Büyüme Rakamları

Büyüme Rakamları

Son dakika büyüme rakamları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyüme rakamları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyüme rakamları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyüme Rakamları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyüme rakamları gelişmeleri de dahil olmak üzere 726 büyüme rakamları haberi bulunmuştur. Tüm büyüme rakamları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki parti gizli kapaklı anlaşmalar yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki parti gizli kapaklı anlaşmalar yaptı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turgut Özal Spor Salonu önünde partisinin Antalya mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "CHP'nin Genel Başkanı önce İstanbul'da, Mersin'de ve kimi başka yerlerde DEM ile DEM'lendi. İttifak yaptı. Bu iki parti kendi aralarında yaptıkları gizli kapaklı anlaşmalarla belediye başkan adaylıklarını, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylaştılar. Sonra da utanmadan DEM'le ittifakımız yok diye demeç veriyor. Yalan bunların ağzına yuva yapmış" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Şehir Hastanesi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.
2.03.2024 Gündem
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı Türkiye ekonomisi, 2023 yılında beklentilerin üzerinde yüzde 4,5 büyüdü. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ise yüzde 4 büyüme gerçekleşti.
29.02.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024 Gündem
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi. 
10.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten büyüme rakamları ile ilgili değerlendirme
Bakan Şimşek'ten büyüme rakamları ile ilgili değerlendirme Türkiye İstatistik Kurumu, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Ekonomi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüme kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza, enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makro-finansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Piyasalar kritik veriyi bekliyor! Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek?
Piyasalar kritik veriyi bekliyor! Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek?   Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme rakamları önümüzdeki hafta açıklanacak. 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamları haftaya açıklanacak. Ayın son günü açıklanacak olan büyüme rakamlarına ilişkin beklentiler de ortaya çıkmaya başladı.
22.11.2023 Ekonomi
Randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yapıyor! Akılalmaz olay
Randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yapıyor! Akılalmaz olay Diyarbakır'da etrafı güvenlik kameraları ve dikenli tellerle çevrili avlulu evde, kendini 'şeyh' olarak tanıtan A.A., randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yapıyor. Eve gelenler, kapıdaki görevlinin kestiği fişle içeri girerken, isteklerine göre yeşil renklisine 500 TL, beyazına ise 250 TL ücret ödüyor.
31.08.2023 Yaşam
Yunan basınından skandal Cumhurbaşkanı Erdoğan provokasyonu
Yunan basınından skandal Cumhurbaşkanı Erdoğan provokasyonu Ankara - Atina hattında buzlar erimeye devam ederken komşu basını provokatif bir haber ile okurlarının karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Yunan basını skandal bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı.
31.08.2023 Dünya
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Şimşek: Olumlu etkileri görmeye başladık
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Şimşek: Olumlu etkileri görmeye başladık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı ikinci çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerini açıkladı. Buna göre, GSYH 2023 yılı ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek "Politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Ekonomi
Büyüme rakamları belli oldu
Büyüme rakamları belli oldu Türkiye ekonomisi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,6 büyüme performansı gösterdi. 2022 yılında kişi başına GSYH cari fiyatlarla 176 bin 589 TL, dolar cinsinden 10 bin 655 olarak hesaplandı.
28.02.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında geri çekilme! Uzman isim bu tarihi işaret etti, önce sert düşecek sonra rekor gelecek
Altın fiyatlarında geri çekilme! Uzman isim bu tarihi işaret etti, önce sert düşecek sonra rekor gelecek Altın fiyatlarında sürpriz gelişme. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatlarında geri çekilme yaşandı. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken bir yarı yaptı. Bu tarihe dikkat daha da düşecek. Geçtiğimiz hafta rekor seviyelere yükseldikten sonra perşembe günü ABD’de açıklanan büyüme rakamları sonrası altın fiyatlarında sert kayıplar görülmüştü. Peki yeni haftada piyasada son durum ne? İşte detaylar...
30.01.2023 Ekonomi
Altında sürpriz gelişme! Fiyatlar birden çakıldı, yeni rekor için tahmin geldi
Altında sürpriz gelişme! Fiyatlar birden çakıldı, yeni rekor için tahmin geldi Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Altın fiyatları ABD büyüme rakamları sonrası düşüşe geçti .ABD büyüme verisinin beklentilerin üzerine gelmesiyle birlikte ons altın hızlı geri çekilme yaşadı. Ons altın 1919 dolara kadar düşerken gram altın da buna paralel olarak 1160 liraya geriledi. ABD ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 2,9 oranında büyüme kaydetti. Beklenti olan yüzde 2,8'in üzerinde büyüme gerçekleştiren ABD verisiyle birlikte Altın hızla düşüş yaşadı. Öte yandan gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın yeni fiyatlar açıklandı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
27.01.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan döviz kuru hakkında açıklama
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan döviz kuru hakkında açıklama TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu döviz kuru ve rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
20.01.2023 Ekonomi
Emekli maaşına çifte zam imkanı! Yıl sonuna kadar geçerli
Emekli maaşına çifte zam imkanı! Yıl sonuna kadar geçerli Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Emekli aylığının yükselmesini sağlıyor. Ocak ve temmuz zamlarını kapsıyor. Emeklilik dilekçesini yıl sonuna kadar verenler kazançlı çıkıyor. İşte emekli aylığı ve kıdem tazmınatı ile ilgili merak edilen detaylar...
