Covid19meb

Covid19meb

Son dakika covid19meb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan covid19meb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını covid19meb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Covid19meb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan covid19meb gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 covid19meb haberi bulunmuştur. Tüm covid19meb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla 81 ile yazı gönderildi ve resmen duyuruldu. Son dakika kayıt parası kararı... Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına ilişkin iş ve işlemlerine dair resmi yazıyı illere gönderdi. Resmi yazıda, okulların 6 Eylül'de açılacağı belirtilerek kurul ve zümre toplantı tarihlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca okul yönetimleri kayıt parası alınmaması, yardımcı materyal reklamı yapılmaması ve seviye/ özel grup sınıfları açılmaması konusunda uyarıldı. Ayrıca MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il Valiliğine resmi yazı gönderdi. Yazıda, kurumlarda görev yapan idari personel ile varsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi diğer personel dahil hiç kimsenin yemek ve benzeri kurum hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmayacağı belirtildi.
21.08.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, o tarihten sonra...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, o tarihten sonra... Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli merak ediyordu. MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından detaylar paylaşıldı. Koronavirüs nedeniyle eğitimde yaşanan değişimler sürüyor. Uzun süre çevirim içi eğitim alan öğrenciler için yüz yüze eğitim dönemi başladı. İllerdeki salgın durumuna göre farklılık gösterse de büyük ölçüde yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildi. Değişen eğitim yılı takvimi ile ilgili merak edilen ise yaz tatilinin ne kadar süreceği ve okulların yeni dönemde ne zaman açılacağı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Okullar 2 Temmuz’a kadar açık, ara tatil yok” açıklaması gözlerin eğitimdeki ‘en kısa yaz tatili’ne çevrilmesine neden oldu. Normal takvime göre okullar 18 Haziran’da kapanacaktı, fakat bu tarih 2 Temmuz’a çekildi. Temmuz ve ağustos aylarında da ‘gönüllü okul’ olacak. Peki yazın okullarda yüz yüze eğitim nasıl ve hangi şartlarda yapılacak? İşte merak edilen tüm detaylar...
10.03.2021 Eğitim
Sınavlar ertelenecek mi? Bakan Selçuk'tan flaş açıklam
Sınavlar ertelenecek mi? Bakan Selçuk'tan flaş açıklam MEB resmen duyurdu. Ve belli oldu. Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. Yüz yüze etiğimin başlaması ile ilgili açıklama yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Yüz yüze eğitimin 1 Mart itibarı ile başlayacağını duyurmuştu. Bakan Selçuk, yüz yüze yapılacak sınavlar ile ilgili çok önemli detayları paylaştı. Selçuk yüz yüze yapılacak sınavlar için Kovid-19 tedbirlerine yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
21.02.2021 Eğitim
Bakan Selçuk'tan flaş açıklama! Hafta sonları...
Bakan Selçuk'tan flaş açıklama! Hafta sonları... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli açıklama! Bakan Selçuk yaptığı açıklamada okulla giden çocuğu olan ailelerin dikkate almalarını istediği bir uyarıda bulundu. Bakan Selçuk 'Kolay değil' diyerek yaptığı paylaşımda, 'Birlikte üstesinden gelelim.' dedi.
21.02.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli merakla bekliyordu. MEB'den flaş açıklama geldi. Ücretsiz olarak dağıtılan tabletler, uzaktan yapılan eğitime öğrencilerin gösterdiği katılım ve online olarak yapılan derslere yönelik yapılan açıklama önemli verileri ortaya çıkardı. Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 21 Eylül 2020 ile 22 Ocak 2021 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi 445 bin 750 öğrenciye ücretsiz tablet verildi. Böylece uzaktan eğitime katılım konusunda sıkıntı yaşayan öğrenci sayısı azalmış oldu. Yapılan açıklamada ayrıca uzaktan eğitim ve EBA ile ilgili detaylar da paylaşıldı.
26.01.2021 Eğitim
Açık lise sınavları ne zaman? AÖL sınavları nasıl olacak? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı detayları!
