Cemevleri

Cemevleri

Son dakika Cemevleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cemevleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cemevleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cemevleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cemevleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 248 cemevleri haberi bulunmuştur. Tüm cemevleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı! Bir kişi hayatını kaybetti
Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı! Bir kişi hayatını kaybetti Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili kilise yetkilileriyle telefonla görüştü. Erdoğan, "Faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımlar atılmakta" dedi.
28.01.2024 Gündem
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor'
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu yaraları sarmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa edildiğini söyledi.
30.07.2023 Gündem
Cemevlerine saldırı sanığı: Kendimi mehdi sanıyordum
Cemevlerine saldırı sanığı: Kendimi mehdi sanıyordum Ankara'da 4 cemevine saldırıp 2 kişiyi yaralayan tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca duruşmadaki savunmasında "Adımın Ahmet olması, yaşımın 24 olması gibi birçok şey mehdiyi işaret ediyordu. O dönem kendimi mehdi zannediyordum" dedi.
27.02.2023 Gündem
Muharrem İnce'den 6'lı masadaki adaylık tartışması yorumu: Bu karşılıklı restleşme
Muharrem İnce'den 6'lı masadaki adaylık tartışması yorumu: Bu karşılıklı restleşme Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçim sürecini Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında yorumladı. 6'lı masayı eleştiren İnce "Muhalefet bu ülkede umut olamıyor. Gerçeklikten kopmuş bir muhalefet var" ifadelerini kullandı. İnce, 6'lı masanın mutabakat metnine ilişkin "Tarım, hayvancılık yok, baştan savma yazılmış bir metin" dedi. İnce adaylık tartışmalarına ilişkinse "2 bin 300 vaadi olanların bir adayı olacaktır, herhalde 15 Mayıs'a bırakmayacaklardır. Karşılıklı birbirlerine ayar veriyorlar. Yardımcılar üzerinden ayar veriyorlar. Bu karşılıklı restleşme. Diğer partiler de pastadan pay kapma telaşında" dedi.
4.02.2023 Gündem
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması ile maden kazasında hayatını kaybeden işçi yakınlarına, ‘destek paketini’ de içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
16.11.2022 Gündem
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
TBMM'de 'bütçe maratonu' başlıyor
TBMM'de 'bütçe maratonu' başlıyor TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda çarşamba günü 2023 bütçe maratonu başlayacak.
23.10.2022 Ekonomi
TBMM'de 'bütçe maratonu' başlıyor
TBMM'de 'bütçe maratonu' başlıyor TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda çarşamba günü 2023 bütçe maratonu başlayacak.
23.10.2022 Siyaset
AK Parti cemevleri ile ilgili teklifini Meclis'e sundu
AK Parti cemevleri ile ilgili teklifini Meclis'e sundu AK Parti, Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin karşılanmasını da içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
20.10.2022 Siyaset
Kültür ve Cemevi Başkanlığı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevi açıklaması!
Kültür ve Cemevi Başkanlığı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevi açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve mekanların tüm meselelerinin takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Kültür ve Cemevi Başkanlığı tüm cemevlerinin yönetimini yürütecektir. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar kamu güvencesi, desteği ile yürütülecektir" dedi. Söz konusu Kültür ve Cemevi başkanlığı nedir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
7.10.2022 Gündem
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi!
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda "Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni"ne katılıp, açıklamalarda bulununca Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? İşte Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi hakkında merak edilenler…
7.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal bir yapı kuruyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal bir yapı kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Kültür ve Cemevi Başkanlığı, tüm cemevlerinin yönetimini yürütecek" dedi.
7.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta?
Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün grup toplantısında işaret ettiği Alevilerle ilgili yeni çalışmayı bugün açıklayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta? Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak?
7.10.2022 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim tartışmalarına yanıt
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim tartışmalarına yanıt AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, erken seçim iddialarıyla ilgili, "Seçim inşallah vaktinde, 2023'ün Haziran ayında gerçekleştirilecektir" dedi.
