MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat...
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararları resmen duyurdu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Güncelleme yapıldı. Haftada 2 ders saati olarak belirlendi. Çevre dostu projeleri odak noktasına alan MEB’in bu kapsamda hayata geçirdiği geri dönüşüm kütüphanelerinin sayısı 525’e ulaştı. Bu alanda bilinç oluşturmak amacıyla adımlar atan Bakanlığın, Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ve Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi ile öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek. Bakanlık öğrencilerde çevre bilinci oluşturulması için Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini de müfredata ekledi. 2015’ten itibaren 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “Çevre Eğitimi” dersinin adını “Çevre Eğitimi ve iklim değişikliği” olarak değiştiren Bakanlık, müfredatı da güncelledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli olarak verilecek derste öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.
6.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti, Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 81 ili kapsıyor, 25 günde...
MEB harekete geçti, Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 81 ili kapsıyor, 25 günde... MEB son dakika olarak duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 81 ilin tümünü kapsıyor. Güzel haber öğrenciler yarıyıl tatilindeyken geldi. Bakan Özer detayları paylaştı. Eğitimde fırsat eşitliği adına önemli bir adım. 25 günde tamamlandı. Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için 2021 yılı Ekim ayı sonunda başlattığı ve 31 Aralık 2021 tarihinde tamamlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında 16 bin 361 yeni kütüphane yaptı. Mevcut kütüphaneler zenginleştirildi. Projeyle kütüphanelerdeki kitap sayısı, 28 milyondan 42 milyona yükseltildi.
25.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 81 ilde harekete geçildi, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 81 ilde harekete geçildi, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB'den son dakika kararları art arda geldi. Tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Bakan Özer imzası ile 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. Tamamen değişiyor. MEB tarafından öğrenciler için önemli bir adım atıldı. 81 ilde hayata geçiriliyor. 30 şehirde tamamlandı. Ağrı’da “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinin kütüphanesi, atık malzemeler kullanılarak yapıldı. Kütüphanede Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” ve “Sıfır Atık” projeleri birlikte hayat buldu. Millî Eğitim Bakanlığı, 81 ilde atık malzemeler geri dönüştürülerek en az bir kütüphane yapmayı hedefliyor. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği kapsamında köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
14.12.2021 Eğitim