Borç Faiz

Borç Faiz

Son dakika borç faiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan borç faiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını borç faiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Borç Faiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan borç faiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.237 borç faiz haberi bulunmuştur. Tüm borç faiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erbakan: Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli
Erbakan: Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Emeklilerimizin yılbaşını bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de mağdur durumdadırlar. Avrupa'yla kıyaslandığında aradaki uçuk fark net bir şekilde ortada. Muğla'dan her zaman yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli. Gereğinin yarından tezi yok bir an evvel yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.
3.08.2023 Ekonomi
Fatih Erbakan: Milyarlarca lira faize gidiyor
Fatih Erbakan: Milyarlarca lira faize gidiyor Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bursa’da basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erbakan, "Bugüne kadar 520 milyar dolar faiz ödenmiş, 20 senede. Eğer 3 sene daha iktidar da kalırsam 852 milyar lira faiz daha ödeyeceğim orta vadeli programda yazıyor. 520 milyar dolar faiz ödenmiş, 852 milyar lira daha ödenecek. İyi ki faize karşı olan bir hükümetimiz var. Bir de faize karşı olmasalar kim bilir ne kadar faiz ödenecek. Bu durumda elbette ki vatandaşa, işçiye, esnafa, memura, çiftçiye imkan kalmıyor. Milyarlarca lira faize gidiyor” dedi.
27.05.2022 Siyaset
Muharrem İnce’den Fatih Erbakan’a ziyaret
Muharrem İnce’den Fatih Erbakan’a ziyaret Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce beraberindeki heyetle birlikte Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.
13.05.2022 Siyaset
Erbakan: Gelin 'Anadolu İttifakı'nı gerçekleştirelim
Erbakan: Gelin 'Anadolu İttifakı'nı gerçekleştirelim Yeniden Refah Partisi (YPR) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı'nın vatandaşa verebileceği bir şey olmadığını belirterek, “Geliniz, Millî Görüş prensipleri içerisinde paylaşımda, yönetimde adaleti sağlamak üzere borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomiye geçmek ve D60’ı kurmak üzere bir ‘Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim. Bu çağrımızı bir kez daha özellikle oradaki 5 tane partiye yapıyoruz” dedi.
23.03.2022 Siyaset
Borcu olanlar dikkat! Yüz binlerce kişi aynı durumda, hemen...
Borcu olanlar dikkat! Yüz binlerce kişi aynı durumda, hemen... Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Günümüz şartlarında neredeyse herkesin ya kredi ya kredi kartı ya da banka dışı borçları bulunuyor. Borç miktarı arttıkça ödeme güçlüğü de artıyor. Özellikle banka borçlarının zamanında ödenmesi büyük önem taşıyor. Çünkü ödemelerde yaşanan gecikmeler kişiye faiz yükü olarak geri dönüyor. En çok kredi kartı borçları vatandaşları zorluyor. Çeşitli giderler için nakit miktarının yeterli olmaması kredi kartlarının kullanılmasına neden oluyor. Kişinin ödeme güçlüğünün başladığı noktada ise krediler 'kurtarıcı' olarak devreye giriyor. Ancak kredi ödemelerinde yaşanan aksamalar, kart limitlerinin dolması, eşe-dosta borçlanmayla sonuçlanıyor ve borç miktarı içinden çıkılamaz bir duruma geliyor. Ancak hiçbir şey çözümsüz değil. Doğru adımlarla büyük borçların üstesinden gelmek mümkün. İşte borcu olanların adım adım uygulaması gereken yol haritası...
10.03.2022 Ekonomi
Borcu olanları ilgilendiren flaş adım! Harekete geçildi
Borcu olanları ilgilendiren flaş adım! Harekete geçildi Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşların borçların ertelenmesi talebi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Faizsiz olarak borçların ertelenmesi, ÖTV ve KDV indirimleri gündemde. Pandemi süreci en çok esnafı etkiledi. Tam kapanma ile birlikte esnafın ekonomik sıkıntısı artacak. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 maddelik yeni talep listesini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sundu. Bakan Muş, listedeki borçların faizsiz ertelenmesi konusunu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı ile görüşecek. Bakan Muş, ticari araçların kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV'nin indirilmesi konusunu da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüşeceğini kaydetti.
