Çip Krizi

Çip Krizi

Son dakika çip krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çip krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çip krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çip Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çip krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 250 çip krizi haberi bulunmuştur. Tüm çip krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıfır araba satışı ile ilgili yeni gelişme! Tarih verildi, tamamen bitiyor
Sıfır araba satışı ile ilgili yeni gelişme! Tarih verildi, tamamen bitiyor Araba fiyatları ve satışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Pandeminin ardından patlak veren küresel çip krizi otomotiv üreticileri için neredeyse bitti. 2021 yılında dünya çapında 9.5 milyon, 2022 yılında ise 3 milyon adet aracın üretilmemesine neden olan kriz, 2023 yılının ocak-haziran döneminde yalnızca 524 bin aracı etkiledi. Otomobillerdeki teknolojilerin giderek daha karmaşık hale geldiğini vurgulayan uzmanlar ise 2020’de araç başına 500 dolar olan çip maliyetinin 2028 yılında 1400 dolara (37 bin TL) kadar çıkabileceğini açıklıyor.
7.08.2023 Ekonomi
Garajlardaki arabalar pazarlara düştü! İkinci elde panik satışları başladı
Garajlardaki arabalar pazarlara düştü! İkinci elde panik satışları başladı Araba fiyatlarındaki artışlar rekor seviyeye geldi. Hükümet vatandaşlardan gelen haklı çağrıya cevap vererek araç piyasasıyla ilgili peş peşe adımlar attı. Atılan adımları sonrası vatandaşlarda panik satışları başladı. Ceza yememek için araç ilanlarını kaldıran satıcılar garajlardaki daha poşeti çıkmamış araçlarıyla otomobil pazarlarına akın etti. Sektör temsilcileri konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak fiyatların düşüp düşmeyeceği hakkında bilgi verdi.
1.08.2023 Ekonomi
Araba satın almak için son fırsat! Fiyatlarda hareketlilik başlayacak
Araba satın almak için son fırsat! Fiyatlarda hareketlilik başlayacak Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Yaz dönemi ve Kurban Bayramı öncesi araç fiyatlarında son durum hakkında bilgi veren İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araba alacaklara kritik uyarılarda bulundu.
13.06.2023 Ekonomi
Sıfır arabada yeni fırsatçılık! Alıcılardan sıra ücreti isteniyor
Sıfır arabada yeni fırsatçılık! Alıcılardan sıra ücreti isteniyor Bayiye sıfır araç almak için giden müşterilerden şimdi de 'sıra ücreti' talep ediliyor. Alıcının bekleme süresini kısaltmak için para isteyerek, listede öne çeken fırsatçı bayilere karşı sektör temsilcileri uyarıyor. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya ve Kameraman Emir Ünlü aktardı.
10.06.2023 Otomobil
Türkiye'de devrim olacak! Elektronik kimlik doğruluma sistemi geliyor
Türkiye'de devrim olacak! Elektronik kimlik doğruluma sistemi geliyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen nüfusmatik cihazı vatandaşlara tanıttı. Türkiye'de devrim olacak bir işin altına imza attıklarını söyleyen Bakan Soylu, elektronik kimlik doğruluma sistemini anlattı.
11.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.
24.04.2023 Gündem
Ucuz ulaşım formülü! Hem ekonomik hem de trafik sorununa çare
Ucuz ulaşım formülü! Hem ekonomik hem de trafik sorununa çare Sıfır otomobile ulaşmak her geçen gün zorlaşmaya başladı. Çip krizi ve tedarik sorunları fiyatları yükseltirken, bu durum vatandaşları aylarca araba beklemek zorunda bırakıyor. Sıfırdaki bu durum ikinci el arabada da fiyatları yukarı çekti. Tüm bunlara rağmen büyük şehirlerde ise trafiğe kayıtlı araç sayısının ve nüfusun artması, ulaşımı da yoğun bir hale getirmeye başladı. Vatandaşlar da hem otomobile ulaşmayı daha kolay hale getiren hem de daha uyguna yolculuk imkanı sunan alternatif yöntemlere başvurmaya başladı. İşte ulaşımın yolculuğun detayları...
