Demans Belirtileri

Demans Belirtileri

Son dakika Demans belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Demans belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Demans belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Demans Belirtileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan demans belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 demans belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm demans belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alzheimer ve Demans için mucizevi yöntem! Bilimsel olarak açıklandı, hemen başlayın
Alzheimer ve Demans için mucizevi yöntem! Bilimsel olarak açıklandı, hemen başlayın Çağımızın hastalıkları Alzheimer ve Demans. Birçok kişi bu iki hastalığı birbirine karıştırıyor. Ancak ikisi farklı. Demans ve Alzheimerdan korunmak ise mümkün. Uzmanlar tek tek açıkladı. Yapanlar yaşlanmıyor. Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor.
20.03.2022 Sağlık
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur?
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? Hollywood'un efsane ismi Bruce Willis'in hafıza kaybı sorunu yaşadığı iddia edildi. 29 Nisan'da yeni filmi 'Fortress: Sniper's Eye'ın vizyona girmesi öncesi 66 Yaşındaki oyuncunun demans hastalığı ile boğuştuğu iddiaları gündeme geldi. Söz konusu gelişmenin ardından Demans nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
15.03.2022 Sağlık
Gizemli hastalık gençler arasında yayılıyor! Semptomları korkunç: Kilo kaybı, uykusuzluk, düşünme zorluğu, sınırlı hareketlilik ve...
Gizemli hastalık gençler arasında yayılıyor! Semptomları korkunç: Kilo kaybı, uykusuzluk, düşünme zorluğu, sınırlı hareketlilik ve... Yeni kabus ortaya çıktı. Gençler arasında yayılıyor. Uzmanlar endişeli. Gizemli hastalık hızlı kilo kaybı, uykusuzluk, halüsinasyonlar, düşünme zorluğu ve sınırlı hareketlilik gibi rahatsız edici semptomlara neden oluyor. Kanada'da özellikle gençlerde görülen ve hızlı bilişsel gerilemeye neden nörolojik bir rahatsızlık ülkeyi alarma geçirdi. Hükümet yanlış teşhis olduğu konusunda ısrara etse de uzmanlar farklı görüşte.
3.01.2022 Sağlık
İşlenmiş ette bilinmeyen tehlike! Ortaya çıktı
İşlenmiş ette bilinmeyen tehlike! Ortaya çıktı Her gün işlenmiş et tüketmek sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Yapılan araştırma işlenmiş etteki tehlikeyi ortaya çıkardı. İngiltere'de Leeds Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, her gün işlenmiş et tüketmenin demans (bunama) riskini yüzde 44 artırdığını gösterdi.
22.03.2021 Sağlık
Her 3 saniyede bir kişi demansa yakalanıyor
Her 3 saniyede bir kişi demansa yakalanıyor Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Erkol, "Dünyada her 3 saniyede bir kişi demans hastası haline gelmektedir. Hala dünyada 50 milyon demanslı kişi vardır." dedi.
23.09.2019 Sağlık
Münir Özkul'un hastalığı Demans nedir?
Münir Özkul'un hastalığı Demans nedir? Yeşilçam'ın usta oyuncusu Münir Özkul, 93 yaşında yaşamını yitirdi. Efsane isim Münir Özkul, uzunca bir süredir demans hastalığı ile mücadele ediyordu. Peki Münir Özkul'un hastalığı Demans nedir? Demans belirtileri nedir?
7.01.2018 Sağlık
Bruce Willis'in kızlarından duygusal mesaj: Bir kızın isteyebileceği en havalı baba
Bruce Willis'in kızlarından duygusal mesaj: Bir kızın isteyebileceği en havalı baba Afazi (söz yitimi) nedeniyle erken emekliliğe ayrılan, daha sonra hastalığı frontotemporal demans (FTD) olarak güncellenen Bruce Willis, bir süredir gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden aksiyon filmlerinin yıldız ismi, Babalar Günü'nde kızlarının duygusal paylaşımlarıyla gündeme geldi.
