Böbrek Hastası

Böbrek Hastası

Son dakika böbrek hastası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böbrek hastası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böbrek hastası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böbrek Hastası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böbrek hastası gelişmeleri de dahil olmak üzere 549 böbrek hastası haberi bulunmuştur. Tüm böbrek hastası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Koronavirüs ve grip birlikte çok daha tehlikeli!
Koronavirüs ve grip birlikte çok daha tehlikeli! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandeminin inişe geçtiğini ancak bu durumun virüsün yapısının değişmemesi ve değişik varyantın ortaya çıkmaması koşuluna bağlı olduğunu belirterek, "Kovid-19, grip ve diğer enfeksiyonlarla birlikte olduğunda özellikle riskli grup için sıkıntı yaratacaktır. Bu dönemde hatırlatma dozlarının ve grip aşısının yapılması gerektiğini öneriyoruz" dedi.
26.11.2022 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
İstanbul’da görevli polis memuru emniyet yerleşkesinde intihar etti
İstanbul’da görevli polis memuru emniyet yerleşkesinde intihar etti Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru, İl Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesinde beylik tabancasıyla yaşamına son verdi. Polis memurunun, intihar etmeden önce bir mektup bıraktığı öğrenildi.
5.10.2022 Gündem
Esra Sönmezer'in acısı dinmiyor! Ölen kedisinin tüylerini saklıyor...
Esra Sönmezer'in acısı dinmiyor! Ölen kedisinin tüylerini saklıyor... Oyuncu ve sunucu Esra Sönmezer, 10 yıl önce sahiplendiği, altı yıldır polikistik böbrek hastası olan kedisi Bebek’in ölümüyle zor günler yaşıyor. Nişantaşı'nda bir mekanda tek başına oturan Sönmezer, ölmeden üç hafta önce tıraş ettirdiğin kedisinin tüylerini poşete koyduğunu ve evin en değerli köşesinde sakladığını söyledi.
6.05.2022 Magazin
Esra Sönmezer'in acı günü!
Esra Sönmezer'in acı günü! Esra Sönmezer’in 10 yaşındaki İran kedisi Bebek hayatını kaybetti. Her fırsatta kedisine olan sevgisini dile getiren ünlü oyuncu ve sunucu, Bebek’in ölümüyle büyük acı yaşadı.
26.04.2022 Magazin
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, ağır geçirilen korona virüs enfeksiyonunun böbreklerde hasara neden olabileceğini söyledi.
10.03.2022 Sağlık
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin”
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin” Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten, dünyada her 10, ülkemizde ise her 7-8 kişiden birinin kronik böbrek hastası olduğunu belirterek, hastalığın sessizce ilerlediğini kronik böbrek yetmezliği geliştiğini belirtti.
7.03.2022 Sağlık
Karısına ve öz iki kızına kumalık teklif etti! 'İlişki yaşayacağız' Böyle iğrençlik görülmedi
Karısına ve öz iki kızına kumalık teklif etti! 'İlişki yaşayacağız' Böyle iğrençlik görülmedi İzmir'de, iki kızına cinsel istismar ve hakaretlerde bulunduğu ses kaydıyla ortaya çıkmasını ardından tutuklanan Serkan E. (42) hakkında 67,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Aynı iddianamede, kızlarını istismar eden eski eşi Serkan E.'yi tabancayla yaralayan Asya D.'nin (36) ise 23 yıl hapsi istendi.
7.12.2021 Yaşam
Farkındalık için şehir şehir geziyorlar
Farkındalık için şehir şehir geziyorlar Ankara ve İstanbul'un ardından kronik böbrek hastalığına karşı farkındalık yaratmak için İzmir'e gelen 'Sağlıklı Böbrek Sağlıklı Hayat' TIR'ında, hızlı test yöntemiyle idrarda albümin testi ve kan basıncı ölçümü yapılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana bilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Çavdar, tuzlu gıdalardan uzak durup, rafine şekerli gıdalara dikkat etmek gerektiğini belirterek, "Böbrek hastalığına yol açan hastalıklarla ilgili bilgilenmek ve test yaptırmak için tüm halkımızı gezici TIR'ımıza davet ediyorum" dedi.
25.11.2021 Sağlık
İki kızına cinsel istismarda bulundu! 'Benim istediğimi yapacaksınız'
İki kızına cinsel istismarda bulundu! 'Benim istediğimi yapacaksınız' İzmir'in Konak ilçesinde Asya D.'nin (36), boşanmalarına rağmen aynı evi paylaştığı Serkan E.'yi (42) iki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tabancayla yaraladığı olaya ilişkin davada, Sıla E. (15) tarafından kaydedilen ses kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu çıktı. Raporun sonuç kısmında, "Diyaloglarda, erkek şahsın kıza yönelik cinsel anlamda söylemlerde bulunduğu, ayrıca hakaret içerikli söylemlerde de bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.
21.11.2021 Yaşam
100 kişiden 10’u gizli böbrek hastası!
100 kişiden 10’u gizli böbrek hastası! Türkiye’de ve dünyada çok sık görülen sağlık sorunlarından biri olan kronik böbrek hastalığına ilişkin Türk Nefroloji Derneği harekete geçti. Başlattıkları proje ile böbrek hastalığının erken tanısında vatandaşa destek olduklarını söyleyen Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız, “Toplumun yüzde 10’unda gizli böbrek hastalığı var. Yapacağımız müdahaleyi erken yapmak her şeyi hem durdurabilmek hem de geciktirmek açısından çok önemli” dedi.
20.11.2021 Sağlık
Vatandaşlara ücretsiz böbrek hastalığı tarama testi
Vatandaşlara ücretsiz böbrek hastalığı tarama testi Ankara'da, ‘Sağlıklı Böbrek Sağlıklı Hayat’ projesi kapsamında ziyarete açılan tırda, isteyen vatandaşlara ücretsiz böbrek hastalığı tarama testi gerçekleştiriliyor.
12.11.2021 Sağlık
Ablasının böbreğiyle hayata tutundu
Ablasının böbreğiyle hayata tutundu Sakarya'da doğuştan böbrek hastası olan 28 yaşındaki Buğra Tevetoğlu, ablasından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.
7.11.2021 Sağlık
Ablasının böbreğiyle hayata tutundu
Ablasının böbreğiyle hayata tutundu Sakarya'da doğuştan böbrek hastası olan 28 yaşındaki Buğra Tevetoğlu, ablasından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.
7.11.2021 Sağlık
Zamanla yarışılan ameliyatta böbrek 4 dakikada takıldı
Zamanla yarışılan ameliyatta böbrek 4 dakikada takıldı Antalya'da aort damarı ile bacaklarına giden iki damarında stent bulunan, kalbi yüzde 30 çalışan ve tek akciğeri olan böbrek hastası Kemal Murat'a (71), kız kardeşinden alınan böbrek 4 dakikada nakledildi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Aorttaki kan akışı durdurulduğunda kalıcı hasar oluşmaması için 4 dakikalık sürede böbreğin ana atar damarını hastanın aortundaki titanyum metal stente bağladık" dedi.
6.11.2021 Sağlık
Organ nakli ile ilgili merak edilenler! Kimler canlı verici olabilir?
Organ nakli ile ilgili merak edilenler! Kimler canlı verici olabilir? Böbrek nakli için Türkiye’ye gelen ve Antalya’da Prof. Dr. Alper Demirbaş, Prof. Dr. Asuman Yavuz ve ekibinin yönetiminde ameliyat olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bir hekim olarak o süreçte yaşadıklarını aktardı. “İkinci bir yaşamın anlamına vakıf olmak çok güzel bir duygu.” şeklinde konuşan Çilingiroğlu, herkesi bağışçı olmaya davet etti. 3-9 Kasım Organ Bağışı kapsamında açıklamalar yapan Organ Nakli Uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Yavuz, organ nakli hakkında merak edilenleri paylaştı.
3.11.2021 Sağlık
Mide bulandıran istismar! İki kızına...
Mide bulandıran istismar! İki kızına... İzmir'in Konak ilçesinde Asya D. (36), iki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla boşanmalarına rağmen aynı evi paylaştığı eşi Serkan E.'yi (42) tabancayla yaraladı. Tutuklanan Asya D.'nin başta olaya inanmadığı, küçük kızı Sıla E.'nin (15) üzerine yerleştirdiği kayıt cihazıyla cinsel istismarın ortaya çıktığı öğrenildi.
