Çifte Vatandaşlık

Çifte Vatandaşlık

Son dakika çifte vatandaşlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çifte vatandaşlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çifte vatandaşlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çifte Vatandaşlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çifte vatandaşlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 181 çifte vatandaşlık haberi bulunmuştur. Tüm çifte vatandaşlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya çifte vatandaşlık yasası çıktı mı? Çifte vatandaşlık şartları neler, Almanya çifte vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?
Almanya çifte vatandaşlık yasası çıktı mı? Çifte vatandaşlık şartları neler, Almanya çifte vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır? Almanya çifte vatandaşlık yasası çıktı mı? Almanya’da Türklere ve tüm yabancılara çifte vatandaşlık hakkı verildi. Mecliste onaylanan yasaya göre vatandaşlığa geçiş için ülkede 5 yıl yaşamak yetecek. Yasa ile köken ülke vatandaşlığından çıkma şartı da kaldırıldı. Peki, Çifte vatandaşlık şartları neler, Almanya çifte vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?
20.01.2024 Gündem
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlık hakkı geliyor! Nisan ayında başlıyor
Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlık hakkı geliyor! Nisan ayında başlıyor Almanya’da koalisyon hükümeti, yeni vatandaşlık yasasında anlaştı. Yasa tasarısı, çifte vatandaşlık hakkını genişletiyor. Yabancıların Alman vatandaşlığına kabul edilmesi için şartları esnetiyor. Tasarı yasalaşırsa, Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlığın önü açılmış olacak.
22.12.2023 Gündem
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi. Milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’nin Alman Vatandaşlık Yasası’nda reformda uzlaşmaya varmasıyla çifte vatandaşlık yolu açıldı
22.05.2023 Dünya
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor Almanya'daki koalisyon hükümeti Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırıyor. Ülkede yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte Olaf Scholz hükümetinin yeni tasarısı ile hayata geçecek değişiklikler...
9.01.2023 Dünya
Bakan Nebati 'Yükümlülükleri kaldırdık' diyerek açıkladı
Bakan Nebati 'Yükümlülükleri kaldırdık' diyerek açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile tüm alış veya satışlarında 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülükleri kaldırıldığını bildirdi.
3.12.2022 Ekonomi
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı. Vatandaşlık Yasası’nı hazırlayan vekillerden olan SPD milletvekili Hakan Demir, yaptığı açıklamada bu defa yasanın geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
3.12.2022 Gündem
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu'nun göç bilgisi yok mesabesindedir
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu'nun göç bilgisi yok mesabesindedir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir. Bugün onları ölüme, yokluğa, oradaki sefalete, Esad'ın katliam rejimine teslim etmek, insanlıkla bağdaşmaz" dedi.
15.04.2022 Siyaset
MSB duyurdu! 2021 sözleşmeli er başvuru kılavuzu yayınlandı!
MSB duyurdu! 2021 sözleşmeli er başvuru kılavuzu yayınlandı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri 2021 sözleşmeli er başvurularının 5 Nisan 2021 tarihinde erişime açıldı. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021 Yılı (2021/2 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu yayınlandı. Başvuru yapacak adaylar MSB'nin duyurusunun ardından, 2021 sözleşmeli er başvuru sürecini merak ediyor. Peki, MSB sözleşmeli er başvuruları nasıl yapılır? 2021 Sözleşmeli er başvuru şartları neler? İşte MSB Kara Kuvvetleri Sözleşmeli er başvurusu detayları...
6.04.2021 Personel Alımı
Çocuk yardımı skandalı! Hollanda Başbakan Mark Rutte istifa etti...
Çocuk yardımı skandalı! Hollanda Başbakan Mark Rutte istifa etti... Hollanda'da Başbakan Mark Rutte ve kabine üyelerinin, binlerce kişiyi maddi sıkıntılara sürükleyen çocuk yardımı skandalı nedeniyle istifa ettiği bildirildi.
15.01.2021 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman Bild'e konuştu
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman Bild'e konuştu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "AB'nin Türkiye'deki mülteciler için vadettiği 6 milyar avronun henüz yarısının dahi tam ödenmediğini" bildirdi.
23.01.2020 Siyaset
'Çocuğunuz size benzemiyor' denilince DNA testi yapıldı! Sonuç şoke etti
'Çocuğunuz size benzemiyor' denilince DNA testi yapıldı! Sonuç şoke etti Suudi Arabistan’da 2003’te Cüce ve Munaccım ailelerinin yeni doğan bebekleri karıştı. Çocuklar 5 yaşına gelince gerçek DNA testiyle ortaya çıktı. Türk ve Suudi aileler çocuklarını takas etti ama her iki çocuk da nüfusta hâlâ eski kimlikleriyle kayıtlı...
5.11.2019 Gündem
Yurt dışında doğum en az 55 bin TL
Yurt dışında doğum en az 55 bin TL Yurt dışında doğum yapmak son yıllarda ülkemizde oldukça popüler. Kimileri bunun bir moda olduğunu düşünürken kimisi de çocuğunun hayat standardını yükselteceğine inanıyor. Böylece başta ABD olmak üzere, Kanada’da doğum yapan annelerin sayısı artıyor. Peki yurt dışında doğum yapmak isteyen anneleri neler bekliyor? İşte detayları...
