Büyük Göç

Büyük Göç

Son dakika büyük göç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyük göç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyük göç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyük Göç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyük göç gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.795 büyük göç haberi bulunmuştur. Tüm büyük göç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Soylu, "554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü. Onurlu dönüş için çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Azalıyor, daha da azalacak" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı İçişleri Bakanı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da vatandaşlarla buluştu. Soylu, dünyanın gözünün Türkiye seçimlerinde olduğunu belirterek, "Bütün dünya şu anda evet karşımızdaki dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı. Yanımızdaki dünya da,Türkiye'nin seçimine odaklandı. Bakalım el mi? Yaman, bey mi? Yaman?" diye konuştu.
10.05.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
EYT’de ilk emekli maaşı için geri sayım! Büyük göç başladı, kiralar, ev ile arsa fiyatları fırladı
EYT’de ilk emekli maaşı için geri sayım! Büyük göç başladı, kiralar, ev ile arsa fiyatları fırladı EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olmak için gün sayanlar yeni bir hayat kurmak için harekete geçti. Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında emekli olacak milyonlar, gayrimenkulde yeni bir hareket yarattı. Tazminatını alan EYT’li emekli İstanbul’daki fiyatları karşılamayınca, yönünü farklı illere çevirdi. Olası büyük Marmara depremindeki risk etkisi de eklenince hızlı emekli göçü başladı. Bazı illerde arsa ve ev fiyatları ile kiraları 2-3 kata kadar arttı.
11.04.2023 Ekonomi
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası!
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası! Kahramanmaraş’ta yıkalan binaların çoğunda betonun kaymasını önlemek için kullanılan çıkıntılı demir yerine nervürsüz demir kullanıldığına vurgu yapan Yapı Denetim Uzmanı Mimar Ebutalip Ceren, “Ebrar Sitesi’nde yaklaşık iki bin canımızı kaybettik. 2000 yılı sonrası yapılmasına rağmen binalarda nervürsüz demir kullanılmış” dedi.
16.02.2023 Gündem
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların enkazı altında kalan çok sayıda araba zarar gördü. Hurdaya dönen binlerce otomobil, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alanda toplanmaya başlandı. Peki aracını bulamayanlar ne yapacak? Kasko hangi durumlarda geçerli olacak? İşte detaylar...
16.02.2023 Ekonomi
Büyük göç başladı! Deprem bölgesini terk ediyorlar
Büyük göç başladı! Deprem bölgesini terk ediyorlar Kahramanmaraş’ta yakınlarını ve evlerini kaybeden depremzedelerin birçoğu şehri terk etmeye başladı. Özellikle ağır hasarlı evlerde hummalı çalışmalar hız kazanırken, vinç yardımıyla üst katlardaki evlerin eşyaları tahliye edilmeye çalışılıyor. Merdivenleri sağlam durumdaki evlerde ise ev sahipleri yaşamlarını riske atarak içeri giriyor ve kalan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Birinci ve ikinci katlardaki evlerde oturanlar, kırılmayacak eşyaları pencerelerden atarak tahliye ediyor.
16.02.2023 Gündem
Bakan Yanık: Türkiye sığınmacılara kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır
Bakan Yanık: Türkiye sığınmacılara kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2'nci Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük göç dalgasına sebep olan bu savaşta Türkiye, sığınmacılara yönelik insani yardım çalışmalarına uluslararası toplumun verdiği desteğe nispetle daha yüksek bir oranda katılmış ve kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır" dedi.
22.11.2022 Siyaset
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
22.11.2022 Gündem
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Türkiye'ye euro yağacak! Büyük göç başlıyor
Türkiye'ye euro yağacak! Büyük göç başlıyor Türkiye'ye euro dolar yağacak. Avrupalılar enerji krizi sebebiyle Türkiye'ye akın etmeye hazırlanıyor. Alman basını ve hükümeti tarafından Alman vatandaşlara kış ayını Türkiye'de geçirmelerine yönelik uyarılar yapılıyor. Son olarak Almanya’da Bild Gazetesi, düzenlediği bir yarışmada ödül olarak Türkiye tatili vereceğini açıklarken; ilanda yer alan, “Isıtıcıyı kapatın, soğuk kış günlerinden kaçın." ifadelerini kullandı.