14.09.2021 Yaşam
Koronavirüs böbrek hastalığı riskini yüzde 35 artırıyor
Koronavirüs böbrek hastalığı riskini yüzde 35 artırıyor ABD’de yapılan bir araştırma, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) böbrek sorunları ve yetersizliği riskini yüzde 35 artırdığını ortaya koydu.
3.09.2021 Sağlık
Ankara Yenimahalle Belediyesi'nde böbrek nakli skandalı!
Ankara Yenimahalle Belediyesi'nde böbrek nakli skandalı! Gelen son dakika haberine göre; Coşkun, Yenimahalle Belediyesi'nde işçiydi. Boşandığı eşiyle birlikte yaşayan 3 çocuğu vardı. Ekonomik sıkıntılarla boğuşuyordu. Kendisi, anne babasıyla kalıyordu. Bir gün belediyede şoför olarak çalışan Yörükoğlu'nun hasta olduğunu öğrendi. 10 yıldır işe gelmeden maaş alan Yörükoğlu'nun böbrek nakli olması gerekiyordu. Sarıaslan ve Neslihanoğlu'nun isteğiyle ona ve belediyedeki birçok işçiye test yapıldı. Sonuçta da Coşkun'un böbreğiyle Yörükoğlu'nunkinin doku değerleri yüzde 100 uyumlu çıktı.
1.09.2021 Gündem
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Çözüm için bunları yapın
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Çözüm için bunları yapın Kovid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor. Uzmanı, hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayeti sıralayarak, çözüm önerileri sundu.
17.08.2021 Sağlık
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet!
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Öyle ki hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ebru Dikensoy pandemi sürecinde anne adaylarına özel önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
16.08.2021 Sağlık
Böbrek hastaları maaş alabilir mi? Diyaliz hastaları emekli olabilir mi? İşte emeklilik şartları
Böbrek hastaları maaş alabilir mi? Diyaliz hastaları emekli olabilir mi? İşte emeklilik şartları Sağlık sorunları nedeniyle çalışamayanlar erken emeklilikten faydalanabiliyor. Malulen emeklilik de denilen bu uygulamadan belirli hastalıkları olanlar faydalanabiliyor. Sosyal güvenlik mevzuatında kimlerin sağlık sorunları sebebiyle erken emekli olabileceklerini düzenlenmiştir. Böbrek hastası olup, diyalize girenler de emekli olup olmayacaklarını araştırıyor. Peki, Böbrek hastaları maaş alabilir mi? Böbrek hastaları nasıl emekli olabilir? Diyaliz hastaları emekli olabilir mi? İşte emeklilik şartları!
16.08.2021 Çalışma Hayatı
6 günde 12 böbrek, 6 karaciğer nakli
6 günde 12 böbrek, 6 karaciğer nakli Antalya'da 6 günde 18 kişi, karaciğer ve böbrek nakli ameliyatlarıyla sağlıklarına kavuştu. Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Prof. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu'nun başkanlığını yaptığı ekip, neredeyse gün ışığı görmeden gerçekleştirdikleri ameliyatlarda, canlı vericiden 12 hastaya böbrek, 6 hastaya ise karaciğer nakli yaptı.
18.07.2021 Sağlık
Böbrek sağlığını koruyan 10 öneri
Böbrek sağlığını koruyan 10 öneri Genellikle böbreklerin görevinin vücutta oluşan zararlı ve atık maddeleri, fazla sıvıyı idrar yoluyla süzerek dışarı atması olduğu bilinir. Oysa bunların dışında böbrekler kan basıncını düzenler, kan hücrelerinin üretimi için gereken hormonları salgılar, su ve mineral dengesini sağlar ve vücuttaki D vitaminini aktif hale getirir. D vitamininin aktif hale gelmesiyle kalsiyum-fosfor metabolizmamız düzenlenir ve böylelikle sağlıklı kemik yapımız oluşur. Dolayısıyla böbrekle ilgili olumsuz bir durum tüm vücudumuzu etkiliyor. Nefroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Abdullah Özkök, böbrek sağlığını korumanın önemi ve korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
10.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Hastası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böbrek hastası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.