Brüt Ücret

Brüt Ücret

Son dakika brüt ücret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan brüt ücret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını brüt ücret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Brüt Ücret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan brüt ücret gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.656 brüt ücret haberi bulunmuştur. Tüm brüt ücret haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
En çok kazanan meslekler belli oldu! TÜİK verileri ortaya koydu brüt ücret 293 bin 511 TL...
En çok kazanan meslekler belli oldu! TÜİK verileri ortaya koydu brüt ücret 293 bin 511 TL... Asgari ücret zammı toplumun büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Doğrudan milyonlarca kişiyi etkileyecek olan zam oranı dolaylı olarak da tüm vatandaşları etkiliyor. Şu an 11.401 TL olan asgari ücret neredeyse ortalama gelir olarak kabul ediliyor. TÜİK verilerine göre; aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 TL oldu. Sektörlere göre farklılık gösteren saatlik ücret cinsiyete göre de değişiyor. Öte yandan en yüksek brüt ücretin ödendiği sektörler de belli oldu.
25.12.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Kıdem tazminatı hakkı kaybolmuyor
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Kıdem tazminatı hakkı kaybolmuyor Emeklilik ilgili son dakika açıklaması geldi. Kıdem tazminatı ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Emekli olup çalışmaya devam edenler, ilerleyen dönemde ister işten ayrılsın ister çıkarılsın, tazminatını son brüt ücret üzerinden alır. İşveren emekliliği gerekçe göstererek iş akdini feshedemez. İşte emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ayrıntılar...
7.08.2023 Emekli
Maaş bordroları değişiyor! Temmuz ayında farklı olacak
Maaş bordroları değişiyor! Temmuz ayında farklı olacak Maaş bordroları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaş bordroları değişiyor. BRÜT maaşı 20 bin lira olan bir çalışanın normalde temmuz ayı net maaşı 14 bin 800 lira olarak hesaplanacaktı. Şimdi 20 bin lira brüt ücret için, 15 bin 260 lira (460 lira daha fazla) net ödenecek.
25.07.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
Orsic, resmen Trabzonspor'da
Orsic, resmen Trabzonspor'da Trabzonspor, Hırvat oyuncu Mislav Orsic ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.
30.06.2023 Trabzonspor
İstihdam endeksi yıllık yüzde 7 arttı
İstihdam endeksi yıllık yüzde 7 arttı Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2023 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7 arttı.
23.05.2023 Ekonomi
Kamu işçisine yılda 4 ikramiye! En düşük maaş 18.500 lira oldu
Kamu işçisine yılda 4 ikramiye! En düşük maaş 18.500 lira oldu Toplu iş sözleşmesi kapsamında 700 bin kamu işçisinin ücretleriyle beraber sosyal hakları da iyileşiyor. Aileleriyle birlikte 3 milyonun yüzü gülerken, maaşın dışında doğum, ölüm, evlenme yardımı, tazminat, yemek gibi ödemeler de artacak. Yüzde 45 zamla birlikte aylık brüt ücret 21 bin 750 lira, günlük brüt ücret 725 lira, aylık sosyal yardım 1.595 lira oldu.
11.05.2023 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sıcak gelişmelere yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce kişinin maaş alacağı tarih netleşirken EYT'liler alacakları emekli aylıklarını hesaplamaya başladı. EYT ile emekli olacakların alacağı kıdem tazminatında izin parası detayı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
19.01.2023 Emekli
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi Çalışan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! çalıştığı şirketin bir organizasyonunda misafirler için ayrılan bir şişe içkiyi arkadaşlarıyla içmek için sakladığı öne sürülen işçi, tazminatsız kovuldu. Mahkemenin 'işe iade ettiği' işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi flaş bir karara imza attı.
8.01.2023 Çalışma Hayatı
2023 kapıcı maaşları! Apartmanlar görevlisi maaşı ne kadar oldu? Asgari ücret zammından sonra 2023 kapıcı maaşları!
2023 kapıcı maaşları! Apartmanlar görevlisi maaşı ne kadar oldu? Asgari ücret zammından sonra 2023 kapıcı maaşları! Asgari ücret bugün belli oldu. Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı dışında, asgari ücretle birlikte zam gelecek bazı kalemleri merak ediyor. Bu kapsamda merak edilen kalemlerden biri de kapıcı maaşları oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni oranların ardından Kapıcı maaşları 2023 ne kadar oldu? Kapısı ve apartmanlar görevlisi ne kadar maaş alacak? Sorusuna yanıt aranıyor.
23.12.2022 Çalışan Hakları
Trabzonspor yıldız forveti açıkladı! İşte maliyeti
Trabzonspor yıldız forveti açıkladı! İşte maliyeti Trabzonspor, İspanyol ekibi Valencia'nın 26 yaşındaki Uruguaylı golcüsü Maxi Gomez'i 3+1 yıllığına kadrosuna kattı.
1.09.2022 Trabzonspor
Türkiye Petrolleri (TP) İŞKUR üzerinden 12 bin 743 TL maaşla sürekli işçi alacak! İşte Türkiye Petrolleri personel alımı şartları!
