Cilt Lekeleri

Cilt Lekeleri

Son dakika cilt lekeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cilt lekeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cilt lekeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Lekeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt lekeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 cilt lekeleri haberi bulunmuştur. Tüm cilt lekeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzdeki lekeler yaştan, sivilceden, güneşten ya da belirli bazı sebeplerden meydana gelebilir. Bu lekeler sağlık olarak bir sorun yaratmaz ancak estetik anlamda çoğu zaman bireyleri rahatsız etmektedir. Özellikle koyu renkleri gidermek için renk açıcı kremler tercih edebilir ya da reçetesiz, organik kürler ve peelingler yaparak cilt lekeleri yok edilebilir.
17.01.2024 Sağlık
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor Makyaj her zaman kurtarıcı olmayabiliyor. Sağlıklı bir cilt dengeli beslenmek kadar, düzenli cilt bakım rutinlerini aksatmamaktan da geçiyor. Temizlik, nemlendirme ve güneş koruması cilt bakımının temelini oluştururken, bol su içmek, vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tüketmek ise cildin genç ve taze kalmasının en önemli rolünü oynuyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da güzelliğin sadece makyajla değil, sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla ve düzenli uygulanan temel cilt bakım adımlarıyla mümkün olduğunu söylüyor ve sizler için makyaja gerek duymadan en iyi halinizde görünebilmeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyor.
30.12.2023 Sağlık
Armut Kaç Kalori? Armut Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Armut Kaç Kalori? Armut Besin Değerleri Ve Kalorisi... Vücut için gerekli olan mineral ve vitaminleri içeren armudun 200 gramı 115 kaloriye denk gelir. Lifli bir meyve olmasından dolayı bağırsakları destekler ve hazmı kolaylaştırır. 
14.12.2023 Sağlık
Lekeleri yok eden ev hanımlarının yöntemi! Cildi kar gibi beyaz yapıyor: Haftada 2 kez karıştırıp sürün
Lekeleri yok eden ev hanımlarının yöntemi! Cildi kar gibi beyaz yapıyor: Haftada 2 kez karıştırıp sürün Cilt lekeleri yüzün kimyasını bozar ve aynalara küstürür. Cilkt lekelerinin oluşma sebebi çoğunlukla güneşe fazla maruz kalmak olsa da genetik de olabilir. Özellikle kış aylarında cilt bakımına fazla önem vermek gerekir. Yenilen bazı yaplı besinler de cilt lekelerine davetiye çıkarır. Yüzünüzdeki bu istenmeyen akne, sivilce ve siyah nokta gibi lekelerden kurtulmak istiyorsanız ev hanımlarının yöntemine kulak verin. Yulaf ezmesi maskesiyle siyah noktalardan, aknelerden kurtulmanız mümkün.
19.11.2023 Sağlık
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin Yazın en çok şikayetçi olunan konulardan biri de güneş lekeleri. Özellikle güneş kremi sürmeden dışarı çıkıyorsanız cildinizde oluşacak lekelenmelere hazırlıklı olun. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, artan sıcaklıkla beraber oluşan cilt lekeleri konusunda öneri ve uyarılarda bulundu.
6.08.2023 Sağlık
Bilinçsizce kullanmanın sonu kötü oluyor!
Bilinçsizce kullanmanın sonu kötü oluyor! Kış ve soğuk günler geride kaldı. Güneşin görünmesiyle birlikte cildimizdeki sorunlar da baş göstermeye başladı. Cildimizi güneşten korumak ve oluşan lekeleri engellemek için uzmanlar güneş kremi kullanmamız gerektiğini söylüyor. Peki sadece yaz aylarında mı kullanmalıyız? Güneşe çıkmadan kaç saat önce sürülmeli? İşte detaylar...
30.05.2023 Sağlık
Cilt lekelerini ortadan kaldırmanın yolu yeni araştırmayla bulundu! 10 dakikada 10 yıl gençleştiriyor!
Cilt lekelerini ortadan kaldırmanın yolu yeni araştırmayla bulundu! 10 dakikada 10 yıl gençleştiriyor! Cilt lekeleri yaz mevsiminde en rahatsız edici konuların başında geliyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinin yanısıra bakım ürünlerini yanlış kullanmak da ciltte koyu lekelere sebep oluyor. Bu lekeleri belirgin hale getiren ise çoğu kez yaşlılık oluyor. Cilt lekelerinin yok edilmesine yardımcı olan pek çok ürün var. Ancak evde bakım ürünleriyle cilt lekelerinin yeni bir yolu bulundu.
