Darphane Ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü

Darphane Ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü

Son dakika Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Darphane Ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan darphane ve damga matbaası genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 darphane ve damga matbaası genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm darphane ve damga matbaası genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sigara paketlerinde yeni dönem! Artık fiyatı da yazacak
Sigara paketlerinde yeni dönem! Artık fiyatı da yazacak Sigara, puro, sigarillo, nargilelik tütün gibi tütün mamüllerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gidiliyor.
16.03.2024 Ekonomi
Cumhuriyet'in 100. yılına özel basıldı! 5 TL’de Atatürk tartışması
Cumhuriyet'in 100. yılına özel basıldı! 5 TL’de Atatürk tartışması 29 Ekim 2023 Pazar günü tedavüle sokulan 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı. Ağırlığı 8.25 gram, çapı ise 28.15 milimetre.
21.12.2023 Gündem
2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek?
2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek? 34 yıl önce tedavülden çekilen 2.5 TL’lik madeni paraların yeniden dolaşıma sokulması için Darphane’nin, gerekli tüm hazırlıkları tamamladığı iddia edildi. İddialar arasında 2.5 TL’lik madeni paraların basımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onayının beklendiği de yer alıyor. Peki, 2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek?
2.11.2023 Ekonomi
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak basılacak olan madeni 5 Türk Lirası'na ilişkin detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplamda 100 milyon adet basılacak 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira oldu.
31.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı
Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası bugün tedavüle giriyor. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli bir açıklama yaptı.
29.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 Türk lirası madeni paralar tedavüle giriyor!
Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 Türk lirası madeni paralar tedavüle giriyor! Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası yarın tedavüle sunulacak.
28.10.2023 Ekonomi
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Metal parada ağırlık değişti, otomatlar şaşırdı
Metal parada ağırlık değişti, otomatlar şaşırdı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü artan maliyetlerin ardından yaptıkları çalışma ile kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranları değişti. Tasarruf sağlanırken paraların ağırlık ve kalınlığı oynadı. Metal paradaki değişiklik otomatları etkiledi. Otomat üretim fabrikası müdürü Ali Kurtuluş Çelikol, "Bizim otomatlarımızın üzerine 'çalışmıyor' diye yazı yazıyorlardı. Biz kendimiz parayı otomatlara tanımlamaya başladık" dedi. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ise, "Bankaların bankamatiklerinde böyle bir sıkıntı yok. Otomatlarla alakalı olarak ise zaten otomat üreticilerine de Merkez Bankası yeni paraları gönderiyor. Diyor ki, 'Bundan sonraki otomatlarınızı ve mevcut otomatlarınızı buna göre düzenleyin' diyor. Şayet bunlar düzenlememişse böyle sıkıntı yaşanabilir. Çünkü inceliğe ve ağırlığa hassas metaller bunlar" diye konuştu.
15.04.2023 Sağlık
Bakan Nebati Darphane'yi inceledi: 'Güçlü katkılar sunmaya devam edecek'
Bakan Nebati Darphane'yi inceledi: 'Güçlü katkılar sunmaya devam edecek' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bakan Nebati "Tam 555 yıllık tarihi birikimle ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Darphanemiz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında ülke ekonomisinin kalkınmasına güçlü katkılar sunmaya devam edecektir" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman?
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi işçi alımı yapılacak. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu ne zaman, Darphane işçi alımı şartları neler?
16.01.2023 Personel Alımı
Darphane sertifikası nedir? Darphane sertifikası halka arz ne zaman? Darphane sertifikası ne zaman işlem görecek?
Darphane sertifikası nedir? Darphane sertifikası halka arz ne zaman? Darphane sertifikası ne zaman işlem görecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Darphane sertifikası arz edilecek. Yapılan açıklamnada 0,995 saflıkta 5 bin kilogram altın karşılığında Darphane sertifikası halka arz edilecek. Peki, Darphane sertifikası nedir? Darphane sertifikası halka Darphane sertifikası halka arz ne zaman? Darphane sertifikası ne zaman işlem görecek? Gram altına dayalı Darphane sertifikası fiyatı ne? İşte detaylar…
21.11.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası’na personel alınacak! İşte başvuru şartları!
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası’na personel alınacak! İşte başvuru şartları! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Darphane ve Damga Matbaası’na sözleşmeli personel alınacak. Adayların KPSS’den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Peki, Darphane personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
7.11.2022 Personel Alımı
Darphane en az lise mezunu kamu işçisi alacak! İşte Darphane işçi alımı başvuru şartları ve İŞKUR başvuru ekranı!
Darphane en az lise mezunu kamu işçisi alacak! İşte Darphane işçi alımı başvuru şartları ve İŞKUR başvuru ekranı! Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü kamu işçisi alacak. Başvurular 2 Eylül’de sona erecek. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Darphane personel alımı başvuru şartları!
29.08.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Hazine ve Maliye Bakanlığı'na kritik atamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Hazine ve Maliye Bakanlığı'na kritik atamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda açık bulunan 8 göreve atama yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne Abdullah Yasir Şahin atandı.
