Çifte Tazminat

Çifte Tazminat

Son dakika çifte tazminat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çifte tazminat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çifte tazminat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çifte Tazminat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çifte tazminat gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 çifte tazminat haberi bulunmuştur. Tüm çifte tazminat haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT'de son dakika! Yeni formül belli oldu, çifte tazminat alma hakkı doğacak
EYT'de son dakika! Yeni formül belli oldu, çifte tazminat alma hakkı doğacak EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilhili düzenlemesinin yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Bir yandan da düzenleme ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj ve çıraklık sigortası ile ilgili, "Onlar EYT kapsamında değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. 1999 öncesi işe girmiş olanların karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Tek tip bir düzenleme. Tam veriler elimizde. Gerçek veriler üzerinden çalışıyoruz." diye konuştu. Öte yandan emeklilik hakkıyla işten ayrılacak olanlar kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. EYT düzenlemesiyle emekli olan bir vatandaş, aynı veya farklı bir işyerinde yeniden çalışmaya başlarsa, ikinci tazminat hakkını da kazanıyor
10.10.2022 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! 2 ay içerisinde...
Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! 2 ay içerisinde... Milyonlarca çalışan ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hakkı doğuyor. alışanın ücreti, izni, çalışma süresi, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem işçi hem işveren hakları İş Kanunu'yla koruma altında alınıyor. Kanun'a göre işin niteliği, zamanı ve şeklini işveren belirler. İş sözleşmesindeki koşullarının çalışan aleyhine değiştirilmesi durumunda iş hukukuna uygun hareket ederek, çalışanın onayını almak gerekiyor.
23.05.2022 Çalışan Hakları
İki ödeme birden! Maaş yükseldikçe artıyor
İki ödeme birden! Maaş yükseldikçe artıyor İhbar tazminatı ve kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması! Kıdem tazminatı ile ilgili çok az kişinin bildiği detay ortaya çıktı. Emeklilik, askerlik, kadınlar için evlilik nedeniyle işten ayrılanlar dikkat! Çifte tazminat alma hakkı doğabilir. 7 bin gün ya da 25 yıl 4500 gün prim günü şartı bulunuyor. Şartları tamamlayanlar SGK’dan yazı alarak işyerlerinden tazminatlarını alıp ayrılabiliyor. İşte detaylar...
10.05.2022 Çalışan Hakları
Emekli, memur, işçiye zam! Yüzde 22, yeni düzenleme geliyor...
Emekli, memur, işçiye zam! Yüzde 22, yeni düzenleme geliyor... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren temmuz dönemi zam açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatına karşı temmuzda yeniden işçilerimizi, kamu çalışanlarımızı, memurlarımızı ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeyi yapacağız” dedi.Bu yılın ilk 3 ayındaki enflasyon rakamlarına göre, memur maaşında yüzde 7’lik toplu sözleşme zammına ek yüzde 15.30 fark oluştu. SSK ve Bağkur emeklisi için şimdiden en az yüzde 22.80 zam göründü.
23.04.2022 Emekli
Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması! Onlar da para alacak, son tarih...
Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması! Onlar da para alacak, son tarih... Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama geldi. Onlar da para alacak. Son tarih 30 Nisan. Emekliler için bu yıl da 1100 lira ödeme yapılacak. Paralar 28-29 Nisan tarihinde hesaplara yatacak. SGK’dan birçok kalemde maaş alan kişilere bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ise payları oranında ödeme yapılacak. Öte yandan nisanda emeklilik dilekçesi verecek olan vatandaşların bayram ikramiyesi alıp alamayacağı merak ediliyordu. Bunun için 30 Nisan'a kadar dilekçe verilmesi gerekiyor. Böylece bayram ikramiyelerini ilk maaşları ile birlikte alacaklar. Peki emekli bayram ikramiyesi kimlere ne kadar ödenecek? Emekli ikramiyeleri ile ilgili merak edilenler...
21.04.2022 Emekli
Elektronik sigara kullananlar dikkat! Korkunç sonuçlar ortaya çıktı, organlarda iltihaplanma...
