Dekan

Dekan

Son dakika dekan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dekan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dekan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dekan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dekan gelişmeleri de dahil olmak üzere 556 dekan haberi bulunmuştur. Tüm dekan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli Ramazanda oruç tutan diyabet hastalarının diyet ve ilaç uyumuna bayram boyunca da özellikle dikkat etmesi gerektiğine vurgulayan Adana'nın Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Akkuş, "Kesinlikle reddetmeyi de bilmek gerekiyor" dedi.
8.04.2024 Gündem
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Sosyal medya çağında ebeveynlik; iyi yönetmek için 8 öneri
Sosyal medya çağında ebeveynlik; iyi yönetmek için 8 öneri Sosyal medya kullanımının hem olumlu hem olumsuz sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Gonca Kızılkaya Cumaoğlu, "Sosyal medya öğrenmeyi kolaylaştırıyor, dünyayı tanımamızı, çevremizden haberdar olmamızı sağlıyor, zaman zaman yaratıcı fikirlerin de ortaya çıkmasını tetikliyor. Diğer yandan doğru kullanılmadığında özellikle de çocuklarımız açısından önemli zararlarını gözlemliyoruz. Aşırı kullanımını anksiyete ve depresyona dahi neden olabiliyor" dedi.
4.01.2024 Gündem
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü?
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk ile akraba mı, neden öldü? Google, gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan’a özel ‘Doodle’ hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910’da İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk’ün neyi? İşte Nüzhet Gökdoğan’ın gençliği ve hayatı…
14.08.2023 Gündem
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı?
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı? 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.  964 yılında Konya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü?
31.07.2023 Gündem
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri...
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri... Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Sorularının yanıtı sorgulanıyor. Vatandaşlar Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatına ve mesleğine dair ayrıntıları araştırıyor.
31.05.2023 Gündem
Mardin'de sınava girdi, Şırnak'ta tespit edildi! Tıp sınavında skandal
Mardin'de sınava girdi, Şırnak'ta tespit edildi! Tıp sınavında skandal Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7 öğrencinin online yapılan sınavı, hileye başvurdukları için iptal edildi. Sınav sırasında bağlantısını koparan öğrencilerin bilgisayarına, başka İnternet Protokolü (IP) adresine sahip öğrencilerin bağlanarak soruları yanıtladığı tespit edildi.
25.05.2023 Yaşam
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan ayırdık" dedi.
8.03.2023 Gündem
Diploma makinesi! 14 üniversite diploması var, 3 üniversiteyi birden okuyor
Diploma makinesi! 14 üniversite diploması var, 3 üniversiteyi birden okuyor İzmirli öğretmen ve avukat Ferda Sarıyer (68); ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere 14 diplomaya sahip. “Sınava girmediğim zaman rahatsız oluyorum. Okumak beni zinde tutuyor” diyen Sarıyer, şu sıralar 3 üniversiteyi birden okuyor.
17.01.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Salonu'nda Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı yaparak, "Eğer samimiysen gel Anayasa değişikliğini yapalım. Anayasal düzenleme metnini Meclis'e gönderdik. Bunlar samimi mi değil mi göreceğiz" ifadelerini kullandı.
30.12.2022 Gündem
Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Cem Zorlu atandı. Peki, Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
24.12.2022 Gündem
Veysel Eren kimdir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in biyografisi!
Veysel Eren kimdir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eren araştırılmaya başlandı. Peki, Prof. Dr. Veysel Eren kimdir, kaç yaşında, nereli?
10.12.2022 Gündem
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl?
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl? TBMM’deki devam eden bütçe görüşmeleri sırasında dün yaşanan gerginlik bugün de devam etti.  İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerilim büyüdü ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı, Örs hastaneye kaldırıldı.
6.12.2022 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te, Türkiye'nin ekonomideki yol haritası, enflasyon, asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Sert frene basmıyoruz, artış hızının azalması lazım" diyen Bakan Nebati, "Aralık ayında enflasyonun baz etkisiyle azalmasını göreceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, asgari ücret ve memur maaşlarının artışıyla ilgili olarak ise "Enflasyon altında artış olmayacak" dedi.
7.10.2022 Ekonomi
Kurtuluş Karamustafa kimdir, nereli, kaç yaşında? Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa hakkında merak edilenler…
Kurtuluş Karamustafa kimdir, nereli, kaç yaşında? Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa hakkında merak edilenler… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa atandı.
15.09.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer: Mesleki eğitim Türkiye’de çok farklı noktaya gitmeye başladı
Milli Eğitim Bakanı Özer: Mesleki eğitim Türkiye’de çok farklı noktaya gitmeye başladı Eğitim fakültelerinin dekanları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak, “Aslında nihai amacımız, eğitim sistemimizdeki öğretmenlerin mümkün olduğu kadar büyük bir oranda yüksek lisans ve doktora yapmasını sağlamak” dedi.
8.09.2022 Eğitim
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakımda yatak sayısı 111'e çıktı
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakımda yatak sayısı 111'e çıktı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, bugün açılışı yapılan İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi ile yoğun bakım yatak kapasitesini 111'e çıkardı.
17.08.2022 Gündem
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Abdurrahman Kürşat Aydoğan kimdir, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü Aydoğan hangi okullardan mezun?
Abdurrahman Kürşat Aydoğan kimdir, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü Aydoğan hangi okullardan mezun? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Abdurrahman Kürşat Aydoğan, İstinye Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Erkan İbiş, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Feride Esra Gençtürk atandı. Peki, Abdurrahman Kürşat Aydoğan kimdir, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü Aydoğan hangi okullardan mezun?
28.07.2022 Gündem
Aydın'da dekan sekreteri evinde ölü bulundu
Aydın'da dekan sekreteri evinde ölü bulundu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Sekreteri Ayşe Akay'ın (50), evinde iple doğal gaz borusuna asılı cansız bedeni bulundu.
18.07.2022 Yaşam
Üniversiteden atıldığı için okulu basan öğrenci 2 profesörü öldürdü
Üniversiteden atıldığı için okulu basan öğrenci 2 profesörü öldürdü Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde üniversiteden atılan öğrenci okulu basarak 2 profesörü öldürdü.
28.06.2022 Dünya
Dekanları taşıyan otobüs kaza yaptı! 1 dekan öldü, 19 yaralı
Dekanları taşıyan otobüs kaza yaptı! 1 dekan öldü, 19 yaralı Ordu’da, içerisinde dekan ve öğretim görevlilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 1 dekan hayatını kaybetti, 2’si ağır 19 kişi yaralandı.
25.06.2022 Gündem
Bursa'da hasta çocuklara moral
Bursa'da hasta çocuklara moral Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği farklı etkinliklerle hastanelerde tedavi gören çocuklara moral vermeye devam ediyor. Son olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan etkinlikte hasta çocuklar, resim yaparak moral buldu.
7.06.2022 Sağlık
1963'te hukuk fakültesine başladı 59 yıl sonra mezun oldu!
1963'te hukuk fakültesine başladı 59 yıl sonra mezun oldu! Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1963 yılında kazandıktan sonra 2'nci sınıfta okulunu bırakan Erol Kahraman (77), 2013 yılında çıkarılan aftan yararlanıp kaydını aldırdığı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyet töreninde gençlere seslenen 4 çocuk, 1 torun sahibi Kahraman, 1963 yılında başlayan ve nerdeyse bir ömür süren üniversite lisans öğrenim sürecinin tamamlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
18.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Dekan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dekan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.