Gazete Vatan Logo

AK Partili vekilden Hazine'ye: Hırsızlar

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Hazine'nin bütçesi görüşülürken, AK Parti milletvekilleri muhalefet günlerini hatırladı. Hazine'ye yüklenen vekiller bütçeye de evet oyu vermedi

Hazine bütçesinin görüşülmesi sırasında AK Parti milletvekilleri muhalefet gibi davranınca, kısa süreli bir kriz yaşandı. Hazine bütçesinin onaylanması son anda, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın devreye girmesi ile sağlandı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda dün Hazine, Maliye ve DPT bütçeleri birlikte görüşüldü. Görüşmelerde Hazine bürokratlarına yüklenen AK Parti vekilleri ilginç tespitleri ile CHP'lileri bile şaşırttı.

Borçları ödemeyelim
AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Komisyon üyesi Aziz Akgül, Hazine bürokratlarından "terbiyesizler" ve "hırsızlar" diye söz etti. Hazine'nin hayali rakamlarla kamuoyunu yanılttığını, tam olarak gelir ve giderini bilmediğini iddia eden Akgül "Faiz dışı fazla
diye birşey yok. Aksine faiz dışı açık var. Bunun hesabını bürokratlar versin. Kuralına uygun bir soygun yaşanıyor" diye konuştu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ömer Abusoğlu da IMF politikaları ile Hazine'nin borçları döndürmesinin mümkün olmadığını iddia etti. AK Parti Milletvekili Ali Er ülkenin battığını ve iyiye gitmediğini belirterek iç borç faiz ödemelerinin yapılmamasını ve mevcut borçlar karşılığında uzun vadeli tahvil verilmesini istedi.

Ali Babacan söze karışmadı
Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan kendi milletvekillerinin eleştirilerini sessizce dinlerken, AK Partili vekillerin tavrına CHP de hayret etti. CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, Maliye ve Devlet Bakanı'na dönerek "Ya bürokratlarınıza sahip çıkın ya da gereğini yapın. Böyle bir tuhaflık hiç görmedik" diye konuştu.

Vekiller ret oyu verdiler
Bu arada hızını alamayan AK Partili vekiller Hazine'nin 2001 yılı kesin hesabı oylanırken red oyu verdiler. Komisyon Başkanı Sait Abca bütçe müdürünün uyarısı üzerine "Bu haliyle diğer maddelere geçmemiz mümkün değil" dedi. Araya giren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da AK Partili üyelerin yanına giderek bir süre görüştü. Daha sonra yeni bir oylama yapılarak vekillerin evet oyu vermesi sağlandı. Unakıtan CHP'li vekillere dönerek "Ben onlara sonra hesap soracağım" ifadesini kullandı. Bu sözler komisyonda gülüşmelere yol açtı.

Haberin Devamı