27.07.2022 Ekonomi
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! 104 yıl sonra yeniden Reşat altın basılıyor
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! 104 yıl sonra yeniden Reşat altın basılıyor Reşat altınları 104 yıl sonra yeniden basılıyor. Cumhuriyet tarihinde hiç Reşat altını basılmamış son basım tarihi 1918. Peki yıllar sonra neden böyle bir adım atıldı. Darphane Genel Müdürü Ahmet Güven Pado merak edilen soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...
9.07.2022 Ekonomi
Darphane'den flaş karar! Basıma başlıyor
Darphane'den flaş karar! Basıma başlıyor Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, vatandaşların yüksek ilgisi nedeniyle ve piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına yeniden başladı. Peki fiyatı ne olacak? İşte detaylar...
7.07.2022 Ekonomi
Darphane personel alımı 2022! Darphane iş başvurusu nasıl yapılır? Darphane personel alımı şartları!
Darphane personel alımı 2022! Darphane iş başvurusu nasıl yapılır? Darphane personel alımı şartları! Darphane personel alımı ilanı yayınlandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne mühendis, tekniker, büro personeli, arşiv uzmanı ve programcı alınacak. Başvurular 24 Haziran - 6 temmuz tarihleri arasında alınacak. Peki, Darphane iş başvurusu nasıl yapılır? Darphane personel alımı başvuru şartları ne? İşte Darphane iş başvurusu ekranı!
27.06.2022 Personel Alımı
Altın ile ilgili yeni adım! Darphane harekete geçti...
Altın ile ilgili yeni adım! Darphane harekete geçti... Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Flaş darphane kararı geldi, Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Görev ve yetki kapsamı genişletildi, altında kritik düzenleme hayata geçti. Bundan böyle darphane, Cumhuriyet altını sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları ile madeni hatıra paraları satabilecek.
30.03.2022 Ekonomi
Yastık altı altınlar ile ilgili yeni sistem! Adet olarak yatırılacak, kazandıran çeyrek hesap...
Yastık altı altınlar ile ilgili yeni sistem! Adet olarak yatırılacak, kazandıran çeyrek hesap... Yastık altı altınlar ile ilgili harekete geçildi. Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için Emlak Katılım ile Darphane ve Damga Matbaası işbirliği yaptı. Emlak Katılım Bankası üzerinden açılacak 'Çeyrek Hesap' projesiyle vatandaşlar evlerindeki altınları buraya yatırabilecek ve istedikleri tarihte geri alabilecek. 'Çeyrek Hesap' açtıranlar gram değil tane olarak altınlarını yatıracak. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, "Darphane Çeyrek Altın Hesabı açtırmasıyla sistemi başlatmış olacaklar.  Daha sonra bu altınlar bize gelecek, çekileceği zaman da topluca üretimlerini yapacağız ilgili kurumlara teslim edeceğiz" dedi.
28.02.2022 Ekonomi
Darphane ve Damga Matbaası İŞKUR aracılığıyla 52 kamu işçisi alacak!
Darphane ve Damga Matbaası İŞKUR aracılığıyla 52 kamu işçisi alacak! Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 52 kamu işçisi alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre, temizlik görevlisi, koruma ve güvenlik görevlisi ve baskıcı (plastik) işçisi alacak. Başvurular 28 Ocak’ta sona erecek. Peki, Darphane ve Damga Matbaası personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Darphane ve Damga Matbaası işçi alımı başvuru şartları 2022!
26.01.2022 Personel Alımı
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne 46 kamu işçisi alınacak!
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne 46 kamu işçisi alınacak! Hazine ve Maliye Bakanlığı işçi alacak. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne İŞKUR üzerinden kura ile 18 meslek grubundan işçi alımacak. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları!
8.11.2021 Personel Alımı
Kanal İstanbul hatıra parası nasıl alınır? Kanal İstanbul gümüş hatıra parası ne kadar, kaç adet basıldı?
Kanal İstanbul hatıra parası nasıl alınır? Kanal İstanbul gümüş hatıra parası ne kadar, kaç adet basıldı? Kanal İstanbul'da ilk temelin atılması dolayısıyla basılan 925 ayar gümüş hatıra paralar online satışa sunuldu. Peki, Kanal İstanbul hatıra parası nasıl alınır, kanal İstanbul gümüş hatıra parası ne kadar?
1.07.2021 Gündem
Cumhuriyet altınlarına ASELSAN güvencesi geliyor
Cumhuriyet altınlarına ASELSAN güvencesi geliyor Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından üretilen Cumhuriyet altınlarının güvenliği savunma sanayisinde geliştirilen teknolojiyle sağlanacak.
27.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Altın ile ilgili flaş karar! Artık zorunlu...
Altın ile ilgili flaş karar! Artık zorunlu... Altına yatırım yapan ya da altın almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti. Zorunlu hale getiriliyor. Altın almadan önce mutlaka buna dikkat etmek zorundasınız. Türkiye'ye ithal edilen altının niteliğinin belirlenmesi için standart dışı işlenmemiş kıymetli maden ithalinde gümrük idarelerine "ayar raporu" ibraz edilmesi zorunlu hale getirildi.
21.02.2021 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane'ye işçi alacak! İşte başvuru şartları!
Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane'ye işçi alacak! İşte başvuru şartları! Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü işçi alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 2 meslek için kamu işçisi alımı yapılacak. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Darphane Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru şartları ne? İşte kamu işçisi alımı ilanının detayları...
15.02.2021 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Darphane Ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki darphane ve damga matbaası genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.