Çalışma Saati

Çalışma Saati

Son dakika çalışma saati haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışma saati ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışma saati haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma Saati

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma saati gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.399 çalışma saati haberi bulunmuştur. Tüm çalışma saati haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesai saatleri kısalıyor mu? Maaş ve tazminat ödemeleri düşecek mi?
Mesai saatleri kısalıyor mu? Maaş ve tazminat ödemeleri düşecek mi? Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Çalışma Hayatı
Haftalık çalışma saati 40 saat mi olacak? Haftalık çalışma saati ne zaman düşecek, 40 saat olursa ne olur?
Haftalık çalışma saati 40 saat mi olacak? Haftalık çalışma saati ne zaman düşecek, 40 saat olursa ne olur? Haftalık çalışma saatleri düşecek mi, haftalık çalışma saati 40 saat mi olacak? Çalışanların merkezde olacağı iş kanunu ile esnek çalışma düzenlemesi için harekete geçiliyor. Basın ve denizcilikte 48 saate varan çalışmanın yanı sıra diğer meslek gruplarında 45 saatlik çalışma düzeni değişiyor.
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları...
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları... Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Bu durumda hafta tatilinin 3 gün olması bekleniyor. Birçok sektörde haftalık 2 gün izin hakkı bulunmazken üç günlük izin imkanından kimler yararlanabilecek? Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı. Peki uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte tüm çalışanların yakından takip ettiği konunun ayrıntıları...
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri ve tatil ücretleri değişiyor! Hükümet düğmeye bastı
Çalışma saatleri ve tatil ücretleri değişiyor! Hükümet düğmeye bastı Ücretten çalışma saatine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler yapılacak. Ücreti ödemeyen ya da eksik yatırana ise cezalar artacak.
1.02.2024 Ekonomi
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken detay! Yol izni ve avans hakkı
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken detay! Yol izni ve avans hakkı Yıllık için ile ilgili flaş açıklama. Yazın gelmesiyle birlikte çalışma hayatında gündem yıllık izin haline geldi. İşte yıllık izinle ilgili bilinmesi gerekenler...
17.06.2023 Çalışan Hakları
19 Mayıs bankalar açık mı, tatil mi? 19 Mayıs’ta bankaların çalışma saati nedir, EFT havale yapılır mı?
19 Mayıs bankalar açık mı, tatil mi? 19 Mayıs’ta bankaların çalışma saati nedir, EFT havale yapılır mı? 19 Mayıs bankalar çalışıyor mu, 19 Mayıs bankalar açık mı, tatil mi? sorularının yanıtı bankada işlem yapacaklar tarafından sorgulanıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle tüm kamu kurumları kapalı olacak. Peki, bankalar 19 Mayıs’ta çalışıyor mu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bankalar tatil mi, EFT ve havale yapılır mı?
17.05.2023 Gündem
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı Ramazan Bayramı sonrası milyonlarca çalışan hesaplarına ne kadar mesai ücreti yatacağını merak ediyor. Bu yıl 21 Nisan'da başlayan bayram 23 Nisan'ın ardından son buldu. Mesai ücretleri de Arefe Günü yarım gün dahil olmak üzere 3,5 gün üzerinden hesaplanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Emin Yılmaz, bilinmesi gereken detayları aktardı.
24.04.2023 Çalışma Hayatı
SGK hafta sonu açık mı, cumartesi pazar çalışacak mı? SGK bugün çalışıyor mu?
SGK hafta sonu açık mı, cumartesi pazar çalışacak mı? SGK bugün çalışıyor mu? SGK binaları bugün açık mı, kapalı mı, çalışma saatleri ne? EYT başvuruları başlayınca SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluştu. Emeklilik için SGK’nın yolunu tutan vatandaşlar 4 Mart 2023 SGK EYT için hafta sonu mesai yapacak mı, bugün SGK açık mı, kapalı mı? SGK çalışıyor mu? Sorularına yanıt arıyor.
4.03.2023 Gündem
e-Devlet depremzedeler için 'güvenli' bağış uygulamasını aktif etti
e-Devlet depremzedeler için 'güvenli' bağış uygulamasını aktif etti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bağış imkânı sağladı.
8.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: FETÖ’nün sözcülüğüne soyunanların bu meclise gazi meclis demelerini beklemek hayaldir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: FETÖ’nün sözcülüğüne soyunanların bu meclise gazi meclis demelerini beklemek hayaldir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “FETÖ’nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise gazi Meclis demelerini beklemek hayaldir. Ey yüce milletimiz şahit olun. Senin temsilcilerinin içerisinde bulunduğu, üzerine bombalar yağmış bir Meclise gaziliği yakıştırmayan bir genel başkanın size vadettiği ancak 'siyaset üstü dostları tarafından mandacılıkla yönetilen' bir ülke olabilir” dedi.