19.06.2023 Magazin
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı?
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Alzheimer hastalığı 65 yaş üstü nüfusun %5'inde görülürken, her 5 yılda bir hastalığın görülme sıklığı da artıyor. 80-85 yaşın üzerindeki her iki kişiden birinde görülüyor. Alzheimer, beyin hücrelerinin küçülerek aktivitesini kaybetmesi ve zamanından önce ölmesinden kaynaklanan bir hastalıktı. Peki, 21 Eylül Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Dünya Alzheimer Günü mesajları ve diğer merak edilenler…
21.09.2022 Gündem
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir?
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Süreyya Ataus, Alzheimer teşhisi ve tedavisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledi.
28.08.2022 Sağlık
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür?
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür? 28 Şubat davasında hakkında verilen müebbet hapis cezası onanan ve 21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan Çevik Bir, demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Söz konusu tahliyenin ardından demans hastalığıyla ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, evleri nedir, sebepleri arasında neler vardır, tedavi nasıldır?
2.08.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.04.2022 Sağlık
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri Beyinde dopamin üreten hücrelerin bozulması neticesinde ağırlıklı olarak 60 yaş üstü kişilerde görülen Parkinson hastalığında uzmanlar, ilaç tedavisinde oluşan yan etkilere karşı ‘beyin pili’ öneriyor. Beyin pili sayesinde ilaç alımına bağlı görülen kasılma gibi etkilerde düzelme görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, "Beyin pili kullanımında hastalar daha bağımsız hareket edebildiği için günlük yaşama katılımları da artıyor” dedi.
3.01.2022 Sağlık
Pandemi en çok beyni etkiledi! Panik ve kaygı bozuklukları arttı!
Pandemi en çok beyni etkiledi! Panik ve kaygı bozuklukları arttı! Pandeminin üzerinden geçen bir yılda beyin sağlığının önemli derecede etkilendiğine dikkat çeken uzmanlar, pandemide en sık panik ve kaygı bozukluklarının arttığına dikkat çekiyor. Sosyal izolasyon, stres, kaygı ve karamsarlığın beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkilerine dikkat çeken uzmanlar, özellikle yaşlıların stres, kaygı ve izolasyondan etkilenmelerinin gençlere göre daha derin olduğuna işaret ediyor. Uzmanlar, “Bunama hastalarının unutkanlık düzeyleri ve hastalıkları belirgin olarak ilerledi” uyarısında bulunuyor
15.03.2021 Sağlık
Pandemide ‘şuursuz diş sıkma’ oranı arttı
Pandemide ‘şuursuz diş sıkma’ oranı arttı Tıbbi olarak ‘bruksizm’ denilen ‘şuursuz diş sıkma’nın genellikle diş aşınmalarıyla sonuçlandığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Amerikan Dişhekimleri Birliğinden yapılan bir açıklamada; pandemi sürecinden geçilen bu son 6 ayda anksiyete ve depresyon artışıyla ilişkili olarak bruksizme bağlı diş ve çene şikayetlerinde de salgın niteliğinde artış olduğu bildirilmiştir” dedi.
3.10.2020 Sağlık
Depresyon Hungtington hastalığının habercisi olabilir
Depresyon Hungtington hastalığının habercisi olabilir İlk olarak psikiyatrik belirtiler ile kendisini gösteren ve nadir görülen bir hastalık olan Hungtington hastalığı büyük oranda ailevi olarak geçen bir hareket hastalığı bozukluğu. Uzm. Dr. Fatma Ebru Yücel, “Hungtington hastalarında hareket bozuklukları görülmeden önce psikiyatrik belirtiler ortaya çıkar. Hastalarda en sık depresyon, hayattan zevk alamama, içine kapanma şikayetleri görülür. Hareket bozukluğu olarak en sık kore ve parkinsonizm görülür. İlerleyen dönemlerde yutma ve konuşma güçlüğü de eklenir. Hasta yatağa bağımlı hale gelir” dedi.
