Bipolar

Bipolar

Son dakika bipolar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bipolar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bipolar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bipolar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bipolar gelişmeleri de dahil olmak üzere 224 bipolar haberi bulunmuştur. Tüm bipolar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın!
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın! Zihinsel hastalıkların teşhisi benzer belirtiler nedeniyle zaman alabiliyor. Hastalıklar arasında nüanslar olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve diğer birçok zihinsel hastalığın benzer semptomlar sergileyebileceğine dikkat çekerken aşırı konuşmanın, özgüvenin yanı sıra DEHB, otizm, kaygı bozukluğu ve bipolar bozukluk gibi durumların da belirtisi olabileceğini söyledi ve hastalıkların belirtilerine dair bilgiler verdi.
31.12.2023 Sağlık
Tyler Christopher 50 yaşında hayatını kaybetti
Tyler Christopher 50 yaşında hayatını kaybetti Sinema dünyasından kötü bir haber daha geldi. Daha Friends dizisiyle hafızalarda yer eden Matthew Perry'nin evinde ölü bulunmasının şoku atlatılamamışken bu kez de yine başka bir dizi oyuncusu hayata veda etti.
1.11.2023 Magazin
Hande Baladın'a 'asitli tehdit' davasında flaş gelişme: Sporcumuz için endişe duyuyoruz
Hande Baladın'a 'asitli tehdit' davasında flaş gelişme: Sporcumuz için endişe duyuyoruz Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen ve ilk duruşmada tahliyesine karar verilen Mustafa Neşeli'nin davasına Ezcacıbaşı Spor Kulübü de dahil oldu. Savcılık konuyla ilgili yeniden soruşturma başlattı.
14.09.2023 Voleybol
Milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit eden sanık ile ilgili flaş karar! Tahliye edildi
Milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit eden sanık ile ilgili flaş karar! Tahliye edildi Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen Mustafa Neşeli'nin ilk duruşmada tahliyesine karar verildi. Mahkeme, sanığın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde akıl sağlığının tespiti için gözlem altına alınmak üzere ikinci bir yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, suç vasfı nedeniyle dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine de hükmetti.
7.09.2023 Yaşam
Gençlerin yeni belası: Metamfetamin! Türkiye’de hızla yayılıyor, kullananı zombiye çeviriyor
Gençlerin yeni belası: Metamfetamin! Türkiye’de hızla yayılıyor, kullananı zombiye çeviriyor Kağıthane’de bir polisin şehit olduğu, bir polisin de ağır yaralandığı operasyon son zamanlarda giderek yaygınlaşan metamfetamin adlı uyuşturucunun ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm dünyanın başına bela olan bu zehir, ülkemizde de yayılmaya başladı. Kullananları adeta bir zombiye dönüştüren metamfetamin paranoya ve şizofreni gibi ruhsal çöküntünün yanı sıra dişleri çürütüp döküyor, kısa sürede ölüme götürüyor. İlk kez 1919’da Japon kimyacının ürettiği, Hitler’in askerlerini müptela ettiği uyuşturucu şimdi Türk polisinin bir numaralı hedefi.
27.08.2023 Gündem
Yusuf Ferhat Avcı kimdir, öldü mü, bulundu mu? Müge Anlı Ferhat Avcı’yı kim öldürdü, Yusuf Ferhat Avcı olayı nedir?
Yusuf Ferhat Avcı kimdir, öldü mü, bulundu mu? Müge Anlı Ferhat Avcı’yı kim öldürdü, Yusuf Ferhat Avcı olayı nedir? ATV Müge Anlı İle Tatlı Sert programında aranan kayıp Yusuf Ferhat Avcı’n akıbeti merak ediliyordu. Küçükçekmece’de bir binanın bodrum katında ceset bulunduğunun ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi. Peki, Yusuf Ferhat Avcı kimdir? Müge Anlı Ferhat Avcı’yı kim öldürdü, Yusuf Ferhat Avcı olayı nedir? Ferhat Avcı öldü mü, bulundu mu?