5.12.2022 Siyaset
Piyasaların beklediği ABD istihdam verisi açıklandı! ABD’de işsizlik yükseldi mi? FED faiz arttrır mı?
Piyasaların beklediği ABD istihdam verisi açıklandı! ABD’de işsizlik yükseldi mi? FED faiz arttrır mı? Haftanın son işlem gününde gözler ABD tarafından gelecek tarım dışı istihdam verilerindeydi. ABD'de istihdam verisi açıklandı. Piyasaların beklediği oranlar analistlerin beklentilerini aştı. Peki, ABD işsizlik oranı FED faiz kararını nasıl etkiler? Amerika işsizlik verileri piyasaları nasıl etkiler? ABD tarım dışı istihdam verisi ne oldu? İşte detaylar…
2.09.2022 Ekonomi
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: 6 ayda 226 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: 6 ayda 226 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, "Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında 136 sağlıkta şiddet olayı yaşandı. 234 saldırgan tarafından gerçekleştirilen olaylarda 226 sağlık emekçisi, şiddetin kurbanı oldu. Bu vahim tablo gelinen noktayı açıkça ortaya koymaktadır" dedi.
28.07.2022 Gündem
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren uyarı! Yüzde 50 zamlı ödeniyor! Haftalık ve günlük çalışma saatleri...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren uyarı! Yüzde 50 zamlı ödeniyor! Haftalık ve günlük çalışma saatleri... İşçi işveren milyonları ilgilendiren açıklama! Haftalık çalışma saati ile ilgili kritik uyarı geldi. İdari izin, bayram izni ve tatillerle ilgili çok az bilinen detay ortaya çıktı. Saat sınırı var, süreyi geçen işçilere yüzde 50 zamlı ödeniyor. Haftanın 6 günü çalışılan işyerlerinde, saatlik ücreti 50 lira olan işçi; günlük 9.5 saat çalışmışsa yasal süreyi geçmiş sayılıyor. Bu durumda maaş hesaplamasında farklı bir yok izleniyor. İşte haftalık çalışma süresi ile ilgili birçok çalışanın bilmediği ayrıntılar...
10.07.2022 Uzmana Sor
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün... Asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına gelecek temmuz zamları ve artan enflasyonla birlikte asgari ücrete de ara zam beklentisi oluştu. Açıklamalar art arda geldi, detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğiz’ mesajı sonrası başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere birçok ilgili kurumu harekete geçirdi. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Masada ise çeşitli formüller yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net ve brüt 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı 2022 temmuz son dakika gelişmeleri...
28.06.2022 Ekonomi
Edremit Belediye Başkanı Arslan'a makamında saldırı
Edremit Belediye Başkanı Arslan'a makamında saldırı Balıkesir'in Edremit ilçesinde Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, makamında darbedildi. Başkan Arslan'ın burnunda kırık oluşurken, daha önce belediye ile iş yaptığı belirlenen saldırgan Mecit T. gözaltına alındı.
7.06.2022 Yaşam
Para yerine izin! 6 ay sınırı var, 2 kat ödeme...
Para yerine izin! 6 ay sınırı var, 2 kat ödeme... İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. İş kanunu fazla çalışma yerine izin de kullanılabileceğini belirtiyor. Çalışma hayatında iş saatleri kanunla belirlenmiş durumda. Bunun üzerinde yapılan çalışmalar için işverenlerin ödeme yapması gerekir. Fazla çalışma 1.5 kat, tatil çalışması ise 2 kat ödeme ile karşılanıyor.
12.03.2022 Çalışan Hakları
Bekçi alımı 2022 başvuru şartları ve formu merak ediliyor! Bekçi alımı 2022 başvuru ne zaman, nasıl yapılır, e devlet üzerinden mi yapılacak?
Bekçi alımı 2022 başvuru şartları ve formu merak ediliyor! Bekçi alımı 2022 başvuru ne zaman, nasıl yapılır, e devlet üzerinden mi yapılacak? Bekçi alımı ilanının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından “Bekçi alımı başvurusu ne zaman, başvuru şartları nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
7.03.2022 Personel Alımı
2021 yılı son çeyreğine ilişkin işsizlik rakamları açıklandı
2021 yılı son çeyreğine ilişkin işsizlik rakamları açıklandı İşsiz sayısı 2021 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 78 bin kişi azalarak 3 milyon 780 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti.