4.02.2023 Ekonomi
Pasaport ücretlerine yüzde 123 zam sonrası son dakika gelişmesi! Bakan Soylu duyurdu
Pasaport ücretlerine yüzde 123 zam sonrası son dakika gelişmesi! Bakan Soylu duyurdu 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar bankoda kötü bir sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Dört kişilik bir ailede bu fark 8 bin lirayı aşarken CİMER’e şikâyet yağdı. Bu gelişme sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan son dakika açıklaması geldi. Vatandaşın haklı olduğunu belirten Soylu, pasaport harcı ücretleri ile ilgili yeni gelişmeyi paylaştı.
12.01.2023 Gündem
Sıfır arabalarda fiyatlar değişti! İşte marka ve modele göre otomobil fiyatları
Sıfır arabalarda fiyatlar değişti! İşte marka ve modele göre otomobil fiyatları Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Pandemi, çip krizi derken araba fiyatları ile ilgili açıklama geldi. 2023 yılına girişle birlikte markalar fiyat listelerini değiştirmeye başladı. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 30 bin TL'yi geçen artışlar oldu. 2023 yılında araba markaları tarafından belirlenen zam oranları ile sıfır otomobil fiyatları listesi güncellendi. İşte, marka maka araba fiyatları...
7.01.2023 Ekonomi
Araba almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Yeni araba fiyatları belli oldu, işte marka marka tüm fiyatlar...
Araba almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Yeni araba fiyatları belli oldu, işte marka marka tüm fiyatlar... Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi geldi. Araba fiyatları konusunda danışmanlık veren kuruluşlar, çip krizi ve tedarik zinciri sorunları yaşayan otomotiv sektörünün 2023’te talep bozulması sorunuyla karşı karşıya kalacağı görüşünde. Çip sorunları da tam bitmiş değil ve maliyetler EV’lere geçiş metallerinin fiyatlarına bağlı olarak da artıyor. Öte yandan 2023 yılı ile birlikte yeni araba fiyatları belli oldu. 2023 yılında araba markaları tarafından belirlenen zam oranları ile sıfır otomobil fiyatları listesi güncellendi. İşte, Toyota, Opel, Citroen, Peugeot 2023 sıfır araba fiyatları...
5.01.2023 Ekonomi
Evcil hayvanı olan milyonları ilgilendiriyor! Çip krizi başladı
Evcil hayvanı olan milyonları ilgilendiriyor! Çip krizi başladı Kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınması süresinin dolmasına 2 hafta kalmışken, hayvan sahiplerinin yoğun başvurusu üzerine mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı. Hayvanlarını ‘Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kaydettirmek isteyenlerin birçoğu, kliniklerde mikroçip ve pasaport bulunmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
17.12.2022 Gündem
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü pasaport randevularının bulunmamasına dair çıkan haberlere yönelik açıklamada bulundu. Müdürlük, pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini bildirdi.
10.12.2022 Ekonomi
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar arttı. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışmaları başladı. İşte detaylar...
9.12.2022 Otomobil
Asgari ücret zammında flaş gelişme! İşte işverenlerin 'Normal buluyoruz' dedikleri tutar
Asgari ücret zammında flaş gelişme! İşte işverenlerin 'Normal buluyoruz' dedikleri tutar Asgari ücrette flaş gelişme. Tüm dünyada savaş, çip krizi, pandemi gibi nedenlerle yükselişe geçen enflasyon Türkiye'de de vatandaşın belini büküyor. Konuyla ilgili hükümet tarafından kapsamlı bir çalışma yürütülürken vatandaşlar da yapılacak zammın ne kadar olacağını her geçen gün merak ediyor. Asgari ücretin belirlenmesinde önemli rol oynayan işverenler ise bu konuda flaş bir görüş belirtti. İşte tüm detaylar...
20.11.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarını düşürecek gelişme! Arabada matrah indirimi geliyor
Araba fiyatlarını düşürecek gelişme! Arabada matrah indirimi geliyor Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Sıfır araba fiyatlarında matrah indirimi geliyor. Yeni düzenleme ile birlikte araba fiyatlarında indirim gerçekleşecek. Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. eki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.11.2022 Ekonomi
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
Araba fiyatları ile ilgili kritik 'indirim' uyarısı!