Elektronik sigara kullananlar dikkat! Korkunç sonuçlar ortaya çıktı, organlarda iltihaplanma... ABD’de yapılan bir araştırma, elektronik sigaraların tüm organlarda iltihaplanmaya sebep olduğu sonucunu ortaya çıkardı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Elektronik sigaralar, normal sigaralar kadar tehlikeli. Gelecek nesillerin sağlığı için sigaranın her türlüsüne karşı olmalıyız” dedi.
20.04.2022 Sağlık
Emekliye çifte tazminat! 1 yıl yetiyor...
Emekliye çifte tazminat! 1 yıl yetiyor... Emekliye güzel haber haber! Çifte tazminat fırsatı bulunuyor. SGK'dan yazı almak gerekiyor. Emeklilik için tüm koşulları sağlayıp maaş bağlatanlar ile emeklilik için yaş dışında gerekli prim ve sigortalılık süresini tamamlayanlar, kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Söz konusu kişiler yeniden çalışmaya başlamaları halinde 1 yılı doldurunca tekrar kıdeme hak kazanıyor.
20.04.2022 Emekli
Bayer davayı kaybetti! Kanser olan çifte tazminat ödenecek, binlerce yeni dava açıldı
Bayer davayı kaybetti! Kanser olan çifte tazminat ödenecek, binlerce yeni dava açıldı İlaç devine büyük şok! Kansere yakalan çift tazminat davası açtı. Bayer davayı kaybetti. Alman ilaç ve kimyasal devi Bayer, bir tarım ürününün kansere yol açtığı gerekçesiyle açılan davayı temyizde de kaybetti. San Francisco Temyiz Mahkemesi, 2019'da Roundup isimli zirai ilacın kansere neden olduğuna ve davacı Pilliod çiftine tazminat ödenmesine hükmeden mahkemenin kararını onayladı.
12.08.2021 Ekonomi
Emekliye çifte tazminat müjdesi!
Emekliye çifte tazminat müjdesi! Milyonlarca emekliye güzel haber! Emekliler çift tazminat alabilir. Sosyal güvenlik uzmanları, aynı işyerinde çalışılacak olsa da emekli olunduğu anda kıdem tazminatının alınmasını tavsiye ediyor. Kıdemini alıp tekrar işe başlayan kişi normal çalışanın haklarına sahip oluyor. Örneğin; çalışan 20 yıl aynı işyerinde çalışıp kıdem tazminatını alarak emekli olup ve emekli olduktan sonra yeniden aynı işyerinde çalışmaya devam ederek, 3 yıl daha çalışmışsa ikinci kez kıdem tazminatını hak ettiğinde yalnızca 3 yıllık süre üzerinden kıdem tazminatı hesaplanıyor. Bunun için kıdem alma hakkının yasal olarak oluşması gerekiyor.
23.03.2021 Emekli
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! Hakarete uğrayan işçiye çifte tazminat
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! Hakarete uğrayan işçiye çifte tazminat Çalıştığı iş yerinde amirlerinin, 'sende birazcık şeref varsa şimdiye kadar istifa ederdin' şeklinde hakarete varan sözlerine maruz kalan işçiye müjdeli haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; hakarete maruz kalan işçiye hem kıdem tazminatı hem de manevi tazminat ödenmesinin önünü açtı.
O emeklilere 20 günden az izin verilemez!
O emeklilere 20 günden az izin verilemez! Sigortalılar emekli olduktan sonra çalışmalarının önünde bir engel bulunmuyor. Emekli olduktan sonra çalışanlar ile diğer çalışanlar arasında özlük hakları bakımından bir ayrım yapılamıyor. Yani izinleri, tazminatları aynı şekilde hesaplanıyor. İzin günleri diğer çalışanlar gibi belirleniyor, hatta 50 yaşından büyük olanlar için kıdemine bakılmaksızın 20 günden az izin verilemiyor.
14.09.2019 Emekli
Çifte tazminat nasıl alınır? Şartları nelerdir?
Çifte tazminat nasıl alınır? Şartları nelerdir? Çalışanların istifa ederek tazminat alma yollarından birisi de 10 yıllık prim sahibi olmaları. Yani 15 yıl ve 3.600 günü tamamlayanlar tazminat alabilir. Üstelik iki kere alma hakkı var.
