Gazete Vatan Logo

Darphane sertifikası nedir? Darphane sertifikası halka arz ne zaman? Darphane sertifikası ne zaman işlem görecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Darphane sertifikası arz edilecek. Yapılan açıklamnada 0,995 saflıkta 5 bin kilogram altın karşılığında Darphane sertifikası halka arz edilecek. Peki, Darphane sertifikası nedir? Darphane sertifikası halka Darphane sertifikası halka arz ne zaman? Darphane sertifikası ne zaman işlem görecek? Gram altına dayalı Darphane sertifikası fiyatı ne? İşte detaylar…

Darphane sertifikası nedir? Darphane sertifikası halka arz ne zaman? Darphane sertifikası ne zaman işlem görecek?

Borsa İstanbul’da Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Darphane sertifikası halka arz edilecek. Darphane sertifikaları Borsa İstanbul'da halka arz edilecek ve işlem görmeye başlayacak.

DARPHANE SERTİFİKASI HALKA ARZ NE ZAMAN, FİYATI NE?

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, halka arz edilecek her biri 0,995 saflıkta 0,01 gram altına dayalı 500 milyon adet Darphane sertifikası 21 Kasım tarihinden itibaren Pay Piyasası Emtia Pazarı'nda satışa sunulacak ve işlem görmeye başlayacak.

İşlem sırasında baz fiyata uygulanacak fiyat marjı yüzde 5, maksimum emir büyüklüğü 1 milyon TL olacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Darphane'nin 5 tona kadar "darphane sertifikası" halka arzına Ağustos ayında onay vermişti.

Haberin Devamı

DARPHANE SERTİFİKASI NEDİR?

0,995 saflıkta 5 ton altın ihraç tavanı kapsamında her biri 0,995 saflıkta 0,01 gram altını temsil edecek vadesiz olarak ihraç edilen ve sahibine Sermaye Piyasası Aracı Notu ve ilgili İhraçcı Bilgi dökümanı ile özet kapsamında fiziki altına dönüşüm imkanı tanıyan sermaye piyasası aracıdır.