Darphane

Darphane

Son dakika darphane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan darphane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını darphane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Darphane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan darphane gelişmeleri de dahil olmak üzere 421 darphane haberi bulunmuştur. Tüm darphane haberleri aşağıda listelenmiştir.
TÜİK açıkladı! Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı
TÜİK açıkladı! Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2024 dönemine ilişkin ticaret satış haciminin yüzde 11,3 yıllık perakende satış hacminin yüzde 25,1 arttığını açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Sahte için alarm verildi! Darphane uyardı: Kuyumcular bile bile alıyor
Sahte için alarm verildi! Darphane uyardı: Kuyumcular bile bile alıyor Altın fiyatlarının geldiği seviye sahte altın üretimini de artırdı. Hürriyet’e konuşan Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, son dönemde küçük atölye tarzı yerlerde sahte altın üretiminin arttığına işaret ederek vatandaşı uyardı. Şahin, “Üretici ayarını düşük yaptığı için kuyumculara daha düşük fiyattan satıyor. Bu küçük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcular da bu ürünleri sahte olduğunu bile bile alıyor ve vatandaşlarımıza satıyor” dedi.
16.04.2024 Ekonomi
Sigara paketlerinde yeni dönem! Artık fiyatı da yazacak
Sigara paketlerinde yeni dönem! Artık fiyatı da yazacak Sigara, puro, sigarillo, nargilelik tütün gibi tütün mamüllerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gidiliyor.
16.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatları rekor kırdı! Darphane'de çift vardiya başladı
Altın fiyatları rekor kırdı! Darphane'de çift vardiya başladı Yükselen altın fiyatları nedeniyle vatandaşların altına talebi arttı. Artan talep sonucunda bazı kuyumcular altın bulmakta zorlanmaya başlayınca Darphane çift vardiyaya geçti. Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, "Talepleri karşılayacak şekilde tek vardiya çalışıp günlük 400 kilogram üretirken şu anda 2 vardiya çalışıyoruz. İki vardiya sabahtan gece 11'e kadar kesintisiz, sürekli bir çalışma var ve gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
1893 adet altınla yakalandı emniyetteki ifadesi ortaya çıktı
1893 adet altınla yakalandı emniyetteki ifadesi ortaya çıktı Adana’da otomobilinde piyasa değeri 9 milyon TL olan sahte darphane baskılı ve düşük ayarlı 1893 adet altınla yakalanan İdris T. (68) hakkında ev hapsi kararı verildi. İdris T.’nin emniyetteki ifadesinde, "Çok sayıda gayrimenkulüm var. Oradan elde ettiğim gelir ile birikim yaptım" dediği ortaya çıktı.
22.02.2024 Gündem
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır?
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır? Kamu mali idareleri söz konusu olduğunda en önemli hususlardan birisi devlet harcamalarında sürekliliği sağlayabilmek amacıyla finansal kaynak temin edilmesidir. Devletin yapacağı güvenlik, adalet, alt yapı veya sosyal harcamalar için nakdi kaynak gereklidir. Bu kaynak, ihtiyaç olduğu dönemlerde mevcut değilse vergilendirme veya borçlanma yöntemlerine başvurulur.
31.01.2024 Gündem
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Özellikle yaz mevsimi geldiğinde ya da insanlar yıllık izinlerini kullanmak için tatile gitmek istediklerinde Türkiye'de gezip görebilecekleri şehirler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Amasya da gezip görülebilecek güzel illerimiz arasında yer almaktadır. Amasya'ya giden kişiler genellikle yaşadıkları yere memnun bir biçimde dönmektedirler.
18.01.2024 Eğitim
Konya'da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı
Konya'da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı Konya'da kaçakçılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, yaklaşık 2 milyon adet doldurulmuş makaron, 15 kilogram kıyılmış tütün ve 28 adet kesilmiş darphane bandrolü ile piyasa değeri 3 milyon 250 bin lira olan gümrük kaçağı kozmetik ürünü, elektronik sigara ve telefon ele geçirildi. Operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
26.12.2023 Gündem
Cumhuriyet'in 100. yılına özel basıldı! 5 TL’de Atatürk tartışması
Cumhuriyet'in 100. yılına özel basıldı! 5 TL’de Atatürk tartışması 29 Ekim 2023 Pazar günü tedavüle sokulan 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı. Ağırlığı 8.25 gram, çapı ise 28.15 milimetre.
21.12.2023 Gündem
2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek?
2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek? 34 yıl önce tedavülden çekilen 2.5 TL’lik madeni paraların yeniden dolaşıma sokulması için Darphane’nin, gerekli tüm hazırlıkları tamamladığı iddia edildi. İddialar arasında 2.5 TL’lik madeni paraların basımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onayının beklendiği de yer alıyor. Peki, 2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek?
2.11.2023 Ekonomi
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak basılacak olan madeni 5 Türk Lirası'na ilişkin detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplamda 100 milyon adet basılacak 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira oldu.
31.10.2023 Ekonomi
100. yıl parası nereden alınır? Darphane 100. yıl parası kaç TL değerinde, Cumhuriyet 100. yıl hatıra parası kaç adet basıldı?
100. yıl parası nereden alınır? Darphane 100. yıl parası kaç TL değerinde, Cumhuriyet 100. yıl hatıra parası kaç adet basıldı? 100. yıl parası nereden, 100. Yıl hatıra parası kaç TL, kaç adet basıldı? Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Darphane 100 milyon adet 5 TL'lik madeni hatıra para bastı. Peki, 100. yıl parası nereden, 100. yıl parasının değeri (fiyatı) ne kadar?
30.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı
Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası bugün tedavüle giriyor. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli bir açıklama yaptı.