Araba fiyatları ile ilgili kritik 'indirim' uyarısı! Araba alma planı yapan pek çok kişi fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaptığı açıklamada otomotiv sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak araba fiyatları ile ilgili, “ÖTV indirimi beklentisi vatandaşların ihtiyaçlarını ötelemesine sebep oluyor. Vatandaş beklemeye geçtiği ve ÖTV indirimi beklenmediği için bundan zarar görebilir” uyarısında bulundu.
3.10.2022 Otomobil
Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek
Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek Araştırmaya göre küresel yarı iletken krizinden en fazla zarar gören sektör otomotiv endüstrisi oldu. Çip sıkıntısının küresel otomotiv üretiminde 18 milyon adetten fazla kayba neden olduğu tahmin ediliyor.
29.09.2022 Otomobil
Araba alacaklar için kritik tarih açıklandı! Fiyatlara yansıyacak
Araba alacaklar için kritik tarih açıklandı! Fiyatlara yansıyacak Araba fiyatlarıyla ilgili hükümet tarafından atılan adımlar sonrası fiyatlarda bir miktar düşüş gerçekleşti. Yaşanan düşüşün ardından piyasa uzmanları fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak kritik tarihi açıkladı.
27.09.2022 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı!  'Marlin' ilk kez CNN TÜRK'te görücüye çıktı
Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı! 'Marlin' ilk kez CNN TÜRK'te görücüye çıktı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, CNN TÜRK canlı yayınında savunma sistemleri ve projelerle ilgili son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Demir, "Savunma sanayiinde dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Milli muharip uçak devreye girdiğinde havacılık alanında da dünyada ilk 5'e gireceğiz" dedi. Türkiye'nin insansız suüstü aracı 'Marlin' ilk kez CNN TÜRK'te görücüye çıktı.
24.09.2022 Ekonomi
Teknolojik ürünlerde fiyatı tavan yaptırmıştı! Krizde yeni gelişme
Teknolojik ürünlerde fiyatı tavan yaptırmıştı! Krizde yeni gelişme Küresel çapta ortaya çıkan çip krizinde üretim yetersizliğine ilişkin hafifleme işaretleri geliyor. Çip teslimat süreleri Ağustos ayında da geriledi.
9.09.2022 Dünya
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı...
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı... Çip krizi koronavirüs salgınından sonra Tayvan-Çin gerilimi ile artarak devam ediyor. Son dönemde savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yerli ve milli ürün ortaya koymaya başlayan Türkiye yeni bir aşamaya geçmek üzere. Yerli çip çalışmalarıyla adından söz ettiren YongaTek'in tasarladığı ve şu an test aşamasında olan 'Kırmık'ın seri üretime geçmesiyle otomotiv ve savunma sanayinde büyük bir adım atılmış olacak.
17.08.2022 Ekonomi
Çip üretimi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Muş duyurdu: Hazırlığımız var
Çip üretimi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Muş duyurdu: Hazırlığımız var Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dünyada yaşanan çip kriziyle ilgili, "Çipteki üretim yavaşladığı zaman elektronik cihazların ve otomobillerin üretimini yavaşlatıyor. Tabi bu telefon ve bilgisayarlara kadar kullanılabilen bir ürün. Burada Tayvan çok önemli bir üretici. Bununla ilgili bizim de yatırımlarımız var. Hatta Ankara'da belli bir yer bunun için ayrılmış durumda” dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı imzaladı.
9.08.2022 Dünya
Sıfır araçta ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV ne zaman kalkacak?
Sıfır araçta ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV ne zaman kalkacak? Araç fiyatlarının yükselmesi ve sıfır araç bulunamaması nedeniyle Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda bayi, galeri ve filo üçgeninde inceleme başlatmıştı. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı’nın motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek ya da sıfıra indirebileceği ile ilgili karar da Resmi Gazete’de yayımlanınca vatandaşta ÖTV indirimi beklentisi arttı. Peki, ÖTV indirimi gelir mi? Sıfır araçta ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi ile otomobil fiyatları düşer mi? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çip Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çip krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.