Türkiye Petrolleri (TP) İŞKUR üzerinden 12 bin 743 TL maaşla sürekli işçi alacak! İşte Türkiye Petrolleri personel alımı şartları! Türkiye Petrolleri duyurdu! 69 sürekli işçi alınacak. Türkiye petrolleri personel alım ilanları İŞKUR üzerinden yayınlandı. İlana göre, Türkiye Petrolleri, Batman ve Şırnak illerinde istihdam edilmek üzere en az önlisans mezunu 69 sürekli işci alınacak. Peki, Türkiye Petrolleri personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Türkiye Petrolleri İşkur ilanı ve başvuru şartları!
1.08.2022 Personel Alımı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yüzde 41 zam geldi, 15 bin 371 lira...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yüzde 41 zam geldi, 15 bin 371 lira... Asgari ücretli çalışan veya yüksek maaş alan milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kıdem tazminatı üst sınırı yüzde 41.69 yükseldi. Her sene ocak-temmuz döneminde belirlenen çalışanların alacağı kıdem tazminatının üst sınırı, bu yıl yüzde 41.69 artarak 15 bin 371 lira oldu. Yeni sınıra göre, çalışan ne kadar yüksek maaş alırsa alsın tazminat hesabı 15 bin 371 lira üzerinden yapılacak. Örneğin, çalışan işyerinde 10 yıldır çalışıyorsa ve aylık giydirilmiş ücreti 20 bin liraysa; çalışan işten ayrıldığında tazminat olarak 200 bin lira değil, 153 bin 710 lira alabilecek. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
14.07.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret zammı sonrası milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Net maaşa yansıyacak! Ve değişiyor
Asgari ücret zammı sonrası milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Net maaşa yansıyacak! Ve değişiyor Asgari ücret zammı sonrası son dakika gelişmesi. Milyonlarca çalışanın net maaşını arttıracak. Asgari ücret artışından sonra; işyerlerinin büyük çoğunluğu asgari ücret üzerinde maaş alan çalışanları için de maaş artışı planlıyor. Asgari ücret artışı; ‘vergi istisnası’ gibi bordro kalemlerini kendiliğinden artırdığından, temmuz sonrası ‘tüm çalışanlar için’ bordrolarda otomatik değişiklikler zaten olacak. Dolayısıyla net 5 bin 500 liradan daha yüksek ücret alan çalışanların bordrolarında yeni asgari ücrete bağlı değişikliklerin nasıl olacağı kritik öneme sahip. Asgari ücretlinin tüm maaşı için yararlandığı vergi istisnasından, daha yüksek ücretliler de ‘asgari ücretlinin yararlandığı tutar kadar’ yararlanabiliyor. Asgari ücretlinin brüt ücreti arttığına göre diğer yüksek ücretlilerin yararlanacağı vergi istisnası da kendiliğinden artacak ve vergileri de daha az hesaplanacak. Bordroda daha az hesaplanan vergi, otomatik olarak net maaş tutarını da artıracak. İlk altı ayda geçerli asgari ücrete göre temmuz ayında normalde 638 lira GV uygulanabilecekken, asgari ücret artışı sonrası tüm çalışanların yararlanabileceği temmuz ayı GV istisnası 825 liraya yükseldi. Damga vergisi istisnası da; tüm çalışanlar için ilk altı ayda 37.98 lira olarak uygulanmışken, ikinci altı ayda 49.11 lira olarak uygulanacak.
12.07.2022 Çalışan Hakları
5.176,80 TL'ye yükseldi! Asgari ücret zammı sonrası flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor
5.176,80 TL'ye yükseldi! Asgari ücret zammı sonrası flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor Asgari ücret zammı sonrası pek çok ödemede artış oldu. işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS), BAĞ–KUR, isteğe bağlı sigorta, askerlik – doğum ve yurt dışı borçlanması primlerinde ödeme tutarları değişti. İşsizlik maaşı tavan ödemesi arttı. Temmuz itibarı ile 5.176,80 TL olarak ödenecek.
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Miyonlarca çalışan alacak, artık 15 bin 371 lira...
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Miyonlarca çalışan alacak, artık 15 bin 371 lira... Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu. Rakamlar değişti. 15 bin 371 liraya kadar ödeme yapılabilecek. Kıdem tazminatı Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanların, aynı iş yerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışarak elde ettiği bir hak. Kıdem tazminatı ödenirken çalışanın aldığı maaş belirleyici oluyor. Tazminat miktarı bürüt maaşa yol, yemek gibi ek ödemelerin de dahil edilmesi ile elde edilen ücret baz alınarak ödeniyor. Ancak kıdem tazminatı ödemesinde tavan miktar bulunuyor. Temmuz zammı ile kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 liraya çıkıyor. Kıdem tazminatı tavanındaki artış, brüt ücreti 10 bin 848 liranın üzerinde olan çalışanların daha fazla kıdem tazminatı almasını sağlayacak.
