Cezalar

Cezalar

Son dakika cezalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cezalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cezalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cezalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cezalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.025 cezalar haberi bulunmuştur. Tüm cezalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor.
18.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor. İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu?
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu? Düzce'de Ramazan Bayramı tatili sırasında trafik polislerince yapılan, radar hız uygulamasını diğer sürücülere selektör yaparak haber veren 66 sürücüye idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada tartışılan konuyla ilgili Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Can, "Selektör yapmak bir işaretleşme aracı değildir. Deniz fenerlerindeki gibi bir mantıkla kullanmak doğru değildir" dedi.
15.04.2024 Gündem
UEFA'dan Galatasaray'a ceza: Okan Buruk ve Kaan Ayhan...
UEFA'dan Galatasaray'a ceza: Okan Buruk ve Kaan Ayhan... UEFA, Sparta Prag - Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, defans oyuncusu Kaan Ayhan ve maç ve performans analisti Serhat Doğan'a ceza verdi.
12.04.2024 Galatasaray
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi!
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi! Ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 1022 ürün için 45 milyon lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa ceza alacak mı?
Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa ceza alacak mı? Fenerbahçe'de tarihi kongre sona erdi ve kararlar verildi. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar, TFF'nin geç gelen disiplin sevkleri ve Süper Lig'de yaşanan gelişmelerin ardından sarı lacivertliler ligden çekilme hakkında resmi açıklama yapıldı. Fenerbahçe kongre üyeleri, yapılan oylama sonrasında dört madde için yönetim kuruluna tam yetki verdi. Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa nasıl bir ceza alacak? U19 takımı ile çıkabilir mi? İşte oluşabilecek yaptırımlar...
3.04.2024 Fenerbahçe
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Trafik cezaları ile ilgili yeni gelişme: Park cezası yazamayacak
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Trafik cezaları ile ilgili yeni gelişme: Park cezası yazamayacak Araç sahiplerini doğrudan ilgilendiren bir gelişme gündeme geldi. Pek çok kişi haksız park cezalarından şikayetçiydi. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalar zaman zaman haksız uygulamalara yol açabiliyordu. Özellikle İstanbul gibi park sorunu olan şehirlerde, birçok vatandaşa haksız yere verilen park cezaları bardağı taşırdı. Konuyla ilgili önlem alan Emniyet, fahri müfettişlerin park cezası yazma hakkını iptal etti. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezaların yüzde 60’ını park cezaları oluşturuyor.
24.03.2024 Ekonomi
Tahkim Kurulu'ndan Caner Erkin kararı! Cezası değişti
Tahkim Kurulu'ndan Caner Erkin kararı! Cezası değişti Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada onaylanan cezalar ve indirimler belli oldu. Kararda dikkat çeken ise Caner Erkin'in cezası oldu.
22.03.2024 Fenerbahçe
Vatandaşları isyan ettirmişti! Fahri trafik müfettişleri ile ilgili yeni karar
Vatandaşları isyan ettirmişti! Fahri trafik müfettişleri ile ilgili yeni karar Fahri trafik müfettişlerinin park cezası verme yetkisi kaldırıldı. Karar üzerine yetki, fahri trafik müfettişlerinin kullandığı uygulamadan da çıkarıldı.
20.03.2024 Ekonomi
Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası saha karıştı! Muhtemel cezalar ortaya çıktı
Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası saha karıştı! Muhtemel cezalar ortaya çıktı Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2'lik skorla yendi. Maç sırasında ve sonrasında çıkan olaylar ise gündeme damga vurdu. Yaşanan olayların faturası da şimdiden büyük merak konusu oldu.
18.03.2024 Fenerbahçe
Olaylı derbinin davasında mütalaa açıklandı, istenen cezalar belli oldu
Olaylı derbinin davasında mütalaa açıklandı, istenen cezalar belli oldu İzmir'de, Göztepe ile Altay arasında olayların çıktığı ve Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın işaret fişeğiyle yaralandığı derbiye ilişkin davada duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, duruşmanın tek tutuklu sanığı Furkan Ersanlı hakkında 'silahla kasten yaralama', 'spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada ayrıca, 5 sanık hakkında 'spor alanlarına yasak madde sokulması', 1 sanık hakkında 'spor alanlarına sokulan yasak maddeyi seyircilere temin etme', 8 sanık hakkında da 'müsabaka düzeninin bozulması' suçundan ceza istendi. Ayrıca 9 sanığın beraati talep edildi. Savcı, 15 sanığın güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanması yönünde de görüş bildirdi.
14.03.2024 Gündem
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
AVM inşaatında 11 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava yeniden görülmeye başlandı
AVM inşaatında 11 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava yeniden görülmeye başlandı Esenyurt'ta 2012 yılında bir AVM inşaatında, 11 işçinin kaldığı çadırın yanması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin Yargıtay, mahkemenin verdiği kararın bir kısmını onarken bir kısmını da bozdu. Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından bugün ilk kez görülen duruşmada bir kısım şikâyetçilerin avukatı Berrin Demir, "Yargıtay sanki olayın ortaya çıkmasını engelleme noktasında yetkili kişilerin ceza almaması için cımbızla çeker gibi bir bozma kararı vermiş" dedi.
