Gazete Vatan Logo

Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzdeki lekeler yaştan, sivilceden, güneşten ya da belirli bazı sebeplerden meydana gelebilir. Bu lekeler sağlık olarak bir sorun yaratmaz ancak estetik anlamda çoğu zaman bireyleri rahatsız etmektedir. Özellikle koyu renkleri gidermek için renk açıcı kremler tercih edebilir ya da reçetesiz, organik kürler ve peelingler yaparak cilt lekeleri yok edilebilir.

Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer?

Koyu renkli, yüz lekeleri için çeşitli birçok ürün bulunmaktadır. Bunun en başından pigment açıcı kremler gelmektedir. Bu açıcı kremler tamamen bitki özlerinden elde edilmektedir. İçerisinde sıkça C vitamini, azelaik asit ve kojik asit bulunur. Bir diğer çözüm yöntemi ise lazerdir. Lazer melanositleri yok eder, melanin yok ettiği için lekeleri yavaş yavaş yok ettiği bilinmektedir.

Lazer leke tedavisi özellikle son yıllarda en sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Açık renkli kişilerin, kışın bu işlemi yaptırması daha doğrudur. Çünkü tedavi sonrasında güneş ışığına maruz kalmak, lekeleri daha belirgin bir hale getirebilir. Diğer tercih edilen kozmetik çözümlerden biri ise ciltte asit soymadır.

Bu özellikle küçük kahverengi lekelerin yok edilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Deride asit birkaç dakika bırakılır ardından kurutma yapılarak leke kalıcı bir şekilde giderilir. Her ten yapısı için tercih edilebilir. Ancak bu işlemden sonra kişilerin güneşten uzak durması tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Serum, peeling ve leke giderici kremler tercih edilebilecek gibi konsantre özellikleri lekelere karşı olan ürünler günlük bakım rutinlerine eklenebilir. Özellikle leke tedavisi sırasında güneş kremi, bb krem, cc krem, nemlendirici krem ve benzeri kozmetik ürünlerinin leke önleyici maddeli ürünlerden tercih edilmelidir.

Kozmetik renk açıcı kullanıyorsanız eğer gün boyunca mutlaka leke engelleyici serumlar ile cildinizi destekleyin. Zira cilt açılırken bir yandan da bakım görmelidir. Her ne kadar kozmetik ürünler kullanılabilecek olsa bile evde doğal, renk açıcı ve leke giderici organik ürünler kullanabilirsiniz. Organik olarak renk açıcı ve leke giderici ürünler ise şöyledir;

Jojoba, çörek otu, fındık yağı, çay ağacı yağlarını bir arada karıştırın. İçerisine dilerseniz defne, limon otu ve lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Bu ürünleri tek seferde uygulayabileceğiniz gibi ayrı ayrıda uygulayabilirsiniz.

Sabah, akşam lekeleri gidermek için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Bunun için küçük bir pamuğa bir miktar elma sirkesi dökün. Sonrasında leke olan alana, tampon hareketler ile bu pamuğu uygulayınız. Düzenli olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ezilmiş ya da toz formunda yeşil kil ile maske yaparak leke giderici bir maske yapabilirsiniz. Toz formunda olan yeşil kili az miktar bir su ile karıştırın ve macun kıvamına getirin. Ardından lekenin olduğu bölgenin üzerine uygulayın. Kuruduktan sonra su ile yıkayınız, haftada en fazla 3 kere uygulayınız.