Çöl

Çöl

Son dakika çöl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çöl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çöl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çöl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çöl gelişmeleri de dahil olmak üzere 821 çöl haberi bulunmuştur. Tüm çöl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da çöl tozları etkili oluyor
Adana'da çöl tozları etkili oluyor Adana’da sabah saatlerinde görülen toz bulutu kentin tamamını etkisi altına aldı.
27.04.2024 Adana
Çöl tozları yerini yağışlı havaya bırakıyor
Çöl tozları yerini yağışlı havaya bırakıyor Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye gelen çöl tozları görülmeye devam ediyor. Bu hafta sonuna kadar ülkeyi terk edeceği tahmin edilen toz taşınımı yerini ise kuvvetli yağılara bırakacak. Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Ananadolu bölgesinde yer toz taşınımı görülecek.
27.04.2024 Hava Durumu
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili?
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden dolayı görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Peki, Çöl tozu Türkiye’den ne zaman gidecek? Çöl tozunun zararları neler, illerdeki çöl tozu kaç gün sürecek, İstanbul’a geldi mi?
25.04.2024 Gündem
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Türkiye'yi iki gün boyunca kötü etkileyecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den maske uyarısı geldi
Türkiye'yi iki gün boyunca kötü etkileyecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den maske uyarısı geldi Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Yurdun batısında toz taşınımı etkili olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, toz taşınımı beklenen illeri uyararak "Buradaki değer 250'nin üzerine çıkarsa maske takılması gerekiyor. Yağan tozu Teneffüs yoluyla almamamız lazım" dedi.
27.03.2024 Gündem
Çamur yağmuru ne zaman yağacak? Çamur yağmuru nedir, neden yağar?
Çamur yağmuru ne zaman yağacak? Çamur yağmuru nedir, neden yağar? Meteorolojiden çamur yağmuru uyarısı geldi. Afrika’daki toz bulutlarının Türkiye’ye yönelmesi sonucunda oluşan çamur yağmuru konusunda özellikle araç sahipleri uyarıldı. Peki, Çamur yağmuru 2024 ne zaman, hangi gün yağacak?
2.03.2024 Gündem
Yeşil deniz kaplumbağalarının yuvası çöl olmayacak! Harekete geçildi
Yeşil deniz kaplumbağalarının yuvası çöl olmayacak! Harekete geçildi Adana Orman Bölge Müdürlüğü Ağyatan Lagünü ile Akdeniz arasında kalan 445,6 hektar kumul alanda 7 milyon fidan dikerek, kumul erozyonu ile mücadele edip, yeşil deniz kaplumbağaların yuvasının çöl olmaktan kurtarılacağını bildirdi.
21.02.2024 Adana
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı?
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kediler Günü ne zaman, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Avrupa kıtası ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" kutlanıyor. Bugünün kediler günü olmasının nedeni ise paylaşımların artmasıyla sorgulanmaya başlandı.
17.02.2024 Gündem
Ortodoks Yahudiler'den New York'un altına tünel ağı! Polis müdahale etti: Korkunç ve utanç verici
Ortodoks Yahudiler'den New York'un altına tünel ağı! Polis müdahale etti: Korkunç ve utanç verici Yahudilerin New York'un altına yaptıkları tüneller dünya gündemine oturdu. Çok sayıda girişi olduğu belirlenen tünellerden kaçan Yahudilerden bazıları ise bölgedeki kişilerin kamerasına yansıdı.
9.01.2024 Dünya
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Biyom nedir? Sorusunun en kolay cevabı coğrafi alan olarak verilebilmektedir. Aynı bitki örtüsü ve iklim koşullarının yaşandığı coğrafi bölgeler Biyom olarak ifade edilmektedir. Karasal biyom ve sucul biyom olarak iki türde incelenmektedir. Biyom bölgeleri, iklimsel özellikleri, bitki örtüsü ve yaşayan hayvan türleri bakımından da benzerlik göstermektedir. Biyom çeşitleri arasında tatlı su biyomları, çöl biyomları, akar su biyomları ve göl biyom bölgeleri bulunmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. MGM kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulunurken hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...
