Gazete Vatan Logo

MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 81 ilde harekete geçildi, yıl sonuna kadar...

Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB'den son dakika kararları art arda geldi. Tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Bakan Özer imzası ile 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. Tamamen değişiyor. MEB tarafından öğrenciler için önemli bir adım atıldı. 81 ilde hayata geçiriliyor. 30 şehirde tamamlandı. Ağrı’da “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinin kütüphanesi, atık malzemeler kullanılarak yapıldı. Kütüphanede Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” ve “Sıfır Atık” projeleri birlikte hayat buldu. Millî Eğitim Bakanlığı, 81 ilde atık malzemeler geri dönüştürülerek en az bir kütüphane yapmayı hedefliyor. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği kapsamında köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.

MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 81 ilde harekete geçildi, yıl sonuna kadar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler için önemli adımları art arda atılıyor. Yeni kararların detayları kamuoyu ile paylaşılıyor. 81 ile yazılı olarak bildirildi. Tüm öğrenciler için büyük avantaj sağlayacak ve eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir adım atılmış olacak. 

Ekim ayı sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında kısa sürede 554 kütüphane yaparak tüm eksikliklerini tamamlayan ilk il Ağrı oldu. Kentteki Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinde yeni kurulan kütüphane bir başka yönüyle daha dikkatleri üzerinde topladı. Kütüphane, atık malzemeler kullanılarak kuruldu.

Kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı.  Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri "Sıfır Atık" projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi.

Haberin Devamı

10 BİN YENİ KÜTÜPHANE YAPILDI, 30 İLDE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okullar arası başarı farklarını azaltmaya ağırlık verdiklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesini bu kapsamda başlattık. Gerekli planlamalarımızı yaparak tüm illere ihtiyaç duydukları ödenekleri gönderdik. İllerde arkadaşlarımız yoğun bir çaba içerisindeler. Kısa sürede 10 bin okulumuz yeni kütüphanelerine kavuştu. Şu anda 30 ilimizde kütüphanesi olmayan okulumuz yok. Geri kalanı da bitmek üzere… İnşallah bu projeyi yıl sonunda tamamlayacağız. Böylece 2022 yılında tüm Türkiye’de kütüphanesi olmayan okul kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

81 İLDE ATIK MALZEMELER KULLANILARAK YAPILAN EN AZ BİR KÜTÜPHANE OLACAK

Proje kapsamında kütüphanesiz okul kalmayan ilk ilin Ağrı olduğunun altını çizen Özer, şunları söyledi: “Ağrı ilimiz hızla organize olarak kütüphanesi olmayan 554 okulun kütüphanelerini yaptı. Bu arada Ağrı ili, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen ‘Sıfır Atık’ ve ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projelerini Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan yeni kütüphanede birleştirdi. Bu güzel örneği diğer illerimizde de yaygınlaştıracağız. 81 ilde atık malzemeleri geri dönüştürerek en az bir kütüphane yapmayı hedefliyoruz. Ağrı İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Kökrek ve çalışma arkadaşlarını, lisemizin yöneticilerini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum.”

Haberin Devamı

Okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasına alan Millî Eğitim Bakanlığı, salgın sürecine ilişkin güncel gelişmeler doğrultusunda nüfusun az ve dağınık olduğu yerleşim yerlerinde, okul öncesinde eğitim öğretim sürecinin kesintisiz devam edebilmesi için bir şubede bulunması gereken en az öğrenci sayısını yeniden belirledi.

Haberin Devamı

MEB'DEN SON DAKİKA KARARI! ÖĞRENCİ SAYISI 5’E DÜŞÜRÜLDÜ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen son dakika yazısına göre, COVID-19 salgın sürecinde okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10’dan 5’e düşürüldü. Böylece bu bölgelerde en az 5 çocuk bulunması hâlinde bir grup oluşturularak ana sınıfı açılabilecek.

Okul öncesinden özel eğitime, ilk ve ortaöğretimden yükseköğrenime kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, böylelikle toplumun her kesiminin tüm kademelerde eğitime erişiminin artırıldığını belirtti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN FLAŞ KARAR!

40 bin yeni ana sınıfı hedefi kapsamında ikinci döneme 5 bin ana sınıfı yapımının yetiştirilmesini planladıklarını aktaran Özer, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni ana sınıfını açtık. Bu ana sınıflarında 79 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece 5 yaş grubunda yaklaşık %78 olan okullaşma oranını, yaklaşık %84'e çıkardık. Kısa sürede geldiğimiz bu nokta hedefimizi güncellememiz gerektiğine işaret etti. Yeni hedef olarak şubat ayına kadar 10 bin yeni ana sınıfını hazır hâle getirmeyi planlıyoruz.

Haberin Devamı

Yaptığımız yeni düzenleme ile köy ve benzeri yerleşim yerlerindeki öğrencilerin okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştırmak için önemli bir daha adım attık. Artık köylerde ana sınıfı açılması için 10 çocuk bulunması şartı aranmayacak. 5 çocuk için ana sınıfları açılabilecek. Ana sınıfı ve anaokulu sayısını artırarak tüm çocuklarımızın okul öncesinde eğitime rahatça ulaşabilmesi en büyük önceliğimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor"