Bizans Dönemi

Bizans Dönemi

Son dakika Bizans Dönemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bizans Dönemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bizans Dönemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bizans Dönemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bizans dönemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 bizans dönemi haberi bulunmuştur. Tüm bizans dönemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı Adana’nın Ceyhan ilçesinde satılmak üzere olan Bizans Dönemi’ne ait 250 sikke jandarmanın operasyonu ile ele geçirildi.
25.03.2024 Adana
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü?
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü? Google 'Jale İnan' Doodle oldu. Google, 27 Eylül tarihine özel Jale İnan Doodle ile kullanıcılarını meraklandırdı. Jale İnan Doodle'ı sonrası Jale İnan kimdir, Google 'Jale İnan' doodle nedir, mesleği ne, neden doodle oldu? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte Jale İnan’ın doğum yeri, kitapları, eserleri ve hakkında merak edilen diğer detaylar…
27.09.2022 Gündem
Kırklareli'de bir iş yerinde ele geçirildi! Bizans dönemine ait...
Kırklareli'de bir iş yerinde ele geçirildi! Bizans dönemine ait... Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, bir iş yerinde, Bizans dönemine ait altın sikke ele geçirildi. Bir kişi hakkında işlem başlatıldı.
5.09.2022 Yaşam
Türk tarihine ışık tutacak keşif! O ilimizde bulundu
Türk tarihine ışık tutacak keşif! O ilimizde bulundu Konya’da, Savatra Antik Kenti kazı sahasında İslam öncesi erken dönem Türk tarihine ait ilk kez ‘Türk’ ibaresinin yer aldığı, Runik alfabesiyle ‘Türkoğlu’ yazan bir yazıt bulundu. Milattan sonra 10-11’inci yüzyıla ait yazıtın 1071’den öncesinde Anadolu’daki Türk varlığının kanıtı niteliğinde olduğunu söyleyen kazı başkanı Doç. Dr. İlker Işık, “Türkopol, Türkçe karşılığı olarak Türkoğlu demek. Anadolu’da bu şekilde bulunan ilk yazıt niteliğinde. Önemi açısından da şöyle söyleyebiliriz. 1071 öncesi İslam sancağının Türkler tarafından buraya getirilmeden önceki evresinde Hristiyanlaşmış Türklerin burada varlığını gösteren bir delil bu” dedi.
3.09.2022 Gündem
Bakan Yanık: Her politikamızın odağını aile olarak belirliyoruz
Bakan Yanık: Her politikamızın odağını aile olarak belirliyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Güçlü bireyler güçlü ailenin, güçlü aile ise güçlü toplumların temel taşıdır, yapı taşıdır; bunun farkındayız. Bu sebeple her politikamızın odağını aile olarak belirliyor ve faaliyet alanımızın merkezine aileyi yerleştiriyoruz" dedi.
16.08.2022 Ekonomi
Diyarbakır’da bulunan 1700 yıllık amfora, müzeye teslim edildi
Diyarbakır’da bulunan 1700 yıllık amfora, müzeye teslim edildi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce, tarihi surlardaki restorasyon çalışmalarında bulunan, 1700 yıllık amfora (bir tür testi), kent müzesine teslim edildi.
4.08.2022 Kültür Sanat
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Haydarpaşa Gar Sahasına 3 hatlı giriş, 4 adet peron hattı ve 210 metre uzunluğunda 3 adet yolcu peronu, kuşak hattı, liman bağlantı hattı ve liman bölgesinde oluşturulacak gara hat imalatı yapacağız. Nasıl ki 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadıysak, 20 yılda asırlık hizmeti ortaya koyduysak. Ortaya koyduğumuz projelerimizi hayata geçirirken de sadece ve sadece vatandaşlarımızı düşündüğümüzü bilmenizi istiyorum" dedi. 
25.06.2022 Ekonomi
Adana'da tarihin seyrini değiştirecek keşif! Mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm...