28.04.2021 Ekonomi
Borçların tümü siliniyor! Anapara da faizler de... Fırsat devam ediyor
Borçların tümü siliniyor! Anapara da faizler de... Fırsat devam ediyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Borçlardan tamamen kurtulmak mümkün. Süreç hala devam ediyor. Borcu olan birçok kişi yapılandırma fırsatından yararlanarak borç faizlerinin büyük kısmından kurtularak borcunu taksitler halinde ödeme imkanı buldu. Yapılandırma sona erdi. Anca o borçlar ile ilgili fırsat devam ediyor. Mart ayına kadar yapılabilecek. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırmalarda başvuru süresi sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
8.02.2021 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 90'ı silinecek...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 90'ı silinecek... Milyonlarca vatandaş bekliyordu. Borcu olan herkesi sevindiren haber geldi. Yapılandırma müjdesi verildi. Birçok kişi bu haktan yararlanarak borçlarından kurtuldu. Borç yapılandırmasında son gün 1 Şubat. Yapılandırma hakkından yararlanmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor. Borç yapılandırmasında birçok avantaj sunuluyor. Yüzde 90 indirimden, 18 ay vade imkanına kadar sağlanan kolaylıklar ile vatandaşın borçlarını ödemesi amaçlanıyor. Fakat pek çok kişi yapılandırmanın detaylarını bilmiyor. Vatandaşlar özellikle borçlarının yüzde 90'ının silineceğini düşünüyor. Fakat yüzde 90 faizden siliniyor. Anapara ödemesi ise olan şekli ile yapılıyor.
28.01.2021 Ekonomi
Borcu olana iyi haber! Faizler siliniyor
Borcu olana iyi haber! Faizler siliniyor Milyonlarca vatandaş uzun süre bekledi. Borç yapılandırması kararı geldi. Milyonları sevindiren karar sonrası hangi borçların yapılandırılacağı merak konusu oldu. Borçların silinip silinmeyeceğini araştıran vatandaşlar detayların belli olması ile rahat bir nefes aldı. Borç yapılandırma haberi bekleyen gençlerin KYK borçlarının durumu da netlik kazandı. 4 milyon genci yakından ilgilendiren gelişme ile KYK borç faizlerinin ödenmeyeceği anlaşıldı. KYK borçlarında peşin ödeme yapacaklar faiz yükünden kurtulacak. Vadeli olarak ödeyecek kişiler ise borçlarını 3 yıl içerisinde kapatabilecek. Taksitle ödemeyi seçen borçlulara, daha önce yapılan yapılandırmalarda da olduğu gibi, yüzde 4.5 faiz uygulanacak.
8.12.2020 Ekonomi
Arabası olana indirim müjdesi! Başvuran yararlanıyor
Arabası olana indirim müjdesi! Başvuran yararlanıyor Tüm araç sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Büyük indirim. 20 gün içerisinde başvuranlar yararlanacak. Arabası olan vatandaşlara büyük avantaj sağlayacak. Başvurular e-Devlet ya da Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi üzerinden yapılabilecek. Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borcu olanlar ve trafik cezası borcu bulunanlar için büyük fırsat. Yapılacak indirim dışında faizlerde silinecek. GİB milyonlarca araba sahibinin beklediği broşürleri yayınladı. İndimden nasıl yararlanılacağı, ödemelerin nasıl yapılacağı açıklandı.
8.12.2020 Ekonomi
Cari açık, 2009 sonundan bu yana en düşük seviyesinde
Cari açık, 2009 sonundan bu yana en düşük seviyesinde Türkiye'nin 12 aylık cari açığı, martta 12,8 milyar dolarla 2009 sonundan bu yana gördüğü en düşük seviyesine geriledi.
13.05.2019 Ekonomi
Bakan Berat Albayrak: 2019 bütçesinde en büyük pay eğitime
Bakan Berat Albayrak: 2019 bütçesinde en büyük pay eğitime Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019'da da bütçemizden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Eğitime ayırdığımız kaynağı 2019'da 161 milyar liraya çıkarıyoruz, vergi gelirlerinin yüzde 21'ini eğitime harcayacağız." ifadelerini kullandı. Ekonomiyle ilgili iyi haberi de veren Albayrak, "2018 yılında cari açığın 36 milyar doların altına inmesini bekliyoruz. Ağustos ve eylülden sonra ekim ve kasımda da cari fazla vereceğiz" şeklinde konuştu.