13.03.2023 Yaşam
Televizyon programında aranıyordu! 3 aydır haber alınamayan Yusuf'tan haber geldi
Televizyon programında aranıyordu! 3 aydır haber alınamayan Yusuf'tan haber geldi Televizyon programında aranan 3 aydır kayıp Yusuf Ferhat Avcı'dan kötü haber geldi. Avcı'nın cesedi Küçükçekmece’de bir inşaatta bulundu.
12.03.2023 Gündem
Telefona gelen mesajı açtı, hayatı karardı!
Telefona gelen mesajı açtı, hayatı karardı! Kayseri’de bipolar bozukluğu hastalığı ve yüzde 40 engelli raporu bulunan 26 yaşındaki zihinsel engelli gencin telefonuna gelen mesajı açmasıyla hayatı karardı. Dolandırıcılar, iş verecekleri vaadiyle engelli genci 136 bin TL dolandırdı.
14.12.2022 Yaşam
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Çantasıyla çevredekilere saldırmıştı; bipolar bozukluk tespit edildi
Çantasıyla çevredekilere saldırmıştı; bipolar bozukluk tespit edildi Eskişehir'de, elindeki çantasıyla çevredekilere saldırdığı için gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılıp, hastanede tedaviye alınan Deniz Ö.'ye (37) bipolar bozukluk teşhisi konuldu.
11.10.2022 Yaşam
Ünlü ailede şok eden dava! Annesinin kafasını kapıya vurdu
Ünlü ailede şok eden dava! Annesinin kafasını kapıya vurdu ‘Bizimkiler’ dizisinin senarist ve yapımcısı merhum Umur Bugay’ın 75 yaşındaki eşi Ayşe Bugay, oğlu Ömer Bugay’ın şiddetine maruz kaldığını öne sürerek mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı.
16.09.2022 Gündem
Yatalak annesini yastıkla boğarak öldürdü! 'Onu huzura erdirdim'
Yatalak annesini yastıkla boğarak öldürdü! 'Onu huzura erdirdim' Adana’da, evde ölü bulunan yatağa bağımlı Alzheimer hastası Neriman Güngör’ün (80), bileklerini keserek intihara kalkışan oğlu Şeref Güngör (58) tarafından yastıkla boğulduğu ortaya çıktı. Tedavisi sonrası gözaltına alınan Güngör'ün, ifadesinde “Annem dayanılmaz çileler çekiyordu. Onu huzura erdirdim” dediği öğrenildi.
17.08.2022 Yaşam
Bodrum'da 1 aydır kayıp üniversite öğrencisi aranıyor
Bodrum'da 1 aydır kayıp üniversite öğrencisi aranıyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde, üniversite öğrencisi Vedat Altun (26) bir ay önce kayboldu. Ailesinin kayıp ihbarının ardından yapılan aramalar sonuç vermeyince, asayiş, trafik, istihbarat ve JASAT tarafından dron, kadavra köpeği ve helikopter destekli geniş çaplı çalışma başlatıldı. Altun'u bulmak için yaklaşık 50 kişilik ekip kuruldu.
5.08.2022 Yaşam
Kendilerine saldıran kadının serbest kalmasına sokak sakinlerinden tepki
Kendilerine saldıran kadının serbest kalmasına sokak sakinlerinden tepki Şişli'de, oturduğu evin penceresinden sokaktan geçenlerin üzerine çamaşır suyu döken, komşularına saldıran ve şikayetlerin ardından kendisini gözaltına almaya gelen polisin binaya girmemesi için üzerlerine kaynar su döken kadının serbest kalmasına sokak sakinleri tepki gösterdi. Akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen kadının kendisine bıçakla saldırdığını ifade eden bir komşusu "İş çığırından çıktı artık. Kendisi zaten deli, bizi de delirtecek" dedi.
31.07.2022 Yaşam
İstanbul'da korkunç olay! Annesinin boğazını keserek öldürdü
İstanbul'da korkunç olay! Annesinin boğazını keserek öldürdü İstanbul Fatih'te bipolar hastası kadın Ü.A.D. (55) annesi N.Ö.'nün (81) boğazını ekmek bıçağıyla keserek öldürdü.