28.05.2023 Sağlık
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir Fiztoterapist Damla Arslan, “Günümüzde skolyoza neden olan faktörler kesin olarak bilinmemektedir. Skolyoz, bazı hormonal (leptin, melatonin) değişikliklere, vitamin ve mineral eksikliklerine, çeşitli bağ dokusu anomalilerine, anormal biyomekanik yüklenmelere ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişebilir” dedi.
13.06.2022 Sağlık
Zerdeçalı neden bakım rutinimize katmalıyız?
Zerdeçalı neden bakım rutinimize katmalıyız? Cildi güzelleştiren en etkin maddelerden biri olan zerdeçalı Influencer ve Eczacı Selen Esener Tezman sizler için anlattı.
7.12.2021 Sağlık
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri!
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri! Ciltte yaz mevsiminden kalma sorunları onarmak ve erken yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak için doğru adımları uygulamak şart. Mevsim geçişinde ciltte meydana gelen kuruluklar ve nem oranının düzenlenmesi için cildi kışa hazırlamak gerekiyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayşegül Girgin cilt için kış önerilerinde bulundu.
1.11.2021 Sağlık
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir!
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir! Sağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülün direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
5.09.2021 Sağlık
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları!
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları! Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarının başında güneş lekeleri geliyor. Uzun süreli ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz el göğüs sırt kol ve bacaklar gibi açık alanlarda kahve renkli güneş lekeleri oluşabileceğini söyleyen Uzman Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, güneş lekeleri için kullanılan tedavi yöntemlerini anlattı.
17.08.2021 Sağlık
Güneş kremi cilt yapısına uygun seçilmeli
Güneş kremi cilt yapısına uygun seçilmeli Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Efşan Gürbüz Yontar, özellikle yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekelerinin oluşumunu önlemek amacıyla cilt yapısına uygun güneş kremlerinin kullanılması ve bu kremlerin de en az 30 güneş koruma faktörüne sahip olması gerektiğini belirtti.
16.07.2021 Sağlık
Güneş cildinizde lekeler oluşturmasın!
Güneş cildinizde lekeler oluşturmasın! Cilt lekeleri, güneş etkisinin artış gösterdiği yaz aylarında belirgin hale geldiğinden, özellikle bireylerde kozmetik açıdan belirgin sorunlar ortaya çıkabiliyor. Cildin güneşin zararlı ışınlarına maruz kalması pigmentasyon sorununa ve cildin yaşlanmasına neden olabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Bahar Öznur, bu durumun açık havada olabileceği gibi, seyahat anında araç içinde bile oluşabileceğini aktararak yapılması gerekenler hakkında bilgi veriyor.
30.06.2021 Sağlık
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor'
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor' Dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar güneş ışınlarının zararlı etkileri konusunda uyardı. Dr. Benar “Güneşin sıcaklığı ve ışığı bize mutluluk veriyor. Ancak her ne kadar güneşi sevsek de ona çok fazla maruz kalmak cildimiz için ciddi ölçüde zarara sebep oluyor. Dolayısıyla, yazın gelmesiyle beraber kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve cilt yanıkları sorunumuz ve gündemimiz haline geliyor” diye konuştu.
28.06.2021 Sağlık
Ruşur taşı nedir, faydaları nelerdir? Ruşur taşı (Sefitab) ne işe yarar?
Ruşur taşı nedir, faydaları nelerdir? Ruşur taşı (Sefitab) ne işe yarar? Güneş lekeleri, koltukaltı kararmaları, cilt lekeleri, doğum ve yaşlılık lekeleri bunların bir kısmı. İranlıların hamam kültüründe bulunan ruşur taşı (Sefitab) cilt beyazlatmada moda olan doğal yöntemlerden. Daha çok cilt için kullanılan ruşur taşı son dönemlerde Türkiye'de de oldukça fazla tercih ediliyor. İşte cilt beyazlatmada kullanılan ruşur taşı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
23.03.2021 Sağlık
Maskenin altında cilt sorunları artıyor!
Maskenin altında cilt sorunları artıyor! Uzun süre maske altında kalan ciltte, sivilce, kızarıklık, leke, cilt kuruluğu, gözeneklerin artması, cilt yüzeyinde tıkanıklık, rozasea (gül hastalığı), egzama gibi sağlık sorunları görülebiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için maskeyi düzenli olarak değiştirmek, kimsenin olmadığı alanlarda çıkarıp cildin hava almasını sağlamak çok önemli. Eğer şikâyetler geçmiyorsa sorunların kronikleşmemesi için medikal destek almak şart. Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir; maske nedeniyle oluşan cilt sorunlarını, cilt leke tedavisini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
23.02.2021 Sağlık
Her cilde özel kozmetik ürün
Her cilde özel kozmetik ürün Kişisel bakım alanında insanların rahatsız olduğu parfüm, alkol ve alerjen madde içermeyen kişiye özel ürünler talep görüyor.
