Çiftçiler

Çiftçiler

Son dakika Çiftçiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çiftçiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çiftçiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çiftçiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çiftçiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.096 çiftçiler haberi bulunmuştur. Tüm çiftçiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Turfanda ürünle çifte kazanç: İlk hasat fasulyede! "İyi bir gelir sağlıyor"
Turfanda ürünle çifte kazanç: İlk hasat fasulyede! "İyi bir gelir sağlıyor" Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altında iki farklı ürün üretimi yapan çiftçiler, üzümden önce bağların altlarına diktikleri fasulyede hasada başladı.
2.04.2024 Ekonomi
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladı
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik ile AK Parti ve MHP Milletvekillerinin de katıldığı lansman ile Cumhur İttifakı AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar, projelerini ‘Yüreğir’e Yakışacak” başlığı altında açıkladı.
11.03.2024 Adana
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
6.03.2024 Gündem
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toprağa sıfır serilen malç naylonunun bazı çiftçiler tarafından toprakta bırakıldığını belirterek, “Bu şekilde sürülen tarlalarda bu naylonlar toprağa karışıyor uzun yıllar yok olmuyor” dedi.
6.03.2024 Adana
Adanalı çiftçiler yeşillenme hastalığına karşı teyakkuzda! "5 yılda bahçeleri kaybederiz"
Adanalı çiftçiler yeşillenme hastalığına karşı teyakkuzda! "5 yılda bahçeleri kaybederiz" Dünyada 33 ülkede görülen narenciyede yeşillenme hastalığı için 3 milyon 200 bin ton narenciyenin üretildiği Adana'da çiftçiler çağrıda bulunup, karantina önlemlerinin artmasını, Kıbrıs'tan ülkemize narenciye ürünlerinin gelmemesini, transit geçişlerin yapılmamasını talep etti.
29.02.2024 Adana
Yalancı bahar çiftçileri endişelendirdi! Erken çiçek açtı
Yalancı bahar çiftçileri endişelendirdi! Erken çiçek açtı Adana'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucunda ağaçlar yalancı bahara inanıp çiçek açtı. Çiftçi Mahmut Karakılıç, "Çiçek açtılar biz de endişeliyiz" dedi.
20.02.2024 Adana
Buğday bu sene yüz güldürecek! Çiftçi umutlu
Buğday bu sene yüz güldürecek! Çiftçi umutlu Türkiye’nin en önemli buğday üretim merkezlerinden olan Adana’da bu sene verimin dönüm başına ortalama 500-700 kilogram arasında olması bekleniyor.
19.02.2024 Adana
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı?
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kediler Günü ne zaman, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Avrupa kıtası ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" kutlanıyor. Bugünün kediler günü olmasının nedeni ise paylaşımların artmasıyla sorgulanmaya başlandı.
17.02.2024 Gündem
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde salatalık 80-100 liradan satılıyor. Kış aylarında üretimin az olduğu belirtilirken, birkaç hafta içinde fiyatların düşmesi bekleniyor.
11.02.2024 Ekonomi
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye’nin en erkenci tescilli karpuzunun yetiştiği Adana’da fideler toprakla buluştu. Mayıs ayında hasadına başlanması planlanan karpuzun kilogram fiyatının tarlada en az 5 lira olması bekleniyor.
9.02.2024 Adana
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım'
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım' Devlet desteği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Pek çok kişi aldığı devlet desteği ile kendi işinin patronu oluyor. Denize kıyısı olmayan ve bozkırın ortasında yer alan Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan barajda ağ kafes sistemi ile alabalık üreten girişimci Tuncay Erol, yıllık 25 ton olan kapasitesini devlet desteği ile 75 tona çıkardı.
30.01.2024 Ekonomi
Kadınların elle sökümünü yaptığı havuç dünya pazarına hazırlanıyor
Kadınların elle sökümünü yaptığı havuç dünya pazarına hazırlanıyor Türkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Konya'da son günlerde sıfır dereceye kadar düşen soğuk havada, toprak altında bulunan havuçlar, kadınlar tarafından tek tek sökümü yapılıyor. Yine kadınlar tarafından tesiste paketlenerek dünya pazarına hazırlanan havuç üretiminde son 5 yıl içerisinde yüzde 30 artış oldu.