7.11.2022 Ekonomi
Mustafa Şentop: Avrupa, göç konusunda Türkiye'ye destek olmadı
Mustafa Şentop: Avrupa, göç konusunda Türkiye'ye destek olmadı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, göçün küresel bir sorun olduğunu belirterek "Belki bundan 25 sene sonra çok daha büyük nüfus hareketliliği olacak. Dünya daha önce de bunu yaşamış. Ne yapmak lazım, aslında basit; savaş yapmayacaksınız, çatışmayacaksınız, insanları kendi doğdukları topraklarda, kendi güvenliklerine, itimatlarına, uygun bir şekilde can güvenliğine sahip olarak, mal güvenliğine sahip olarak yaşayabilecekleri bir ortamı kurmamız lazım" dedi.
4.05.2022 Siyaset
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! C190 ile...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! C190 ile... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. C190 ile ilgili flaş gelişme! Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 2019 yılında kabul ettiği 190 Sayılı Sözleşme (C190) üç yılda 11 ülke tarafından onaylandı. İşyerinde şiddet ve tacizi önlemeyi amaçlayan sözleşmeyi henüz onaylamayan birçok ülkede ise yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Türkiye’nin sözleşmeyi onaylayıp uyum yasalarını çıkarması, hem işyerlerini daha güvenli hale getirecek hem de uluslararası alanda saygınlık kazandıracak.
22.04.2022 Çalışan Hakları
Ev fiyatları ve kiralar uçuşa geçti! 'Ödenemez duruma geldi' deyip duyurdu: Yüzde 90...
Ev fiyatları ve kiralar uçuşa geçti! 'Ödenemez duruma geldi' deyip duyurdu: Yüzde 90... Ev fiyatları ve kiralarla ile ilgili son dakika gelişmesi! Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ev fiyatları ve kiralar uçtu, sektör temsilcilerinden uyarı geldi. Kiralar üçe katlandı, insanlar evlerini birleştirmeye başladı. Kiralara ödenemez duruma geldi, evleri tek tek boşaltmaya başladılar. Antalya'da pandemi döneminde başlayan göçle yükselişe geçen kira ve ev satış fiyatları savaşının ardından zirveye çıktı. Ev kiralarının 3 bin 4 bin TL'den 9 bin, 10 bin, 20 bin, 40 binlere çıktığını duyuran sektör temsilcileri "Daha önce 2 bin, 2 bin beş yüz lira olan boş evler şu anda 8-10 bin lira, mobilyalı evler ise 40 bin liraya kadar çıktı" açıklamasında bulundu.
17.04.2022 Ekonomi
Kiev'deki sığınakta bir bebek dünyaya geldi!
Kiev'deki sığınakta bir bebek dünyaya geldi! Ukrayna’nın başkenti Kiev‘deki sığınak olarak kullanılan metro istasyonunda 23 yaşındaki bir kadın, bebek dünyaya getirdi.
26.02.2022 Dünya
Kiev halkı silahlanıyor! Ukrayna'da Polonya'ya büyük göç başladı
Kiev halkı silahlanıyor! Ukrayna'da Polonya'ya büyük göç başladı Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu devam ederken halka silah dağıtımı gerçekleştirildi. Başkent Kiev’den ayrılanlar Polonya’ya geçerken son 24 saatte 29 bin kişi Polonya sınırını geçti.
26.02.2022 Dünya
Suriye'ye operasyon! Rusya-ABD ortak yapımı senaryo: Türkiye ne yapacak?
Suriye'ye operasyon! Rusya-ABD ortak yapımı senaryo: Türkiye ne yapacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası Suriye'den Türkiye'ye yönelik terör saldırılarına ilişkin açıklamasında "Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Gereken adımları atacağız" dedi. Milliyet yazarı Tunca Bengin, artan saldırılar nedeniyle yeni bir harekât olasılığını ve Suriye'deki senaryoları köşesine taşıdı. İşte o yazı...