25.01.2021 Sağlık
Avokadonun faydaları saymakla bitmiyor
Avokadonun faydaları saymakla bitmiyor Mersin'de üreticilerden yoğun ilgi gören avokado, şehirde narenciye üretimine rakip oldu. Uzmanlar ise Türkiye’ye üretimi günden güne yaygınlaşan bu meyvenin kalpten cilde kadar pek çok faydası olduğunu belirtti.
18.10.2020 Sağlık
7 adımda cildinizi sonbahara hazırlayın! Yıpranan ciltler için ipuçları
7 adımda cildinizi sonbahara hazırlayın! Yıpranan ciltler için ipuçları Yazın uzun ve sıcak günleri geride kaldı. Cildimizin bütün kış boyunca sağlıklı ve güzel kalmasını sağlamak için önce yazın yıpratıcı etkilerinden cildi arındırmak gerekiyor. Özellikle güneş ışınları cildi yaşlandırırken aynı zamanda ciltte leke oluşumu, kuruluk, alerji gibi farklı sorunlara da neden olabiliyor. Sonbaharı yaşadığımız bugünlerde cilt problemleri daha da kötüleşmeden alacağınız bazı önlemler ciltte oluşan hasarları önlemede yardımcı olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Eriş Eken, sağlıklı bir cilt için ipuçları verdi.
28.09.2020 Sağlık
Hamilelikte en sık karşılaşılan cilt problemleri
Hamilelikte en sık karşılaşılan cilt problemleri Hamilelik süreci birçok değişimi beraberinde getiren bir dönemdir. Bu dönemde birçok değişiklik yaşanabilir. Tüm anne adayları yaşanabilecek değişimler karşısında kaygılanmaktan ziyade oluşabilecek cilt değişikliklerine karşı önlemini almalı ve doğru beslenmelidir. Avrasya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı H. Deniz Yardımcı, hamilelik döneminde karşılaşılabilecek cilt sorunlarını ve tedavi yollarını anlatıyor.
6.07.2020 Sağlık
Yazın cilt bakımında en sık yapılan 5 hata
Yazın cilt bakımında en sık yapılan 5 hata Yazın cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda önerilerde bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, “Yazın sadece plajda ya da havuz başında güneş koruyucu kullanmak, doğru aralıklarla ve yeterli miktarda koruyucu sürmemek en sık yapılan hataların başında gelmektedir. Güneş kremini yüze ¼ çay kaşığından az sürmek ve krem sürmenin verdiği yalancı güvenlik hissiyle güneşlenme saatlerini artırmak da en riskli diğer hatalar olarak göze çarpmaktadır” dedi.
24.06.2020 Sağlık
Cilt bakımında bu hataları yapmayın
Cilt bakımında bu hataları yapmayın Yazın cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda önerilerde bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, “Yazın sadece plajda ya da havuz başında güneş koruyucu kullanmak, doğru aralıklarla ve yeterli miktarda koruyucu sürmemek en sık yapılan hataların başında gelmektedir. Güneş kremini yüze ¼ çay kaşığından az sürmek ve krem sürmenin verdiği yalancı güvenlik hissiyle güneşlenme saatlerini artırmak da en riskli diğer hatalar olarak göze çarpmaktadır” dedi.
23.06.2020 Sağlık
Kayısı çekirdeği yağının faydaları - Kayısı çekirdeği yağı ne işe yarar?
Kayısı çekirdeği yağının faydaları - Kayısı çekirdeği yağı ne işe yarar? Kayısı çekirdeği yağı hem kozmetik açıdan kullanılabilen hem de doğrudan tüketilebilen bir üründür. Doğrudan kayısı çekirdeği kullanılarak elde edilen bu yağ, cilt üzerinde görülen sayısız probleme karşı etkili bir çözüm yoludur. İçeriğinde bulunan A vitamini sayesinde besleyici özelliği bulunan kayısı çekirdeği yağı, her yaş grubundaki insan tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Ciltteki bozulmalara dikkat
Ciltteki bozulmalara dikkat Dr. Sevgi Ekiyor, zaman içerisinde yaş arttıkça cildin dokusundaki yağ oranının, kollajen miktarının değişmesi, güneş ışığının olumsuz etkileri, yer çekimi gibi kaçınılmaz unsurlardan ciltte sarkmalar, kırışıklıklar, parlaklığında azalmalar görüldüğünü söyledi.
6.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Lekeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt lekeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.