26.09.2020 Sağlık
Unutkanlık nedenlerine dikkat!
Unutkanlık nedenlerine dikkat! Yoğun iş temposu sonucu, çoğu kişinin unutkanlıktan yakındığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Altıntaş Kadırhan, “Kişi, aslında yoğunluktan dolayı kaydedemediği bilgiyi hatırlayamadığını sanır ve unuttuğunu düşünür. Demans hastaları ise farklı olarak, kaydedilen bilgiyi geri dönüşümsüz olarak unutabilir’’ dedi.
21.09.2020 Sağlık
Uyku beyni temizliyor, bunama riskini düşürüyor!
Uyku beyni temizliyor, bunama riskini düşürüyor! Yeni bir çalışma, beynin uyurken bir "arınma" sürecinden geçtiğini buldu. Uzmanlar, bu temizlemenin gün içinde biriken proteinleri temizlediğini ve bunun da bunama riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.
23.08.2020 Sağlık
Corona virüsün yaz ve kış belirtileri arasında fark yok
Corona virüsün yaz ve kış belirtileri arasında fark yok İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sait Buğdacı, tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden corona virüsün yaz ve kış belirtileri arasında belirgin bir farklılık söz konusu olmadığını söyledi.
29.07.2020 Sağlık
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans erken tanı özellikleri nelerdir?
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans erken tanı özellikleri nelerdir? Yaşlılarda görülme sıklığı daha fazla olan Demans, ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Sinsi başlayan ancak hızlı ilerleyen demans bugün en sık araştırılan konulardan biri oldu. Peki, demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının tedavisi mümkün mü?
9.12.2019 Gündem
Demans hastalığında erken tanı önemli
Demans hastalığında erken tanı önemli Alman Alzheimer Akademi Başkanı Mefküre Ülker, yaşlanmayla beraber beynin bilişsel fonksiyonlarında yavaşlama görülebileceğini, bu sebeple unutkanlık ve konsantrasyon eksikliği yaşamanın normal olduğunu, ancak bu doğal sürecin ardına gizlenmiş demans hastalığına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
2.12.2019 Sağlık
Teknolojinin gelişmesiyle gelen büyük tehlike!
Teknolojinin gelişmesiyle gelen büyük tehlike! Akıllı telefonlar hafızanın düşmanı... Bir araştırmaya göre; her 100 kişiden 49’u partnerinin telefon numarasını hatırlamıyor.
7.10.2019 Sağlık
Uzmanı uyardı! Sürekli 'Şey' diyorsanız mutlaka doktora gidin
Uzmanı uyardı! Sürekli 'Şey' diyorsanız mutlaka doktora gidin Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Balaban, Alzheimer hastalığının çeşitli belirtileri olduğunu söyleyerek, "Bu rahatsızlığı yaşayanlar, randevularını, ocakta yemeği, evde anahtarı unutabilirler. Kelime bulma güçlüğü çekerler, sıkça ‘şey’ derler. Ellerini eskisi gibi kullanamazlar. Giyinip soyunmada zorluk yaşarlar" dedi.
20.09.2019 Sağlık
Unutkanlığa yol açan 3 nedene dikkat
Unutkanlığa yol açan 3 nedene dikkat Uz. Dr. Şaban Karayağız, unutkanlığın çoğu zaman normal gibi görünse de, bazı hastalıkların ya da vücuttaki hormon yetersizliklerinin sonu olabileceğini söyledi.
2.01.2019 Sağlık
Erken teşhis yaşam süresini artırıyor
Erken teşhis yaşam süresini artırıyor Doktor Öner Yalın, Parkinson hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çekerek, tedavi aşamasında sporun ve egzersizin çok faydalı olabileceğini belirtti.
2.09.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Demans Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demans belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.