Gazete Vatan Logo
Magazin O hepimizin babasıydı

O hepimizin babasıydı

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Münir Özkul, dün Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kızı Güner Özkul yaptığı konuşmada “O hepimizin babasıydı” dedi

O hepimizin babasıydı

Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hoca’sı ve Yeşilçam’ın ulu çınarlarından biri olan Münir Özkul, KOAH ve DEMANS hastalığı ile uzun süredir verdiği mücadeleyi Cuma günü kaybetmişti. Özkul dün Nişantaşı Camii’nde caddelere sağmayan kalabalıkla son yolculuğuna uğurlandı. Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve milletvekilleri ile sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği cenaze namazında son dönemin ekran yıldızı star isimlerinin olmayışı dikkat çekti.

Uzun süredir tedavi gördüğü evinde cuma günü hayatını kaybeden Özkul için önce Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi. Buradaki törende sanatçının ikinci eşi Suna Selen ile son eşi Umman Özkul el ele tutuşarak birbirlerine destek oldu. Sanatçının Kanada’dan gelen oğlu Ferdi Özkul, kızları Hayriye Işık, ve Güner Özkul ile çok sayıda seveninin katıldığı tören, Özkul’un oynadığı unutulmaz filmlerden hafızalara kazınan birkaç sahne bakrovizyona gösterilimesiyle başladı. Güner Özkul şu sözlerle duygularını dile getirdi: “O hepimizin babasıyı. Bu salona ilk kez 40 yıl önce geldim babamı izlemek için. Şimdi kısmet babamın orada yatması için gelmekmiş. Onun bu milleti birleştirme konusunda nasıl önemli biri olduğu hakkında ne söyleyebilirim? Güzeli severdi, güzel kadınları, güzel sesleri severdi. Öyle ki solunum cihazı takıldıktan sonra kendi sesini beğenmedi ve sustu, çöküş böyle hızlandı. O da sizi görüyor ve burada olduğunuz için çok mutludur.”

Haberin Devamı

BÜYÜK VEFASIZLIK!

İlyas Salman, törene katılmayan son dönemin tanınmış isimlerini vefasızlıkla suçlayıp şöyle konuştu: “Onlar anca zamparalık yaparlar. Onlar için yaşamın kalıcığılığı önemli değildir. Günümüz sanatçılarının içinde yetenekli iyi insanlar da var ama büyük vefasızlık.”

Hemen ardından Türk bayrağına sarılı tabut son yolculuğuna uğurlanacağı Teşvikiye Camii’ne getiridi. Özkul, kılınan cenaze namazı sonrası Tarık Akan’ın da mezarının bulunduğu Bakırköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.