18.02.2019 Çalışma Hayatı
Sigortasız işçiye çifte tazminat
Sigortasız işçiye çifte tazminat Kayıtdışı çalıştırılanlar SGK'ya ya da mahkemeye başvurarak hem eksik primlerini hem de hak ettiği tazminatları yasal faiziyle alabilir.
21.10.2018 Ekonomi
Emekliye çifte tazminat hakkı
Emekliye çifte tazminat hakkı Emekliler işten ayrıldıklarında tazminatlarını alabiliyor. Eğer çalışmaya başlarlarsa bu kez yeni bir tazminat daha hak ediyorlar. Üstelik izin ve mali hakları da aynı oluyor.
10.10.2017 Ekonomi
10 yıl çalışana çifte tazminat
10 yıl çalışana çifte tazminat 15 yıl sigorta süresi ve 10 yıl (3 bin 600 gün) çalışma süresini tamamlayanlar isterse yeni işyerlerinden de istifa edip ikinci bir tazminat alabiliyor. Tek şart bir yıllık çalışmayı tamamlamak
22.09.2017 Ekonomi
Çalışan emekliye çifte tazminat
Çalışan emekliye çifte tazminat Emekli olup çalışmaya devam edenlerin ikinci kez tazminat imkanı var. Tazminatın hesabı, diğer işçilerle aynı oluyor.
30.11.2016 Ekonomi
Otele çifte tazminat
Otele çifte tazminat Balayı için ücretini ödedikleri otele alınmadılar
21.08.2012 Ekonomi
Mavi Çarşı'da çifte tazminat
Mavi Çarşı'da çifte tazminat Alevlerin arasında kızını kurtaran ancak kendi ölen öğretmen Ümit Ayyürek'in ailesi, çarşı aleyhine açtığı 101 milyarlık davayı kazandı. Saldırıda ölen çarşı sahibi Taslı'nın ailesi de "Terör zararlarının karşılanması yönetmeliği" gereğince valilikten 1.7 trilyon lira istiyor
29.09.2021 Gündem
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
45 bin öğretmen ataması bugün yapılacak
45 bin öğretmen ataması bugün yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buluyor. 103 branştan 45 bin öğretmenin atamasının yapılacağı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlere hitap edecek.
8.05.2023 Gündem
‘Kısmetinizi açacağım’ diyerek iki kız kardeşi dolandırdı
‘Kısmetinizi açacağım’ diyerek iki kız kardeşi dolandırdı Öznur E. ve Özlem E. kardeşleri “Kısmetinizi açacağım” diye dolandıran Hilal Gürdal, 6 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezası aldı. Türkiye’deki kutsal yerleri gezip dua etmek için de para isteyen Gürdal, kız kardeşlerin 97 bin TL’sini aldı.
26.04.2023 Yaşam
Kendini doktor olarak tanıtan şahıstan akıllara durgunluk verecek dolandırıcılık
Kendini doktor olarak tanıtan şahıstan akıllara durgunluk verecek dolandırıcılık Kendisini doktor olarak tanıtan bir kişi, kurduğu akıllara durgunluk veren planla dolandırıcılık hikayesine imza attı. Dolandırılan vatandaş ise gerçeği iş işten geçtikten sonra anladı.
2.01.2023 Gündem
Ünlü isim eski eşinin yanına sığındı! 'Beni ailemden koruyun!'
Ünlü isim eski eşinin yanına sığındı! 'Beni ailemden koruyun!' Jinekolog Algül A., kendisini eve hapsederek darp ettikleri ve psikolojik baskı uyguladıkları iddiasıyla öz annesi, babası ve kardeşi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve 1 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.
2.01.2023 Gündem
Ev sahiplerinden kiracılara büyük tuzak! Banka hesabı oyunu ortaya çıktı
Ev sahiplerinden kiracılara büyük tuzak! Banka hesabı oyunu ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Ev sahiplerinin banka hesabı oyunu deşifre oldu. Son dönemde ev sahiplerinin ‘kira yatırmıyor’ yoluna başvurmak için banka hesaplarını kapatmaya başladığını belirten Avukat Olcay Göçüm, kiracılara hemen Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurmaları uyarısında bulundu.
2.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çifte Tazminat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çifte tazminat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.