Demans Hastalığı

Demans Hastalığı

Son dakika Demans hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Demans hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Demans hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Demans Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan demans hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 demans hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm demans hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattı
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattı Gelecek ay 80 yaşına basacak olan ABD Başkanı Biden’ın kekemeliğin yanı sıra dalgınlığı, isimleri unutması, şaşkın haldeki görüntüleri 2024’teki başkanlık seçimleri öncesinde Amerika’da tartışma konusu oldu.
22.10.2022 Dünya
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür?
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür? 28 Şubat davasında hakkında verilen müebbet hapis cezası onanan ve 21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan Çevik Bir, demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Söz konusu tahliyenin ardından demans hastalığıyla ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, evleri nedir, sebepleri arasında neler vardır, tedavi nasıldır?
2.08.2022 Sağlık
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu? 28 Şubat davası hükümlüsü  Çevik Bir'in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Bir'in cezasının infazı 1 yıl süreyle ertelendi. Peki, Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
2.08.2022 Gündem
28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir'e tahliye yolu açıldı
28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir'e tahliye yolu açıldı Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında, müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir hakkında; sağlık sorunları nedeniyle infazına ara verilmesine karar verildi. Çevik Bir'in tahliye edilmesi bekleniyor.
1.08.2022 Gündem
Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir?
Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir? Oyuncu, yazar Pakize Suda’dan ücüzü haber geldi. Demansla mücadele eden ünlü isim, özel bir bakımevinde tedavi altına alındı. Pakize Suda’nın son durumu merak edilirken, hastalığı ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir, kaç yaşında? İşte Pakize Suda’nın son durumu ve hakkında merak edilenler…
24.05.2022 Ünlüler Dünyası
Pakize Suda'dan hayranlarını üzecek haber geldi!
Pakize Suda'dan hayranlarını üzecek haber geldi! Bir dönemin aranan isimlerinde olan Pakize Suda, şu sıralar zor günler geçiriyor. 72 yaşındaki oyuncu ve yazar Pakize Suda, Demans hastalığıyla mücadele ediyor. Suda'nın Fethiye’de özel bir bakımevinde tedavi gördüğü öğrenildi.
24.05.2022 Magazin
Bruce Willis hakkında hayranlarını üzen 'hafıza kaybı' iddiası!
Bruce Willis hakkında hayranlarını üzen 'hafıza kaybı' iddiası! Ünlü oyuncu Bruce Willis hakkında ortaya atılan iddialar, hayranlarını üzdü. Willis'in, hafıza kaybı sorunları yaşadığı ve bu nedenle de replikleri ezberleyemediği ileri sürüldü.
15.03.2022 Magazin
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur?
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? Hollywood'un efsane ismi Bruce Willis'in hafıza kaybı sorunu yaşadığı iddia edildi. 29 Nisan'da yeni filmi 'Fortress: Sniper's Eye'ın vizyona girmesi öncesi 66 Yaşındaki oyuncunun demans hastalığı ile boğuştuğu iddiaları gündeme geldi. Söz konusu gelişmenin ardından Demans nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
15.03.2022 Sağlık
Uzmanından Alzheimer'a karşı müzik terapisi önerisi
Uzmanından Alzheimer'a karşı müzik terapisi önerisi Müzik terapisi uygulanan Alzheimer hastalarında anksiyete ve depresyonun azaldığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülay Kenangil, “Araştırmalarda müzik terapisi alan hastaların konuşmalarında akıcılıklarını daha fazla iyileştirdikleri ve psikiyatrik semptomlarının daha hızlı azaldığı gözlenmiştir” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Akdeniz diyeti demansı önlemeye yardımcı olabilir
Akdeniz diyeti demansı önlemeye yardımcı olabilir Zeytinyağı, balık, sebze ve meyve açısından zengin besinler içeren Akdeniz tipi beslenme halk arasında "bunama" olarak tanımlanan "demans" hastalığını önlemeye yardımcı olabilir.
7.05.2021 Sağlık
Yaşlı nüfus 30 yıl sonra 3 kat artacak
Yaşlı nüfus 30 yıl sonra 3 kat artacak Türkiye’nin Güney Kore’den sonra en fazla yaşlı nüfusa sahip ikinci ülke olduğunu belirten Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği Kurucu Başkanı Çağla Aktaş Aytöre, 2050’de dünya çapında yaklaşık 2 milyar insanın 65 yaş üzerinde olacağını belirtti. Yaşlılıkla birlikte demans gibi rahatsızlıkların hayatın bir parçası haline geleceğine dikkat çeken Aytöre, “İleri yaşlarda bu semptomları yaşayan nüfus gittikçe artacak. Farkındalığı artırmak adına demans simülasyonunu deneyimledik” dedi.
10.03.2020 Sağlık
'Doymuş ve trans yağlar alzaymırı tetikliyor'
'Doymuş ve trans yağlar alzaymırı tetikliyor' Alzaymırdan korunmak için sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan uzmanlar, aşırı trans yağ tüketiminin alzaymıra neden olabileceğini söyledi.
