Bipolar Bozukluk

Bipolar Bozukluk

Son dakika Bipolar bozukluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bipolar bozukluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bipolar bozukluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bipolar Bozukluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bipolar bozukluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 126 bipolar bozukluk haberi bulunmuştur. Tüm bipolar bozukluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın!
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın! Zihinsel hastalıkların teşhisi benzer belirtiler nedeniyle zaman alabiliyor. Hastalıklar arasında nüanslar olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve diğer birçok zihinsel hastalığın benzer semptomlar sergileyebileceğine dikkat çekerken aşırı konuşmanın, özgüvenin yanı sıra DEHB, otizm, kaygı bozukluğu ve bipolar bozukluk gibi durumların da belirtisi olabileceğini söyledi ve hastalıkların belirtilerine dair bilgiler verdi.
31.12.2023 Sağlık
Gençlerin yeni belası: Metamfetamin! Türkiye’de hızla yayılıyor, kullananı zombiye çeviriyor
Gençlerin yeni belası: Metamfetamin! Türkiye’de hızla yayılıyor, kullananı zombiye çeviriyor Kağıthane’de bir polisin şehit olduğu, bir polisin de ağır yaralandığı operasyon son zamanlarda giderek yaygınlaşan metamfetamin adlı uyuşturucunun ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm dünyanın başına bela olan bu zehir, ülkemizde de yayılmaya başladı. Kullananları adeta bir zombiye dönüştüren metamfetamin paranoya ve şizofreni gibi ruhsal çöküntünün yanı sıra dişleri çürütüp döküyor, kısa sürede ölüme götürüyor. İlk kez 1919’da Japon kimyacının ürettiği, Hitler’in askerlerini müptela ettiği uyuşturucu şimdi Türk polisinin bir numaralı hedefi.
27.08.2023 Gündem
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Çantasıyla çevredekilere saldırmıştı; bipolar bozukluk tespit edildi
Çantasıyla çevredekilere saldırmıştı; bipolar bozukluk tespit edildi Eskişehir'de, elindeki çantasıyla çevredekilere saldırdığı için gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılıp, hastanede tedaviye alınan Deniz Ö.'ye (37) bipolar bozukluk teşhisi konuldu.
11.10.2022 Yaşam
Ünlü ailede şok eden dava! Annesinin kafasını kapıya vurdu
Ünlü ailede şok eden dava! Annesinin kafasını kapıya vurdu ‘Bizimkiler’ dizisinin senarist ve yapımcısı merhum Umur Bugay’ın 75 yaşındaki eşi Ayşe Bugay, oğlu Ömer Bugay’ın şiddetine maruz kaldığını öne sürerek mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı.
16.09.2022 Gündem
Yatalak annesini yastıkla boğarak öldürdü! 'Onu huzura erdirdim'
Yatalak annesini yastıkla boğarak öldürdü! 'Onu huzura erdirdim' Adana’da, evde ölü bulunan yatağa bağımlı Alzheimer hastası Neriman Güngör’ün (80), bileklerini keserek intihara kalkışan oğlu Şeref Güngör (58) tarafından yastıkla boğulduğu ortaya çıktı. Tedavisi sonrası gözaltına alınan Güngör'ün, ifadesinde “Annem dayanılmaz çileler çekiyordu. Onu huzura erdirdim” dediği öğrenildi.
17.08.2022 Yaşam
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı! Milli Uzay Programı’nın en önemli aşamalarından Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu Projesi'yle seçilecek bir Türk vatandaşını 2023'te bilimsel faaliyetler yürütmek üzere 10 günlüğüne uluslararası uzay istasyonuna gönderileceğinin duyurulmasının ardından milyonlarca ilana büyük ilgi gösteriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin detaylarını paylaştı. Peki, Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
25.05.2022 Personel Alımı
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci!
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci! Uzaya gitmek için başvuru yap! Uzaya gitmek için başvuru şartları, uzaya gitme başvurusu nasıl yapılır? Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterlerin başında 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Peki, Uzaya başvuru şartları neler, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte uzaya gitmek için aranan şartlar ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci hakkında merak edilenler ile Uzaya.gov.tr başvuru ekranı
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor...