3.09.2022 Siyaset
Bakan Soylu'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili flaş açıklama: Yüzde 70'i dönmek istiyor
Bakan Soylu'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili flaş açıklama: Yüzde 70'i dönmek istiyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. "Suriyeli sığınmacılar elbette memleketlerine dönecekler" diyen Bakan Soylu, "Zannediyorum bu yılın sonu itibariyle gidiş başlayacak. Araştırmalara göre yüzde 70. 'Güvenli bir dönüş söz konusu olursa biz ülkemize dönmek istiyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.
18.08.2022 Gündem
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili hükümet hareket geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinin ardından gündeme gelen yeni düzenlemeler ve atılacak somut adımları Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.
17.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hüseyin Gazi Mağarası' talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hüseyin Gazi Mağarası' talimatı Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Türk destan kahramanı Battal Gazi'nin babası Hüseyin Gazi'nin bir dönem yaşadığı, Ankara'nın Mamak ilçesindeki askeri bölgede kalan mağaranın ziyarete açılmasını talep etti. Erdoğan'ın talimatıyla Hüseyin Gazi Türbesi'ne 800 metre uzaklıkta, içinden su akan mağaranın ziyarete açılması için çalışma başlatıldı.
11.08.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir
Bakan Soylu: Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Soylu, ' Ülkemizde 400 bin sığınmacı mülteci var. Her gün Afganistan, Pakistan sınırını konuşuyoruz. Batı meseleyi göç meselesi olarak görmüyor, sınır güvenliği olarak görüyor.' dedi. Soylu, "Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve edecektir." dedi.
9.08.2022 Siyaset
Elektrik faturaları yüzde 14 düşecek! Son dakika indirim açıklaması! Özellikle nisan ayında...
Elektrik faturaları yüzde 14 düşecek! Son dakika indirim açıklaması! Özellikle nisan ayında... Elektrik indirimi ile ilgili bakandan son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında KDV yüzde 18'den 8'e düşürülmüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu. Asıl etkisinin Nisan ayından itibaren daha rahat görüleceğini, mart ayında bir geçiş dönemi olacağını belirten Dönmez, "Özellikle dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın lehine bir takım iyileştirmeler daha yapmış olduk. Mesken abone grubunda yer alan tüm tüketicilerimize KDV yüzde 18’den 8’e düşürülmüş oldu. Oturduğumuz evlerin tümü konut statüsünde ve bu abone grubundan yararlanıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan elektrik faturası indiriminin detayları da belli oldu. Fiyatlar ve oranlar bugünden itibaren geçerli olacak. Düşük kademenin kapsadığı tüketim miktarının artırılmasıyla mesken abonelerinin nihai faturasına yansıyan indirim oranı yüzde 14'ü bulacak. Elektrik ile ilgili tüm son gelişmeler...
1.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturasında büyük indirim! Resmen duyuruldu! Elektrik faturası ilgili tüm detaylar belli oldu!
Elektrik faturasında büyük indirim! Resmen duyuruldu! Elektrik faturası ilgili tüm detaylar belli oldu! Elektrik faturasında KDV indirimi ile ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında KDV yüzde 18'den 8'e düşürüldü. Bununla birlikte yeni kilowatsaat sınırı da belirlendi. 1 Mart itibarıyla yürürlüğe giren uygulamayla birlikte faturalara net yüzde 8 ila yüzde 14 arasında bir indirim yansıyacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın 1 Mart itibarıyla kilovatsaat başına 1 lira 26 kuruş, bu limitin üstündeki tüketim için ise 1 lira 89 kuruş olarak uygulanacağını açıkladı. EPDK'nin açıklamasına göre, düşük kademe elektrik tüketim limitinin günlük 8 kilovatsaate çıkarılmasıyla 32 milyon mesken abonesi yani mesken abonelerinin yüzde 81'i bu dilimde yer alacak. EPDK'nin örnek hesaplamasına göre, 30 günlük fatura döneminde 240 kilovatsaat tüketimi olan bir mesken abonesi şubatta ödediği 350 lira elektrik faturası yerine martta 302 lira ödeyecek. İşte elektrik faturası indirimiyle ilgili milyonların merak ettiği tüm detaylar...