Açık lise sınavları ne zaman? AÖL sınavları nasıl olacak? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı detayları! Koronavirüs nedeniyle ertelenen açık lise sınavları, öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda sınavlar ertelendi. 5 - 6 Aralık'ta yapılması planlanan ancak koronavirüs önlemleri gereği ertelenen AÖL sınavlarına ilişkin araştırmalar da devam ediyor. Açık lise eğitimine devam eden öğrenciler açıklama yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, Açık lise sınavları ne zaman? AÖL sınavları nasıl olacak? Açık öğretim lise sınavları online mı olacak? İşte AÖL sınavları detaylar...
13.12.2020 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, tarih...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, tarih... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu ve belli oldu. MEB resmen duyurdu tek yapılacak ve değişiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında tek tek açıkladı. Okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'den itibaren geçilip geçilemeyeceğine yönelik soru üzerine Selçuk, bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile sürekli temas halinde olduklarını vurguladı. Kabine toplantısını adres gösteren Bakan Selçuk, yarıyıl tatilinin tarihinin de değişebileceğini vurguladı. Bakan Selçuk "Bu gerek sınavlar açısından gerek yapılabilecek iş ve işlemler konusunda var. Gerekse salgının seyriyle alakalı olarak var. Bizim iş takvimi şudur, belirlenmiştir, değişmez diye bir bakış açımız asla yok. Duruma göre bunu esnetiriz, öne alırız, takdim-tehir yaparız, başka çözümler buluruz, hepsi yapılır. 500 bin tabletin dağıtıldığını 300 bini için de harekete geçtiklerini ifade ederek "Aralığın 14'ünde, 21'inde, 28'inde tekrar bir dağıtım süreci başlıyor. Ocak ortasına kadar da 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu. Anaokulu ve kreşlerin durumu ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Geçen hafta tüm hafta boyunca bu konuyu çalıştık. Kabine toplantısında bununla ilgili bir değerlendirme elbette yapılır" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tüm öğrenci, veli ve meslektaşlarıma sizler için hazırlamış olduğumuz bu siteden faydalanmanızı tavsiye ederim" dedi.
11.12.2020 Eğitim
Bakan Selçuk duyurdu! Ve başladı
Bakan Selçuk duyurdu! Ve başladı Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Bakanlığın yaptığı çalışmalara daha kolay ulaşılması için hazırlanan "covid19.meb.gov.tr" internet sitesinin yayına açıldığını bildirdi.
11.12.2020 Eğitim
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak Lise ve üniversite yolundaki sınav maratonunun ilki olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılması beklenen sınav 09.30’da başlayacak. Adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek.
4.06.2023 Eğitim
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...'
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...' MEB'den dikkat çeken duyuru! Okullardaki kayıt parasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Her eğitim öğretim yılı öncesinde olduğu gibi 'Okul kayıtlarında para ödeniyor mu?' sorusu yeniden gündeme geldi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'bağış ve kayıt parası' konusuna değinerek, “Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemiyoruz. Veliler isterlerse bağış yaparlar ama bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Bizim bakanlık olarak okulların ihtiyacını karşılayacak gücümüz de, bütçemiz de var.” ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Eğitim
Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak, 2022/1. Dönem bekçilik sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınav yerleri sorgulama ekranı
Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak, 2022/1. Dönem bekçilik sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınav yerleri sorgulama ekranı Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınavının ne zaman yapılacağı, sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı konusu araştırılmaya devam ediyor. 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı kapsamında 23 Mayıs – 04 Haziran 2022 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçen adaylar, sonraki aşama olarak yazılı sınava katılacaklar. Peki, bekçi alımı sınavı ne zaman? İşte sınav tarihi ve sınav belgesi sorgulama ekranı…
13.07.2022 Personel Alımı
Öğretmen ataması olacak mı? 2022 yılı öğretmen atamaları ile ilgili Bakan Özer’den açıklama!
