Biyolojik Silah

Biyolojik Silah

Son dakika biyolojik silah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyolojik silah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyolojik silah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyolojik Silah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyolojik silah gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 biyolojik silah haberi bulunmuştur. Tüm biyolojik silah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Örgütün sözde üst düzey yöneticileri diğer teröristleri ölüme terk ederek kaçıyor
Örgütün sözde üst düzey yöneticileri diğer teröristleri ölüme terk ederek kaçıyor Irak’ın kuzeyinde 17 Nisan'da başlayan ve başarı ile sürdürülen Pençe Kilit Harekatı ile bölge teröristlere adeta mezar oluyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre yıkıcı harekat nedeniyle terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri, diğer teröristleri ölüme terk ederek kaçıyor.
3.07.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı'
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Ceyhan, 1990'da Körfez krizinde Saddam Hüseyin'in çiçek virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddiası üzerine ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin çiçek aşısı üretmeye başlamasıyla aşıyı sakladıklarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de o yıllarda kendisinin de içinde bulunduğu komisyon kurulduğunu belirten Ceyhan, "O zaman Refik Saydam'da çiçek aşısının çok az miktarda saklandığını söylediler sonra onu çoğaltmaya kalktık, çoğalmadı; çünkü canlı değildi virüs. Şu anda ABD ve Batı ülkelerinin birkaç tanesi bu aşıyı geliştirip çoğaltabilme imkanına sahip" dedi.
24.05.2022 Gündem
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı?
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Dünyada yeni virüs paniği! Koronavirüs salgınının etkileri henüz atlatılamamışken, yeni virüs maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaşanıyor. Daha önce Afrika’da görülen maymun çiçeği virüsü, bugünlerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Daha önce hastalık üzerinde çalışan Afrikalı bilim insanları, vaka yayılımı karşısında şaşkın. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü öldürür mü? İşte yeni virüs hakkında merak edilenler…
22.05.2022 Sağlık
Ukrayna - Rusya savaşında son durum... Borispil kentinin belediye başkanından sivil halka flaş çağrı: Kenti derhal terk edin!
Ukrayna - Rusya savaşında son durum... Borispil kentinin belediye başkanından sivil halka flaş çağrı: Kenti derhal terk edin! Rus ordusunun Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle başlayan savaş 27. gününe girdi. Kremlin'e yakınlığı ile bilinen bir gazete Rus ordusunun savaşta kaç asker kaybettiğini açıkladı. Söz konusu haber kısa sürede yayından kaldırıldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Rus ordusunun "3 günden fazla sürmeyecek" mühimmat ve yiyecek stoku bulunduğunu ifade etti. Rus güçleriyle çatışmaların yakınlaştığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınlarındaki Borispil kentinin sakinlerine bölgeyi derhal boşaltmaları çağrısı yapıldı. Biden, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ve biyolojik silah kullanmayı düşündüğüne dair net işaretler olduğunu öne sürdü...
22.03.2022 Dünya
Dünyanın gözü Türkiye'de! Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba arasındaki tarihi zirve sona erdi...
Dünyanın gözü Türkiye'de! Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba arasındaki tarihi zirve sona erdi... Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra en önemli görüşme Antalya'da gerçekleşti. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları savaşın başlamasının ardından ilk kez Antalya'da masaya oturdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba’nın katıldığı kritik zirve sona erdi.
10.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında biyolojik silah iddiası! ABD devreye girdi
Rusya-Ukrayna savaşında biyolojik silah iddiası! ABD devreye girdi Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusu tarafından Ukrayna’ya ait hava unsurlarının neredeyse tamamının imha edildiğini açıklarken, Ukrayna'da ABD fonlarıyla biyolojik silah geliştirildiğini iddia etti.
6.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
ABD: Kovid-19'un biyolojik silah olarak geliştirildiğine  inanmıyoruz
ABD: Kovid-19'un biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanmıyoruz ABD istihbaratı, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine 90 günlük araştırmaları sonucu hazırladıkları raporda Kovid-19'un kökenine karşı ortak bir sonuca ulaşamadıklarını ancak virüsün biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanılmadığını vurguladı.
27.08.2021 Dünya
Korona hastasından 500 TL'ye tükürük alıp patronunu öldürmek istemişti! Flaş karar
Korona hastasından 500 TL'ye tükürük alıp patronunu öldürmek istemişti! Flaş karar Adana'da oto galerici İbrahim Ünverdi'nin verdiği 215 bin TL ile ortadan kaybolan ve koronavirüs hastasından 500 liraya aldığı tükürüğü patronunun içeceğine karıştırmaya çalıştığı iddia edilen Ramazan Çimen yağma suçundan tutuklandı.
