.2021 Gündem
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum!
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum! Marmara Denizi’ndeki deniz salyası kabusunun ardından Ege ve Akdeniz kıyılarında sargassum türü algler görülmeye başlandı. Peki önlem alınmazsa bu da müsilaj gibi etki yaratır mı? Denize girmek riskli mi? Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin anlattı...
21.06.2021 Gündem
Marmara'nın diplerindeki müsilaj analizinin ilk sonuçları geldi
Marmara'nın diplerindeki müsilaj analizinin ilk sonuçları geldi Marmara'nın diplerindeki müsilaj analizinin ilk sonucuna göre hidrojen sülfürün hassas ölçüm limitlerinin altında olduğu bildirildi.
20.06.2021 Gündem
Ölü yengeç tedirginliği! Onlarcası kıyıya vurdu
Ölü yengeç tedirginliği! Onlarcası kıyıya vurdu Silivri sahiline onlarca ölü yengeç vurdu. Silivri sakinleri daha önce böyle bir durum yaşanmadığını belirterek ölümlerin müsilaj kaynaklı olabileceğini belirtti.
19.06.2021 Yaşam
11 günde 4 bin 202 metreküp müsilaj temizlendi
11 günde 4 bin 202 metreküp müsilaj temizlendi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 11 günde 4 bin 202 metreküp müsilaj (deniz salyası) temizlendiğini belirtti.
19.06.2021 Gündem
Müsilaj temizliğinde 9'uncu gün! Bakan Kurum duyurdu
Müsilaj temizliğinde 9'uncu gün! Bakan Kurum duyurdu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde başlatılan seferberlik kapsamında 3539,9 metreküp müsilajın temizliğini tamamladıklarını, gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere de 12 milyon 38 bin TL ceza uygulandığını açıkladı.
17.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Salyası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deniz salyası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.