Burka

Burka

Son dakika burka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan burka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını burka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Burka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan burka gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 burka haberi bulunmuştur. Tüm burka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afganistan'da beklenen oluyor! Ve yasaklandı
Afganistan'da beklenen oluyor! Ve yasaklandı Afganistan'da kontrolü elinde bulunduran Taliban yönetimi, kadınların halka açık yerlerde burka giymelerinin zorunlu olduğunu duyurdu.
7.05.2022 Dünya
Afganistanlı 9 yaşındaki kız çocuğu yaşlı adama satılmıştı! Parwana’nın günahı ne?
Afganistanlı 9 yaşındaki kız çocuğu yaşlı adama satılmıştı! Parwana’nın günahı ne? Dünya, babası tarafından 55 yaşındaki bir adama satılan 9 yaşındaki Afganistanlı Parwana'yı günlerce konuşmuştu. ABD merkezli bir STK tarafından kurtarılan küçük kız, "Beni kurtardılar, yeni bir hayat verdiler. Teşekkür ederim." demişti.
7.12.2021 Dünya
Taliban'dan korkunç infaz! 'Yemek kötü' deyip kadına bunu yaptı
Taliban'dan korkunç infaz! 'Yemek kötü' deyip kadına bunu yaptı Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’dan dehşet veren haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle kadınla yönelik acımasız politikaları ile tüm dünyayı tedirgin eden Taliban’ın korkunç bir infazı daha ortaya çıktı. 2015'te ABD'ye sığınan kadın hakları savunucusu Necla Eyyubi’nin ortaya attığı iddia kan dondurdu.
22.08.2021 Dünya
Afganistan'da Taliban'dan kadınlara korkunç mesaj!
Afganistan'da Taliban'dan kadınlara korkunç mesaj! Taliban Afganistan'da korku salmaya devam ediyor. Dünyaya ılımlı mesajlar veren ve değiştiğini iddia eden Taliban yönetimi Kabil'e girer girmez yaptıklarıyla dünyayı dehşete düşürdü. Başkent Kabil’de, bazı güzellik salonlarının camlarındaki fotoğrafların tahrip edildiği görüldü. Bu hareket Taliban'ın Afgan kadınlarına verdiği korku dolu bir mesaj olarak yorumlandı.
21.08.2021 Dünya
Afganistan'da tahliye edilen İrem hemşire; Hayatımızı başörtüsü kurtardı
Afganistan'da tahliye edilen İrem hemşire; Hayatımızı başörtüsü kurtardı Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından mahsur kalan ve Türk Hava Yolları uçağı ile tahliye edilen hemşire İrem Kahraman, ailesine kavuştu. Afganistan'da burka giyerek hayatta kaldığını ifade eden Kahraman, "Ben çantamı valizimi her şeyimi bırakıp bu şekilde girdim aralarına. Bizim hayatımızı orada başörtüsü, hicap kurtardı. Şu an kendimi çok güvende hissediyorum, en mutlu anım dedi.
19.08.2021 Gündem
Boris Johnson: Müslüman kadınlara yönelik ifadelerimden dolayı üzgünüm
Boris Johnson: Müslüman kadınlara yönelik ifadelerimden dolayı üzgünüm İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Müslüman kadınlara yönelik geçmişte kullandığı ifadelerin neden olduğu incinme ve kırgınlık için üzgün olduğunu dile getirdi.
26.05.2021 Dünya
Hatay'da cenazeler karıştı! Gergin saatler...
Hatay'da cenazeler karıştı! Gergin saatler... Hatay’ın İskenderun ilçesinde özel bir hastanede tedavi gören ve hayatını kaybeden iki kişinin cenazesi karışınca gergin saatler yaşandı. Türk vatandaşın naaşının Suriyeli bir aile tarafından teslim alınarak Reyhanlı ilçesinde kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı.
9.08.2020 Gündem
Herkes seferber oldu! Bakanlıktan açıklama geldi
Herkes seferber oldu! Bakanlıktan açıklama geldi Uludağ’da dün akşam zirvede kaybolan 2 dağcıyı arama çalışmaları helikopter desteğiyle tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarda dağcıların izine henüz rastlanmadı. İçişleri Bakanlığı da ekiplerin seferber olduğunu belirterek "1 Jandarma Asayiş Timi, 1 JAK Timi, 2 Jandarma Özel Harekat ( JÖH) timi, 20 AFAD personeli, 8 AKUT Personeli ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleri olmak üzere toplam 85 personel katılmış, ancak kayıp dağcılara henüz ulaşılamamıştır" açıklamasında bulundu.
2.12.2019 Gündem
Twitter, Wilders'in hesabını askıya aldı
Twitter, Wilders'in hesabını askıya aldı Hollandalı İslam ve göçmen karşıtı politikacı Geert Wilders, sosyal medya devinin hesabını geçici olarak askıya aldığını açıkladı.
31.05.2019 Dünya
Okul müdürünün tacizini şikayet etti diye genç kızı yakmışlardı! Şimdi 16 kişi yargılanıyor
Okul müdürünün tacizini şikayet etti diye genç kızı yakmışlardı! Şimdi 16 kişi yargılanıyor Bangladeş'te 19 yaşındaki Nusrat Jahan Rafi'nin okul müdürü tarafından cinsel tacize uğradığı şikayetinde bulunmasının ardından öldürülmesi nedeniyle 16 zanlıya suçlama yöneltildi.
