Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün grup toplantısında işaret ettiği Alevilerle ilgili yeni çalışmayı bugün açıklayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta? Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak?

Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul'da Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'ni ziyaret edecek. Buradaki kompleksle yapımı tamamlanan 8 cemevinin açılışı gerçekleştirilip, 4 cemevi için de temel atma töreni düzenlenecek. Erdoğan, Alevi vatandaşların sorunlarının çözümüne dönük alınan kararları burada kamuoyu ile paylaşacak.

Cumhurbaşkanı Alevi açıklaması bugün saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14.00’da Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni (Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi)’ne katılacak. Erdoğan’ın alevi açıklamasını burada açıklaması bekleniyor.

Erdoğan’ın “yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de onlara rağmen akamete uğratıyoruz” diyerek işaret ettiği yeni Alevi hamlesinin detayları belli oldu. Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılan yeni çalışma kapsamında cemevlerinde görevli Alevi dedelerine ilk kez maaş bağlanacak. Cemevleri, imar planlarında da bundan böyle “kültür merkezi” değil “cemevi” statüsüyle yer alacak. Yeni çalışmayla birlikte çok sayıda yeni cemevi inşaatına başlanacak.

Haberin Devamı