11.08.2019 Ekonomi
Macron duyurmuştu, İran doğruladı: O akademisyen gözaltında
Macron duyurmuştu, İran doğruladı: O akademisyen gözaltında İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, Fransa-İran vatandaşı kadın akademisyen Feriba Adilhah'ın gözaltına alındığını doğruladı ancak detay vermedi.
16.07.2019 Dünya
Kızı sarı bültenle aranıyor! 'Mesajı görünce çılgına döndüm...'
Kızı sarı bültenle aranıyor! 'Mesajı görünce çılgına döndüm...' Antalya’da evlendiği Ukraynalı eşinin, kızlarını 3 yıl önce ülkesine götürdüğünü ve kendisinden koparmak istediğini söyleyen Türk baba İsmail Yüce, Ukrayna’da hukuk mücadelesi veriyor. “Çocuğum Ukrayna’da illegal olarak alıkonuluyor” diyen acılı baba, Kiev’deki duruşma sonrası konuştu.
4.07.2019 Yaşam
Norveç'te çifte vatandaşlığa izin çıktı
Norveç'te çifte vatandaşlığa izin çıktı Norveç hükümeti, 2006'da kaldırılan çifte vatandaşlık yasasının yeniden kabul edilmesinin ardından, 1 Ocak 2020'den sonra çifte vatandaşlığa izin vereceğini duyurdu.
27.03.2019 Dünya
Hollanda'dan çifte pasaportlu 15 kişiye vatandaşlık iptali
Hollanda'dan çifte pasaportlu 15 kişiye vatandaşlık iptali Hollanda, "terör suçlarından mahkûm edilen veya terör örgütlerine katılmak için yurtdışına giden" 15 cihatçının vatandaşlığını iptal etti.
9.01.2019 Dünya
Avusturya Anayasa Mahkemesi'nden çifte vatandaşlık kararı
Avusturya Anayasa Mahkemesi'nden çifte vatandaşlık kararı Avusturya Anayasa Mahkemesi, yayımlanan bir listede adı olduğu gerekçesiyle çifte vatandaş olduğu iddia edilen Türkiye kökenli bir kişinin Avusturya vatandaşlığından çıkarılması yönünde verilen kararı bozdu.
18.12.2018 Dünya
Yahu daha ne delili arıyorsun
Yahu daha ne delili arıyorsun “Hala stratejik ortaklarımız FETÖ için delil yok diyorlar. Türk mahkemeleri bunlarla ilgili kararı verdi. Sizin yargılarınızda verilen kararlar geçerli, Türkiye’de verilen kararlar geçerli değil. Hangi kanıtı istiyorsun daha! Ülkemizi kana bulayan katillerin burada ellerini kollarını sallayarak gezmelerine müsaade edilmemeli”
29.09.2018 Siyaset
Soy ağacı hizmeti ardından o başvurulara talep yağıyor
Soy ağacı hizmeti ardından o başvurulara talep yağıyor E-devlet sistemi sayesinde alınmaya başlanılan soy ağacı sorgulama hizmetinin ardından çifte vatandaşlık başvurularının arttığı belirtiliyor.
20.06.2018 Yaşam
18 bin 500 Türk Avusturya'dan sınır dışı edilebilir!
18 bin 500 Türk Avusturya'dan sınır dışı edilebilir! Çifte vatandaşlığın yasak olduğu Avusturya'da yaşayan 18 bin 500 Türkiye kökenli göçmen, sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya.
1.04.2018 Dünya
Soyağacı raporu ortalığı karıştırdı! Bunu öğrenen harekete geçti
Soyağacı raporu ortalığı karıştırdı! Bunu öğrenen harekete geçti e-Devlet sorgulamasında göçmen olduğunu öğrenenler, AB üyesi ülkelerden çifte vatandaşlık almak için harekete geçti.
17.02.2018 Gündem
Suriye’de Türkmenler ‘Artık biz de varız’ diyor
Suriye’de Türkmenler ‘Artık biz de varız’ diyor İç savaş süresince Suriye’de belki de en büyük zararı gören topluluk Türkmenler. Suriye’nin ikinci büyük topluluğu olan Türkmenler’in ülkedeki nüfusunun 3.5 milyon civarında olduğuna dikkat çeken Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Soçi’deki ‘Diyalog Kongresi’ne katılmak için resmi başvuru yaptıklarını belirtti
29.09.2021 Gündem
Hollanda'da Wilders'dan ırkçı söylem
Hollanda'da Wilders'dan ırkçı söylem Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders, Hollanda Parlamentosunda ve kabinede sadece Hollandalıların olması gerektiğini savundu.
1.11.2017 Dünya
Almanya'dan gurbetçilere çirkin teklif!
Almanya'dan gurbetçilere çirkin teklif! Almanya, çifte vatandaşlık hakkına sahip gurbetçilerin “Türkiye’de, gözaltına alınır ya da tutuklanırsak Alman devletinin bize sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde dilekçe doldurup vermelerini istedi.
19.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çifte Vatandaşlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çifte vatandaşlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.