Buzul

Buzul

Son dakika buzul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buzul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buzul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Buzul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan buzul gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 buzul haberi bulunmuştur. Tüm buzul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir?
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir? Postmodernizm 20. yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu akım resimden romana, şiirden fotoğrafa kadar birçok sanat türünü kapsar. Postmodernist edebiyatta anlamdan ziyade kurgu ve anlatı ön plandadır.
1.02.2024 Gündem
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan Özellikleri
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan Özellikleri Peneplen coğrafyada ovaya benzeyen bir alanı ifade eder. Yüksek bölümlerin neredeyse tamamı aşınıncaya kadar devam eden nehir ve yağmur erozyonu ile oluşur. En dayanıklı kayalar genellikle arazinin genel seviyesinin üzerinde yükselir. Bir peneplen yükseltildiğinde, bir plato haline gelir ve bu daha sonra gençlik ve yaşlılık arasında geçiş yaparken nehir tarafından parçalara ayrılır.
20.12.2023 Eğitim
Epirojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Epirojenez Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Epirojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Epirojenez Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Epirojenez, sıklıkla karşılaşılmakta olan coğrafya terimleri arasında yer almaktadır. Epirojenez kelimesi anlam bakımından incelendiği zaman ise kıta oluşumu anlamına gelmektedir. Denizde veya kara parçalarında görülmekte olan alçalma ve yükselme gibi durumların epirojenez olarak adlandırıldığı söylenebilmektedir. Farklı bir ifadeye göre ise yer kabuğunun büyük bir bölümünde görülen yaylanma hareketi olarak tanımlanabilmektedir. Epirojenez, iç kuvvetler arasında yer aldığı bilinen bir aşındırma şeklidir. 
16.12.2023 Eğitim
Hakkari'de Cilo Dağı'nın 3 bin rakımında çıkarıyor kilosunu 2 bin 500 TL’den satıyor!
Hakkari'de Cilo Dağı'nın 3 bin rakımında çıkarıyor kilosunu 2 bin 500 TL’den satıyor! Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde yaşayan Hamdi Akdoğan, Cilo Dağı eteklerinde 11 yıl önce keşfettiği kaya balını 3 bin rakımlı dağlardan çıkartırken, kilosunu bu sene 2 bin 500 TL’den satışa çıkarttı.
19.09.2023 Yaşam
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Amerika kıtasında bulunan Arjantin güney Amerika'nın güney kısmında yer alır. And dağları ve Atlas okyanusunun arasında bulunan Arjantin Güney Amerika'nın 2. en büyük ülkesidir. 
3.09.2023 Eğitim
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir...
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir... Dünya günlerdir rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Dünya iklim dengesini sağlayan “Gulf Stream” olarak bilinen Atlantik Meridyonel Devir Dolaşımı’nın (AMOC) küresel iklim değişikliği nedeniyle çökebileceği açıklandı. Peki bu olasılık gerçekleşirse dünyayı nasıl bir değişim bekliyor? İşte detaylar...
27.07.2023 Gündem
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne? Cilo Buzulları bölgesinde kırılan buzulların oluşturduğu çukura düşen 4 kişiden 2’si ilk gün sağ kurtarılmış, kaybolan Hakime Koç (İstanbul) ve Mehmet Aydın’ın (Şırnak) bulunması için de arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmüştü. Bugün de sabahın erken saatlerinde Şırnaklı coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın ile Adalet Bakanlığında memur olarak çalışan Hakime Koç için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi. İstanbul, Sakarya ve Bursa’dan gelen mağara, dağcı ve buzul tırmanışçı ekiplerin de katıldığı çalışmalar sonucunda Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cansız bedenine ulaşıldı. Yaşanan elim olay sonrası Cilo Buzulları merak edilmeye başlandı. Peki, Cilo Buzulları kaç yıllık? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
18.07.2023 Gündem
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı Hakkari'de önceki gün, çıktıkları 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'nda kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Aramalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, UMKE, Polis Özel Harekat, dağcılar ve derneklerin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Sakarya ve Antalya'dan buzul ve mağaralarda tecrübesi olan 12 kişilik ekip de katıldı. Kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiden Hakime Koç’un cansız bedenine ulaşıldı. Adalet Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan Koç’un cenazesi ekipler tarafından düştüğü yerden çıkarıldı.