10.12.2018 Ekonomi
Ağaoğlu'ndan Yusuf ve Abdülkadir açıklaması
Ağaoğlu'ndan Yusuf ve Abdülkadir açıklaması Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüpte ekonomik sıkıntıların olduğunu ve sabırlı çalışarak bunları gidermek istediklerini söyledi.
26.04.2018 Trabzonspor
Yeni iş alanı enerji ve sağlık olacak
Yeni iş alanı enerji ve sağlık olacak Türk Telekom, 5 yıllık bir stratejik plan hazırladı. Yeni plana göre, sabit internet ve mobile odaklanacak olan şirket, enerji ve sağlıkta da risk sermayesi yatırımı yapacaklarını söyledi
6.12.2017 Ekonomi
İhracatçı olmayan küçük işletmeler dövizle borçlanamayacak
İhracatçı olmayan küçük işletmeler dövizle borçlanamayacak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz girdisi olmayan şirketlere dövizle borçlanma izni verilmeyeceğini belirtti.
2.11.2017 Ekonomi
BES'te korkutan gerçek!
BES'te korkutan gerçek! O paralar yatmıyor çünkü...
21.04.2013 Ekonomi
Merkez'den yeni tahmin!
Merkez'den yeni tahmin! Ekonomi yavaşlıyor, cari açıkta belirgin düşüş olacak
20.09.2011 Ekonomi
Türkiye bütçesinde bir ilk
Türkiye bütçesinde bir ilk Sosyal güvenlik harcamaları faiz giderlerini yakaladı
15.01.2010 Ekonomi
Krize değil seçime harcandı yıllık hedefe 2 ayda ulaşıldı
Krize değil seçime harcandı yıllık hedefe 2 ayda ulaşıldı Şubat ayı bütçesi gecikmeli de olsa açıklandı.
24.03.2009 Siyaset
Bütçe açığı düşüyor
Bütçe açığı düşüyor Maliye Bakanlığı, bütçenin yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 oranında gerileyerek 21 katrilyon liraya indiğini açıkladı
12.10.2004 Ekonomi
2005 bütçesi 153 milyar oldu, 28 yıl önceye döndü
2005 bütçesi 153 milyar oldu, 28 yıl önceye döndü 2004 yılında 149.9 katrilyon TL olan bütçe, 2005 yılında Yeni Türk Lirası ile ifade edilecek ve 153.6 milyar lira olacak. Hazine gelecek yıl faiz ödemesine 60 milyar lira harcayacak
20.07.2004 Ekonomi
Bütçe görüşmeleri sona erdi
Bütçe görüşmeleri sona erdi TBMM Genel Kurulu'nda 7 gün süren 2004 yılı bütçe müzakere maratonu sona erdi
29.09.2021 Gündem
AK Partili vekilden Hazine'ye: Hırsızlar
AK Partili vekilden Hazine'ye: Hırsızlar TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Hazine'nin bütçesi görüşülürken, AK Parti milletvekilleri muhalefet günlerini hatırladı. Hazine'ye yüklenen vekiller bütçeye de evet oyu vermedi
17.03.2003 Ekonomi
Problem çıkmazsa kişi başına gelir 2 bin 826 dolar olacak
Problem çıkmazsa kişi başına gelir 2 bin 826 dolar olacak Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) hazırladığı "Genel Ekonomik Hederler ve Yatırımlar 2003" raporuna göre, kişi başına milli gelirin 2 bin 826 dolar olması öngörülüyor
12.03.2003 Ekonomi
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. 17-18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak şirketin hisseleri pay başına 135 liradan halka arz edilecek. Toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak. Halka arz gelirlerinin yüzde 60-65’iyle borç ödemesi yapılacağı, yüzde 15-20’sinin ise Maltepe Park projesine yatırılacağı belirtildi.
17.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Borç Faiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki borç faiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.