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
23.05.2022 Gündem
Aşırı harcama ve kontrolsüz cinsel aktivite varsa dikkat!
Aşırı harcama ve kontrolsüz cinsel aktivite varsa dikkat! Günümüzde oldukça yaygın olan ve iki uçlu bozukluk, manik-depresif hastalık gibi isimlerle bilinen bipolar bozukluk psikolojik bir rahatsızlıktır. Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken, bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olabilir. Bu durum günlük hayatın akışında gerçekleşen iniş-çıkışlardan farklı olarak keskin iniş-çıkışlardan dolayı sosyal ve özel hayatlarında sorunlar yaşamalarına neden olabiliyor. Peki, Bipolar Duygudurum Bozukluğu nedir? Kimlerde görülür? Bipolar Duygudurum Bozukluğu tedavisi nelerdir? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fuat Torun anlattı.
30.03.2022 Sağlık
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor!
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor! 30 Mart, tüm dünyada Dünya Bipolar Günü olarak anılıyor. BİLGİ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Direktörü Zeynep Maçkalı, damgalamanın bipolar bozukluğu olan kişilerin hayatını derinden etkilediğine ve tedaviden kaçınmalarına neden olabildiğine dikkat çekti. Maçkalı, “Bipolar bozukluk tanısının kişinin sahip olduğu özelliklerden sadece biri olduğu unutulmamalı” dedi.
29.03.2022 Sağlık
Alev Aydın kimdir? Halsey’in Türk senarist sevgilisi Alev Aydın hakkında merak edilenler…
Alev Aydın kimdir? Halsey’in Türk senarist sevgilisi Alev Aydın hakkında merak edilenler… Oscar Ödülleri dün gece Los Angeles’taki Dolby Theatre'da yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni kadar after partisi de çok koşuldu. Şıklık yarışının yaşandığı geceye iddialı seçimiyle şarkıcı Halsey damgasını vurdu. Ünlü şarkıcı Demet Akalın ise Türkiye’li ünlü senarist Alev Aydın'ın şarkıcı eşi Halsey'in Oscar Ödül Töreni'nde giydiği iddialı kostüm için 'Kocalarına yatakta ne giyiyorlar' şeklinde yoğrum yapınca magazin dünyası Alev Aydın ve Halsey’in hayatını araştırmaya başladı. Peki, Alev Aydın kimdir, nereli?
29.03.2022 Televizyon
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor!
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor! Dünyada en önemli toplum sağlığı sorunları sıralamasında altıncı sırada yer alan ve yaşam boyu devam eden bir psikiyatrik rahatsızlık olan bipolar bozukluk, bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Aile, hasta ve doktor iş birliğinin önemine işaret eden uzmanlar, bu iş birliğindeki aksamanın tedaviyi, hastanın iyilik halini ve yaşam kalitesini çok ciddi anlamda etkileyebileceğine dikkat çekiyor.
28.03.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
Torununu öldüren 94 yaşındaki dedeye ev hapsi
Torununu öldüren 94 yaşındaki dedeye ev hapsi İzmir'de tartıştığı torunu Halit Nurtop'u (40) av tüfeğiyle öldüren Hüseyin Nurtop'A (94) ev hapsi verildi. Hüseyin Nurtop'un ifadesinde, "Korkutmak için havaya ateş etmek istedim ama yaşlı olduğum için tüfeğin kontrolünü kaybettim" dediği belirtildi. Halit Nurtop'un bipolar bozukluk nedeniyle psikolojik tedavi gördüğü ifade edildi.
6.01.2022 Yaşam
10 yaşındaki öğrenciyi darbeden öğretmenin ifadesi ortaya çıktı
10 yaşındaki öğrenciyi darbeden öğretmenin ifadesi ortaya çıktı Aksaray'da, öğrencisi T.K.'nin (10) boğazını sıkıp, darbeden ve hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istenen matematik öğretmeni Ali Rıza Y.'nin (40) ifadesi ortaya çıktı. Ali Rıza Y.'nin, iddianamede yer alan ifadesinde, "T.K. hakkımda sınıfta sigara içtiğim ve öğrencilere küfrettiğim yönünde söylentiler çıkardı. Bu nedenle okul yönetimi ile aram bozuldu" dediği öğrenildi.