18.07.2023 Gündem
Kilosu 5 bin lira! Yıllar sonra yeniden üretimine başlandı
Kilosu 5 bin lira! Yıllar sonra yeniden üretimine başlandı Kilo fiyatı 5 bin liradan satılıyor. Dünyada sadece Güney Amerika, Honduras ve Muğla’da yetişen, Mısır uygarlığında başta firavunlar olmak üzere mumyalama malzemesi olarak kullanılan, buzul çağından günümüze kadar ilaç ve kozmetik sanayiinde kullanılan 'sığla yağı' üretimi 6 yıl aradan sonra tekrar başladı.
17.07.2023 Ekonomi
PKK'nın sözde komutanı etkisiz hale getirildi! Bakan Soylu duyurdu
PKK'nın sözde komutanı etkisiz hale getirildi! Bakan Soylu duyurdu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de ‘Eren Abluka’ operasyonlarında turuncu kategoride yer alan ‘Alişer İntikam’ kod adlı terörist Emrah Arpak’ın etkisiz hale getirildiğini ve Alandüz bölgesinin terörden tamamen arındırıldığını duyurdu.
7.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: Hakkari’de 3 ölü, 1 sağ toplam 4 terörist etkisiz
Bakan Soylu: Hakkari’de 3 ölü, 1 sağ toplam 4 terörist etkisiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de devam eden ‘Eren Abluka’ operasyonları çerçevesinde 3’ü ölü 1’i sağ toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
28.03.2023 Gündem
Çocuklar yarı yıl tatilinde AKM'de buluşacak
Çocuklar yarı yıl tatilinde AKM'de buluşacak İstanbul’un buluşma noktası Atatürk Kültür Merkezi, geleceğin sanatseverleri çocuklar için hazırladığı eğitici ve eğlendiren sömestr atölyeleri ve dijital hayvanlar alemi sergisi Digizoo ile çocukların yarıyıl tatilini renklendiriyor.
19.01.2023 Eğitim
‘Yaşayan Nostradamus’ Athos Salomé tek tek açıkladı! 2023 felaket yılı olacak
‘Yaşayan Nostradamus’ Athos Salomé tek tek açıkladı! 2023 felaket yılı olacak Dünya Kupası finallerini ve koronavirüs pandemisini öngörerek, tüm dünyada 'Yaşayan Nostradamus' olarak anılan Athos Salomé, 2023 kehanetlerini açıkladı. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünü de tahmin ettiği öne sürülen Athos’un yeni yıl için söyledikleri ise dehşete düşürdü.
28.12.2022 Dünya
La Nina kışı nedir? La Nina kışı ne zaman başlıyor? Kar mı yağacak?
La Nina kışı nedir? La Nina kışı ne zaman başlıyor? Kar mı yağacak? Türkiye’nin genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle pek çok kişi Meteorolojik değerlendirmeleri sıklıkla takip ediyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yağışının ne zaman başlayacağı merak edilirken uzmanlar bu yıl kışın sert geçeceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Kış için La Nina etkisi beklenirken pek çok kişi La Nina kışı ve kar yağışı ile ilgili aramalarını arttırdı. Peki, La Nina kışı nedir? La Nina kışı ne zaman başlıyor? Kar mı yağacak? La Nina kışı mı geliyor? Havalar ne zaman soğuyacak? İşte detaylar…
13.12.2022 Gündem
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı Türkiye’nin bilim üssü kurma projesi kapsamında Antarktika kıtasına giden bilim insanları, Robert Adası’ndaki 3 lagün ve buzul göle dalarak örnekler topladı. Tortu örneklerinin Türkiye’de yapılan incelemelerinde 'fiber' ve 'parça' tipte mikroplastik bulunduğu tespit edildi. Araştırma sonrası açıklama yapan bilim insanları korkutan insanlık için korkutan haberi verdi.
2.12.2022 Dünya
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Bir ilk oldu! Nesli kritik tehlike altındaydı, iyi haber...
Bir ilk oldu! Nesli kritik tehlike altındaydı, iyi haber... Dünyada tek doğal popülasyonu Antalya'nın Düzlerçamı bölgesinde olan ve nesli kritik tehlike altındaki alageyikler için kurulan istasyonda 56 yıldır sürdürülen çalışmalar sonuç verdi. Türkiye'de birey sayısı 500'ü aşarken, bu yıl ilk kez yavru sayısı 30'a ulaştı. DKMP 6'ncı Bölge Müdürü Mahmut Temel, "Yaklaşık 2,5 kat artış yaşandı. Şu anda sahada sayabildiğimiz kadarıyla 129 alageyiğimiz var" dedi.