7.03.2024 Gündem
3 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar ve eziyet davasında cezalar belli oldu
3 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar ve eziyet davasında cezalar belli oldu Ankara'da birlikte yaşadığı kadının 3 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu ve vücudunda sigara söndürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Yaşar Can Ü., 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 27 yıl, 'çocuğa karşı eziyet' suçundan da 8 yıl olmak üzere toplam 35 yıl hapse çarptırıldı.
7.03.2024 Gündem
PFDK'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye para cezası
PFDK'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye para cezası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan müsabakalarda çeşitli nedenlerden dolayı Galatasaray ve Fenerbahçe'ye para cezası verdi.
5.03.2024 Fenerbahçe
Ligdeki sarı kart cezası kupada geçerli mi? Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi?
Ligdeki sarı kart cezası kupada geçerli mi? Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi? Süper Lig'de futbolcular, 4 sarı karta ulaştıklarında 1 maç ceza alırlar. Bu ceza, lig maçlarında geçerli olur ve oyuncu bir sonraki müsabakada forma giyemez. Peki, sarı kart cezası kupada geçerli mi, Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi?
26.02.2024 Şampiy10
Beşiktaş'tan Galatasaray'a: İş bilmezlik, acemilik...
Beşiktaş'tan Galatasaray'a: İş bilmezlik, acemilik... Beşiktaş, Asbaşkan Onur Göçmez hakkında suç duyurusunda bulunan Galatasaray'la ilgili bir açıklama yayımladı.
26.02.2024 Beşiktaş
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın kara kutusu tahliye edildi! 'Cezamı çektim'
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın kara kutusu tahliye edildi! 'Cezamı çektim' Çiftlik Bank ana davasında 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Uruguay'dan getirilen ve Aydın'ın 'kara kutusu' olarak gösterilen Osman Naim Kaya tahliye edildi. Duruşmada savunma yapan Mehmet Aydın, "Kayyumlar tarafından şirketler yönetilirken ödemeler yapılabilirdi. Biz suçlu olsak bile ödemeler yapılacak" dedi.
14.02.2024 Gündem
UEFA'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a ceza!
UEFA'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a ceza! UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi.
2.02.2024 Fenerbahçe
Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler her şey değişiyor! 32 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor
Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler her şey değişiyor! 32 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren İş Kanunu değişiyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı ilk adımı attı. Yeni düzenlemeler; çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler ve dahasına ilişkin değişiklikleri barındırıyor. Ücretten çalışma saatine genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler yapılacak. Ücreti ödemeyen, eksik yatırına cezalar artacak. Ücretin günlük ya da maktu (kesintili) belirlenmesi netleştirilecek. Genel tatil ücreti ödemeyene ceza netleştirilecek. Mevcut esnek çalışma düzenlemeleri etkinleşecek, çocuk çalışanlara yönelik mevzuat düzenlenecek.
2.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri ve tatil ücretleri değişiyor! Hükümet düğmeye bastı
Çalışma saatleri ve tatil ücretleri değişiyor! Hükümet düğmeye bastı Ücretten çalışma saatine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler yapılacak. Ücreti ödemeyen ya da eksik yatırana ise cezalar artacak.
1.02.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar'dan Karadeniz gazı açıklaması: 40 milyon metreküpe çıkacak
Bakan Bayraktar'dan Karadeniz gazı açıklaması: 40 milyon metreküpe çıkacak Türkiye'nin enerji alanındaki atılımları katlanarak devam ediyor. Petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji alanındaki ivmesi her geçen gün artan yatırımların meyveleri alınmaya başlandı.
29.01.2024 Gündem
Korsan taksi sürücüsünü durdurup, tehdit eden 3 taksici için istenen cezalar belli oldu
Korsan taksi sürücüsünü durdurup, tehdit eden 3 taksici için istenen cezalar belli oldu Antalya'da bir uygulama üzerinden 'korsan taksicilik' yapan Habip Aslan'ı (52) durdurup, aracına binerek, "Seni bu arabanın içine gömerim" diye tehdit eden ve bu anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşan taksiciler K.A. (26) ile Ş.C. (61) ve Ü.A.T. (30) hakkında ayrı ayrı 18'er yıl hapis istendi.
29.01.2024 Gündem
Kira vergisi için kritik detaylar ortaya çıktı! Ev sahiplerine ceza kesiliyor
Kira vergisi için kritik detaylar ortaya çıktı! Ev sahiplerine ceza kesiliyor Kira gelirlerini doğru beyan etmeyenler devletin radarına girdi. Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4.5 milyon konutun fiili tespitleri sağlanacak. Buna göre, 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 lira üzerindeki kira gelirleri beyan edilmeli. Aksi durumda usulsüzlük kapsamında cezalar ve faizli ödeme yükümlülükleri bulunuyor.
24.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cezalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cezalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.