15.12.2022 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir Ağrı-Patnos yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katıldığı törenle açıldı. Erdoğan, yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen bu yol sayesinde, Ağrı ile Patnos arasındaki mesafenin 1 saatten 35 dakikaya ineceğini söyledi. Erdoğan, "2022 yılı 3. çeyrek büyüme rakamları, doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir." dedi.
1.12.2022 Siyaset
Türkiye ekonomisi 3.9 büyüdü! Bakan Nebati: Bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağız
Türkiye ekonomisi 3.9 büyüdü! Bakan Nebati: Bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağız Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ekonomimiz 2022 yılı 3'üncü çeyreğinde yıllık yüzde 3,9 büyümüştür. Böylece ilk 9 aylık dönemde büyüme yüzde 6,2 olmuştur. Orta Vadeli Program'da (2023-2025) öngördüğümüz şekilde yüzde 5 civarı büyüme ile kapatarak bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağız" dedi. 
30.11.2022 Ekonomi
Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları belli oldu
Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları belli oldu TÜİK Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre, GSYH 2022 yılı üçüncü çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,9 arttı.
30.11.2022 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur?
Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur? Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı bekleniyor. ECB'den beklentilere paralel bir faiz artırımı gelip gelmeyeceği merak edilirken piyasalara etkisi ve Euro’nun nasıl tepki vereceği de merak ediliyor. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB toplantısı ne zaman, saat kaçta? ECB faiz kararı ne olur? Avrupa Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…
8.09.2022 Ekonomi
İcra borcu düzenlemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz
İcra borcu düzenlemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz Beştepe'deki kritik kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda alınan kararları açıklıyor. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz" dedi.
5.09.2022 Gündem
Bakan Bilgin: Türkiye büyümesini devam ettirecek
Bakan Bilgin: Türkiye büyümesini devam ettirecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'nin 2'nci çeyrekte 7,5 büyüdüğünü hatırlatarak, "Yüzde 5’in üzerinde bir büyüme yaklaşık 700 bin yeni istihdam yaratıyor. Yüzde 7'lik bir büyüme ise 1 milyonun üzerinde yeni istihdam yaratıyor. Yıl tamamlanmadı. Temmuz verilerine göre Türkiye bu yıl yaklaşık 900 bin yeni istihdam yaratmıştır, bu önemlidir. Türkiye yıl sonu itibarı ile ümit ederiz bu büyümesini devam ettirecek" dedi.
2.09.2022 Ekonomi
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Nebati'den ilk açıklama geldi
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Nebati'den ilk açıklama geldi Türkiye İstatistik Kurumu, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 oranında büyüme kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati büyüme verilerini değerlendirdi. Nebati: "Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda reel olarak ilk çeyrekteki kuvvetli büyüme performansımızın da üzerinde yüzde 7,6 büyümüştür. Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur." diye konuştu.
31.08.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den büyüme mesajı!
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den büyüme mesajı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,13. Büyükelçiler Konferansı'nda büyüme rakamları ve KKM hesaplarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
11.08.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika! Rüzgar tersine döndü! Benzin, motorin, LPG...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika! Rüzgar tersine döndü! Benzin, motorin, LPG... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Akaryakıt fiyatlarına zam geliyor. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası enerji ve gıdada krize neden olurken Brent petrol fiyatlarını son dönemin en yüksek seviyelerine çıkardı. Ancak politik çabalar ve tahıl koridoru gibi diplomatik girişimlerle birlikte Brent petrolün varil fiyatı 28 Temmuz'da uluslararası piyasalarda son dört ayın en düşük seviyelerini gördü. ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki azalış ile Fed'in açıkladığı faiz kararı ve büyüme rakamları Brent petrol fiyatının yeniden yükselmesine neden olurken şimdi de Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerilim bu yükselişe destek verebilir. Asya borsasında henüz açılışı yapılmayan emtia fiyatlarında sabit duran Brent petrolün, akşam saatlerinde şu anki fiyatından yaklaşık 1,5-2 dolar daha fazla bir artışla başlayacağı belirtiliyor. Yaşanan bu gelişmeler, geçtiğimiz haftalarda peş peşe indirimlerin geldiği akaryakıt fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Art arda indirimlerin ardından Brent petrolde yaşanan bu gelişmeler karşısında uluslararası piyasada petrol fiyatlarındaki son durumu takip ediliyor. Vatandaşlar ise "Brent petrol kaç dolar?", "Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu?" "Akaryakıta zam var mı?", "Akaryakıta fiyatları ne kadar?", "Güncel benzin fiyatları ne kadar?", "Benzine zam mı geldi?", "Morotin kaç TL?", "LPG'ye zam mı geldi?" gibi arama yapıyor. İşte Brent petrolde son durum ve 31 Temmuz İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin, motorin, LPG güncel akaryakıt fiyatları…
31.07.2022 Ekonomi
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor...
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor... Euro Bölgesi, ilk çeyrekteki geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 oranında gelen büyümenin ardından bu Cuma ikinci çeyrek verilerini açıklanacak.
27.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Büyüme Rakamları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyüme rakamları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.