24.12.2021 Yaşam
Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi?
Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi? Bipolar bozukluk hastalarının evlenmesinde hukuki açıdan bir engel bulunmamaktadır. Ancak bipolar bozukluk hastalarının evlenmeleri durumunda hem kendileri için hem de eşleri için zorlayıcı bir süreç gerçekleşeceğini söylemek mümkündür. Bipolar bozukluk teşhisi konulan kişilerin duyguları oldukça değişkendir.
16.02.2022 Sağlık
Nurseli İdiz kimdir? Nurseli İdiz kaç yaşında ve nereli? Nurseli İdiz'in hastalığı ne?
Nurseli İdiz kimdir? Nurseli İdiz kaç yaşında ve nereli? Nurseli İdiz'in hastalığı ne? Nurseli İdiz, Paylaş Benimle programı ile gündem oldu. Programa konuk olan Nurseli İdiz, hayatı ile ilgili bilinmeyenleri paylaştı. İdiz'in ailesinden 5 kişinin ölümüyle birlikte hastalığının nasıl nüksettiğini anlattı ve yaşadığı zorlukları ekranda paylaştı. Hayatının en sarsıcı dönemini nasıl atlattığını "Ben bu yaşta iyileştiysem, herkes iyileşir" diyerek anlatan Nurseli İdiz'in hayatı izleyenler tarafından merak ediliyor. Peki, Nurseli İdiz kimdir, kaç yaşında? Nurseli İdiz'in eski eşi kim? Nurseli İdiz'in hastalığı ne? İşte Nurseli İdiz'in hayatı hakkında merak edilenler...
16.08.2021 Gündem
Aşırı yüksek sıcaklıklar, stres ve kaygıya yol açıyor
Aşırı yüksek sıcaklıklar, stres ve kaygıya yol açıyor Aşırı yüksek hava sıcaklıkları aşırı terleme, su kaybı, konforsuz ve bölünmüş uykular ve aşırı nemin bedenin dengesini bozduğunu belirten uzmanlar, bu durumun kişide stres oluşturduğuna dikkat çekiyor. Strese bağlı olarak iş ve sorumluluklarda gecikme, performans kaybı, dikkat azalması ve tahammülsüzlük yaşanabileceğini belirten uzmanlar, kaygıya bağlı rahatsızlıkların şiddetinde artış görülebileceğini vurguluyor.
12.08.2021 Sağlık
Akıl hastalığı olan Kovid-19 hastalarında ölüm olasılığı daha fazla
Akıl hastalığı olan Kovid-19 hastalarında ölüm olasılığı daha fazla Fransa'da yapılan araştırma, akıl sağlığı bozuklukları olanların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölme olasılığının, normal hastalara oranla 1,8 kat fazla olduğunu ortaya koydu.
30.07.2021 Sağlık
Annesini bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı!
Annesini bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı! Denizli'nin Güney ilçesinde annesini bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı. Zanlının psikiyatrik tedavi gördüğü, daha önce de evini yakmaya çalıştığı belirtildi.
22.07.2021 Gündem
Gazi Üniversitesi Hastanesi Müdürü Muammer Zeki Şahnaoğlu'na bıçaklı saldırı!
Gazi Üniversitesi Hastanesi Müdürü Muammer Zeki Şahnaoğlu'na bıçaklı saldırı! Ankara'da Gazi Üniversitesi Hastanesi Müdürü Muammer Zeki Şahnaoğlu, hastanede çalışan anestezi teknikeri Hakkı K. tarafından odasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı.
14.07.2021 Gündem
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli!
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli! Depresyon ne kadar kış mevsimi hastalığı olarak bilinse de yaz tipi mevsimsel depresyon da var. Kış tipi depresyonların daha çok melankoli ile seyrettiğini belirten uzmanlar, yaz tipi depresyonda irritabilite yani hafif uyarılara karşı aşırı tepki vermenin daha hakim olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, koruyucu olarak herkesin günlük en az yarım saat günışığına maruz kalmasını tavsiye ediyor.
10.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bipolar Bozukluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bipolar bozukluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.