Yeni asgari ücret asgari ücret ne kadar oldu 1 Temmuz, net brüt asgari ücret 2022 temmuz zam oranı belli oldu mu? Brüt NET günlük asgari ücret hesaplama!
Yeni asgari ücret asgari ücret ne kadar oldu 1 Temmuz, net brüt asgari ücret 2022 temmuz zam oranı belli oldu mu? Brüt NET günlük asgari ücret hesaplama! Asgari ücretli çalışanlar temmuz ayında zamlı maaş alacaklar. Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, yeni belirlenen asgari ücret, temmuz ayından itibaren geçerli olacak. Peki, 1 Temmuz asgari ücret ne kadar oldu, net brüt asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Brüt NET günlük asgari ücret hesaplama…
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Kritik toplantı bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı. Komisyon çalışmalarını yarın sonlandıracak. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Burak Akyol tarafından yapılan açıklamalar...
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret ne kadar olacak, zam ne zaman açıklanacak? Gözler Asgari ücret temmuz zammı için Asgari Ücret Komisyonu'na çevrildi!
Asgari ücret ne kadar olacak, zam ne zaman açıklanacak? Gözler Asgari ücret temmuz zammı için Asgari Ücret Komisyonu'na çevrildi! Asgari ücret ne kadar olacak, ek zam ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı için araştırmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. En son aralık ayında zam yapılan asgari ücrete ek zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından, 'Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim.' dedi. Açıklamanın ardından Asgari Tespit Komisyonu bugün toplanıyor. Peki, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak, asgari ücret ne kadar olacak?
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı doğrıdan ilgilendiriyor. Birçk kişi haberdar değil. Sınır yok. Pekçok kez almak mümkün. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıldan daha uzun süre çalışanlar için doğan bir hak. Tazminat bir yıl sonrasında işveren tarafından işten çıkarılan işçiye ödeniyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da kdem tazminatı alabiliyor. Kadın çalışanlar evlilik sebebi ile işten ayrılırsa hak etmiş oldukları tazminatı alıyor. Ancak burada bir yıl detayı dikkat çekiyor. Kıdem tazminatı alabilmesi için kişinin evlilik tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor. Kıdem tazminatı her yıl için 30 günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Öte yandan evlilik dolayısıyla kıdem tazminatı alma hakkında sınır söz konusu değil. Çalışan kadın her evliliğinde kıdem kazananbiliyor.
26.06.2022 Çalışan Hakları
Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! 24 saatten az olursa...
Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! 24 saatten az olursa... Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Bölünerek kullandırılamıyor, hiç kullanılmamış sayılıyor. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden emsal nitelikte karar! Haftalık iznin 24 saatten az olamayacağına hükmeden mahkemenin telafi ve bölünen izinle ilgili verdiği karar ise dikkat çekti.
15.06.2022 Çalışma Hayatı
Son dakika zam açıklaması! Emekli, memur ve işçi...
Son dakika zam açıklaması! Emekli, memur ve işçi... Emekli, memur ve işçi milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Asgari ücrete zam ile ilgili kritik mesaj geldi. 'Net asgari ücrete ikinci zam gelecek mi?' sorusu milyonlarca çalışanın gündemindeyken yeni bir zam açıklaması daha geldi. Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Temmuz zammı açıklaması geldi. Bakan Bilgin, "O nedenle enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var" dedi.
14.06.2022 Ekonomi
SGK iade ediyor! 5 bin 620 lira hesaplara yatıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
SGK iade ediyor! 5 bin 620 lira hesaplara yatıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Çalışan milyonaları ilgilendiriyor. SGK iade ediyor. 5 bin 620 lira çalışan milyonların hesabına yatıyor. Sosyal güvenlik sistemine ödenen primler, "hizmet borçlanması, iki işte çalışılması, yaşın dolmasına karşın emeklilik için ödenen gün sayısının yetmemesi" olmak üzere üç durumunda geri alınabilir. Çalışanlar için bildirilen prime esas kazançlarda alt ve üst sınır uygulaması bulunuyor. Birden fazla işyerinde çalışanlar üst sınırı aşan kazançları için ödediği primleri geri alabiliyor. Prim iadesi için işyerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. Bu yıl için prime esas kazanç tutarı 37 bin 530 lira olarak uygulanıyor. Birden fazla işverenden ücret alan SSK'lı çalışanlar için bir ayda ödenen primin bu tutarı aşan kısmının yüzde 15'i oranında prim iadesi yapılır. Mayısta bir işyerinden 40 bin lira, diğerinden 35 bin lira brüt ücret alan çalışanın 75 bin lira üzerinden primi yatırılıyor. Burada tavanı aşan kazanç tutarı 37 bin 470 lira olup buna karşılık gelen sigorta primi, işsizlik sigortası primi işçi payının yüzde 15'i hesaplanıyor. Bu durumda 5 bin 620 lira prim iadesi alınabilir.

Benzer Haber Etiketleri

Brüt Ücret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki brüt ücret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.