14.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tedbirlerle ilgili flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tedbirlerle ilgili flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası, artan koronavirüs vakaları, yüz yüze eğitimin vaka artışlarına etkisi, fahiş fiyat denetimleri ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Salgın tedbirlerine riayet etmeyi bir müddet daha sürdürmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
11.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi ve tarihi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi ve tarihi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ilk ünitesini inşallah 2023'ün mayısına yetiştireceğiz. Bu projemizi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz." dedi.
17.09.2021 Siyaset
Kiralık evlere ‘yüz yüze’ eğitim zammı! Fiyatlar uçtu, uzmanlar uyardı...
Kiralık evlere ‘yüz yüze’ eğitim zammı! Fiyatlar uçtu, uzmanlar uyardı... Kiralık evlerle ilgili flaş açıklama geldi. Emlakçılar art arda uyardı. Koronavirüs salgını sonrası tüm öğrenciler evlerine gitmişti. Yüz yüze eğitimin başlamasına az bir zaman kala, büyük göç başladı. Üniversite şehirlerindeki emlak piyasasında hareketlilik yaşanıyor. 500-600 liradan kiralanan evler bile şu an 100 liradan başlıyor. Bazı semtlerde 3500 liraya kadar çıkıyor. Yüzde 30-40 civarında artış yaşandı. Emlak sektörünün önde gelen isimleri önemli tavsiyelerde bulundu.
24.08.2021 Ekonomi
Sarıgül: Kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi şart
Sarıgül: Kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi şart Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, esnafın kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi gerektiğini belirterek, “Allah'ım devletin ışığını ve esnaflarımızın ışığını İnşallah hiçbir zaman söndürmez, çünkü pandemi koşulları devam ediyor” dedi.
23.07.2021 Siyaset
Bakan Pakdemirli açıkladı: 150'ye çıkarmayı hedefliyoruz
Bakan Pakdemirli açıkladı: 150'ye çıkarmayı hedefliyoruz Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kuraklığın önemine dikkati çekerek, "Bizim davamız bozkır ile yeşilin davası. Bu bozkırın yeşil olması gerekiyor. Biz her düşen yağmur damlasını ülkemiz topraklarında tutmak için projelerimize devam edeceğiz. Devlet Su İşleri (DSİ) ile ciddi bir plan yaptık, 2023 yılına kadar yer altı barajını 150'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
17.06.2021 Ekonomi
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar geldi. Bakan Koca, 'Tam kapanmadan sonra tam açılma olacak mı' sorusuna "Dengeli ama pratik hayatı zorlamayacak kontrollü geçiş olacak" cevabını verdi.
1.05.2021 Gündem
Fiyatlar düşecek! İyi haber geldi
Fiyatlar düşecek! İyi haber geldi Fiyatların düşeceği açıklandı. Uzun süre yüksek fiyatlar hakimdi. Güzel haber geldi. Bugünden itibaren fiyatlarda düşüş bekleniyor. Marmara Denizi'nin güneyinde yer alan Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da son günlerde hava ve deniz suyunun iyice soğuması ve etkili olan karla, tezgahlarda balık bolluğu, dolayısıyla da fiyatlarda düşüş bekleniyor.
22.02.2021 Ekonomi
Whatsapp sözleşmesini kabul etmeli miyiz?
Whatsapp sözleşmesini kabul etmeli miyiz? Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, kullanıcılarına gönderdiği sözleşme ile gündeme geldi. Whatsapp aldığı bir kararla köklü bir değişikliğe giderek gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımı kurallarını değiştirdi. Avrupa Birliği üye ülkelerinde yaşayan kullanıcıların verilerinin diğer şirketlerle paylaşılmayacağı bildirilirken ülkemizde aynı durum geçerli değil, sözleşmeyi onaylamayanlar 8 Şubat 2021 tarihi itibariyle uygulamayı kullanamayacaklar. Peki, Whatsapp sözleşmesini kabul etmeli miyiz? Whatsapp'a gelen sözleşme nedir? İletişimci Yazar Barış Karaoğlan, WhatsApp Sözleşmesinin bilinmeyenlerini anlattı. İşte Whatsapp sözleşmesi ile ilgili tüm detaylar...
9.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Büyük Göç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyük göç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.