30.05.2019 Dünya
Sri Lanka'da terör saldırıları sonrasında burka yasağı getirildi
Sri Lanka'da terör saldırıları sonrasında burka yasağı getirildi Sri Lanka'da gerçekleşen terör saldırılarının ardından ülke genelinde Müslüman kadınların burka giymesi yasaklandı.
29.04.2019 Dünya
Hollanda'da burka krizi! Hükümet ile belediyeler anlaşamıyor
Hollanda'da burka krizi! Hükümet ile belediyeler anlaşamıyor Hollanda'da hükümet ile büyükşehirlerin belediyeleri, ülkede eğitim ve sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde yürürlüğe girecek "burka yasağı" yasasını uygulamakta anlaşmazlık yaşıyor.
27.11.2018 Dünya
Hollanda burka yasağında geri adım attı!
Hollanda burka yasağında geri adım attı! Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren, tepkilerin ardından burka yasağı konusunda geri adım atarak yasağı askıya aldığını açıkladı.
26.11.2018 Dünya
Rotterdam ve Utrecht’den de burka tepkisi!
Rotterdam ve Utrecht’den de burka tepkisi! Hollanda’nın Amsterdam şehrinden sonra Rotterdam ve Utrecht şehirleri de burka yasağını uygulamayı düşünmüyor.
26.11.2018 Dünya
Avusturya'da okullarda başörtüsü yasağı için hazırlık!
Avusturya'da okullarda başörtüsü yasağı için hazırlık! Ülkede aşırı sağcı hükümet, ilkokullarda başörtüsünü yasaklamak için hazırladığı yasa tasarısını mecliste oylayarak yürürlüğe sokmayı planlıyor.
21.11.2018 Dünya
Hollanda'da ırkçı liderden bir skandal teklif daha!
Hollanda'da ırkçı liderden bir skandal teklif daha! Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders, Hollanda'da İslami ifadelerin yasaklanması için parlamentoya yasa tasarısı önergesi sundu.
19.09.2018 Dünya
Danimarka’da ilk peçe cezası
Danimarka’da ilk peçe cezası Danimarka’da 1 Ağustos’ta yürürlüğe giren "Örtünme Yasası" kapsamında kamusal alanda yasaklanan burka ve peçe için ilk ihlal cezası verildi.
3.08.2018 Dünya
Danimarka peçeyi yasakladı
Danimarka peçeyi yasakladı Danimarka, "burka yasağı" olarak bilinen ve bütün yüzü kapatan örtülerin kamusal alanda kullanımının yasaklanmasını öngören tasarıyı kabul etti. Yasak 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
31.05.2018 Dünya
İsveçli liderden skandal başörtüsü açıklaması
İsveçli liderden skandal başörtüsü açıklaması İsveç'te İsveçli Demokratlar Partisi Lideri Jimmie Akesson önce başörtü yasağına karşı olduğunu söyledi. Gelen tepkiler sonrası ise geri adım attı.
9.02.2018 Dünya
'Pazartesiden itibaren herkes işe çıplak gelsin!'
'Pazartesiden itibaren herkes işe çıplak gelsin!' Cambridgeli filozof Clare Chambers, polis, cankurtaran ya da otelde çalışanlar gibi bazı mesleğe sahip olanların topluluk içinde fark edilmesinin istenebileceğini aktarıyor.
7.12.2017 Dünya
Burka giyip üniversiteye saldırdılar: Çok sayıda ölü ve yaralı!
Burka giyip üniversiteye saldırdılar: Çok sayıda ölü ve yaralı! Taliban'ın Pakistan kolu Tehrik-i Taliban'a (TTP) mensup saldırganlar burka giyerek kimliklerini gizleyip Peşaver kentindeki Tarım Eğitimi Enstitüsü'ne girdi. Saldırganlar öğrenci yurdunda ateş açtı. Olayda en az 9 kişinin öldüğü, 37 kişinin de yaralandığı açıklandı.
1.12.2017 Dünya
Rüşvet almakla suçlanan avukat Jorge Delhon intihar etti
Rüşvet almakla suçlanan avukat Jorge Delhon intihar etti Spor pazarlama şirketi Torneos y Competencias'ın eski başkanı Alejandro Burzaco, Dünya Kupası yayın hakları için rüşvet verdiklerini itiraf etti. Öte yandan yaşanan gelişmeler sonrası avukat Jorge Delhon Arjantin'de intihar etti
16.11.2017 Arşiv
Danimarka'da burka ve peçe yasaklanıyor
Danimarka'da burka ve peçe yasaklanıyor Danimarka Parlamentosunda burka ve peçenin yasaklanması kararı alındı.
6.10.2017 Dünya
Avusturya'da burkalı genç kıza taciz
Avusturya'da burkalı genç kıza taciz Avusturya'nın başkenti Viyana'da burka giyen bir genç kız hakkında, yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle polis tarafından tutanak tutuldu.
6.10.2017 Dünya
Boş otobüs koltuklarını burkalı kadın sandılar!
Boş otobüs koltuklarını burkalı kadın sandılar! Facebook'ta göçmen karşıtı Norveçli bir grup, boş otobüs koltuklarını burka giyen kadınlarla karıştırınca alay konusu oldu.
2.08.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Burka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.