Öğretmen ataması olacak mı? 2022 yılı öğretmen atamaları ile ilgili Bakan Özer’den açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den atama müjdesi! Bakan Özer, katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamaları ile ilgili konuştu. 'Atama olmayacak' spekülasyonlarına cevap verenn Bakan Özer, “Atama olacak” açıklaması yaptı. Peki, 2022 yılında öğretmen ataması yapılacak mı? MEB öğretmen alımı ne zaman? İşte Bakan Özer’in açıklamaları…
5.03.2022 Memur
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık...
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık... Okullarda yeni dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararın ayrıntılarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim süreci kesintisiz olarak devam ediyor. Salgının seyrine göre zaman zaman yüz yüze eğitime ara verileceğine dair iddialar gündeme gelse de, Bakan Özer her fırsatta okullarda yüz yüze eğitimin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yapıyor. Ancak okullardaki koronavirüs tedbirlerinde değişiklik yapıldı. Salgın ile ilgili Bilim Kurulu toplantısının ardından açılanan kararlar öğrencileri de kapsıyor. Maske zorunluluğu esnetildi. Birçok alanda artık maske kullanımı zorunlu olmayacak. Bu kapsamda okulların bahçelerinde de maske kullanılmayacak. Fakat okulların kapalı alanlarında maske kullanımı devam edecek. Ayrıca okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulamasına da son veriliyor. Sıfırlarda sadece pozitif çıkan öğrenci izole edilecek. Okullarda başlayan yeni dönem ile ilgili Bakan Özer önemli değerlendirmelerde bulundu. Özer, "2020 yılından beri sosyal etkinliklere ara vermiştik, 81 ilde sosyal etkinliklere sağlık tedbirlerini alarak serbest bırakıyoruz. Valiliklerimizin koordinasyonda tüm illerimizde bu etkinlikler gerçekleştirilecek. Yine açık alanlarda maske kullanımını Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu kaldırdı, artık okul bahçelerinde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idari personelin, maske kullanma zorunluluğu da kaldırıldı. Bu dönemin sonuna kadar hiçbir sınıfı yüz yüze eğitime ara vermeden, okul değil; herhangi bir sınıfta da ara vermeden yüz yüze eğitimle bu dönemi tamamlayacağız." diye konuştu.
4.03.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti, yıl sonuna kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 81 ilin tamamını kapsıyor. Tarih verildi. Bakan Özer tüm detayları paylaştı. Eğitimde fırsat eşitliği için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş adım! MEB okul öncesi eğitime büyük önem veriyor. 5 yaş okullaşma oranı yüzde 90'a yükseldi. Tüm illerde anaokulları ile ilgili seferberlik başlatıldı. Okul öncesi eğitime erişim kolaylaştı. Köylerde anasınıfı açılması için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylece anasınıfı olmayan köy kalmaması hedefleniyor.
13.02.2022 Eğitim
Son dakika destek kararı! İlk kez ödenecek, tarih belli oldu
Son dakika destek kararı! İlk kez ödenecek, tarih belli oldu Son dakika destek açıklaması! Yeni destek paketi devreye alındı. Yüz binlerce kişi ödeme alacak. Paraların hesaplara yatırılacağı tarih de netleşti. Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Devlet yardımları sürerken yeni destek ödemeleri de geliyor. Bakan Yanık güzel haberi duyurdu. Anaokulu desteği geliyor. Tüm öğrencilerin okul öncesi eğitimine erişebilmesi için destek vermek amacı ile hayata geçirilen anasınıfı desteğinin detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk kez uygulanacak olan Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesine destek olacaklarını belirtti. Bakan Yanık, söz konusu destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracaklarını bildirdi.
1.02.2022 Ekonomi
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor...
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor... Yüz binlerce kişi bekliyordu ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. Tarihleri belirleyen bakanlık duyurusunda öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının 27 Aralık 2021-3 Ocak 2022 tarihlerinde alınacağı belirtildi. Atamalar 14 Ocak 2022'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak 2022'den itibaren yapılacak.