Adana'da tarihin seyrini değiştirecek keşif! Mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm... Adana'da tarihi Misis Höyüğü kazılarında 3 bin yıllık, mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm tohumları bulundu. Pisa Üniversitesinden Arkeolog Prof Dr. Giovanni Salmeri, "Yaptığımız kazılarda toprak içinde tohumları bulduk. Analizler yaptık. Bizler 3 bin 4 bin yıl önce Çukurovadaki hayatı bilmek istiyoruz" dedi.
18.06.2022 Yaşam
Roma İmparatoru 1'inci Anastasios, Dara antik kenti için Suriye'den taş ustası getirtmiş
Roma İmparatoru 1'inci Anastasios, Dara antik kenti için Suriye'den taş ustası getirtmiş Mardin’de kazı çalışmalarının devam ettiği Dara’da elde edilen yeni bulgular, Roma İmparatoru 1'inci Anastasios'un antik kente itina gösterdiği ve inşaat yapımında çalıştırılmak üzere ciddi paralar ödeyerek Suriye'den özel taş ustaları getirttiği ortaya çıktı. Kazı Başkanı Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Metin, "Ulaştığımız verilerden, imparatorun Dara'nın kuruluşunda hiçbir masraftan kaçınmadığını, özel olarak Suriye’den taş ustası getirttiğini anlıyoruz" dedi.
1.02.2022 Kültür Sanat
Yedikule Hisarında restorasyon çalışmaları
Yedikule Hisarında restorasyon çalışmaları Türkiye'nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul'un sembol yapılarından Yedikule Hisarında Fatih Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışması büyük bir titizlikle sürüyor.
15.10.2021 Kültür Sanat
İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon!
İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon! İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik Beyoğlu ve Kâğıthane ilçelerinde operasyon düzenledi.
19.09.2021 Yaşam
İSKİ kazısında tarihi keşif
İSKİ kazısında tarihi keşif Fatih Unkapanı'nda her gün binlerce aracın geçtiği yolda İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri arkeologları tarafından yapılan incelemelerde kalıntıların 6 metre yüksekliğinde ve 2 metre kalınlığında Haliç Surları uzantıları olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, "İncelemeler yaparken duvarın çok iyi korunduğunu fark ettik. Kalıntı için en son yaptığımız kurul toplantısında gereken bütün rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması için karar aldık" dedi. Kalıntıların bulunduğu bölge havadan görüntülendi.
11.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İSKİ kazısında tarihi keşif
İSKİ kazısında tarihi keşif Fatih Unkapanı'nda her gün binlerce aracın geçtiği yolda İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri arkeologları tarafından yapılan incelemelerde kalıntıların 6 metre yüksekliğinde ve 2 metre kalınlığında Haliç Surları uzantıları olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, "İncelemeler yaparken duvarın çok iyi korunduğunu fark ettik. Kalıntı için en son yaptığımız kurul toplantısında gereken bütün rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması için karar aldık" dedi. Kalıntıların bulunduğu bölge havadan görüntülendi.
11.09.2021 Yaşam
Tarihi manastırda skandal! Böyle görüntülendi!
Tarihi manastırda skandal! Böyle görüntülendi! Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 10'uncu yüzyıla ait Bizans dönemine ait Büyük Saray Manastırı kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boya ile tahrip edildi.
13.07.2021 Yaşam
Gaziantep'te bulundu! Nöbet tutuyorlar, 2 gün boyunca...
Gaziantep'te bulundu! Nöbet tutuyorlar, 2 gün boyunca... Gaziantep İslahiye ilçesinde kaçak kazı yapılan evin zemininde bulunan Bizans dönemine ait mozaiklerin, 2 yıl süren çalışmanın ardından 98 parçaya bölünerek Zeugma Mozaik Müzesine taşınmasına başlandı.
7.07.2021 Yaşam
Jandarma alıcı kılığına girerek yakaladı! 250 bin dolar...
Jandarma alıcı kılığına girerek yakaladı! 250 bin dolar... Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde H.M., üzerinde çeşitli figürlerin ve istavroz işaretinin olduğu Bizans dönemine ait sütun altlığını, alıcı kılığına giren jandarma ekiplerine 250 bin dolara satmak isterken yakalandı.