3.11.2023 Yaşam
İsrail'deki çöl savaşa neden oldu, şimdi tarım yapılıyor! İsrail'in gizli hazinesi orada yer alıyor
İsrail'deki çöl savaşa neden oldu, şimdi tarım yapılıyor! İsrail'in gizli hazinesi orada yer alıyor Necef Çölü hangi ülkede sorusu gündeme geldi. İsrail Hamas savaşı nedeniyle ismi anılan Necef Çölü'nün kuzeyinde Lut Gölü, güneyinde Akabe Körfezi yer alıyor. İsrail'in tarım ve meyvecilik yaptığı çöl, en önemli kaynaklar arasında yer almakta. Timna Vadisi'nin de içinde olduğu Necef Çölü'nde kaç kişi yaşıyor? İşte Necef Çölü'ne ait bilgiler...
19.10.2023 Gündem
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kenya bayrağının ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kenya bayrağında bulunan renklerin çeşitli anlamları vardır. Kenya bayrağında siyah, kırmızı ve yeşil renkleri bulunur.
10.09.2023 Eğitim
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
7 Maçta 2070 Oran Tutturdu, 90+2’de Gelen Golle 37 bin 799 TL Kazandı!
7 Maçta 2070 Oran Tutturdu, 90+2’de Gelen Golle 37 bin 799 TL Kazandı! Misli, yeni sezonda da yine daha yüksek oranlarla kazandırmaya devam ediyor… Bir Misli üyesi cuma akşamı oynanan maçlardan oluşturduğu 7 maçlık İddaa kuponuyla tam 2070 oran yakaladı. 20 TL’lik kupon oynayan üye tam 37 bin 799 TL kazandı.
4.09.2023 İddaa
Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avustralya Türkiye'ye göre konumu dünyanın diğer ucunda kalan Güney Yarım Küre ülkesi olmaktadır. Kendine ait kıtaları bulunan Avustralya büyük bir coğrafyaya sahip olmak ile beraber kıtanın geniş bir bölümünü kaplamaktadır. Yüzölçümü bakımından 2. en büyük ülke olmaktadır.
3.09.2023 Eğitim
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi Türkiye’nin Karadeniz dışındaki tüm bölgelerinin İsrail ve Suudi Arabistan’dan gelen yoğun ‘toz bulutu’ etkisi altında olduğunu belirten uzmanlar, özellikle yaşlı, hamile ve solunum yolu rahatsızlığı olanları maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.
19.08.2023 Gündem
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.07.2023 Gündem
Eyyamı-bahur sıcakları kavuracak: Uzmanlar tarih vererek uyardı
Eyyamı-bahur sıcakları kavuracak: Uzmanlar tarih vererek uyardı Dünyada ve Türkiye'de sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken, bu hafta Eyyamı-bahur yani çöl sıcakları gelecek. Uzmanlar sıcaklıkların ve nemin artacağı bu hafta özellikle çarşamba gününe dikkat çekti.
31.07.2023 Yaşam
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz!
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz! Santiago Üniversites'nde yapılan araştırmalara göre Şili'de yer alan Chajnantor Platosu, dünyanın en sıcak bölgesi. Buradaki radyasyon oranı o kadar yüksek ki platoda bir süre zaman geçirmek Venüs'teki kadar radyasyon almanıza sebep olabilir. 
26.07.2023 Dünya
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
ABD ile Avrupa arasında para krizi! Fed, Deutsche Bank'a kara aklama cezası kesti
ABD ile Avrupa arasında para krizi! Fed, Deutsche Bank'a kara aklama cezası kesti Fed, kara para aklamaya karşı yavaş ilerleme gösterdiği için Deutsche Bank'a 186 milyon dolar para cezası verdi.
20.07.2023 Ekonomi
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi İmamoğlu’nun zoom üzerinden CHP’nin önemli isimleriyle yaptığı toplantı kaydının kamuoyuna yansıması sonrası Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı. Toplantının kim tarafından kayda alınıp sızdırıldığı gizemini korurken CHP Sözcüsü Öztrak, olayı etik dışı olarak niteledi. MYK’da bazı üyeler ise gizli toplantı katılımcılarının istifasını istedi...
20.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çöl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çöl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.