9.01.2024 Ekonomi
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen mandalinanın bahçe fiyatı 2 TL’ye kadar düştü. İşçi maliyetini bile karşılamayan ürünü çiftçiler, dalında çürümeye bıraktı.
9.01.2024 Ekonomi
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak Binlerce kişi bekliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Çiftçi emeklilere 5000 lira verilecek mi, çiftçiler ikramiye alacak mı? ÇKS ikramiye ne zaman yatacak?
Çiftçi emeklilere 5000 lira verilecek mi, çiftçiler ikramiye alacak mı? ÇKS ikramiye ne zaman yatacak? ÇKS olan 5000 TL alacak mı, çiftçi emeklilere 5000 lira verilecek mi? Çiftçiler ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhuriyet bayramı ikramiye müjdesi sonrası SGK, SSK, EYT, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na kayıtlı çalışmayan tüm emekliler 5000 TL ikramiye aldı. ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler ise ikramiye almadı. Peki, Çiftçilere ikramiye var mı?
20.11.2023 Emekli
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Büyük felaketi unutturmayan müzeler
Büyük felaketi unutturmayan müzeler Çin Halk Cumhuriyeti, 12 Mayıs 2008’de Sichuan eyaletinde yaşanan 8 büyüklüğündeki depremin en ağır hasarı verdiği, nüfusunun yarısının kaybedildiği Beichuan ilçesini, depremzedelere yas tutabilecekleri, depremle ilgili bilimsel araştırma yapılacak bir açık hava müzesi haline getirdi. Depremin merkezi Wenchuan ilçesinin adını taşıyan kapalı bir başka müzede ise kurtarma çalışmaları ve deprem sonrası faaliyetler anlatılıyor.
23.09.2023 Dünya
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Kredi açıklaması! Bakan Şimşek: KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı
Kredi açıklaması! Bakan Şimşek: KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından KOBİ kredilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
4.09.2023 Ekonomi
Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Bayraklar, ülkeler için her zaman birlik ve beraberliği temsil eder. Aynı zamanda ülkenin bayrağı, o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da kendine özgü bayraklara sahip olabilir. Ama bayraklar, genellikle ülkelere özgü ve ait olması ile bilinir. Avusturya, da bağımsız ve özgür bir ülkedir. Bu nedenle de pek çok ülke gibi kendi bayrağına sahiptir. 
3.09.2023 Eğitim
Kilosu 50 TL! 200 yıldır üretiliyor, hasat başladı
Kilosu 50 TL! 200 yıldır üretiliyor, hasat başladı Erzincan ekonomisine katlı sağlayan Üzümlü ilçesinde yetiştirilen tescilli Cimin Üzümünün hasadı başladı. Sofralık çekirdekli siyah üzüm sınıfındaki tescilli Cimin üzümü yetiştiren Üzümlülü çiftçiler, bu yıl verimin yüksek olmasından mutlu oldu.
2.09.2023 Ekonomi
Muğla'da trafikte 'yaban eşeği' tehlikesi! Birden yola fırlıyor
Muğla'da trafikte 'yaban eşeği' tehlikesi! Birden yola fırlıyor Muğla'nın dünyaca ünlü turistlik ilçeleri Datça ve Marmaris'te kara yolu ile kırsal mahallelerde başıboş dolaşan eşekler trafikte tehlike oluştururken, çoğu, yaşanan kazalarda ölüyor. Datça Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yaban eşeklerinin aç kaldığı ve yoldan geçenlerin onları beslemesi gerektiği şeklinde sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Yanıltıcı paylaşımlar hem eşeklerin hem de trafikteki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmaktadır. Doğada onlar için yeterince yiyecek ve su kaynağı var. Yaban eşeklerini beslemeyelim” denildi.
28.07.2023 Gündem
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 60 dönüm tarım arazisini küle çeviren sır yangının nedeni ortaya çıktı. Tepebaşı İlçe Tarım Müdürü Zeki Sert, "Başımıza gelmiş bir şey değildi. İlk defa karşılaştık” dedi.
12.07.2023 Yaşam
Çiftçilerin yağış sonrası korkusu! 'Pas hastalığı'
Çiftçilerin yağış sonrası korkusu! 'Pas hastalığı' Son aylarda etkili olan sağanak ve dolu yağışı hububatlarda pas hastalığına sebep olurken, hasat dönemine hazırlanan Eskişehirli çiftçiler kalite kaybından endişeli.
3.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çiftçiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çiftçiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.