29.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 Türk lirası madeni paralar tedavüle giriyor!
Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 Türk lirası madeni paralar tedavüle giriyor! Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası yarın tedavüle sunulacak.
28.10.2023 Ekonomi
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Türkiye'de devrim olacak! Elektronik kimlik doğruluma sistemi geliyor
Türkiye'de devrim olacak! Elektronik kimlik doğruluma sistemi geliyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen nüfusmatik cihazı vatandaşlara tanıttı. Türkiye'de devrim olacak bir işin altına imza attıklarını söyleyen Bakan Soylu, elektronik kimlik doğruluma sistemini anlattı.
11.05.2023 Gündem
Altında yeni dönem! Yatırımcıların yeni yıldızı: ALTIN.S1
Altında yeni dönem! Yatırımcıların yeni yıldızı: ALTIN.S1 Altın yeni dönem başladı. Altın yatırımcısının yeni adresi ‘ALTIN.S1’ yani ‘Darphane Altın Sertifikası’ oldu. Al-sat fiyat farkının düşük olması, her gün kuyumcuya gitme derdinin bulunmaması, kazançtan vergi alınmaması, istendiği zaman fiziki altına dönüştürülebilmesi ‘ALTIN.S1’i son günlerde ilgi odağı haline getirdi. Peki fiyatı ne? Nereden alınıp satılır? Sunduğu diğer avantajlar neler? İşte merak edilen tüm detaylar...
28.04.2023 Ekonomi
Metal parada ağırlık değişti, otomatlar şaşırdı
Metal parada ağırlık değişti, otomatlar şaşırdı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü artan maliyetlerin ardından yaptıkları çalışma ile kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranları değişti. Tasarruf sağlanırken paraların ağırlık ve kalınlığı oynadı. Metal paradaki değişiklik otomatları etkiledi. Otomat üretim fabrikası müdürü Ali Kurtuluş Çelikol, "Bizim otomatlarımızın üzerine 'çalışmıyor' diye yazı yazıyorlardı. Biz kendimiz parayı otomatlara tanımlamaya başladık" dedi. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ise, "Bankaların bankamatiklerinde böyle bir sıkıntı yok. Otomatlarla alakalı olarak ise zaten otomat üreticilerine de Merkez Bankası yeni paraları gönderiyor. Diyor ki, 'Bundan sonraki otomatlarınızı ve mevcut otomatlarınızı buna göre düzenleyin' diyor. Şayet bunlar düzenlememişse böyle sıkıntı yaşanabilir. Çünkü inceliğe ve ağırlığa hassas metaller bunlar" diye konuştu.
15.04.2023 Sağlık
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi Zorunlu depozito için geri sayım başladı. Eğer bir erteleme olmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca 50 kuruş veya 1 lira gibi bir tutar hesaba geçecek. Sistemin yerli yazılım altyapısı, kopyalanamaz barkodları hazır. 30 bin iade makinesi kısa sürede Anadolu’ya yayılacak.
21.03.2023 Gündem
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi Binaların en kritik malzemesi olan demire görünmez bandrol basılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamalarını kayıt altına alacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) kurulacak. TMMOB İnsaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, konuyla ilgili merak edilenleri açıklayarak yeni sistem ile ilgili bilgi verdi.
20.03.2023 Gündem
İnşaat sektöründe yeni dönem! İzleme sistemi başlıyor
İnşaat sektöründe yeni dönem! İzleme sistemi başlıyor İnşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamaları takip edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dün yayımlanan tebliğle inşaat demirinin üretimi ve ithalat aşamasından inşaatta kullanım süreci dahil izlenmesine yönelik düzenleme yapıldı.
17.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati Darphane'yi inceledi: 'Güçlü katkılar sunmaya devam edecek'
Bakan Nebati Darphane'yi inceledi: 'Güçlü katkılar sunmaya devam edecek' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bakan Nebati "Tam 555 yıllık tarihi birikimle ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Darphanemiz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında ülke ekonomisinin kalkınmasına güçlü katkılar sunmaya devam edecektir" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Sabiha Tansuğ kimdir? 50 kuruşa fotoğrafı basılan ilk kadın etnolog Sabiha Tansuğ neden öldü, kaç yaşındaydı, nereli? İşte gençliği ve fotoğrafı basılan 50 kuruş…
Sabiha Tansuğ kimdir? 50 kuruşa fotoğrafı basılan ilk kadın etnolog Sabiha Tansuğ neden öldü, kaç yaşındaydı, nereli? İşte gençliği ve fotoğrafı basılan 50 kuruş… Türk lirasına fotoğrafı basılan etnolog, araştırmacı, yazar ve koleksiyoncu Sabiha Tansuğ hayatını kaybetti. Dünyada fotoğrafı paraya basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ İzmir’in Bademler köyünde toprağa verilecek. Peki, Sabiha Tansuğ kimdir, kaç yaşındaydı ve nereli? Etnolog Sabiha Tansuğ neden öldü? İşte gençliği ve fotoğrafı basılan 50 kuruş…
27.01.2023 Gündem
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman?
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi işçi alımı yapılacak. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu ne zaman, Darphane işçi alımı şartları neler?
16.01.2023 Personel Alımı
Beşli Reşat altın 104 yıl sonra yeniden basılmaya başlandı
Beşli Reşat altın 104 yıl sonra yeniden basılmaya başlandı Beşli Reşat altın, darphanede 104 yıl sonra yeniden basılmaya başlandı. Kısa süre içinde de talep eden tüm kuyumcularda satışa sunulacak. Peki, Reşat altın nedir? Üzerindeki simgeler ne anlama geliyor? CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren, Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'le konuştu.
10.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Darphane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki darphane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.