3.08.2022 Yaşam
İtalya'daki çığ felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi
İtalya'daki çığ felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi İtalya’daki Marmolada Dağı’nda buzul parçasının kopması sonucu meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi.
9.07.2022 Dünya
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye asılsız suçlama! Köşeye sıkışınca gazeteciye hakaret etti.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye asılsız suçlama! Köşeye sıkışınca gazeteciye hakaret etti. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis bugün AB Parlamentosu başkanı Roberta Metsola'nın daveti üzerine Avrupa Parlamentosu'na seslendi. Ancak söz konusu toplantı hiç de Yunan Başbakan'ın beklediği bir havada gerçekleşmedi.
5.07.2022 Dünya
İtalya Alpleri'nde buzul felakti! 13 kişi için umutlar tükendi: Hiç bulunamayabilirler...
İtalya Alpleri'nde buzul felakti! 13 kişi için umutlar tükendi: Hiç bulunamayabilirler... Marmolada Dağı'nda bir buzul kütlesinin çökmesi sonucu meydana gelen çığda kaybolan 13 kişiyi sağ bulma umutları tükeniyor. Arama kurtarma çalışmalarını yürüten görevliler acı haberi duyurdu ve kaybolan kişiler için “Hiç bulunamayabilirler” açıklamasını yaptı.
5.07.2022 Dünya
Antarktika’da yağan karda ilk defa mikro plastik bulundu
Antarktika’da yağan karda ilk defa mikro plastik bulundu Yeni Zelandalı bilim insanları, bugün Antarktika’da taze yağan karda ilk defa mikro plastik bulduğunu duyurdu. Kirliliğin yayılma boyutlarını ortaya koyan bu çalışmanın, dünyada bir ilk olduğu vurgulandı.
8.06.2022 Dünya
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek!
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek! Nissan, Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na tamamen elektrikli sürüşü üstlenmek için İngiliz Chris Ramsey ile ortaklığını duyurdu.
29.05.2022 Otomobil
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda...
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda... Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya gelebilir mi? Yapılan son araştırmalara göre, artan sıcaklıkların etkisiyle radyoaktif olan ve akciğer kanserine yol açan radon gazına maruz kalma riskimiz oldukça yüksek. "Tıpkı Kovid gibi bir riskin olduğunu tabii ki söyleyebiliriz" diyen uzmanlar, binaların bodrum ve zemin katlarına dikkat çekti.
20.02.2022 Gündem
'Kıyamet buzulu Thwaites' hızla eriyor! Kıtalar sular altında kalacak: ‘Sonun başlangıcı...’
'Kıyamet buzulu Thwaites' hızla eriyor! Kıtalar sular altında kalacak: ‘Sonun başlangıcı...’ İklim krizinin etkileri nedeniyle Batı Antarktika'da bulunan dev Thwaites buzulunun her geçen gün erimesinin hızlandığı açıklandı. 2000 yılından bu yana 1 trilyon tondan fazla buz kaybına uğrayan ve son 30 yılda iki kat daha hızlı eriyen buzulun tamamen erimesi durumunda küresel deniz seviyesini 65 santimetre yükselteceği belirtildi. Oregon Eyalet Üniversitesi'nde buzul bilimci olan Erin Pettit, dev buzulun doğudaki buz sahanlığının yüzeyinde çatlaklar tespit edildiğini ve on yıl içinde çökebileceğini söylerken bilim insanları bunun sonun başlangıcı olduğunun altını çizdi.
6.01.2022 Dünya
Koronavirüs aşısı sebebiyle nesli tükenme noktasına geldi
Koronavirüs aşısı sebebiyle nesli tükenme noktasına geldi Kitlesel yok oluşlardan ve birkaç buzul çağından sağ çıkan at nalı yengeçleri yaklaşık 450 milyon yıldır gezegenimizdeler. Ancak, bilim insanları mavi kanları ilaç şirketleri için büyük önem taşıyan bu canlıların neslinin yakında tükenebileceği konusunda uyardı. At nalı yengeçlerinin mavi kanı toksik bakterilere duyarlı olan Limulus polyphemus (LAL) olarak bilinen bağışıklık hücreleri içeriyor. Bu nedenle ilaç şirketleri Covid-19 aşıları da dahil olmak üzere, çeşitli tedavileri ve ilaçları bu kan üzerinde test ediyor.
20.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Buzul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buzul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.