15.02.2022 Ekonomi
KPSS şartı yok, 43 ilde 4 bin 253 lira maaşla işçi alınacak! Başvuru İŞKUR üzerinden…
KPSS şartı yok, 43 ilde 4 bin 253 lira maaşla işçi alınacak! Başvuru İŞKUR üzerinden… İş arayanlara iyi haber İŞKUR üzerinden geldi. 81 ilde 10 bine yakın işçi alımı yapılacaktı. 43 ildeki alımlara ilişkin ilanlar İŞKUR’un sitesinde yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı işçileri okullarda güvenlik, temizlik, bakım ve onarım gibi işlerde görevlendirecek. Alınan işçilere asgari ücret ödenecek. İŞKUR TYP ile 81 ilde yapılacak alımlarda KPSS şartı yok. İşçiler kura ile belirlenecek.
9.02.2022 Personel Alımı
Çalışma saatleri ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, artık...
Çalışma saatleri ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, artık... Günlük çalışma saatleri değişti! Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Yayımlanan karara göre, 'Merkezde günlük çalışma saatlerinin tespitine ilişkin karara ilişkin listeden Maliye Bakanlığı ibaresi çıkarıldı. Buna göre, Devlet Memurları Kanununun 99 uncu ve 100 üncü maddelerinde geçen haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saat olan memurların, cumartesi ve pazar günleri tatil olmak üzere düzenleniyor. Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tespit olunuyor. Merkezde günlük çalışma saatlerinin tespitine ilişkin karara ilişkin listeden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 99’uncu ve 100’üncü maddesi gereğince Maliye Bakanlığı bu listeden çıkarıldı.
30.01.2022 Memur
MEB, 81 ile resmi yazıyla duyurdu! Arttı 64 saat...
MEB, 81 ile resmi yazıyla duyurdu! Arttı 64 saat... MEB'den son dakika açıklaması! 81 ile yazı gönderildi ve resmen duyuruldu. Değişiklik yapıldı, artık 64 saat olarak uygulanacak. Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girdi ve 31 aralık 2023 tarihine kadar uygulanacak. 13 başlıkta resmi yazı 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. 6. dönem toplu sözleşme ile ilgili detaylı açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı personelini ilgilendiren düzenlemelerle ilgili resmi yazı yayımlandı. Yazıda öğretmenlerin ek ders ücretleri, ek ders saatleri, fazla çalışma ücretleri, resmi tatiller, yöneticilere, müdür ve müdür yardımcılarına ödenen ek ders ücretleri ile ilgili açıklamalar yer alıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklaması...
28.01.2022 Eğitim
31 Aralık bankalar açık mı, yarın bankalar çalışıyor mu? Bankalar Cuma günü kaça kadar açık?
31 Aralık bankalar açık mı, yarın bankalar çalışıyor mu? Bankalar Cuma günü kaça kadar açık? 31 Aralık bankalar çalışıyor mu, Cuma günü bankaların çalışma saati ne? Yılbaşı için artık saatler kaldı. Yeni yıla 1 gün kala bankada işi olan, ödeme yapacaklar arama motorlarına yöneldi. 1 Ocak her sene olduğu gibi bu sene de resmi tatil. Peki, 31 Aralık’ta bankalar açık mı, bankalar Cuma günü kaça kadar açık? İşte banka çalışma saatleri…
30.12.2021 Ekonomi
Ehliyeti ve arabası olan milyonları kapsıyor! Yeni dönem başladı
Ehliyeti ve arabası olan milyonları kapsıyor! Yeni dönem başladı Ehliyeti ve arabası olan milyonlarca vatandaşı yakında ilgilendiriyor. Trafik sigortasında yeni dönem başladı. Trafik sigortasının genel şartları değişti ve yeni düzenleme uygulamaya girdi. Sigorta şirketleri, hasar gören araçların onarımında orijinal yedek parça kullanacak. Trafik kazasında sakat kalanlara artık geçici iş göremezlik tazminatı ödenecek. Sigortadan ödenecek vefat ve sakatlık tazminatlarına da standart getirildi. Tüm araçlar değer kaybı için başvurabilecek.
6.12.2021 Ekonomi
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün?
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Okullar 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ilk ara tatiline 12 Kasım'da başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli ilk ara tatili değerlendirirken, okulların açılış tarihi de merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 eğitim takvimini daha önce paylaşmıştı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Ara tatil uzayacak mı? İşte ilk ara tatil ile ilgili detaylar...
17.11.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma Saati ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma saati haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.