9.03.2021 Yaşam
Bakan Karaismailoğu açıkladı! 'Çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz'
Bakan Karaismailoğu açıkladı! 'Çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Haydarpaşa Garı'nda basına yaptığı açıklamada "Kurul izinleri ve İstanbul Arkeoloji müzeler müdürlüğünün kontrolünde; 1. etap olan Haydarpaşa Gar Binasının komple tadilatı çalışmalarına 7 Aralık 2015 tarihinde başladık. 15 Şubat 2019 tarihinde tamamlayarak geçici kabulünü yaptık.11 Mayıs 2018 tarihinde ise Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonuna başladık. Görüldüğü üzere çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz"
8.02.2021 Ekonomi
Tonlarca kayayı patlattılar! Kral mezarı...
Tonlarca kayayı patlattılar! Kral mezarı... Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, Roma ve geç Bizans dönemine ev sahipliği yapan Yukarı Tırtar köyündeki tonlarca kaya, define uğruna dinamitle patlatıldı. Çektiği videoyla tahribatı ortaya koyan köyün eski muhtarı Süleyman Karakoyun, yetkilileri göreve davet etti.
15.07.2020 Gündem
İstanbul'un göbeğinde tarihi buluntulara ulaşıldı
İstanbul'un göbeğinde tarihi buluntulara ulaşıldı İstanbul’un tarihi simgelerinden Bozdoğan Kemeri’nin restoresi sırasında tarihi buluntulara ulaşıldı. 6 adet sütun, Fatih Dönemine ait sikkeler, gözyaşı damlaları gibi tarihi buluntulara ulaşılan yüzlerce yıllık tarihi kemerde devam eden restorasyon ise havadan görüntülendi.
30.09.2019 Gündem
Kadıköy'ün arkeolojisi ve tarihi yeniden gün ışığına çıktı!
Kadıköy'ün arkeolojisi ve tarihi yeniden gün ışığına çıktı! Kadıköy'de Haydarpaşa Garı’nın istasyon bölgesinde başlatılan ve 1 yılını geride bırakan arkeolojik kazılar, tarihe ışık tutuyor. Kazılar kapsamında 5. yüzyıla ait olduğu belirtilen kilise kalıntıları, toplu mezarlar, mimari kalıntılar ile yaklaşık 6 bine yakın sikke bulundu.
2.08.2019 Gündem
Binali Yıldırım: Paris'te Louvre varsa İstanbul'da Yenikapı olacak
Binali Yıldırım: Paris'te Louvre varsa İstanbul'da Yenikapı olacak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Yenikapı Arkeoloji Müzesi, İstanbul'un dünya çapında bir tarih müzesine ev sahipliği yapması ihtiyacını giderecek önemli bir proje olacak. Paris'te Louvre varsa İstanbul'da Yenikapı olacak.
9.03.2019 Siyaset
Jandarmanın operasyonunda ele geçirildi! Bizans Dönemi'ne ait...
Jandarmanın operasyonunda ele geçirildi! Bizans Dönemi'ne ait... Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, Bizans Dönemi'ne ait 610 sikke ile kama, metal sürahi ve tepsi ele geçirildi.
28.01.2019 Gündem
Ayasofya Camii’nin girişi AVM’ye döndü
Ayasofya Camii’nin girişi AVM’ye döndü İznik’teki tarihi Ayasofya Orhan Camii’ne, restorasyon çalışmaları kapsamında monte edilen cam kapı ve buzlu camlar tepkilere neden oldu
30.10.2018 Gündem
Tarihi kalıntılar 'bank' oldu
Tarihi kalıntılar 'bank' oldu İstanbul Saraçhane Arkeoloji Parkı'ndaki tarihi kalıntılar, vatandaşlar tarafından bank gibi kullanılıyor. Bazı kalıntılar da tahrip edilmiş durumda.
19.10.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Bizans Dönemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bizans dönemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.