29.07.2021 Gündem
Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı?
Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Dünyayı kaosa sürükleyen koronavirüsle ilgili yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Virüs nereden çıktığı salgının başından beri tartışılan konuların başında geliyor. Bu sorunun yanıtı bir yılı aşkın bir süredir bilim insanları tarafından araştırılıyor. Virüsün kaynağına ilişkin birçok iddia var ancak İngiliz basınında yer alan yeni bir araştırmaysa Covid-19'un laboratuvarda üretildiği teorilerini doğrular nitelikte. Peki, Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Koronavirüs laboratuvarda mı üretildi? İşte koronavirüs ile ilgili teoriler...
30.05.2021 Sağlık
Nipah virüsü nedir? Nipah virüsü nasıl bulaşıyor, DSÖ'nün listesinde ilk 10'da olan Nipah virüsü hakkında merak edilenler…
Nipah virüsü nedir? Nipah virüsü nasıl bulaşıyor, DSÖ'nün listesinde ilk 10'da olan Nipah virüsü hakkında merak edilenler… ABD’de kurulu bulunan Kentucky Üniversitesi’nin Moleküler ve Hücresel Biyokimya Bölümü Başkanı Dr Rebecca Dutch, dünya Kovid-19 salgını ile mücadele halindeyken korkunç bir uyarıda bulundu. Kovid’den bir sonraki ölümcül salgının Nipah virüsü (NiV) olabileceğini söyleyen Dr Dutch, bu virüsün Kovid-19’dan 75 kat daha ölümcül olduğunu belirtti. Nipah virüs nedir? Nipah virüsü nasıl bulaşıyor, DSÖ'nün listesinde ilk 10'da olan Nipah virüsü hakkında merak edilenler…
22.02.2021 Gündem
Nipah virüsü nedir, bulaşıcı mı? DSÖ listesinde ilk onda olan Nipah virüsü (NİV) ne zaman çıktı, belirtileri ve tedavisi nelerdir?
Nipah virüsü nedir, bulaşıcı mı? DSÖ listesinde ilk onda olan Nipah virüsü (NİV) ne zaman çıktı, belirtileri ve tedavisi nelerdir? Koronavirüsün dünyadaki etkisi devam ederken, Güneydoğu Asya'da meyve yarasalarının doğal kaynağı olduğu Nipah virüsünün (NiV) gelecek yıllarda yeni bir salgını başlatabilme potansiyeli olduğunu düşünüyor. Ölüm oranı yüzde 75'e kadar çıkan hastalığın ise aşısı bulunmuyor. Peki, Nipah virüsü nedir? Nipah virüsü bulaşıcı mı, nasıl bulaşır? Nipah virüsü belirtileri neler, ne zaman nerede çıktı?
12.01.2021 Gündem
Prof. Dr. Canatan: Koronavirüs ahtapota benziyor
Prof. Dr. Canatan: Koronavirüs ahtapota benziyor Çocuk Kan ve Genetik Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, tüm dünyanın aşısını bulmak için üzerinde çalıştığı koronavirüsü ahtapota benzetti. Prof. Dr. Canatan “Koronavirüsle ilgili herkes ahtapotun farklı bir eli için aşı üretmeye çalışıyor. Bu aşılar bir araya gelince gerçek aşı bulunmuş olacak" dedi.
17.12.2020 Gündem
ABD'den virüsler için 'biyolojik silah' uyarısı!
ABD'den virüsler için 'biyolojik silah' uyarısı! ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, virüslerin bir devlet veya terör örgütü tarafından biyolojik silah olarak kullanılma ihtimali konusunda kaygılarının olduğunu söyledi.
2.12.2020 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Yeni bir dünya kuruluyor
TBMM Başkanı Şentop: Yeni bir dünya kuruluyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın kurucuları arasında yer almak isteyen Türkiye, kendisini yeniden inşa ediyor." dedi.
9.11.2020 Siyaset
Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Corona virüsten ölenlere otopsi yapılmalı”
Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Corona virüsten ölenlere otopsi yapılmalı” Corona virüsün yol açtığı Covid-19 salgınının insan eliyle üretilen bir sentetik silah olduğuna inanmadığını belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, ancak bu yüzyılda biyolojik saldırılar görülebileceğine dikkat çekiyor. Bu tür olası saldırılara ya da salgınlara karşı önlem alınmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Sevil Atasoy, virüslerle ilgili DNA ve RNA bankaları kurulması ve virüsleri tespit edecek dedektörlerin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Bu mücadelenin bir genetik dedektiflik öyküsü olduğunu belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Bu bir polisiyedir ve genetik bir polisiyedir” dedi.