6.07.2022 Yaşam
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı Hava sıcaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Korkutan uyarı geldi, bu yıl kasıp kavuracak. Ölecek kişi sayısını duyurup, korkutucu verileri açıkladı. Bilim insanları, yaşlı ve astım hastası olmak üzere çok sayıda vatandaş sıcak riski tehdidi altında olduğu açıklandı. Saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten bilim insanları, aşırı sıcaklara karşı “Beyaz ve bol giysiler, güneş gözlüksüz ve şapkasız dışarı çıkılmamalı ve gölgede olmakta fayda var” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Gündem
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir Aşırı sıcakların neden olduğu fiziksel etkilerin oluşturduğu kaygı ve stresin, psikolojik sorunları tetikleyebileceğini belirten Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları tetikliyor” dedi.
6.06.2022 Sağlık
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı! Milli Uzay Programı’nın en önemli aşamalarından Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu Projesi'yle seçilecek bir Türk vatandaşını 2023'te bilimsel faaliyetler yürütmek üzere 10 günlüğüne uluslararası uzay istasyonuna gönderileceğinin duyurulmasının ardından milyonlarca ilana büyük ilgi gösteriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin detaylarını paylaştı. Peki, Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
25.05.2022 Personel Alımı
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci!
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci! Uzaya gitmek için başvuru yap! Uzaya gitmek için başvuru şartları, uzaya gitme başvurusu nasıl yapılır? Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterlerin başında 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Peki, Uzaya başvuru şartları neler, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte uzaya gitmek için aranan şartlar ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci hakkında merak edilenler ile Uzaya.gov.tr başvuru ekranı
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor...
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
23.05.2022 Gündem
Hemşireler Günü mesajları ve 12 Mayıs Hemşireler Günü sözleri! Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli Dünya Hemşireler Günü mesajları!
Hemşireler Günü mesajları ve 12 Mayıs Hemşireler Günü sözleri! Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli Dünya Hemşireler Günü mesajları! 12 Mayıs dünya hemşireler günü mesajları ve 12 Mayıs hemşireler günü sözleri için yapılan aramalar arttı. Sağlık çalışanlarının önemini özellikle de koronavirüs sürecinde daha iyi hissetiğimiz günleri geride bırakırken onların özel günlerini kutlamak daha da elzem bir hal aldı. Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de salgın sürecinde çok yoğun emek sarf etti. Biz de bu özel günlerinde hemşireler gününü kutlamak isteyenler için “Dünya Hemşireler Günü kutlama mesajları” derledik. İşte Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli hemşireler günü mesajları…
12.05.2022 Gündem
Aşırı harcama ve kontrolsüz cinsel aktivite varsa dikkat!
Aşırı harcama ve kontrolsüz cinsel aktivite varsa dikkat! Günümüzde oldukça yaygın olan ve iki uçlu bozukluk, manik-depresif hastalık gibi isimlerle bilinen bipolar bozukluk psikolojik bir rahatsızlıktır. Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken, bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olabilir. Bu durum günlük hayatın akışında gerçekleşen iniş-çıkışlardan farklı olarak keskin iniş-çıkışlardan dolayı sosyal ve özel hayatlarında sorunlar yaşamalarına neden olabiliyor. Peki, Bipolar Duygudurum Bozukluğu nedir? Kimlerde görülür? Bipolar Duygudurum Bozukluğu tedavisi nelerdir? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fuat Torun anlattı.
30.03.2022 Sağlık
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor!
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor! 30 Mart, tüm dünyada Dünya Bipolar Günü olarak anılıyor. BİLGİ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Direktörü Zeynep Maçkalı, damgalamanın bipolar bozukluğu olan kişilerin hayatını derinden etkilediğine ve tedaviden kaçınmalarına neden olabildiğine dikkat çekti. Maçkalı, “Bipolar bozukluk tanısının kişinin sahip olduğu özelliklerden sadece biri olduğu unutulmamalı” dedi.
29.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bipolar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bipolar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.