17.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 81 ilde harekete geçildi, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 81 ilde harekete geçildi, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB'den son dakika kararları art arda geldi. Tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Bakan Özer imzası ile 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. Tamamen değişiyor. MEB tarafından öğrenciler için önemli bir adım atıldı. 81 ilde hayata geçiriliyor. 30 şehirde tamamlandı. Ağrı’da “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinin kütüphanesi, atık malzemeler kullanılarak yapıldı. Kütüphanede Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” ve “Sıfır Atık” projeleri birlikte hayat buldu. Millî Eğitim Bakanlığı, 81 ilde atık malzemeler geri dönüştürülerek en az bir kütüphane yapmayı hedefliyor. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği kapsamında köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
14.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti flaş karar ve resmen değişti! 81 ile yazı ile bildirildi...
MEB harekete geçti flaş karar ve resmen değişti! 81 ile yazı ile bildirildi... Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve milyonları ilgilendiren karar 81 ile yazıyla bildirdi. Yeni dönem başlıyor. Okullarla ilgili karar da belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzaladı. MEB, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırlanan Yardımcı Kaynak Destek Paketi'nin aralık ayına ait üçüncüsü yayımlandı.
8.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu, 81 ile flaş talimat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, tamamen değişti, artık...
MEB resmen duyurdu, 81 ile flaş talimat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, tamamen değişti, artık... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyuruldu. Yeni düzenleme yapıldı. Bakan Özer imzası ile 81 ile gönderildi. Flaş değişiklik kararının detayları MEB tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Yeni karar pek çok öğrenci için avantaj oluşturacak ve fırsat eşitliği sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
7.12.2021 Eğitim
MEB ek sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak? Ek sorumluluk sınavı kayıtları nereden yapılır?
MEB ek sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak? Ek sorumluluk sınavı kayıtları nereden yapılır? MEB duyurdu. Ek sorumluluk sınavı duyurusu yayınlandı. MEB tarafından paylaşılan duyuruda lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun olamayan ve üniversitelere yerleştirilen öğrenciler için kasım ayında ek sorumluluk sınav hakkı tanındığı belirtildi. Peki, MEB ek sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak? Ek sorumluluk sınavı kayıtları nereden yapılır? Ek sorumluluk sınavına kimler girecek? MEB ek sorumluluk sınavı kayıt tarihleri!
30.10.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim...
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. Milyonları yakından ilgilendiriyor. Tarihler belli oldu, 81 ile yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim, personel alımı, öğrenciler, sınavlar ve notlara ilişkin tek tek açıklama yapıldı. MEB ekim ayı için harekete geçti. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11'inci sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açılacak ve tamamen ücretsiz olacak. 358 öğrenci yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek, başvurular 21 Ekim'de başlıyor. 6 bin 132 destek personeli istihdam edilecek, başvurular 25 Ekim'den itibaren yapılabilecek. Öğrencilere ilişkin eksik/hatalı not girişi yapıldığı tespit edilmişti. Bu nedenle 2020-2021 II. Dönem Ders Notları modülü ekim ayı sonuna kadar açılacak ve öğrencilerin tek tek hataları düzeltilecek. İşte MEB'in son dakika kararı ve ekim ayına ilişkin yapılan son açıklamalar...
11.10.2021 Eğitim
Okullar kapanıyor mu? Okullarda Covid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak?
Okullar kapanıyor mu? Okullarda Covid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak? Okullarda Covid-19 vakası durumunda yapılacaklara ilişkin soru ve cevaplar MEB tarafından açıklandı. Pozitif vaka olan öğretmen sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okulda eğitime devam etmez. Bu sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilir ve okula devam eder. Diğer öğretmenler temaslı kabul edilir ve çalışmaya devam eder. Temaslı öğretmenler ve pozitif öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin, okul girişinde 14 gün boyunca, günde en az iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Peki, Okullar kapanıyor mu? Okullarda Covid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak?
9.09.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Covid19meb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki covid19meb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.