19.04.2020 Sağlık
ABD, Kovid-19'un Çin'deki bir laboratuvardan çıkmış olma ihtimalini  araştırıyor
ABD, Kovid-19'un Çin'deki bir laboratuvardan çıkmış olma ihtimalini araştırıyor ABD istihbaratının, dünya çapında salgına yol açan yeni tip corona virüsün (Kovid-19) Çin'de bir laboratuvardan çıkmış olma ihtimalini araştırdığı bildirildi.
16.04.2020 Dünya
Prof. Dr. Tayar: Virüslerin yaşayabilmesi için canlı hücrelere ihtiyaç var
Prof. Dr. Tayar: Virüslerin yaşayabilmesi için canlı hücrelere ihtiyaç var Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, koronavirüsün, öksürme, hapşırma gibi yolarla önce ellere, daha sonra da para, cep telefonu gibi nesnelerle kişiden kişiye bulaştığını belirterek, "Bu kişi elini ağzına götürdüyse, bulaştırdıysa, toplu taşıma aracındaysa bu virüsü almamız çok kolay. Virüsün bulaşma yolu, gıdalar veya Çin'den gelen kargolar değil. Virüslerin yaşayabilmesi için canlı hücrelere ihtiyaç var. Konuşulan biyolojik silah söylemlerini dikkate almadan yapacağımız şey; suya ve sabuna dokunmak" dedi.
12.03.2020 Gündem
Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür?
Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür? Yenişehir’de mezbahada kesilen büyükbaş danada şarbon hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine mezbaha ve hayvan pazarı en az 15 gün müddetle kapatılırken, hayvanın geldiği ilçeye bağlı Günece köyüne hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı belirtildi. Yetkililer, kesilen hayvanda şarbon hastalığı çıkmasının hemen ardından Günece ve civar köylerde hayvanlara şarbon aşısı yapmaya başladı. Bursa’da ortaya çıkan şarbon haberinden sonra şarbon hastalığı araştırması alevlendi. Şarbon hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür? Sorularına cevap aranıyor.
15.02.2020 Gündem
Balistik füze nedir? İran 15 balistik füze ile saldırdı! Türkiye'nin balistik füzesi var mı?
Balistik füze nedir? İran 15 balistik füze ile saldırdı! Türkiye'nin balistik füzesi var mı? İran'ın toplamda 15 balistik füze ile Amerika üslerine saldırı düzenlemesinin ardından vatandaşlar arama motorlarından balistik füze nedir, balistik füzenin etkisi nedir? sorulana yanıt arama başladı. Nükleer, kimyasal ve biyolojik olarak çeşitlere ayrılan balistik füze hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.
8.01.2020 Gündem
Ruam hastalığı için dikkat çeken uyarı!
Ruam hastalığı için dikkat çeken uyarı! Adalarda atla taşımacılığın üç ay değil, süresiz olarak sonlanması gerektiğini belirten Veteriner Hekim Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Ruam hayvan sağlığı kadar insan sağlığı için de bir tehdittir," dedi.
21.12.2019 Sağlık
Emine Erdoğan: Bilgiyi insani faziletlerle işlemelisiniz!
Emine Erdoğan: Bilgiyi insani faziletlerle işlemelisiniz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hayriye Gülbaran Deneyap Atölyesi'nde özellikle robotik-kodlama, siber güvenlik, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verileceğini belirterek, "Bu eğitimleri alan gençlerimiz hayal edecek, araştıracak, geliştirecek ve üretecekler ve belki aralarından ülkemizin geleceğinde önemli işler başaracak bilim insanları, araştırmacılar ve girişimciler çıkacak. Biz her bir gencimizin bu potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz." dedi.
29.11.2019 Siyaset
"Deli bal" konusunda uzmanlar uyarıyor
"Deli bal" konusunda uzmanlar uyarıyor Arıların ‘orman gülü’ adlı bitkinin nektarından ürettikleri "deli bal" konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu.
16.07.2019 Sağlık
6 vakaya şarbon teşhisi kondu, taburcu edildi! Ucuz atlattık
6 vakaya şarbon teşhisi kondu, taburcu edildi! Ucuz atlattık İstanbul’daki şarbon paniği 6 hastanın taburcu edilmesiyle şimdilik atlatıldı. Ancak hayvanlar 5 yıl süreyle aşılanacak
2.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biyolojik Silah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyolojik silah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.