Gazete Vatan Logo

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan döviz kuru hakkında açıklama

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu döviz kuru ve rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan döviz kuru hakkında açıklama

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: İstişare ve paylaşımda bulunduk. 2023 yılına ilişkin Türkiye Ekonomi Modeli üzerine yaptığımız çalışmaları paylaştık. 2023'te ihracatçıların başarılarının devam edeceğini ümit ediyoruz. Herkesin morali çok iyi. Herkes aynı şekilde, verimli toplantı oldu.

2023 ve öncesinde resesyon veya o konularda tedirginlik vardı. Son PPK kararında da ifade ettik. Kaygılar devam etmekle birlikte olumlu gelişmeler var. Dünyada resesyon olma ihtimali azalarak büyüme rakamları revize edildi. Bu bizim için önemli bir avantaj. Şu anda kaygı taşımıyoruz. Büyüme rakamlarının revize edilmesi üretimimizin de bu minvalde sıkıntı yaşamayacağını, yeni pazarların açılıyor olması ihracatta sorun olacağını düşünmüyoruz. 300 milyar Dolar hedefi konuldu. İhracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Dünya genelinde savaşın oluşturduğu nedenlerden ithalat tarafında bir açılma, cari açığımızı olumsuz etkiledi ama üretim tarafında gidiyor. Dünya şartları olumluya doğru gidiyor. Ümitli şekilde ihracatın lehimize olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

DÖVİZ KURU HAKKINDA

Döviz kuru istikralı bir şekilde devam ediyor. Aldığımız tedbirler, kararlar sonuçlarını olumlu anlamda veriyor. Kurda istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Orada bir sıkıntı yok.

REZERVLERDEKİ ARTIŞ DEVAM EDECEK

Rezervlerimizdeki artış kura olumlu yansıyor. Rezervlerimiz artmaya devam edecek. İş dünyası ile bir araya gelip bu konuları hep istişare ediyoruz. Güzel olumlu karşılık istişareler ile çok verimli bir toplantı oldu."