1.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi!  Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, canlı yayında elektrik faturalarına getirilecek yeni düzenleme ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz" diyen Bakan Dönmez, "Burada da amacımız yüzde 65'ini indirimli tarife kapsamında karşılayacak bir çalışmadır" dedi.
18.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturasına yüzde 25 indirim! Tarih belli oldu! 1 Mart itibarıyla...
Elektrik faturasına yüzde 25 indirim! Tarih belli oldu! 1 Mart itibarıyla... Elektrik faturası ile ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturasına indirim geliyor. Elektrik faturasıyla ilgili milyonlara müjde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından müjdesini verdiği elektrikteki yeni düzenlemeler 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek. Böylece, vatandaşın üzerindeki fatura yükü azaltılacak. Vatandaşın elektriğinde zam oranı geri çekilecek. Esnafın faturası % 25 düşecek Yapılacak düzenlemeler kapsamında bakkal, kahvehane, berber, kuaför, manav gibi küçük işletmelere de kademeli sistem getirilecek. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 2.1 milyon haneye 2.3 milyar liralık elektrik desteği faturası yardımında bulunurken, destek miktarı verilen hane sayısı bu yıl 4 milyona çıkarılacak. Aynı şekilde doğalgaz yardımından da 4 milyon hane faydalanacak. Elektrikte 2022 için yardımın üst limiti 206 lira olarak belirlenirken, 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 lira olarak belirlenmişti. Yapılacak çalışmayla bu miktarların da artırılması bekleniyor.
18.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni formül! Enerji uzmanları tek tek anlattı, yüzde 30...
Elektrik faturalarında yeni formül! Enerji uzmanları tek tek anlattı, yüzde 30... Doğal gaz faturaları için yardım, su faturalarına indirimin ardından elektrik faturaları için de destek mesajı geldi. Milyonlarca kişi bekliyordu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Elektrikte kademeli tarife hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Elektrikte 210 kilowatt saate kadarki düşük tarife ve 210 kilowatt saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır” dedi. Bu gelişmeden sonra enerji uzmanları merak edilenler soruları tek tek yanıtladı. Düzenlemeler faturalara nasıl yansıyacak? Enerji Uzmanı Altuğ Karataş, "210 KW eşik sınır belirlenmişti. Şunu anlıyoruz, bugüne kadar bu düzenleme yapıldığından beri Türkiye’de düzenlenmiş faturalardaki toplam bedeller üzerinden yüzde 64 ödeme, 1.37 TL'den gerçekleşmiş. Benim beklentim 210 KW sabit tutulacak ama Cumhurbaşkanı'nın açıklamasına göre 1.37 TL'lik birinci kademe fiyatlar, 2,06'lık ikinci kademe fiyatta bir düzenleme" dedi.
17.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında yüzde 25 indirim ve belli oldu! 1 Mart...
Elektrik faturalarında yüzde 25 indirim ve belli oldu! 1 Mart... Elektrik faturaları ve doğalgaz desteği ile ilgili son dakika açıklamaları geliyor. Türkiye'de milyonlarca kişi bekliyordu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Elektrikte kademeli tarife hakkında konuşan Erdoğan "Elektrikte 210 kilowatt saate kadarki düşük tarife ve 210 kilowatt saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir. Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Elektrik desteğinde 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sosyal güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını, etkisini geliştirecek yeni sosyal destek paketi ile hazırlıklara başlanması talimatını verdik" dedi. Doğalgaz desteği 450 ile 1150 lira arasında değişecek. İhtiyaç sahiplerine de 206 liraya kadar elektrik desteği ödemesi yapılıyor. Detayları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Bakan Dönmez yaptığı son dakika açıklamasında "Esnaflar için indirimli tarifede yüzde 25 gibi indirim söz konusu olacak. Amacımız tüm değişiklikleri 1 Mart'a kadar tamamlayabilmek" dedi.  
17.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cemevleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cemevleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.