10.12.2019 Sağlık
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans erken tanı özellikleri nelerdir?
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans erken tanı özellikleri nelerdir? Yaşlılarda görülme sıklığı daha fazla olan Demans, ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Sinsi başlayan ancak hızlı ilerleyen demans bugün en sık araştırılan konulardan biri oldu. Peki, demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının tedavisi mümkün mü?
9.12.2019 Gündem
Demans hastalığında erken tanı önemli
Demans hastalığında erken tanı önemli Alman Alzheimer Akademi Başkanı Mefküre Ülker, yaşlanmayla beraber beynin bilişsel fonksiyonlarında yavaşlama görülebileceğini, bu sebeple unutkanlık ve konsantrasyon eksikliği yaşamanın normal olduğunu, ancak bu doğal sürecin ardına gizlenmiş demans hastalığına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
2.12.2019 Sağlık
Adnan Oktar davasında olay ifade! 'Yayına neden dekolteli kadınlar çıkarıldı?'
Adnan Oktar davasında olay ifade! 'Yayına neden dekolteli kadınlar çıkarıldı?' Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik soruşturma sonucunda haklarında dava açılan ve örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, 3 kardeşiyle birlikte tutuklu olan sanık Tarık Koç savunma yaparak, müşteki olan ağabeyi Emin Koç'un kendilerine iftira attığını öne sürdü.
1.10.2019 Gündem
Her 3 saniyede bir kişi demansa yakalanıyor
Her 3 saniyede bir kişi demansa yakalanıyor Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Erkol, "Dünyada her 3 saniyede bir kişi demans hastası haline gelmektedir. Hala dünyada 50 milyon demanslı kişi vardır." dedi.
23.09.2019 Sağlık
Dijital oyunlar Alzheimer  için umut
Dijital oyunlar Alzheimer için umut Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 verilerine göre, ülkemizde internet kullanan yaşlı bireylerin oranı 2,7 kat arttı.
22.03.2018 Yaşam
O hepimizin babasıydı
O hepimizin babasıydı Yeşilçam’ın usta oyuncusu Münir Özkul, dün Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kızı Güner Özkul yaptığı konuşmada “O hepimizin babasıydı” dedi
7.01.2018 Magazin
Münir Özkul'un hastalığı Demans nedir?
Münir Özkul'un hastalığı Demans nedir? Yeşilçam'ın usta oyuncusu Münir Özkul, 93 yaşında yaşamını yitirdi. Efsane isim Münir Özkul, uzunca bir süredir demans hastalığı ile mücadele ediyordu. Peki Münir Özkul'un hastalığı Demans nedir? Demans belirtileri nedir?
7.01.2018 Sağlık
Usta oyuncu Münir Özkul'a son veda...
Usta oyuncu Münir Özkul'a son veda... Yeşilçam'ın usta oyuncusu Münir Özkul, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılırken, törende duygusal anlar yaşandı. Özkul, son yolculuğuna alkışlar ve "Mahmut Hoca, Habamam, güm güm güm" sloganlarıyla uğurlandı.
7.01.2018 Magazin
Hababam Sınıfı ayağa kalk Mahmut Hoca cennete geliyor
Hababam Sınıfı ayağa kalk Mahmut Hoca cennete geliyor Türk sinema ve tiyatrosunun efsane aktörü Münir Özkul’u kaybettik. ‘Mahmut Hoca’, ‘Yaşar Usta’ gibi karakterlerle birkaç kuşak için ‘baba’ figürü olan; iyiliğin, vicdanın, temiz duyguların; yoksul ama onurlu insanların temsilcisi büyük usta, Yeşilçam’ın diğer unutulmaz isimleri gibi kalplerde yaşayacak...
5.01.2018 Magazin
İşte Münir Özkul’un son hali
İşte Münir Özkul’un son hali Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası ve Yeşilçam'ın ulu çamlarından biri olan Münir Özkul, son dönemlerde KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu. 93 yaşındaki usta sanatçı bugün İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.
5.01.2018 Magazin
Son dakika: Usta oyuncu Münir Özkul vefat etti!
Son dakika: Usta oyuncu Münir Özkul vefat etti! Türk sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul, 93 yaşında İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Münir Özkul'un cenazesinin 7 Aralık Pazar, en geç Pazartesi günü kaldırılacağı açıklandı.
5.01.2018 Magazin
Efes'in efsane oyuncusu Taner Korucu vefat etti
Efes'in efsane oyuncusu Taner Korucu vefat etti Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın eski kaptanlarından Taner Korucu hayatını kaybetti.
9.04.2017 Basketbol
'Münir Özkul göz kırptı'
'Münir Özkul göz kırptı' Demans hastalığı nedeniyle tedavisi yatağa bağlı olarak devam eden Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, katıldığı canlı yayında flaş bir açıklama yapmıştı. Bu sözler sonrası usta sanatçının algısının açık olduğu ortaya çıktı.
9.12.2016 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Demans Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demans hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.