Gazete Vatan Logo

Taliban'dan korkunç infaz! 'Yemek kötü' deyip kadına bunu yaptı

Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’dan dehşet veren haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle kadınla yönelik acımasız politikaları ile tüm dünyayı tedirgin eden Taliban’ın korkunç bir infazı daha ortaya çıktı. 2015'te ABD'ye sığınan kadın hakları savunucusu Necla Eyyubi’nin ortaya attığı iddia kan dondurdu.

Taliban'dan korkunç infaz! 'Yemek kötü' deyip kadına bunu yaptı

Afganistan’da 20 yıl sonra ülkenin yönetimini fiilen devralan Taliban ılımlı açıklamalar yapsa da ülkeden gelen dehşet verici haberlerin ardı arkası kesilmiyor.

2015'te ABD'ye sığınan kadın hakları savunucusu ve hakim olan Necla Eyyubi, Taliban ile ilgili korkunç bir iddia ortaya attı.

Sky News'e konuşan Afgan hakim, Taliban militanlarının bir kadını kötü yemek yaptığı gerekçesiyle ateşe verdiğini öne sürdü.

Kadına yönelik şiddete dair çalışmalar yapan Every Woman Treaty'nin yöneticilerinden olan Eyyubi, söz konusu olayın 19 Ağustos'ta Afganistan'ın kuzeyinde gerçekleştiği bilgisini paylaştı.

ABD'de yaşayan Ayoubi, 'Afganistan'da sahada olan yüzlerce aktivist arkadaşımızdan kadınlara yönelik dayak, kırbaç ve diğer şiddet içeren saldırıların raporlarını alıyoruz' dedi.

BURKA GİYMEYEN KADINA İNFAZ

Geçtiğimiz günlerde ise Afganistan'ın Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği için Taliban militanları tarafından vurularak öldürülmüştü.

Söz konusu görüntülere ABD'li Fox News kanalı ulaşmış ve talihsiz kadının infaz edildikten sonraki görüntüsünü izleyicileri ile paylaşmıştı.

Haberin Devamı

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı. (HÜRRİYET)